Αγορά dap ( Fiio x1 vs Xduoo x3 )

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,078
Μεταμορφωση
Θέλω να αγοράσω ένα player για να ακούω μουσική από τα ακουστικά μου.

Έχω ψιλοκαταληξει στα

Fiio X1
Xduoo X3

Είμαι προς το fiio ,αλλά διαβάζω ότι το xduoo με το rockbox παίζει καλύτερα.

Εχει κανείς άποψη?

Γεια Χαρα!!! Εχω εδω και 6 μηνες το Χ1 και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος! Ο ηχος του σε αρχεια flac ειναι ισορροπημενος,καθαρος. Στα συν (για μενα τουλαχιστον) σε σχεση με το αλλο που κοιτας ειναι και το οτι δειχνει και εξωφυλλα των albums.Στο forum της Fiio λενε οτι απολυτα συμβατες ειναι μονο καρτες της Kingston & της Sandisk,γι'αυτο προσεξε μην παρεις καποιας αλλης εταιριας,ισως εχεις προβλημα. Εγω εχω παρει μια 64αρα Kingston,αλλα αν θες τη γνωμη μου παρε μια 128αρα απο την αρχη,γιατι εγω το μετανιωσα. Η 64αρα για flac ειναι μικρη. Επισης οταν το παρεις μην απογοητευθεις απο την αισθηση του scrolling wheel... Θα πρεπει να του περασεις το τελευταιο firmware και τοτε θα πεταει... Αν θες να ρωτησεις κατι αλλο....

Σε ευχαριστώ .
Απο αυτονομία πως πάει ?
Aπλα ξεχνας να το φορτισεις... Εγω ας πουμε μεσες ακρες οτι ακουω ενα 2ωρο τη μερα... βγαζει παραπανω απο βδομαδα.

Φθήνό δεν είναι αλλά η εταιρεία έχει δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής
(βλέπε aune s1 το οποίο το έχω ακούσει και εχούν γραφτεί πολλά εδώ μέσα, το x1s το οποίο δεν το έχω ακούσει
αλλά και του φορητού ενισχυτή ακουστικών b1 του οποίου είμαι κάτοχος και είναι εξαιρετικός)
μάλιστα ο b1 είναι τόσο καλός που κάνει την ακρόαση με τα akg 701 απόλαυση και άμεσα συγκρίσιμη εμπειρία
με την έξοδο ακουστικών του λαμπάτου μου ενισχυτή (triode trv 35se)

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις

Το κινητό

Μη ξυνεις πληγές διότι όλα από εκεί ξεκίνησαν .
Είχα το Note 4 που έπαιρνε sd και είχα γεμίσει μία 128αρα και διάλεξα να το παίξω τζόβενο πηγαίνοντας στο nexus 6p που δεν παίρνει sd ( έχει άλλες χαρες βέβαια).
Άρα δεν παίζει τέτοια λύση ,και αν παίξει ,μάλλον θα εγκαταλείψω την αγορά του dap γιατί θα παίζω από το κινητό και θα έχω και το fiio e12

Πάντως για τα fidelio το x1 που το ψαξα λίγο απο κριτικές φαίνεται πολύ basic. Δε θα σε καλυψει μάλλον γιατί (και καλά κανεις) το χεις πάρει ζεστά. Τώρα το zidoo δεν το ξέρω καθόλου.

Αυτά διάβαζα και εγω και διαλεξα το Xduoo X3 το οποιο εχει το DAC του Fiio X3 2nd gen , παιρνει rockbox και δεχεται και 2xmicrosd ...
Οταν παραλάβω, θα γράψω εντυπώσεις ...

Καμμια σχέση με τον ηχο που ακουγα απο smartphone + E12.
Xduoo X3 + E12 = Μαγεία!

Τα Fostex t50 mk3 ζωντάνεψαν !

Οπως γράφεται κατα κορον στο head-fi , το Xduoo X3 ειναι το απόλυτο dap στη χαμηλή κατηγορία τιμής.Φοράει το ιδιο dac με το Fiio X3 2nd edition και παιζει ισάξια ...
Σε συνδιασμό με τις δύο εισόδους για miscrosd (διαβάζει απο οτι λενε και τις 200αρες κάρτες) , ειναι value for money and performance.
Πολύ λιτό GUI , αλλα εξαιρετικά σβέλτο.
Δεν δοκιμασα rockbox , θα το κανω συντομα...

Σε συνέχεια δοκιμών να πω οτι η αυτονομια του ειναι κοντά στο 8ωρο+ οποτε ειναι αρκετά καλή με βάση το μέγεθος.
Εχω την αναβαθμισμενη rev2 οπου εχει 2000mah μπαταρία (1500 φόραγε αρχικά).
Σημερα το πήρα στη δουλειά και ειχα μαζί μου μονο τα υπερευαίσθητα Sennheiser cx300ii (16 ohm/113db) και στην headphone out είχε λιγο hiss το οποίο ηταν αισθητό σε χαμηλές εντάσεις.
Χθες με τα Fostex και τα Sennheiser HD598SE δεν παρατήρησα κάτι.
Η Line out ειναι πεντακάθαρη (κουμπωσα τα cx300 επειδη με ετρωγε η περιέργεια ) .

Φούλαρα την μια 128αρα και δεν υπάρχει ο παραμικρός περιορισμός σε αριθμό αρχείων/τραγουδιών .
Ειναι καθοδον και η 2η 128αρα για να εχω μαζί μου πάντα το μέγιστο της βασικής συλλογής μου.

Το λογισμικό ειναι σφαιράτο (επειδη ειναι λιτό) και βοηθάει πολύ το +6db gain αν εχετε λιγο πιο δύσκολα ακουστικά.
Εχει και φιλτρο fast/slow roll off .Μονο πολύ εμπειρά αφτιά θα ακουσουν διαφορές (δεν ειμαι και πολύ εμπειρος ομολογώ) .

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή μαλλον για πρώτο η οικονομικό dap ...

Με γειά και καλοάκουστο!
Πάντως και το Fiio M3 μετά από χρήση μιας εβδομάδας
μπορώ να πω πως είναι απίθανο για το μέγεθος και την τιμή του.
Όσο αφορά τον ήχο βέβαια διότι το GUI είναι της εποχής των σπηλαίων....

Εβαλα και το Rockbox fw στο Xduoo X3.
Διορθώθηκε το pitch error , και ηρθαν και extra επιλογές οπως EQ.

Πλέον ειμαι με 2x128gb και σε συνδιασμό με το Fiio E12 (απο την Line Out του Xduoo η οποία ειναι hiss free ) ακούω εξαιρετικά οτιδήποτε , και με οποιοδήποτε ακουστικό (τα fostex t50rp mk3 είναι απολαυση με αυτό το συνδιασμό).

Ειναι το κορυφαίο dap για βασική ακρόαση μουσικής (δεν εχει artwork και αλλες ευκολίες , ο ρεαλιστικός τροπος να ακους μουσική ειναι μεσω folders) με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε πολύ ακριβότερες λύσεις (aluminum κατασκευή , 2 x microsd , cs4398 dac).