Αγορά DAC βοήθεια

Re: Απάντηση: Re: Αγορά DAC βοήθεια

Ναι αν γίνεται να το αναλυσεις λιγο Tasanto.

το περιβαλλον του υπολογιστη δεν ειναι και τοσο φιλικο για audio εφαρμογες.Αρα οσο καλη και αν ειναι μια καρτα ηχου οταν την βαζεις να δουλεψει μεσα σε ενα "εχθρικο" περιβαλλον δεν θα παρεις τα μεγιστα απο αυτη. Με ενα εξωτερικο dac παρακαμπτεις σε μεγαλο βαθμο αυτο το προβλημα (οχι τελειως φυσικα). Η χρηση λαπτοπ και αρα εξωτερικης τροφοδοσιας βελτιωνει σημαντικα το θεμα.Δεν ειναι λιγοι αλλωστε αυτοι που στηνουν desktop pc για audio με εξωτερικα τροφοδοτικα αρκετα πιο "ησυχα" απο τα κλασσικα των υπολογιστων. Aναφερομαι σε συμβατικα συστηματα υπολογιστων και οχι σε ειδικες κατασκευες για audio ή studio εφαρμογες,εκει ξεφευγει το κοστος. Την ιδια καρτα ειχα και εγω σε desktop pc με αρκετα καλο ηχο (για καρτα ηχου υπολογιστη). Οταν το 2009 αγορασα το πρωτο v-dac και το εβαλα στον υπολογιστη η βελτιωση ηταν δραματικη και φυσικα ποτε δεν ασχοληθηκα με την καρτα ξανα (την πουλησα τον επομενο μηνα).Οταν μπηκε στο παιχνιδι και λαπτοπ (με το ιδιο dac) υπηρχε παλι μια μικρη βελτιωση.Ολα αυτα με ενα dac χαμηλης κατηγοριας τιμης και οχι ασυγχρονο (ηταν η mki εκδοση). Στη θεση σου θα πουλουσα την καρτουλα (και θα δουλευα με την μητρικη) και θα συμπληρωνα για την αγορα ενος προσιτου dac. Θα συμφωνησω και εγω με τους φιλους πιο πανω οτι ολα αυτα εχουν νοημα οταν ακους wav ,flac αρχεια και οχι mp3 ακομα και με καλη συμπιεση,η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη που μαλλον δεν θα σχοληθεις ξανα με αυτα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά DAC βοήθεια

skarifima.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Η απόσταση των ηχείων απο τον τοιχο ειναι: πισω πλευρα 40 εκ και πλαι πλευρα 50 εκ και απο μενα 40 εκ, ενω το sub η πισω πλευρα 50 εκ και πλαινη πλευρα 20 εκ:popcorn:

1. sub πολύ κοντά στην γωνία. Να πάει στο αριστερό
2. ηχεία πολύ κοντά μεταξύ τους και στο τοίχο.
3. ύπαρξη ντουλάπας δημιουργεί μεγάλη ασυμμετρία στην απορρόφηση πρώτων αντανακλάσεων. Πρέπει να μπούν κάποια αποσβεστικά υλικά δεξιά.
4. Αν έρθει η ντουλάπα λίγο προς την πόρτα ώστε να πάει το αριστερό πιο αριστερά....ίσως βελτιωθεί κάτι.
Το πάτωμα τί είναι?

Υπέρηχα, αν στηνόταν το setup στον 5μ τοίχο δεν θα ήταν όλα αυτομάτως καλύτερα?
Hmmmm.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά DAC βοήθεια

1. Το sub δεν χωραει αριστερα.
2. Εχεις δικιο.
3. δλδ?
4. Η ντουλάπα δεν μετακινειται.
Το πάτωμα ειναι με πλακάκια.
Έχω ξενερωσει :frusty:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά DAC βοήθεια

1. sub πολύ κοντά στην γωνία. Να πάει στο αριστερό
2. ηχεία πολύ κοντά μεταξύ τους και στο τοίχο.
3. ύπαρξη ντουλάπας δημιουργεί μεγάλη ασυμμετρία στην απορρόφηση πρώτων αντανακλάσεων. Πρέπει να μπούν κάποια αποσβεστικά υλικά δεξιά.
4. Αν έρθει η ντουλάπα λίγο προς την πόρτα ώστε να πάει το αριστερό πιο αριστερά....ίσως βελτιωθεί κάτι.
Το πάτωμα τί είναι?

:2thumb22sup:
Επίσης η θέση ακρόασης.Μάλλον είναι πολύ κοντά.Βέβαια δεν ξέρω τι νόημα θα είχε να τραβήξεις όλο το γραφείο πίσω γιατί θα λειτουργούσε ως τοίχος ανάμεσα σε εσένα και στα ηχεία....
Για να καταλάβεις,ο κατασκευαστής σου στο manual,προτείνει η θέσης ακρόασης να είναι ιδανικά σε ισοσκελές και τα ηχεία σε ελαφριά κλίση προς τα εσένα.Ρίξε μια ματιά εδώ.

Απάντηση: Re: Αγορά DAC βοήθεια

Υπέρηχα, αν στηνόταν το setup στον 5μ τοίχο δεν θα ήταν όλα αυτομάτως καλύτερα?
Hmmmm.gif

Ξέχασα να σημειωσω στο σκαριφημα οτι εκει που διαχωριζεται η σημειωση 5m υπαρχει μπαλκονόπορτα.

Το καθαρό πλάτος στο σημείο που είναι η ντουλάπα πόσο είναι;

Edit: Ακυρο,πέφτουμε στην μπαλκονόπορτα και δεν ανοίγει η ντουλάπα,μη πρακτικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά DAC βοήθεια

το περιβαλλον του υπολογιστη δεν ειναι και τοσο φιλικο για audio εφαρμογες.Αρα οσο καλη και αν ειναι μια καρτα ηχου οταν την βαζεις να δουλεψει μεσα σε ενα "εχθρικο" περιβαλλον δεν θα παρεις τα μεγιστα απο αυτη. Με ενα εξωτερικο dac παρακαμπτεις σε μεγαλο βαθμο αυτο το προβλημα (οχι τελειως φυσικα). Η χρηση λαπτοπ και αρα εξωτερικης τροφοδοσιας βελτιωνει σημαντικα το θεμα.Δεν ειναι λιγοι αλλωστε αυτοι που στηνουν desktop pc για audio με εξωτερικα τροφοδοτικα αρκετα πιο "ησυχα" απο τα κλασσικα των υπολογιστων. Aναφερομαι σε συμβατικα συστηματα υπολογιστων και οχι σε ειδικες κατασκευες για audio ή studio εφαρμογες,εκει ξεφευγει το κοστος. Την ιδια καρτα ειχα και εγω σε desktop pc με αρκετα καλο ηχο (για καρτα ηχου υπολογιστη). Οταν το 2009 αγορασα το πρωτο v-dac και το εβαλα στον υπολογιστη η βελτιωση ηταν δραματικη και φυσικα ποτε δεν ασχοληθηκα με την καρτα ξανα (την πουλησα τον επομενο μηνα).Οταν μπηκε στο παιχνιδι και λαπτοπ (με το ιδιο dac) υπηρχε παλι μια μικρη βελτιωση.Ολα αυτα με ενα dac χαμηλης κατηγοριας τιμης και οχι ασυγχρονο (ηταν η mki εκδοση). Στη θεση σου θα πουλουσα την καρτουλα (και θα δουλευα με την μητρικη) και θα συμπληρωνα για την αγορα ενος προσιτου dac. Θα συμφωνησω και εγω με τους φιλους πιο πανω οτι ολα αυτα εχουν νοημα οταν ακους wav ,flac αρχεια και οχι mp3 ακομα και με καλη συμπιεση,η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη που μαλλον δεν θα σχοληθεις ξανα με αυτα.

Αν αφήσω την καρτα ηχου αυτη που εχω και βαλω ενα dac?Ti λές? ποιο προτεινεισ μεχρι 300 ευρώ?Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά DAC βοήθεια

Μην ξενερώνεις... ίσα ίσα που με όλη την κουβέτα από εχθές, προκύπτουν πράγματα που χρήζουν λύσης χωρίς καν να ξοδέψεις χρήματα και τα οποία θα αποφέρουν σαφή βελτίωση στον ήχο σου... όλα για καλό!!!

-bye-

Δεν θα βοηθούσε αν έκλεινε με κάτι το μικρό κενό ανάμεσα ντουλάπα-τοίχο;
Μπορεί να έχουμε διαφορετικά υλικά αριστερά-δεξιά έτσι,αλλά τουλάχιστον θα έχουν μια συμμετρία οι αντανακλάσεις.
Τι λέτε;

Να υποθέσω πως η ντουλάπα είναι γεμάτη,έτσι;
Αλλιώς θα λειτουργεί σαν ηχείο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά DAC βοήθεια

1. Το sub δεν χωραει αριστερα.
2. Εχεις δικιο.
3. δλδ?
4. Η ντουλάπα δεν μετακινειται.
Το πάτωμα ειναι με πλακάκια.

1. πως δεν χωράει. ό,τι χώρο πιάνει εκεί θα τον πιάσει εδώ
3. μια και είναι παράθυρο, αναγκαστικά κουρτίνα λίγο βαρειά, και κάδρα χωρίς γιαλί, ή κάτι άλλο πχ φελός σε άδειο τοίχο
4. χτιστή είναι?

βάλε δυό χαλομοκετάκια μπροστά στο κάθε ηχείο.

μην ξενερώνεις.

και πάνε την καρέκλα σου πιό πίσω.

Αν αφήσω την καρτα ηχου αυτη που εχω και βαλω ενα dac?Ti λές? ποιο προτεινεισ μεχρι 300 ευρώ?Ευχαριστώ

οι επιλογες ειναι λιγες στα χρηματα αυτα,arcam r-pac,audioquest dragonfly,meridian explorer (αυτα ειναι μονο usb dac),musical fidelity v-dac ii (και οπτικη,ομοαξονικη εισοδος) και λιγο πιο πανω απο τα 300 το cambridge audio dacmagic 100.

Δεν θα βοηθούσε αν έκλεινε με κάτι το μικρό κενό ανάμεσα ντουλάπα-τοίχο;
Μπορεί να έχουμε διαφορετικά υλικά αριστερά-δεξιά έτσι,αλλά τουλάχιστον θα έχουν μια συμμετρία οι αντανακλάσεις.
Τι λέτε;

Να υποθέσω πως η ντουλάπα είναι γεμάτη,έτσι;
Αλλιώς θα λειτουργεί σαν ηχείο.

Δεν τα καταφερα και τοσο καλα στο σκαριφημα, η ντουλαπα δεν εχει κενο με τον τοιχο και δευτερον ειναι χτιστη 30ετίας με ξυλινα φυλλα και οταν παιζει το sub τριζει ολόκληρη άρα η μονη λύση φανάζομαι πρεπει να διορθωθει η ντουλάπα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά DAC βοήθεια

1. πως δεν χωράει. ό,τι χώρο πιάνει εκεί θα τον πιάσει εδώ
3. μια και είναι παράθυρο, αναγκαστικά κουρτίνα λίγο βαρειά, και κάδρα χωρίς γιαλί, ή κάτι άλλο πχ φελός σε άδειο τοίχο
4. χτιστή είναι?

βάλε δυό χαλομοκετάκια μπροστά στο κάθε ηχείο.

μην ξενερώνεις.

και πάνε την καρέκλα σου πιό πίσω.
1.Βλακεία μου, ναι χωραει.
3. Δλδ να βγαλω το τζαμι της μπαλκονοπορτας και να βαλω κατι αλλό?
4.Ναι

οι επιλογες ειναι λιγες στα χρηματα αυτα,arcam r-pac,audioquest dragonfly,meridian explorer (αυτα ειναι μονο usb dac),musical fidelity v-dac ii (και οπτικη,ομοαξονικη εισοδος) και λιγο πιο πανω απο τα 300 το cambridge audio dacmagic 100.
Το fidelity θα συνδεθει με την καρτα ηχοu me οπτική και o ενισχυτής με το dac με rca?

το τζάμι δεν βγαίνει προφανώς.
όμως μιά κουρτίνα υφασμάτινη (όχι τούλι) θα κόψει αντανακλάσεις.

το τζάμι δεν βγαίνει προφανώς.
όμως μιά κουρτίνα υφασμάτινη (όχι τούλι) θα κόψει αντανακλάσεις.

Τούλι εχει, ωραια στελνω την μανα μου για κουρτίνα:BDGBGDB55:

.... και δευτερον ειναι χτιστη 30ετίας με ξυλινα φυλλα και οταν παιζει το sub τριζει ολόκληρη άρα η μονη λύση φανάζομαι πρεπει να διορθωθει η ντουλάπα.

Ωραία,αυτό μπορεί να γίνει εύκολα ενισχύοντας τις πόρτες της εσωτερικά με κάποιον τρόπο ωστε να γλιτώσεις απ' το μπουμπουνητό και το τρίξιμο.
ΑΦΟΥ γίνουν όλα αυτά που πρέπει κι ακούσεις με τα κομμάτια σου στο format,στον player και με τις ρυθμίσεις που πρέπει,τότε ψάξε και για ντακ και τα υπόλοιπα.
Μέχρι τότε παίξε με αυτά που σου είπαν αυτοί που τα ξέρουν καλά.(Κι εγώ που τώρα τα μαθαίνω,χε χε...)