Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Αν αγόραζα αύριο το πρωί και δεν είχα κανένα μπαταρίας θα έπαιρνα το μακιτα που έβαλε ο Κυριάκος. Δεύτερη επιλογή το bosch λόγω φθηνών μπαταριών και μάλιστα μεγάλης χωρητικότητες σε compact μορφή + πολύ μεγάλη γκάμα εργαλείων στα 10.8volt. Αλλά βγαίνουν αρκετά πιο ψηλά σε χρήματα από ότι τα μακιτα σαν αρχική αγορά.

Πρόσεξε το θέμα των μπαταριών , όπως σου λένε και τα παιδιά παραπάνω .Στην Ελλάδα η Bosch πρέπει να έχει τις πιο φτηνές και μεγάλη γκάμα , όχι ότι είναι η καλύτερη , απλά υπάρχει ένα "κόλλημα¨ στην ελληνική αγορά με την Bosch ,οπότε και η αγορά σε Bosch είναι πιο μεγάλη. Αν και σαν Ερασιτέχνης , οι πρώτες μπαταρίες που θα πάρεις θα κρατήσουν αρκετά .

Καλημέρα..για να μην ανοίγω άλλο θέμα...αφού κατέληξα με τα GSR και GDR θα στείλω στο alarm ένα email σήμερα για καλύτερη τιμή και θα σας ενημερώσω...Τώρα θέλω να καταλήξω και σε ένα ηλεκτρικό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο ώστε να ολοκληρωθεί το set..το κόστος δεν θέλω να ξεπερνάει το 75-80 ευρώ...
Έχω δει τα εξής:
το κόκκινο makita: makita - 78 ευρώ (δεν ξέρω αν έχει ρύθμιση ταχύτης -κάτι που με ενδιαφέρει)
το BLACK & DECKER : Β&D 76 ευρώ ( έχει ρύθμιση στην ταχύτητα)

Τώρα αν υπάρχει κάτι καλό και κάτω απο 70 ευρώ είναι ευπρόσδεκτο (δεν ξέρω για τα skill)...
Επίσης αξίζει να πάω BOSCH PRO GSB 13 RE 600WATT αλλά είναι λίγο ακριβότερο και με μικρότερη ισχύ (90 ευρώ) - με μια ταχύτητα.
Όπως και το DEWALT - DWD024KS Κρουστικό περιστροφικό Δράπανο 701W 13mm στα 90 ευρώ

Κάνε μια ερώτηση στον εργαλειοσυναγερμό για το Bosch GSB 13 RE. Μπορεί να έχει πιο λίγα Watt αλλά έχει αρκετή δύναμη και είναι αθάνατο (Made in Russia).
Το είχε στην ιστοσελίδα του με 70 ευρώ αλλά τώρα το εξαφάνισε. Δες μήπως το ξαναφέρει.

Ευχαριστω φιλε! Εσυ περα απο μακιτα, ποιο αλλο θα προτεινες?

Τα παιδιά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ μέσα από το φόρουμ.. Αν και έχω αλλάξει απόφαση καμία δεκαριά φορές πιστεύω στο τέλος θα κάνω την καλύτερη επιλογή για τα δικά μου δεδομένα.
(Να ξέρεις δεν έχω κανένα εργαλείο- τώρα μαζεύω σιγά σιγά.. Σκέψου ότι πήρα το πρώτο εργαλείο από τα Lidl -€“τροχό- γιατί πιστεύω ότι θα χρειαστεί μια φορά το χρόνο).

Μετά από την σημερινή συζήτηση το φορητό δραπανοκατσάβιδο (πχ GSR 10.8v ή Makita DF330DWE ) όταν έχεις ηλεκτρικό δεν ξέρω μου φαίνεται σαν να περισσεύει..
Αν χρειαστεί να κάνεις μια κρούση σε ένα τοίχο ???θα σε καλύψει το GSR ή το Makita? Και εγώ εκεί έχω το δίλημμα.. Γιατί η φορητότητα σε μερικές δουλειές δεν υπάρχει ..και σίγουρα θα την χρειαστείς. .ρώτα και μένα πόσες φορές έχω βλαστημήσει που δεν είχα το σωστό εργαλείο...Και σκέφτομαι σοβαρά το GSB (κρουστικό δραπανοκατσάβιδο) σε 10.8v.. Το κόστος αυξάνει..είτε σε bosch ή makita..το θέμα είναι αν αξίζει!!!

Last edited:
νομιζω η απαντηση στο αν αξιζει ειναι πολυ απλη!ΑΝ θες να κανεις 10 τρυπες ολες και ολες μεσα στον χρονο παιρνεις ενα ηλεκτρικο και τελειωνεις!ΑΝ θες να ξεκινησεις κατασκευες ή αρκετα συχνη χρηση παιρνεις δραπανοκατσαβιδο μπαταριας γιατι δεν θα σε βολευει το ηλεκτρικο τοσο πολυ!Γνωμη μου παντα!Εγω πηρα το σετ παλμικο ,δραπνοκατσαβιδο της bosch 18v και δεν χρησιμοποιω ηλεκτρικο πουθενα!

Μια "χαζή" ερώτηση, σε τι θα χαλάσουν κάποιον που θέλει ένα σετ, δραπανοκατσάβιδο και παλμικό αυτό το σετ τις Black and Decker;

Ευχαριστω παιδια!!!

Aυριο εχει το lidl ενα ηλεκτρικο κρουστικο 500w με 22 ευρω. http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=63512

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια "χαζή" ερώτηση, σε τι θα χαλάσουν κάποιον που θέλει ένα σετ, δραπανοκατσάβιδο και παλμικό αυτό το σετ τις Black and Decker;

Για καποιο λογο Παναγιωτη, θα προτιμουσα χιλιες φορες τα αντιστοιχα 18βολτα parkside.

Παρά πολύ αργός φορτιστής.
Το παλμικο τρώγεται το δραπανοκατσαβιδο με τπτ δεν μπορεί να συγκριθεί αφού το τσοκ είναι διπλού κάλυκα και πουθενά δεν αναφέρονται χαρακτηριστικά (ακόμα και η bosch βγάζει 18v μπλε που έχουν ίδια ροπή με τα 10.8)

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Για καποιο λογο Παναγιωτη, θα προτιμουσα χιλιες φορες τα αντιστοιχα 18βολτα parkside.

Παρά πολύ αργός φορτιστής.
Το παλμικο τρώγεται το δραπανοκατσαβιδο με τπτ δεν μπορεί να συγκριθεί αφού το τσοκ είναι διπλού κάλυκα και πουθενά δεν αναφέρονται χαρακτηριστικά (ακόμα και η bosch βγάζει 18v μπλε που έχουν ίδια ροπή με τα 10.8)

Σε τπτ Παναγιωτη.

Η μαμα πλεον B&D παιρνει τεχνογνωσια απο την Dewalt και βγαζει μια προσιτη σειρα εργαλειων.

Οι απόψεις διίστανται χαχα

Μιχάλη εξ αρχής Parkside δουλεύω και θα μείνω. (έτσι λέω)
12v δραπανοκατσάβιδο, εύχρηστο με το αφαιρούμενο τσοκ
18v παλμικό (σκυλί που με καλύπτει απόλυτα)
20v δραπανοκατσάβιδο, δυνατό, μια χαρα για τις ξυλοκατασκευές.

Re: Απάντηση: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Εκτός από τήν αργή φόρτιση πού προειπώθηκε,ένα άλλο μείον γιά δραπανοκατσάβιδο Παναγιώτη είναι οι λίγες μόλις 650 στροφές τό λεπτό,γιά ξύλο θά είναι κουραστικό ,γιά μέταλλα καλό είναι.

http://www.blackanddecker.gr/el-gr/products/power-tools/drills/18v----/bdcddim18b

Καλησπέρα.
Είχα ένα δραπανοκατσάβιδο αγνώστου μάρκας, που χάλασαν οι μπαταρίες του. Προσωρινά χρησιμοποιώ ένα bosch psb 550 ρεύματος για τρυπήματα και ένα parkside 3.6v για βιδώματα. Έχω σκεφτεί τις παρακάτω επιλογές, τι προτείνετε; Δεκτές και άλλες προτάσεις.

1) Κρατάω το bosch για τρυπήματα και παίρνω το παλμικό ρεύματος makita για βιδώματα.
2) Παίρνω ένα set parkside 18v, ή bosch 10.8v, ή κάποιο άλλο σετ μπαταρίας.
Budget οριακά λίγο πάνω από 150 .

Καλησπέρα.
Είχα ένα δραπανοκατσάβιδο αγνώστου μάρκας, που χάλασαν οι μπαταρίες του. Προσωρινά χρησιμοποιώ ένα bosch psb 550 ρεύματος για τρυπήματα και ένα parkside 3.6v για βιδώματα. Έχω σκεφτεί τις παρακάτω επιλογές, τι προτείνετε; Δεκτές και άλλες προτάσεις.

1) Κρατάω το bosch για τρυπήματα και παίρνω το παλμικό ρεύματος makita για βιδώματα.
2) Παίρνω ένα set parkside 18v, ή bosch 10.8v, ή κάποιο άλλο σετ μπαταρίας.
Budget οριακά λίγο πάνω από 150 .

Προσωπικά θά αγόραζα ένα Bosch GSB 10,8 volt μέ 2 μπαταρίες μιάς πού είναι μέσα στό χρηματικό όριο πού παρέθεσες γιά δραπανοκατσάβιδο.Εαν καί εφόσον οι περισσότερες δουλειές σου είναι μέχρι βίδες 6-7 mm διάμετρο,άν δουλεύεις πολύ μέ στριφώνια σαφώς η πρώτη επιλογή για παλμικό άλλα όχι ρεύματος θά σέ κουράσει καλύτερα μέ μπαταρίες.
Παραπάνω έχει ειπωθεί μιά καλή επιλογή γιά δραπανοκατσάβιδο μαζί μέ παλμικό makita 10,8 volt στά 190 ευρώ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι η χρήση τους θα είναι 3 μήνες τον χρόνο για κατασκευές, μετά θα χρησιμοποιούνται μόνο αν προκύψει κάποια επισκευή. Γι'αυτό σκεφτόμουν το ρεύματος, για να μην φθείρονται οι μπαταρίες.
Το είδα το set makita, φαίνεται καλή περίπτωση.
Αφού δεν τα χρειάζομαι άμεσα, λέω να καθυστερήσω λίγο την αγορά, να πάρω το parkside 18v όταν το βγάλει και αν δεν μου κάνει, να το επιστρέψω και να πάρω το set.

Καλησπέρα παίδες.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, για 2ο εργαλείο κρουστικό ρεύματος τι προτείνετε?

Θέλω οικονομικό, μέχρι 50-60 ευρώ και όπως προείπα περισσότερο υποστήριξης και όχι κύριο δράπανο (να το έχει σαν 2ο ο δεύτερος μάστορας δηλαδή).

Αυτό πως σας φαίνεται?

http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...m-kasetina-exartimata-f0156280ck-p-TLS.090240

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ουπς σόρρυ φίλε μου τώρα είδα ότι το νήμα είναι ενεργό.

Καλησπέρα παίδες.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, για 2ο εργαλείο κρουστικό ρεύματος τι προτείνετε?

Θέλω οικονομικό, μέχρι 50-60 ευρώ και όπως προείπα περισσότερο υποστήριξης και όχι κύριο δράπανο (να το έχει σαν 2ο ο δεύτερος μάστορας δηλαδή).

Αυτό πως σας φαίνεται?

http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...m-kasetina-exartimata-f0156280ck-p-TLS.090240

Eχει αυτη τη βδομαδα το lidl ενα κρουστικο 500w με 22 ευρω. Νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα.