Αγορά Compact μηχανής

Και εγώ ψάχνω για ψηφιακή με τιμή εως 300 ευρώ.
Λέω για την Canon 870is. Καμία καλύτερη σε αυτή την κατηγορία τιμής;;;;

Σε πολλά καταστήματα ακόμα έχουν την 860 και σε πολύ καλή τιμή. Έχω ξαναπεί την άποψη μού οτι την θεωρώ απο τις πιό ικανες στην κατηγορία της. Την κατέχω κιόλας οπότε μιλάω απο πείρα. Ειδικά στα χαμηλά iso δίνει ρέστα. Όσο ανεβαίνουν ο θόρυβος είναι εμφανής αλλά δεν υπάρχει κόμπακτ που να μπορείς να το αποφύγεις αυτό.
Το ξανα αναφέραν επάνω αλλά να το πώ και εγώ. Η Canon βάζει στις κόμπακτ τους ίδιους επεξεργαστές με τις DSLR της αλλα σε "φιμωμένες" εκδόσεις. Και μία κοινότητα ερασιτεχνών έχει κάτσει και φτιάξει ένα λογισμικό που ξεκλειδώνει όλες τις δυνατότητές τους, και ακόμα περισσότερες.
Μιλάμε για χαρακτηριστικά όπως δράση φωτοκύτταρου, ταχύτητες κλείστρου 1/30.000, flash sync σε σε όποια ταχύτητα θές και βέβαια δυνατότητα RAW live RGB histogram και άλλα τέτοια.

Πάρε την 860is στα 200 ευρώ και μην κοιτάς παραπέρα. Ούτως ή άλλως και η 870 σε 6 μήνες θα είναι περσινό μοντέλο.

Είναι πολύ καλή μηχανή. Θα επέλεγα ή αυτήν ή την FX35 (ούτως ή άλλως για ημέρα θα την ήθελα την κόμπακτ), ή την FX100 (αν και τα 12mp τα θεωρώ υπερβολικά για κόμπακτ). Όλες μηχανές τσέπης.

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτηκα ν´ανεβασω ακόμα λίγο το όριο των 200 ευρώ.
Ημουν έτοιμος να πάρω την canon 870 is ixus αλλά για κακή μου τύχη δεν ζουμάρει καθώς βιντεοσκοπεί! Λέω να πάρω την Panasonic TZ5(ζουμάρει κατά την διάρκεια βίντεο). Tι λέτε αξίζει, επειδή έχω ακούσει πολλά για θόρυβο...

http://www.papadakisphoto.gr/details2.php?thepid=34&wh=1

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτηκα ν´ανεβασω ακόμα λίγο το όριο των 200 ευρώ.
Ημουν έτοιμος να πάρω την canon 870 is ixus αλλά για κακή μου τύχη δεν ζουμάρει καθώς βιντεοσκοπεί! Λέω να πάρω την Panasonic TZ5(ζουμάρει κατά την διάρκεια βίντεο). Tι λέτε αξίζει, επειδή έχω ακούσει πολλά για θόρυβο...

http://www.papadakisphoto.gr/details2.php?thepid=34&wh=1

Μήπως ενδιαφέρεσαι για Videocamera?

Συμφωνώ με τον Δημήτρη...-bye-...πέντε μήνες τώρα με την TZ5, βίντεο έχω τραβήξει μόνο από περιέργεια σε 720ρ ελάχιστες φορές....θέλει πολύ μνήμη (δεν θυμάμαι ακριβώς αναλογία χρόνου/ΜΒ) για να πεις ότι θα γράψεις κάτι το οποίο θα αξιοποιήσεις...από φορητότητα (για την επαγγελματική μου χρήση), ευρυγώνιο φακό, ποιότητα κ.λ.π...ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε ένας αδαής σαν εμένα...να 'ναι καλά τα παιδιά από εδώ, που με είχαν συμβουλέψει τότε να την πάρω..:grinning-smiley-043

8 και 42 sec = 8 gb σε μορφη mov αρχειου τραβαει η TZ5 η ποιοτητα 720p ειναι κορυφαια αλλα απο ηχο αστα να πανε :violent-smiley-030:.
To νεο pinnacle studio 12 update υποστηριζει μετατραπη τετοιων αρχειων σε mpeg2 σε οπιαδηποτε ποιοτητα η σε format χωρις απωλειες και γενικα επεξεργασια video

Είχα δουλέψει πιο παλιά μια ixus 80is. Ξαφνικά συνέβη ένα περίεργο περιστατικό, άνοιξα το βίντεο, χωρις να ξέρω ζούμαρα (το θεώρησα αυτονόητο) και κατέγραψα το γεγονός...Αυτό το θεωρώ πολυ σημαντικό! γιατί να μην το ψάξεις? πιστεύω αξίζει το κόπο..

Δείτε το review, που ζουμάρει.

http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_TZ5_TZ15/video_review.shtml

Πάντως ειλικρινά μου ανοίξατε τα μάτια. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, Πολλά μπράβο για το Forum σας...:a0210:

Είχα δουλέψει πιο παλιά μια ixus 80is. Ξαφνικά συνέβη ένα περίεργο περιστατικό, άνοιξα το βίντεο, χωρις να ξέρω ζούμαρα (το θεώρησα αυτονόητο) και κατέγραψα το γεγονός...Αυτό το θεωρώ πολυ σημαντικό! γιατί να μην το ψάξεις? πιστεύω αξίζει το κόπο..

Δείτε το review, που ζουμάρει.

http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_TZ5_TZ15/video_review.shtml

Πάντως ειλικρινά μου ανοίξατε τα μάτια. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, Πολλά μπράβο για το Forum σας...:a0210:

Και στο YOUTUBE-bye- σιγουρα θα δεις ολα τα Reviews με εικονα και ηχο βαλε μια αναζητηση σε TΖ5 video ,παντως φωτογραφιες τραβαει πολυ καλες

κατα την γνωμη μου σε μια μηχανη θελω να υπαρχει βιντεο ειναι κριμα να μην μπορεις να κρατησεις καλες αναμνησεις απο ενα μερος που πηγες ,ειδικοτερα στα κοντινα πλανα να ζουμαρει , μια φωτογραφια δεν φτανει

Όντως είναι πολύ καλές φωτογραφίες, Trisalon Έχεις την ΤΖ5? συγνώμη δεν θυμάμαι αν το ´χεις πει. Ξέρεις μήπως σε απλό βίντεο πόση μνήμη τρώει? Λέω να την χτυπήσω τελικά.
Παιδιά καληνύχτα πρέπει να κλείσω, Τα λέμε -bye-.

Όντως είναι πολύ καλές φωτογραφίες, Trisalon Έχεις την ΤΖ5? συγνώμη δεν θυμάμαι αν το ´χεις πει. Ξέρεις μήπως σε απλό βίντεο πόση μνήμη τρώει? Λέω να την χτυπήσω τελικά.
Παιδιά καληνύχτα πρέπει να κλείσω, Τα λέμε -bye-.

δεν θυμαμαι ,αλλα παρε ενα 8gb cs κανει 16 ευρω οποτε δεν σε απασχολει το μεγεθος πλεον.
ειχα μια fx5 και την χαρησα στην αδερφη μου προσφατα , πηρα την Tz5 σε μαυρο χρωμα και ευχαριστηθηκα πολυ με την ποιοτητα της.
Ειδικοτερα το video σε 720p :grinning-smiley-043 αν ειχε καλυτερο ηχο στο video ακομα καλυτερα, anyway σαν αγορα προτεινεται πηγαινειια βολτα στα μαγαζια στη αθηνα να σου πουν για την συγκεκριμενη
δεν ξερω αν την βρεις κιολας πουλαει πολυ