Ας πω κ εγώ την άποψη μου μιας και έχω διάδρομό από το 2006. Ξεκίνησα με έναν sportek και τώρα έχω έναν Pegasus FX-18 (τον πρώτο τον έδωσα στον αδελφό μου). Είναι 2,5 ίππων ο Pegasus με 50 εκατοστά πλάτος.
Στα 14 χρόνια που χρησιμοποιώ διάδρομο έχει γίνει αχώριστος φίλος, κάνω 3 με 4 φορές τη βδομάδα 1 ώρα. Πότε περπάτημα γρήγορο, πότε τρέξιμο, πότε συνδυασμό. Συντρόφια μου κρατάει πάντα μία TV απέναντι που παίζει ξένες σειρές (που όμως δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα τρεξίματος).
Από το 2010 και έπειτα συμμετέχω και σε 10αρια (χλμ) κυρίως ή 12, 15 χλμ έξω που διοργανώνουν δήμοι η σύλλογοι. Ακόμη κ τώρα, παντρεμένος με 1 παιδί (και με το 2ο οσονούπω) κάνω 3 φορές τη βδομάδα ή 2 και το 10αρι. Αψηφώ κούραση, ώρα, ωράριο, γκρίνια. Η ώρα του διάδρομου δεν χάνετε, ήταν συμφωνία με το έτερον ήμισυ. Ακόμη και στις διακοπές, ένα 10αρι θα το κάνω. Οχι δεν είμαι κολλημένος, απλά μου αρέσει.
Αν έχετε χώρο, αν έχετε χρόνο αξίζει. Το γήπεδο το βαριέμαι, μονότονο αν κ έχω πάει αρκετές φορές για προπόνηση. Αλλού έξω δεν έχω παρέα κοντά που να τρέχει (ούτε χρόνο να τρέχω σε άλλες περιοχές). Ο μικρός με βλέπει συνέχεια. Ερχεται μέσα, ενθουσιάζεται. Τον παίρνω όταν μπορώ στα 10αρια έξω να με βλέπει κ να ζήσει την ατμοσφαίρα. Τον έχω πάρει αγκαλιά σε τερματισμούς. Θέλω να του το περάσω. Θέλω να τρέχει. Δεν ξέρετε πόσο καλό κάνει.
Αν θέλετε για ένα άτομο/ήμερα με 1 ώρα το πολύ, το μοντέλο μου η παρόμοιο είναι υπεραρκετό. Αν κάνουν 2 κ 3 τότε θέλετε ήμιεπαγγελματικό γύρω στα 2 με 3 χιλιάρικα. Επενδύστε, θα σας ανταμείψει.
Καλά τρεξίματα.