Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Πάρε ένα καλό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο ρεύματος για αρχή που είναι εντελώς απαραίτητο σε όλους στο ξεκίνημα ...και μετά έχεις καιρό να κάνεις ότι συλλογή θέλεις.
Αλλά από ότι κατάλαβα γουστάρεις Bosch 10,8V ....οπότε προχώρα.

Καλημέρα.

Όχι δεν έχω κόλλημα με Bosch πραγματικά. Κοιτάω να δω τι με συμφέρει και τι καλύπτει τις ανάγκες μου.

Ακόμη και το παρακάτω γλυκοκοιτάω που πρότεινε φίλος παραπάνω. Άσχετα αν είναι πάλι Bosch :).

http://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapano-bosch-gsb-13-re-72875

Ολίγον άσχετο αλλά έκανα χτες 50 τρύπες περίπου σε παλετοξυλα με τρυπάνι φτερου 18αρι με μια 2αρα μπαταρία του gsr 10.8

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ωχ , βλέπω ότι αργεί να αποφασίσει , και βλέπω και τον λογαριασμό να ανεβαίνει . Στο τέλος θα διαλέξει κάνα σούπερ ντρούπερ εργαλείο στο 300αρι.

Ωχ , βλέπω ότι αργεί να αποφασίσει , και βλέπω και τον λογαριασμό να ανεβαίνει . Στο τέλος θα διαλέξει κάνα σούπερ ντρούπερ εργαλείο στο 300αρι.

χαχαχα. Όχι εντάξει δεν ανεβαίνω τόσο. Πήγα χθες στο lidl αλλά είχαν εξαφανιστεί όλα. Το απόγευμα λέω να πάω στα praktiker και ίσως πάρω το Bosch GSB 13RE που το έχει στα 70 . Μέχρι τότε μπορείτε να μου αλλάξετε γνώμη :operator:

Παρε το bosh ρευματος στα 70 που επελεξες γιατι θα σου μεινει για πολλα χρονια και αγορασε ενα 16V parkside που ειναι αξιομαχο, σχετικα ελαφρυ, για παρα πολλες εργασιες και το σημαντικοτερο σε παρα πολυ καλη τιμη για αυτα που προσφερει.

Πήρα χθες το 16v Parkside από το lidl στα 44 ευρώ μαζί με ένα σετακι μυτες στα 10 ευρώ. Είπα να αρχίσω με αυτά και βλέπουμε. Πρέπει να πάρω και 2η μπαταρία λέτε; Αν ναι από που και πόσο έχει;

Άσε πρώτα να δεις πόσο σου κρατάει αυτή ανάλογα με τις δουλειές που κάνεις ...και αργότερα παίρνεις να είναι και πιο φρέσκια.
Από το Χιούστον service θα σου πουν στην εξυπηρέτηση πελατών του Lidl.... γύρω στα 20 .

Καλημέρα.

Όχι δεν έχω κόλλημα με Bosch πραγματικά. Κοιτάω να δω τι με συμφέρει και τι καλύπτει τις ανάγκες μου.

Ακόμη και το παρακάτω γλυκοκοιτάω που πρότεινε φίλος παραπάνω. Άσχετα αν είναι πάλι Bosch :).

http://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapano-bosch-gsb-13-re-72875

αν σε ενδιαφέρει θα πουλήσω εγω το προηγούμενο 20v του λιδλ..εχει ακόμα εγγύηση

Παρε το bosh ρευματος στα 70 που επελεξες γιατι θα σου μεινει για πολλα χρονια και αγορασε ενα 16V parkside που ειναι αξιομαχο, σχετικα ελαφρυ, για παρα πολλες εργασιες και το σημαντικοτερο σε παρα πολυ καλη τιμη για αυτα που προσφερει.
Να σου πω λίγο το σκεπτικό μου και αποφασίζεις...
Εγώ πήρα το GSB-GDR 10,8v...Πριν την αγορά, έχει χρειαστεί 2-3 φορές που ήθελα χρήση τρυπανιού σε σημείο που δεν υπήρχε πρίζα...και το ήθελα άμεσα...εκεί να δεις τι καντήλια κατέβαζα...οπότε το εργαλείο μπαταρίας παίζει σημαντικό ρόλο..Πήρα το GSB και όχι το GSR γιατί ήθελα να έχει και την κρούση για παν ενδεχόμενο..σε τιμή δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά (η αγορά έγινε από το εξωτερικό).Δεν το έχω δοκιμάσει σε σκληρό τρύπημα να δώ την δύναμη του.Όταν το δοκιμάσω θα σου πω.(αν και σκέφτομαι η επόμενη αγορά σε ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβισο για περισσότερη δύναμη)..Επένδυσα σε κάτι καλό ώστε να το έχω για μια ζωή... Από την άλλη μπορείς να πεις,ερασιτέχνες είμαστε μπορεί να σε καλύψει και κάποιο δραπανοκατσάβιδο με κόστος περίπου 1/3 σε σχέση με το κόστος που έχει το GSB.εγώ είμαι της άποψης ένα και καλό...θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω και στο ηλεκτρικό..μακάρι να τα καταφέρω..με τα τωρινά δεδομένα μου πάρει κάποιο διάστημα!@!@!@! Να σου πώ την αλήθεια καλοβλέπω το δυνατό ηλεκτρικό Bosch GSB 16 RE (130 ευρώ) αλλά αν δεν καταφέρω να φτάσω τόσο ψηλά σε κόστος,θα κοιτάξω σε κόκκινο Makita(MAKITA MT 710-γύρω στα 80 ευρώ κόστος)..

Να σου πω λίγο το σκεπτικό μου και αποφασίζεις...
Εγώ πήρα το GSB-GDR 10,8v...Πριν την αγορά, έχει χρειαστεί 2-3 φορές που ήθελα χρήση τρυπανιού σε σημείο που δεν υπήρχε πρίζα...και το ήθελα άμεσα...εκεί να δεις τι καντήλια κατέβαζα...οπότε το εργαλείο μπαταρίας παίζει σημαντικό ρόλο..Πήρα το GSB και όχι το GSR γιατί ήθελα να έχει και την κρούση για παν ενδεχόμενο..σε τιμή δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά (η αγορά έγινε από το εξωτερικό).Δεν το έχω δοκιμάσει σε σκληρό τρύπημα να δώ την δύναμη του.Όταν το δοκιμάσω θα σου πω.(αν και σκέφτομαι η επόμενη αγορά σε ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβισο για περισσότερη δύναμη)..Επένδυσα σε κάτι καλό ώστε να το έχω για μια ζωή... Από την άλλη μπορείς να πεις,ερασιτέχνες είμαστε μπορεί να σε καλύψει και κάποιο δραπανοκατσάβιδο με κόστος περίπου 1/3 σε σχέση με το κόστος που έχει το GSB.εγώ είμαι της άποψης ένα και καλό...θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω και στο ηλεκτρικό..μακάρι να τα καταφέρω..με τα τωρινά δεδομένα μου πάρει κάποιο διάστημα!@!@!@! Να σου πώ την αλήθεια καλοβλέπω το δυνατό ηλεκτρικό Bosch GSB 16 RE (130 ευρώ) αλλά αν δεν καταφέρω να φτάσω τόσο ψηλά σε κόστος,θα κοιτάξω σε κόκκινο Makita(MAKITA MT 710-γύρω στα 80 ευρώ κόστος)..

Μπορεί να πω βλακεία... αλλά αν είναι να πας για ηλεκτρικό στα 130, μήπως αξίζει να πάρεις μεταχειρισμένο bosch sds plus που να σκάβει κιόλας ή καινούριο κόκκινο makita...?

Και κάτι τελευταίο...Μέχρι σήμερα αυτό που χρησιμοποιώ συχνότερα από τα εργαλεία που έχω είναι το GSB-GDR (γι'αυτό και πήρα κάτι επώνυμο)...απλά θέλω να πώ,ότι δεν θα έπαιρνα πχ μια σέγα επώνυμη γιατί ακόμα δεν είναι κάτι απαραίτητο για μένα..όπως και πήρα ένα πολυεργαλείο απο τα Lidl..γιατί θα το χρησιμοποιήσω μια φορά στα 2 χρόνια και αν...

Μπορεί να πω βλακεία... αλλά αν είναι να πας για ηλεκτρικό στα 130, μήπως αξίζει να πάρεις μεταχειρισμένο bosch sds plus που να σκάβει κιόλας ή καινούριο κόκκινο makita...?
Το έχω σκεφτεί..Να πάρω κάποιο SDS.. όχι επώνυμο..γύρω στα 100-130 ευρώ..δεν ξέρω αν μου χρησιμεύσει κάπου..αυτό σκέφτομαι. .πιστεύω ένα δυνατό και ελαφρύ ηλεκτρικό θα έκανα δουλειά σε δύσκολα τρυπήματα.. 80 ευρώ είναι το κόστος για το MAKITA MT 710.. (http://www.e-shop.gr/drapano-kroyst...m-aytomato-tsok-balitsaki-m8101k-p-TLS.080490

Το έχω σκεφτεί..Να πάρω κάποιο SDS.. όχι επώνυμο..γύρω στα 100-130 ευρώ..δεν ξέρω αν μου χρησιμεύσει κάπου..αυτό σκέφτομαι. .πιστεύω ένα δυνατό και ελαφρύ ηλεκτρικό θα έκανα δουλειά σε δύσκολα τρυπήματα.. 80 ευρώ είναι το κόστος για το MAKITA MT 710.. (http://www.e-shop.gr/drapano-kroyst...m-aytomato-tsok-balitsaki-m8101k-p-TLS.080490

Εγώ έχω το παρακάτω einhell στα 710W επίσης, σίγουρα υποδεέστερο του makita αλλά με 28 που το πήρα, γλυτώνεις 50 και με την χρήση που του κάνω (και φαντάζομαι και εσύ αντίστοιχη χρήση κάνεις, ερασιτεχνικά στο σπίτι 20 ούπα το χρόνο κλπ) δεν νομίζω να χαλάσει ποτέ.
Ειδικά τώρα που πήρα και το Parkside κρουστικό 20V θα χρησιμοποιείται μόνο σε μπετό...

Στα αρνητικά του είναι το τσοκ που κρατάει ναι μεν αλλά μπορεί και να λυθεί...

20150120123049_18040596-orig.jpg

Παίδες καλησπέρα,
κατ' αρχήν να δηλώσω ότι δεν έχω εμπειρία σχετικά με τα εργαλεία μπαταρίας, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την δύναμη τους.Το μοναδικό που είχα ήταν το parkside 10ν δραπανοκατσάβιδο και ομολογώ ότι ήμουν αρκετά απογοητευμένος από τη δύναμή του. Μόνο για κανένα βιδωμα είναι και αυτό όχι πολύ δύσκολο. Χρειάστηκε πχ να ανοίξω τρύπα με forstner 25ρι σε κόντρα πλακέ και δεν τα κατάφερε με τίποτα.
Πήρα προχθές και το 20V. Δοκιμή σε τάκο παλέτας με 10ρι τρυπάνι, το 20ν τρύπησε πανεύκολα, το 10ν δεν τα κατάφερε. Δοκιμή με forstner στον τάκο , ούτε το 20ν δεν τα κατάφερε.
Ίσως κάτι δεν κάνω καλά.
Πείτε μου αν θέλετε την εμπειρία σας σχετικά με τις δυνατότητες του κάθε εργαλείου.

Καλησπερα.....τα συγκεκριμενια τρυπανια που λες..θελουν ιδιαιτερη δυναμη.μπαταριας ειναι δυσκολο..για το 10βολτο το ξεχνας απλα.
Το 20 βολτο τι στροφες εχει?

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Παίδες καλησπέρα,
κατ' αρχήν να δηλώσω ότι δεν έχω εμπειρία σχετικά με τα εργαλεία μπαταρίας, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την δύναμη τους.Το μοναδικό που είχα ήταν το parkside 10ν δραπανοκατσάβιδο και ομολογώ ότι ήμουν αρκετά απογοητευμένος από τη δύναμή του. Μόνο για κανένα βιδωμα είναι και αυτό όχι πολύ δύσκολο. Χρειάστηκε πχ να ανοίξω τρύπα με forstner 25ρι σε κόντρα πλακέ και δεν τα κατάφερε με τίποτα.
Πήρα προχθές και το 20V. Δοκιμή σε τάκο παλέτας με 10ρι τρυπάνι, το 20ν τρύπησε πανεύκολα, το 10ν δεν τα κατάφερε. Δοκιμή με forstner στον τάκο , ούτε το 20ν δεν τα κατάφερε.
Ίσως κάτι δεν κάνω καλά.
Πείτε μου αν θέλετε την εμπειρία σας σχετικά με τις δυνατότητες του κάθε εργαλείου.

Σίγουρα κάτι κάνεις λάθος.
Με 18-βολτο μπαταρίας έχω ανοίξει άπειρες τρύπες με 45-άρι forstner. Ξαναδές τις ρυθμίσεις ροπής του εργαλείου σου.

Αν θυμάμαι καλά 1400.
Το έχω στο 2 και στην θέση πριν την κρούση.

Ενόειται πως πρέπει να είναι στην ταχύτητα ένα και όχι στην δύο

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενόειται πως πρέπει να είναι στην ταχύτητα ένα και όχι στην δύο

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα.

Για πείτε για τις ταχύτητες; Για που ενδείκνυται η 1 και που η 2;