Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

Παρακολουθώ και εγώ. Έχω ήδη ένα ελλειπτικό το οποίο δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ, διότι μου φαίνεται πολύ κουραστικό. Έχω πετύχει μια μέση λύση, ξυπνώντας νωρίς 2 μέρες την εβδομάδα και πηγαίνω για 4-5km περπάτημα πριν πάω στη δουλειά.

Διστάζω να αγοράσω διάδρομο διότι δεν θα ήθελα να δώσω χιλιάρικο και να μην τον χρησιμοποιώ.

Eγω θελω κατι με ικανο ΠΛΑΤΟΣ διαδρομου ... γιατι παω σαν το βαρελακι .... δεξια-αριστερα :nounder:
Διαδρομος με πλατος μισο μετρο ... απλα απορριπτεται (λογω μεγεθους και βαδισης μου !!!!!)
Αν ομως ξεφυγουμε απο το ψυχολογικο οριο των 650-700 ευρω ... θα εγκαταλειψω την ιδεα ... !

Διάδρομος με πλάτος άνω των 51εκ και κόστος έως τα λεφτά που διαθέτεις, δεν υπάρχει.

Οι περισσότεροι που είδα με κόστος έως 800 , έχουν πλάτος 47-51εκ.

Γιατί το απορρίπτεις; Πήγαινε σε κατάστημα και δοκίμασε τον πρώτα, δεν είναι λίγο μισό μέτρο.

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eιμαι 1:88 .... (και 112 κιλα).
Ξερεις ποσο πλατος αντιστοιχει στην βαδιση μου ?
60 με 70 εκατοστα !

Εννοειται ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ελλειψης ισχυρων πλαγιων μυων !
Παω σαν βαρελακι (οπως το γραφω !!!)

Κάτι υπολογίζεις λάθος... Είμαι 1,90εκ και εχθές δοκίμασα διάδρομο πλάτους 51εκ, μπορεί να μην ενθουσιαστηκα αλλά δεν είχα θέμα βάδισης..... Για τρέξιμο δεν δοκίμασα.....

Η εμπειρία δείχνει ότι κατά συντριπτική πλειονότητα, το όργανο άσκησης (διάδρομος, ποδήλατο, ελλειπτικό κλπ), αργά ή γρήγορα περνάει σε αχρηστία αν ο υποψήφιος ασκούμενος δεν έχει προηγούμενη ''κουλτούρα άθλησης'' και είναι νεοεισερχόμενος στο χώρο.
Το εύκολο είναι να βάλει κάποιος (ή να αποφασίσει να βάλει) στη ζωή του την άθληση, το δύσκολο είναι να τη διατηρήσει. Άνθρωποι οι οποίοι είναι υπέρβαροι, με κακή διατροφή, καπνιστές (πότες) και δεν είχαν καμμία σχέση με την άθληση, νομίζουν ότι αγοράζοντας ένα διάδρομο (ποδήλατο κλπ) ως δια μαγείας θα γυρίσουν σελίδα και θα λύσουν το πρόβλημά τους. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Απαιτείται δραματική αλλαγή φιλοσοφίας ώστε να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν, προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, πρέπει όμως ο υποψήφιος νεο-ασκούμενος να είναι ρεαλιστής και να ξέρει ότι η στατιστική δεν είναι με το μέρος του.

Η συμβουλή μου λοιπόν στον υποψήφιο αγοραστή διαδρόμου (κλπ), είναι να περιμένει! Ας βάλει πρώτα την άθλησή στην ζωή του χωρίς έξοδα (περπάτημα, τρέξιμο, οτιδήποτε) και αν σε εύλογο χρονικό διάστημα διαφανεί ότι πράγματι ''γυρίζει σελίδα'' (σε συνδυασμό με αλλαγές σε διατροφή κλπ), τότε ας εκταμιεύσει το όποιο ποσό.

Α, και κάτι σημαντικό: δεν γυμναζόμαστε για να αδυνατίσουμε. Τρώμε σωστά για να αδυνατίσουμε (ή να ελέγχουμε γενικότερα το βάρος μας).
Η κακή διατροφή (ποιοτικά και ποσοτικά) δεν αντισταθμίζεται από την (οποιαδήποτε) άσκηση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει και αυτό το νήμα: Άθληση και Διατροφή

Υπαρχουν πολλα που ΔΕΝ μας επιτρεπουν να κανουμε ΣΤΑΘΕΡΗ την σχεση μας με τον αθλητισμο.
1) Ζουμε μεσα σε πολεις (με πολυκατοικιες, φαναρια, δρομους, ξεκολλημενα πλακακια, κλπ)
και το με σταθερο ρυθμο βαδισμα ειναι εκ των πραγματων, απιαστο ονειρο.
2) Ο καιρος τον χειμωνα δεν βοηθα, επισης ουτε το καλοκαιρι (αν εξαιρεσεις το βραδυ)
3) Μεσα σε ενα διαμερισμα ΔΕΝ φροντιζεις διαρκως να καλυπτεις τις μυρωδιες σου (απο τους γυρω),
επισης, ΔΕΝ απαιτειται προετοιμασια να πας (γυμναστηριο, κολυμβητηριο, κλπ) το οποιο εκτος απο
ψυχοφθορο (για ενα αγοραφοβικο ατομο) ΑΠΑΙΤΕΙ και εξτρα χρονο να πας και να ρθεις (30 + 30 λεπτα).

Ναι .... υπαρχει ΠΑΝΤΑ το ενδεχομενο να τα παρατησεις πανω στο 4μηνο/6μηνο.
Ομως .... απο το να χασεις και αυτο το ελαχιστο (4μηνο) .... ισως ειναι προτιμοτερο να χασεις 700 ευρω.
Αλλωστε (εκτος και αν εισαι μεγαλος τσατιλας) τον διαδρομο θα τον βαλεις καπου στην ακρη,
δεν εχει πολυ νοημα να σου βγει η μεση να τον κατεβασεις κατω στα σκουπιδια και να τον πεταξεις.

Οποτε .... θα σε περιμενει ! Εκει που τον συναρμολογησες .... φαντης-μπαστουνι .... καθε μερα !
Το γυμναστηριο-κολυμβητηριο-δρομος-παραλια .... ΔΕΝ θα σε περιμενει. Γιατι ειναι "ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ" !

Ακριβώς όπως τα είπε ο SR71B, τα ίδια ισχύουν και για μένα, συν:

... για μένα θα μιλήσω, σαφώς και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους, συνδυαστικά θα χρησιμοποιείται ο διάδρομος. Στα νιάτα μου (μεταξύ 18-27), υπήρξα αθλητής Body Building και Kick Boxing, ήμουν 1,91/89Kg, οπότε έχω μια ιδέα από γυμναστική. Μετά παντρεύτηκα..... Και μετά έκανα 4 παιδιά.... Οπότε, you get the picture..... μέχρι να μεγαλώσουν λίγο, αφιερώθηκα σε αυτά, οι γονείς σε δεύτερη μοίρα βάζουμε τον εαυτό μας, εξάλλου με τόσο πολυμελή οικογένειά, χρειάζεσαι 36 ώρες/24ωρο για να τα προλάβεις όλα, είναι θέμα έλλειψης χρόνου.
Τώρα που λίγο μεγάλωσαν, ώρα για να δουλέψουμε λίγο και το δικό μας κορμί, για λόγους υγείας πάνω απ'όλα.

Αν δεν ανακαλύψεις και εκτιμήσεις την (σωματική και ψυχολογική) απόλαυση που προκύπτει από την άθληση (και όχι από τα αποτελέσματα αυτής / τύπου «αδυνάτισμα») δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις σταθερή σχέση με αυτή.

Τα περί διαδρόμων, λοιπων αξεσουάρ, αναλύσεων κλπ είναι (κατά κανόνα) σταγόνες στον ωκεανό (και συνήθως δικαιολογίες για τη βαρεμάρα να ξεκουνησει κάποιος από τον καναπέ).

Ξεκινήστε με ένα χαλαρό 20λεπτο τρεξιματακι γύρω από το σπίτι μέρα παρα μέρα και αν μετά από κάνα δίμηνο πιαστε τον εαυτό σας να γουστάρει στην ιδέα ότι θα πάει για τρέξιμο, αρχίστε να σκέφτεστε τα υπόλοιπα.

😉

Mερικες φορες ονειρευομαι (πραγματικα ονειρευομαι) την εποχη που ... ΕΤΡΕΧΑ.
Εβαζα ενα φανελακι, ενα σορτσακι, τα αθλητικα μου .... και πηγαινα Καυτατζογλειο
(στο βοηθητικο). Και εκει, με ενα σωρο ακομα κοσμακη, φιλαθλητικου πνευματος,
τρεχαμε μαζι (και ο καθενας ξεχωριστα) .... η γλυκια κουραση στο τελος του 50λεπτου,
οι διατατικες, το μπουκαλακι νερο ... ηταν η απιβραβευση και αμοιβη μας (μεχρι το σπιτι).

Ολα αυτα ..... με δυο δισκοκηλες (η μια εγχειρισμενη) .... ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Δεν μπορω να ξανατρεξω .... να νιωσω (σαν) ελευθερο αγριμι .... oπως τοτε.
Γυρνουσα σπιτι και παρολη την δεινη οικονομικη κατασταση μου, ΟΛΟΣ ο κοσμος ηταν δικος μου.
Η επιβραβευση της φυσης μεσα απο το κορμι μου (τις ορμονες μου) δεν αφηνε ... θλιψεις και καταθλιψεις.

Τωρα ... ψαχνω σε ημιμετρα ....
Κολυμβητηρια ... που ενω ειναι ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ... πρεπει να προσεχεις μην κολλησεις βακτηρια
(απο τα οποια υποφερω μεχρι σημερα). Περπατας σαν τον χαζο στους δρομους, ενω κανεις δρομος δεν ειναι
για περπατημα (το ξερεις, το βλεπεις, απλα δεν εχεις αλλη επιλογη). Θες να πας παραλια (που η πολη μου
ισως εχει την ομορφοτερη και μακρυτερη ολων) αλλα ... εισαι 54αρης. Ενδεχεται να δεις καποιον γνωστο
(με την γυναικα του η τα παιδια του) και να σου χαλασει ολη την διαθεση (ειμαστε πλασματα που συγκρινομαστε
μεταξυ μας, ολη μας την ζωη). Θες να πας το βραδυ ... και τελικα πας. Γιατι κυκλοφορουν μονο κατι τυπακια
σαν και σενα (η ακομα σκιωδεστερα). Και το κανεις, day after day ..... till the first cold night of Οctober !!!!!
Μετα ο καιρος ... ΔΕΝ επιτρεπει ! Σου λεει "ως εδω ηταν" ...

Και κλεινεσαι σπιτι ...
Τι θα κανεις σπιτι ... κλεισμενος με μια οθονη (η εναν υπολογιστη) ?
ΣΑΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ .... υπαρχουν τοσες πολλες επιλογες ?

Παλια πηγαινα γυμναστηριο (πριν την εχγειρηση δισκοκηλης). Το κακο με το γυμναστηριο ειναι οτι βλεπεις
ολους τους αλλους διπλα και συγκρινεσαι μαζι τους, θες δεν θες. Και αυτο οδηγει σε μικροτραυματισμους.
Οι οποιοι σε πανε πισω .... βδομαδες. Ομως ακομα και αν δεν συγκρινεσαι (διοτι δεν μπορεις πια, εισαι 40)
εχεις μια δισκοκηλη να προσεξεις. Και αυτη η καριολα ... ΔΕΝ σου βαραει καμπανακι την στιγμη που πρεπει,
οταν ζορισεσαι, ωστε να σταματησεις ΕΓΚΑΙΡΑ ! Σε βαραει ωρες μετα, οταν πεσεις να κοιμηθεις. Και σε παει
πισω .... μηνες. Οποτε μετα δεν ξαναεπιστρεφεις, εχουν περασει μηνες, το σωμα εχει συνηθισει στην ραστωνη.
Πρεπει να αρχισεις απο πολυ χαμηλοτερο σκαλι ... απο αυτο που κατεκτησες και εφτασες. Και απελπιζεσαι.

Οταν τελικα ΒΡΙΣΚΕΙΣ το κουραγιο .... και ξαναπας ..... βρισκεσαι κατω απο τον διαρκη φοβο της επαναληψης
του τραυματισμου ! Και δισταζεις, φρεναρεις, λιποψυχεις .... δεν τα δινεις ολα. Εισαι χεσμενος. Δυο μηνες
κλειστηκες μεσα (και οι ορθοπεδικοι σου ειπαν .... "να ασκεισαι σαν γιαγιακα").

Τι σου εμεινε ?

Αν εισαι πολυ τυχερος (που ΕΥΤΥΧΩΣ ειμαι !!!!) περιμενεις εναμισυ μηνα το καλοκαιρι να μπεις στην θαλασσα
και να ξανανιωσεις .... 25αρης. Γιατι η θαλασσα βγαζει την βαρυτητα απο το λογαριασμο, και οοοοοολαααααα
γινονται τοσο σκανδαλωδως ευκολοτερα. Και κολυμπας, κολυμπας, κολυμπας .... μεχρι η καρδια να σου πει
"σταματα". Και στο λεει ... ΕΓΚΑΙΡΑ .... ακριβως την στιγμη που χρειαζεται (οχι σαν την κηλη, που καραδοκει
την στιγμη της ξεκουρασης) και ετσι γλιτωνεις τα χειροτερα, ενω ταυτοχρονα επεκτεινεσαι προς τα καλυτερα.

Αλλα .... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΚΕΣΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΖΕΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΝΕΡΑ .... καποτε πρεπει να φυγεις.
Και οτι κερδισες .... το ξαναβαζεις με πιτσες και φυστικια και τριγωνα πανοραματος ... τους επομενους 10 μηνες.

Διαβάζω διάφορα αρνητικά για τον διάδρομο. Δεν ξέρω τι λέτε και γιατί τα λέτε, εγώ πάντως για έναν kettler διάδρομο που τα είχα σκάσει χοντρά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Ο πιο ακριβός καλόγερος που είχα ποτέ, σε κάποια φάση άπλωνα και ρούχα να στεγνώσουν..:flipout:

Απάντηση: Re: Αγορά διαδρόμου γυμναστικής (treadmill)

Διαβάζω διάφορα αρνητικά για τον διάδρομο. Δεν ξέρω τι λέτε και γιατί τα λέτε, εγώ πάντως για έναν kettler διάδρομο που τα είχα σκάσει χοντρά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Ο πιο ακριβός καλόγερος που είχα ποτέ, σε κάποια φάση άπλωνα και ρούχα να στεγνώσουν..:flipout:

Ακριβώς ίδια μάρκα και ακριβώς ίδια χρήση κι εγώ.

Xiaomi διάδρομοι τρεξίματος ;;; Στην Ελλάδα;;

Ας πω κ εγώ την άποψη μου μιας και έχω διάδρομό από το 2006. Ξεκίνησα με έναν sportek και τώρα έχω έναν Pegasus FX-18 (τον πρώτο τον έδωσα στον αδελφό μου). Είναι 2,5 ίππων ο Pegasus με 50 εκατοστά πλάτος.
Στα 14 χρόνια που χρησιμοποιώ διάδρομο έχει γίνει αχώριστος φίλος, κάνω 3 με 4 φορές τη βδομάδα 1 ώρα. Πότε περπάτημα γρήγορο, πότε τρέξιμο, πότε συνδυασμό. Συντρόφια μου κρατάει πάντα μία TV απέναντι που παίζει ξένες σειρές (που όμως δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα τρεξίματος).
Από το 2010 και έπειτα συμμετέχω και σε 10αρια (χλμ) κυρίως ή 12, 15 χλμ έξω που διοργανώνουν δήμοι η σύλλογοι. Ακόμη κ τώρα, παντρεμένος με 1 παιδί (και με το 2ο οσονούπω) κάνω 3 φορές τη βδομάδα ή 2 και το 10αρι. Αψηφώ κούραση, ώρα, ωράριο, γκρίνια. Η ώρα του διάδρομου δεν χάνετε, ήταν συμφωνία με το έτερον ήμισυ. Ακόμη και στις διακοπές, ένα 10αρι θα το κάνω. Οχι δεν είμαι κολλημένος, απλά μου αρέσει.
Αν έχετε χώρο, αν έχετε χρόνο αξίζει. Το γήπεδο το βαριέμαι, μονότονο αν κ έχω πάει αρκετές φορές για προπόνηση. Αλλού έξω δεν έχω παρέα κοντά που να τρέχει (ούτε χρόνο να τρέχω σε άλλες περιοχές). Ο μικρός με βλέπει συνέχεια. Ερχεται μέσα, ενθουσιάζεται. Τον παίρνω όταν μπορώ στα 10αρια έξω να με βλέπει κ να ζήσει την ατμοσφαίρα. Τον έχω πάρει αγκαλιά σε τερματισμούς. Θέλω να του το περάσω. Θέλω να τρέχει. Δεν ξέρετε πόσο καλό κάνει.
Αν θέλετε για ένα άτομο/ήμερα με 1 ώρα το πολύ, το μοντέλο μου η παρόμοιο είναι υπεραρκετό. Αν κάνουν 2 κ 3 τότε θέλετε ήμιεπαγγελματικό γύρω στα 2 με 3 χιλιάρικα. Επενδύστε, θα σας ανταμείψει.
Καλά τρεξίματα.

Θα συμφωνήσω η άσκηση είναι τρόπος ζωής.
Εγώ αντιθέτως βαριέμαι το τρέξιμο στο διάδρομο ακόμη και αν έχει tv απέναντι και προτιμώ το τρέξιμο στο δρόμο.

Ας πω κ εγώ την άποψη μου μιας και έχω διάδρομό από το 2006. Ξεκίνησα με έναν sportek και τώρα έχω έναν Pegasus FX-18 (τον πρώτο τον έδωσα στον αδελφό μου). Είναι 2,5 ίππων ο Pegasus με 50 εκατοστά πλάτος.
Στα 14 χρόνια που χρησιμοποιώ διάδρομο έχει γίνει αχώριστος φίλος, κάνω 3 με 4 φορές τη βδομάδα 1 ώρα. Πότε περπάτημα γρήγορο, πότε τρέξιμο, πότε συνδυασμό. Συντρόφια μου κρατάει πάντα μία TV απέναντι που παίζει ξένες σειρές (που όμως δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα τρεξίματος).
Από το 2010 και έπειτα συμμετέχω και σε 10αρια (χλμ) κυρίως ή 12, 15 χλμ έξω που διοργανώνουν δήμοι η σύλλογοι. Ακόμη κ τώρα, παντρεμένος με 1 παιδί (και με το 2ο οσονούπω) κάνω 3 φορές τη βδομάδα ή 2 και το 10αρι. Αψηφώ κούραση, ώρα, ωράριο, γκρίνια. Η ώρα του διάδρομου δεν χάνετε, ήταν συμφωνία με το έτερον ήμισυ. Ακόμη και στις διακοπές, ένα 10αρι θα το κάνω. Οχι δεν είμαι κολλημένος, απλά μου αρέσει.
Αν έχετε χώρο, αν έχετε χρόνο αξίζει. Το γήπεδο το βαριέμαι, μονότονο αν κ έχω πάει αρκετές φορές για προπόνηση. Αλλού έξω δεν έχω παρέα κοντά που να τρέχει (ούτε χρόνο να τρέχω σε άλλες περιοχές). Ο μικρός με βλέπει συνέχεια. Ερχεται μέσα, ενθουσιάζεται. Τον παίρνω όταν μπορώ στα 10αρια έξω να με βλέπει κ να ζήσει την ατμοσφαίρα. Τον έχω πάρει αγκαλιά σε τερματισμούς. Θέλω να του το περάσω. Θέλω να τρέχει. Δεν ξέρετε πόσο καλό κάνει.
Αν θέλετε για ένα άτομο/ήμερα με 1 ώρα το πολύ, το μοντέλο μου η παρόμοιο είναι υπεραρκετό. Αν κάνουν 2 κ 3 τότε θέλετε ήμιεπαγγελματικό γύρω στα 2 με 3 χιλιάρικα. Επενδύστε, θα σας ανταμείψει.
Καλά τρεξίματα.

χρειαζεται καποια συντηρηση;

χρειαζεται καποια συντηρηση;
Λίπανση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (εύκολη δουλειά) και αν τον χρησιμοποιείς όπως εγώ, κεντράρισμα ή σφίξιμο που κ πού (εύκολο κ αυτό), αλλαγή τάπητα στα 4-5 χρόνια (αυτό έχει 150+ κόστος) κ μία συντήρηση κάθε 1,5 με 2 χρόνια. Εχω βρει έναν πολύ καλό τύπο (απλά θέλει 3-4-5 ραντεβού μέχρι να προλάβει να έρθει σε κάποιο τελικά) αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά. Νομίζω 30 παίρνει σε συντήρηση. Πχ εμένα τελευταία φορά μου έφτιαξε λίγο το ύψος του μοτέρ που είχε "πέσει" πριν 1,5 χρόνο.