Αγορά DAC βοήθεια

garas7

New member
9 February 2008
93
Ναύπλιο
Καλησπέρα παιδιά.Έχω σταθερό υπολογιστή με κάρτα ήχου creative sound blaster x-fi extreme music η οποία ειναι συνδεδεμένη μέσω RCA με έναν ενισχυτή yamaha rx-797.Αν αγορασω dac θα δω καππια διαφορά στον ήχο; Ποιό προτείνεται με τιμή έως 300 ευρώ;Ευχαριστώ.

Ποιά είναι η ανάγκη εκείνη που σε κάνει να σκέφτεσαι για Dac? -bye-

Δεν είναι και τόσο αναγκαία θα έλεγα η αγορά του dac,αλλά αν μου προσφέρει καλύτερο ήχο δεν θα με χαλαγε να αγοραζα ενα.

Εννούσα τί είναι αυτό που δεν σου αρέσει ώς έχεις μέ το υπάρχον set-up ή τί είναι αυτό που ελπίζεις να κερδίσεις με την αγορά ενός Dac....
Να μας ορίσεις δλδ τί εννοείς με το "καλύτερο ήχο" κατά τα γούστα σου...

Τα ηχεία σου ποιά είναι?
Τί είδους μουσικές ακούς?
Ακούς mp3 ή lossless?

Ακούω mp3 , κυρíως κλαμπ μουσική, και ηχεία έχω τα wharfedale xarous 4000, όταν λέω καλύτερο ήχο εννοώ ακουστικά θα υπαρχει διαφορα η τα ιδια ακουγα πριν τα ιδια θα ακουω και τωρα.

Σε δωματιο ειναι το συστημα 20 τ.μ, ξέχασα να αναφερω οτι εχω συνδεδεμενο και ενα sub earthquake supernova mkv-12.

Ωραία... η πρόταση η δική μου για αρχή είναι να αρχίσεις να ακούς Flac Lossless αρχεία ήχου.... από Foobar (για το οποίο θα διαβάσεις πώς στήνεται εδώ, εδώ και εδώ...) μιας και η κάρτα σου με τα παρακάτω specs είναι πολύ καλή για ξεκίνημα...

Technical Specifications

24-bit Analog-to-Digital conversion of analog inputs at 96kHz sample rate
24-bit Digital-to-Analog conversion of digital sources at 96kHz to analog 7.1 speaker output
24-bit Digital-to-Analog conversion of stereo digital sources at 192kHz to stereo output
16-bit to 24-bit recording sampling rates: 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 and 96kHz
ASIO 2.0 support with direct monitoring at 16 and 24-bit at sample rates of 44.1/48/88.22 and 96kHz
Enhanced SoundFont support at up to 24-bit resolution

Audio Performance (Rated Output @ 2Vrms, Typical Value)

Signal-to-Noise Ratio (20kHz Low-pass filter, A-Weighted)
Stereo Output 109dB
Front and Rear Channels 109dB
Center, Subwoofer and Side Channels 109dB
Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz (20kHz Low-pass filter) = 0.004%
Frequency Response (+/-3dB, 24-bit/96kHz input) = <10Hz to 46kHz
Frequency Response (Stereo only) (+/-3dB, 24-bit/192kHz input) = <10Hz to 88kHz

Σε δεύτερη φάση, θα πρότεινα να ξαναδείς το θέμα ηχεία...

Σε κάθε περίπτωση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, με τα παραπάνω θα έχεις πολύ πιο θεματική βελτίωση στον ήχο σου από ότι με μια αγορά ενός Dac... :ernaehrung004:

Σε ευχαριστώ, εχεις καποιο ηχειο στα υποψιν με τιμη έως 500 ευρώ (ζεύγος);Δαπέδου αν είναι εύκολο.

Σε ευχαριστώ, εχεις καποιο ηχειο στα υποψιν με τιμη έως 500 ευρώ (ζεύγος);Δαπέδου αν είναι εύκολο.

Θα επιμείνω πως σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να αρχίσεις να ακούς Flac αρχεία... θα εντυπωσιαστείς με την αλλαγή... :ernaehrung004:

θα εχεις διαφορα γιατι θα απαλλαγεις απο ολα τα προβληματα του σταθερου υπολογιστη (τροφοδοτικο,θορυβος κλπ).Ακομα και με ενα προσιτο dac σαν αυτο που λες να αγορασεις,ακομα καλυτερα αν χρησιμοποιεις και laptop αντι για desktop.

θα εχεις διαφορα γιατι θα απαλλαγεις απο ολα τα προβληματα του σταθερου υπολογιστη (τροφοδοτικο,θορυβος κλπ).Ακομα και με ενα προσιτο dac σαν αυτο που λες να αγορασεις,ακομα καλυτερα αν χρησιμοποιεις και laptop αντι για desktop.

Tasanto σου είναι κόπος να το αναλύσεις πιο λεπτομερώς;
Σε ευχαριστώ... :ernaehrung004:

Θα συμφωνήσω κι εγώ.
Κοίτα πρώτα να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς απ' το υπάρχον σύστημα σου κι ύστερα αποφάσισε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις καλύτερο.
Υπ' όψιν πως το κάθε σύστημα είναι μεν αλυσίδα,αλλά καλό θα είναι να ξεκινήσεις από τα ηχεία που ταιριάζουν σε εσένα και ειδικότερα στον ΧΩΡΟ ΣΟΥ.
Αφού φυσικά ακούσεις κι αυτά που έχεις ήδη,γιατί με τα απωλεστικά formats που ακούς ώς τώρα (mp3),στην ουσία δεν τα έχεις ακούσει όπως πρέπει.
Να υποθέσω πως η τοποθέτηση ηχείων κλπ,είναι σωστή,έτσι;

Θα συμφωνήσω κι εγώ.
Κοίτα πρώτα να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς απ' το υπάρχον σύστημα σου κι ύστερα αποφάσισε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις καλύτερο.
Υπ' όψιν πως το κάθε σύστημα είναι μεν αλυσίδα,αλλά καλό θα είναι να ξεκινήσεις από τα ηχεία που ταιριάζουν σε εσένα και ειδικότερα στον ΧΩΡΟ ΣΟΥ.
Αφού φυσικά ακούσεις κι αυτά που έχεις ήδη,γιατί με τα απωλεστικά formats που ακούς ώς τώρα (mp3),στην ουσία δεν τα έχεις ακούσει όπως πρέπει.
Να υποθέσω πως η τοποθέτηση ηχείων κλπ,είναι σωστή,έτσι;

Δεν ξέρω αν ειναι σωστή.Τα ηχεία ειναι στα 50εκ αριστερά και δεξιά του επιπλου του υπολογιστή και το sub διπλα στο δεξι ηχείο. Αν αυτό βοηθαει.

Δεν ξέρω αν ειναι σωστή.Τα ηχεία ειναι στα 50εκ αριστερά και δεξιά του επιπλου του υπολογιστή και το sub διπλα στο δεξι ηχείο. Αν αυτό βοηθαει.

Θα βοηθούσε πολύ αν μας έλεγες την μεταξύ τους απόσταση και την απόσταση τους από την θέση που τα ακούς.
Επίσης τις αποστάσεις του κάθε ηχείου από τον πίσω και τον πλαινό τοίχο.
Αν έκανες κι ένα απλό σκαρίφημα ακόμα καλύτερα.
Το αποτέλεσμα κάποιων διορθώσεων (θα στο βεβαιώσουν όλοι αυτό) θα μπορούσε να σε εκπλήξει πολύ θετικά.
Κι από κει και πέρα συζητάμε τις υπόλοιπες αδυναμίες και γούστα σου.
Προς το παρόν δεν αγγίζεις πορτοφόλι,ξηγημένοι;

Θα βοηθούσε πολύ αν μας έλεγες την μεταξύ τους απόσταση και την απόσταση τους από την θέση που τα ακούς.
Το αποτέλεσμα κάποιων διορθώσεων (θα στο βεβαιώσουν όλοι αυτό) θα μπορούσε να σε εκπλήξει πολύ θετικά.
Επανερχομαι με σκαριφημα, θα βαλω ολη την καλλιτεχνική μου δυναμη για το αποτελεσμα :award:

skarifima.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Η απόσταση των ηχείων απο τον τοιχο ειναι: πισω πλευρα 40 εκ και πλαι πλευρα 50 εκ και απο μενα 40 εκ, ενω το sub η πισω πλευρα 50 εκ και πλαινη πλευρα 20 εκ:popcorn: