Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Καλησπέρα,

εγώ ήθελα να πω οτι κάποια απο τα δραπανοκατσάβιδα του λιντλ έχουν θέμα εκκεντρότητας. Οπότε αν θέλει κάποιος ακρίβεια 100% τότε να μην του αρέσει αυτο του λιντλ. Βέβαια το δοκιμάζει και αν δεν του αρέσει το επιστρέφει. Επίσης δεν ξέρω αν το 20βολτο ανοίγει άνετα τρύπα σε σκληρό μπετόν πχ κολώνα, δοκάρι ή ταβάνι. Για μικροδουλειές πάντως πρέπει να είναι οτι πρέπει. Όπως και ο wwdiy και γω έχω ενα ηλεκτρικό κρουστικό δράπανο skil masters 1100W για τα δύσκολα και για βάση δράπανου και ένα 12V parkside για βίδωμα και μικρές-πρόχειρες τρύπες, σύνολο 110 ευρώ. 70 το κρουστικό και 40 το 12βολτο.

Καλησπέρα,

εγώ ήθελα να πω οτι κάποια απο τα δραπανοκατσάβιδα του λιντλ έχουν θέμα εκκεντρότητας. Οπότε αν θέλει κάποιος ακρίβεια 100% τότε να μην του αρέσει αυτο του λιντλ. Βέβαια το δοκιμάζει και αν δεν του αρέσει το επιστρέφει. Επίσης δεν ξέρω αν το 20βολτο ανοίγει άνετα τρύπα σε σκληρό μπετόν πχ κολώνα, δοκάρι ή ταβάνι. Για μικροδουλειές πάντως πρέπει να είναι οτι πρέπει. Όπως και ο wwdiy και γω έχω ενα ηλεκτρικό κρουστικό δράπανο skil masters 1100W για τα δύσκολα και για βάση δράπανου και ένα 12V parkside για βίδωμα και μικρές-πρόχειρες τρύπες, σύνολο 110 ευρώ. 70 το κρουστικό και 40 το 12βολτο.

Πάντως αύριο μάλλον θα πάω να πάρω και το 20V κρουστικό από κόλλημα περισσότερο παρά οτιδήποτε άλλο... και γιατί με forstner το 12V δεν τα καταφέρνει.
Επίσης μετά το video του sharkovios που είδα πρόσφατα, αρχίζω και θεωρώ ότι ένα 18-20V δραπανοκατσάβιδο είναι καλύτερο (και πιο ολοκληρωμένο) από ένα παλμικό κατσαβίδι...

Όπως φαίνεται και στο video μπορεί να βιδώσει πιο γρήγορα από παλμικό...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το παλμικό βέβαια δουλεύει πιο αναίμακτα και πιο χαλαρά για τον καρπό (δεν τείνει να περιστρέψει μαζί με την βίδα και το κομμάτι κλπ)

Νικο το παλμικο φτανει σε περισσοτερα Νμ απο το δραπανο ασχετα αν οταν εμπλακει η καστανια του γυρναει πιο αργα.

Το ξέρω κατά μέσο όρο 150Nm το παλμικό με 40-50Nm το δραπανοκατσαβιδο 18V... αλλά αν δεν μπορείς να έχεις και τα 2 το δραπανοκατσαβιδο ειναι πιο ολοκληρωμένο (άποψη μου)...

Καλησπέρα κι από μένα. Μόλις διάβασα και τις 17 σελίδες και παρόλα αυτά έχω κάποιες απορίες.

Να πω ότι είμαι εντελώς ερασιτέχνης στις κατασκευές και τώρα ξεκινάω σιγά-σιγά να μαθαίνω πράγματα. Θέλω λοιπόν να αγοράσω κάποια εργαλεία ώστε να κάνω τις μικρές επιδιορθώσεις-κατασκευές.

Αυτό που θέλω (λογικά) είναι ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο το οποίο θα με βγάλει ασπροπρόσωπο σε απλές δουλειές. Βίδωμα ξεβίδωμα, τρύπημα σε ξύλο και ενίοτε σε τοίχο (σε μέταλλο δε μου έχει τύχει μέχρι στιγμής αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Ψάχνοντας πριν λίγες μέρες (πριν διαβάσω αυτό το νήμα) γλυκοκοιτούσα αυτό http://www.e-shop.gr/drapanokatsabido-kroystiko-ilektriko-krausmann-850w-8101-p-TLS.040007 μιας και είδα κολακευτικές κριτικές και η τιμή του είναι πολύ καλή. Όμως διαβάζοντας σήμερα τις 17 σελίδες δεν ξέρω τελικά τι να πάρω.

Μου άρεσε το parkside 20v από τα lidl. Από την άλλη πολύ καλό σε αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο είναι και το GSR της bosch http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...8v-li-2-li-ion-2x15ah-0601868107-p-TLS.031094. Όμως θα με καλύψει σε τρυπήματα σε τοίχο, ξύλο? Και η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή. Επίσης κάποια στιγμή έγινε λόγος για το 10.8v GSB της Bosch. Ποια η διαφορά του με το GSR?

Για παράδειγμα το project που θέλω να φτιάξω τώρα είναι ένας arcade controller σε ξύλο. Στην ουσία ένα κουτί που θα χρειαστεί να τρυπήσω με τρυπάνι φτερού, και βίδωμα. Γενικά μεγάλες-βαριές εργασίες δε θα κάνω (τουλάχιστον τώρα - δεν ξέρω μελλοντικά).

Για πείτε τις προτάσεις και τις ιδέες σας?

Τέλος. Τι είναι το brushless και ποια η διαφορά του με το καρβουνάκι?

Γνώμη μου:
Ξεκίνα με τα Parkside και αν αισθανθείς στην πορεία ότι χρειάζεσαι κάτι καλύτερο πήγαινε στα πιο ακριβά.

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Γνώμη μου:
Ξεκίνα με τα Parkside και αν αισθανθείς στην πορεία ότι χρειάζεσαι κάτι καλύτερο πήγαινε στα πιο ακριβά.

+1
Εκτος και αν εχεις μεγαλο πορτοφολι και θες το καλυτερο ακομη και για το ραφι.

εγω θα προτεινα. το ηλεκτρικο που εβαλες στο λινκ γιατι αμα το χρησιμοποιεις μια στο τοσο δεν θα ανησυχεις για φορτιση μπαταριας κατασταση της κλπ!αν και αμα ασχοληθεις με τις κατασκευες γενικα εν τελει θα χρειαστεις και μπαταριας γιατι ειναι ευκολια!

parkside για μπαταρίας και Bosch re13 για ηλεκτρικό (κάπου στα 70 το τελευταίο) . Τα bruschless είναι αρκετά πιο πάνω και για τόσο απλή ερασιτεχνική χρήση δεν χρειάζονται. Και μην το καθυστερείς πολύ και σου αλλάξουν γνώμη εδώ μέσα και εκεί που ήταν να δώσεις π.χ. 50 ευρώ θα καταλήξεις να δώσεις 150.

parkside για μπαταρίας και Bosch re13 για ηλεκτρικό (κάπου στα 70 το τελευταίο) . Τα bruschless είναι αρκετά πιο πάνω και για τόσο απλή ερασιτεχνική χρήση δεν χρειάζονται. Και μην το καθυστερείς πολύ και σου αλλάξουν γνώμη εδώ μέσα και εκεί που ήταν να δώσεις π.χ. 50 ευρώ θα καταλήξεις να δώσεις 150.

Δεν έχεις άδικο. Εκεί που κόλλησα εγώ είναι για να μην έχω 2 να έπαιρνα 1. Πχ το Bosch με μπαταρία. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα 2 πάνω κάτω στην ίδια τιμή με το Bosch θα βγουν.

Οπότε ποιο πολύ για γνώση ρωτώ. Γιατί αυτά τα 2 και όχι 1; Της Bosch ή κάποιο άλλο;

Δεν έχεις άδικο. Εκεί που κόλλησα εγώ είναι για να μην έχω 2 να έπαιρνα 1. Πχ το Bosch με μπαταρία. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα 2 πάνω κάτω στην ίδια τιμή με το Bosch θα βγουν.

Οπότε ποιο πολύ για γνώση ρωτώ. Γιατί αυτά τα 2 και όχι 1; Της Bosch ή κάποιο άλλο;

Αν θέλεις ένα, μπορείς να πάρεις και ένα οικονομικό ηλεκτρικό κρουστικό.

ΠΧ εγώ παλιά είχα ένα από τα καρφούρ με 16-17 ευρώ 500W το οποίο και τοίχους τρύπαγε και ξύλα και βίδωνε. Δούλεψε για 16 χρόνια... όποτε και έπαψε να δουλεύει (πέρυσι). Δεν έψαξα από τι πήγε, αλλά υποθέτω θα μπορούσε να φτιαχτεί.

Στο μεσοδιάστημα είχα αγοράσει και ένα 12V μπαταρίας (πριν από 3 χρόνια) και πέρυσι αγόρασα ένα ηλεκτρικό κρουστικό 710W της einhell το οποίο είναι πολύ δυνατό.

Τέλος χθες πήρα και το κρουστικό 20V της Parkside καθαρά και μόνο για ευκολία.

Μόλις γύρισα από τα Lild (2 στην περιοχή μου) και δεν έχει μείνει ούτε ένα για δείγμα parkside.

Συνεχίζω τις ερασιτεχνικές μου ερωτήσεις. Έχω κάποια εξαρτήματα της Bosch (δε θυμάμαι γιατί τα είχα πάρει). Κάνουν για όλες τις μάρκες εργαλείων. Κάτι σαν αυτά είχα πάρει http://www.e-shop.gr/set-34-temaxion-mytes-trypania-bosch-x-line-2607010608-p-TLS.030290

Τα bruschless είναι αρκετά πιο πάνω και για τόσο απλή ερασιτεχνική χρήση δεν χρειάζονται.

Αν γίνεται να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι τα bruschless. Δε γνωρίζω.

Last edited:
Δεν εχουν ψυκτρες, καρβουνακια δλδ για την ειτουργια του μοτερ.
Εχουν λιγοτερες απωλειες που μεταφραζεται σε περισσοτερη δυναμη και αυτονομια μπαταριας για το ιδιο εργαλειο.

Γνωμη μου δωσε μια και καλη χρηματα για ενα GSB 10,8 ενα all around εργαλειο που σε κατασκευες σαν αυτη που λες θα σε βγαλει παλικαρι.

άσε τον endura..είναι άσχετος..δεν ξέρει τι λέει.. πήγαινε πάρε ενα dewalt να ξενοιασεις !

Δεν εχουν ψυκτρες, καρβουνακια δλδ για την ειτουργια του μοτερ.
Εχουν λιγοτερες απωλειες που μεταφραζεται σε περισσοτερη δυναμη και αυτονομια μπαταριας για το ιδιο εργαλειο.

Γνωμη μου δωσε μια και καλη χρηματα για ενα GSB 10,8 ενα all around εργαλειο που σε κατασκευες σαν αυτη που λες θα σε βγαλει παλικαρι.

Καλά παλικάρι είμαι έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι να με βγάλει τσολιά :)

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Μια μου σκέψη είναι να πάρω και κάτι επώνυμο και καλό όπως το GSB 10,8 που λες. Αρκετά χρήματα αλλά ίσως να με καλύψει και να μη χρειαστώ κάτι άλλο.

Τώρα στο GSB. Ποια είναι να πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα που έχει? Για τι εργασίες δεν προτείνεται? Δεν τα βγάζει πέρα δηλαδή.

Ελαφρύ, δυνατό, δε σε κουράζει σε συνεχόμενα τρυπηματα βδομάδα, και η μπαταρία του ταιριάζει σε μια ολόκληρη σειρά εργαλείων.

Μειονέκτημα η ικανότητα τρυπηματος μεγάλων διαμετρων σε μπετόν.
Μέχρι και δεκαρι με προτρυπημα θα τα καταφέρει πάντως.

Πάρε ένα καλό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο ρεύματος για αρχή που είναι εντελώς απαραίτητο σε όλους στο ξεκίνημα ...και μετά έχεις καιρό να κάνεις ότι συλλογή θέλεις.
Αλλά από ότι κατάλαβα γουστάρεις Bosch 10,8V ....οπότε προχώρα.