Aγορα dac για netbook

Η προσωπική μου εμπειρία με το ODac με έχει οδηγήσει στο εξής συμπέρασμα: "Κακά" αρχεία λόγω της χειρουργικής του ανάλυσης στα φτύνει (με δύναμη) στη μούρη.
Ταϊσέ το με κάποιο καλά ριπαρισμένο αρχείο και θα με ενδιέφερε να ξαναδιαβάσω εντυπώσεις σου... -bye-

Οποτε ,αγαπητε Gojakla μου προτεινεις βασει τον δεδομενων μου να αφησω στην ακρη την Behringer uca222 και να κοιταξω για ODac ;
Θα εχω διαφορα στον ηχο; Τα 24/96 που δινει πιστευω οτι ειναι υπεραρκετα...ετσι δεν ειναι;

edit : Gojakla εισαι γρηγορος ωσαν :violent-smiley-030:

αν πάρει κανείς emu πρέπει να πάρει την 0404.
Επισης ισχύει πάντα το ότι όταν αγοράζεις επαγγελματικό μηχάνημα παίρνεις με το ζόρι ένα σωρό πράγματα που δεν χρειάζεται ο μέσος χαιφιντελίστας.
Εκεί κερδίζει ένα μηχάνημα τύπου οdac από την μία πλευρά ή uca από την άλλη.

Η προσωπική μου εμπειρία με το ODac με έχει οδηγήσει στο εξής συμπέρασμα: "Κακά" αρχεία λόγω της χειρουργικής του ανάλυσης στα φτύνει (με δύναμη) στη μούρη.
Ταϊσέ το με κάποιο καλά ριπαρισμένο αρχείο και θα με ενδιέφερε να ξαναδιαβάσω εντυπώσεις σου... -bye-

έτσι πρέπει να γίνεται κανονικά.

Οποτε ,αγαπητε Gojakla μου προτεινεις βασει τον δεδομενων μου να αφησω στην ακρη την Behringer uca222 και να κοιταξω για ODac ;
Θα εχω διαφορα στον ηχο; Τα 24/96 που δινει πιστευω οτι ειναι υπεραρκετα...ετσι δεν ειναι;

Φίλε μου συγχώρα με, αλλά δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι τέτοιο μιας και δεν έχω άποψη για την Behringer.

Επειδή όμως και εγώ εμπιστεύομαι τον Χρήστο (Chris1968542) και επειδή έχω ο ίδιος και το ODac και το Teac που προαναφέρθηκε, έγραψα τα θετικά μου σχόλια υπερ του ODac.
Δεν θα ήθελα όμως όπως προανέφερα να τολμήσω να προτείνω για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου.
Γράφω πάντα, μόνο για όσα έχω ακούσει με τα αυτιά μου.

-bye-

υποψιάζομαι ότι επηρεάζεται η ταχύτητά του από το τί βλέπει στην usb του.

Μπορεί να έχεις δίκιο.... διότι ο USB controller (το λέω χοντρά) αρχίζει να "πίνει" με την διαχείριση των USB...
Όμως αυτό δεν σημαίνει πως ένα netbook χρειάζεται να είναι τούμπανο για να σηκώσει το foobar.
Υπό προυποθέσεις (όπως με το κινεζάκι σου) μπορεί.

:ernaehrung004:

Δεν θα ήθελα όμως όπως προανέφερα να τολμήσω να προτείνω για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου.
Γράφω πάντα, μόνο για όσα έχω ακούσει με τα αυτιά μου.

-bye-

Gojakla σε αυτο το φορουμ ο καθενας λεει την γνωμη του και προτεινει... η τελικη αποφαση βαρυνει παντα τον αγοραστη μετα παντα απο εκτενη ψαξιμο.
Δεν παιρνεις κανεναν στο λαιμο σου...

Μπορεί να έχεις δίκιο.... διότι ο USB controller (το λέω χοντρά) αρχίζει να "πίνει" με την διαχείριση των USB...
Όμως αυτό δεν σημαίνει πως ένα netbook χρειάζεται να είναι τούμπανο για να σηκώσει το foobar.
Υπό προυποθέσεις (όπως με το κινεζάκι σου) μπορεί.

:ernaehrung004:

φυσικά μιλάμε για υπολογιστή που με παραβγαίνει σε ηλικία....

Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

edit : Gojakla εισαι γρηγορος ωσαν :violent-smiley-030:

Δεν εξαρτάται ο ήχος μόνο από το 24/96!

Supersonic , ασε τα :offtopic: και προτεινε για την περιπτωση μου κατι... ειμαι ολος αυτια :ears:

Re: Απάντηση: Re: Aγορα dac για netbook

Δεν εξαρτάται ο ήχος μόνο από το 24/96!

Το καταλαβαινω για αυτο ζηταω απο εσας τους γνωστες καποιες προτασεις γιατι πραγματικα οσο το ψαχνω τοσο χανομαι...δεν τα εχω καθολου τα ηλεκτρονικα!

Oχι δεν ειμαι δυσαρεστημενος με αυτο που ακουω αλλα συγκρινοντας το με τη διαδρομη marantz cd6002/ cambridge audio 640c v2 --> audiolab8000a
ακουω οτι υστερω... και αναρωτιεμαι με δεδομενα :
α) την πηγη που ειναι ενα ταπεινο netbook
β) τον ολοκλ.ενισχυτη audiolab8000a
γ) το μπατζετ (μεχρι 300 ευρω)
ποιο dac ( με εξωτ.τροφοδοσια; με ασυγχρονο usb οπωσδηποτε ; )

υπαρξιακά ερωτήματα...
τι σημαίνει ακούω ότι υστερώ?

υστερείς?
ακούς ότι υστερείς (δηλαδή το λένε άλλοι και εσύ το ασπάζεσαι έστω και αν δεν υστερείς ή δεν νομίζεις ότι υστερεις?)
τελικά ποιός υστερεί?
η uca ή η διαδρομή?
και αν υστερεί η διαδρομή γιατί τίθεται θέμα αλλαγής της uca? στο κάτω κάτω ποσο καιρό την έχεις? πέρασε το εξάμηνο ώστε να "μπορείς" να την διώξεις?
(σημειωτέον μέχρι εξάμηνο δεν έχεις παγιώσει ακουστικό χαρακτηρα..)

απάντησε στα παραπάνω πρώτα....

αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να κάνει φλακ τα cd του και να τα ευχαριστηθεί γιατί από το cdplayer ακούει αισθητά καλύτερα σε σχέση με τη uca.

Supersonic,

Kανεις δεν μου εχει πει οτι υστερω , τα αυτακια μου το ακουνε και νομιζω οτι δεν κανουν λαθος.
Απο τη διαδρομη netbook(foo-bar/wasapi)-->uca-->audiolab 8000a το μονο που μπορω να αλλαξω ειναι η uca (καλυτερα rca-rca για συνδεση uca με ενισχυτη θα βοηθουσαν ; )
την οποια την κατεχω πανω απο 6μηνο και εχω διαμορφωσει γνωμη (τα αρχεια που ακουω ειναι mp3 256-320)
Και ερωτω με ενα απο τα dac που μου προτεινουν εδω τα παιδια βασει του μπατζετ θα εχω μια ουσιαστικη αναβαθμιση;

Last edited:
αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να κάνει φλακ τα cd του και να τα ευχαριστηθεί γιατί από το cdplayer ακούει αισθητά καλύτερα σε σχέση με τη uca.
Οντως εχω αρκετα cd και δεν μπορω να μπω σε διαδικασια μετατροπης τους σε φλακ. Εξαλλου ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ηχο cd player--> ενισχυτη
και θα ηθελα το ιδιο να ειμαι με την διαδρομη netbook--> dac --> ενισχυτη.

Οντως εχω αρκετα cd και δεν μπορω να μπω σε διαδικασια μετατροπης τους σε φλακ. Εξαλλου ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ηχο cd player--> ενισχυτη
και θα ηθελα το ιδιο να ειμαι με την διαδρομη netbook--> dac --> ενισχυτη.

πόσα είναι τα αρκετά?
είσαι σίγουρος ότι είσαι ευχαριστημένος από τον ήχο cd?

συγνώμη για τις αδιακρισίες...

Πηγαίνεις σε kingrex ή musical fidelity,με λίγα χρήματα θα πάρεις αυτό που υποθετικά κατάλαβα ότι ζητάς
Τεράστια η διαφορά από το uca
Έχω προσωπική εμπειρία και με τα 3 αυτά dac
Aπό τα παραπάνω dac,προτίμησα το kingrex