Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Εξαιρετικη τιμη για 18άρι που μιλας.
Ολοι στην αρχη θεωρησαμε οτι ελεγες για 12άρι.
Και μαλιστα με 3 μπαταριες.
Εγω θα σου ελεγς να το παρεις.
Εντάξει καλυτερο για εμενα το GSB αλλα και με αυτο θα κανεις δουλεια.

Τις 2 τρύπες για αυτή τη βάση το 12ν gsr με 5αρι τρυπάνι bosch multi δεν τις κατάφερε.
Οκ κατάλαβα ότι η κρούση μπορεί να κάνει ζημιά σε τούβλο με τρύπες (για πλακάκια και Μάρμαρα είναι αυτονοητα απαγορευτική) αλλά το προτρυπημα το ψιλοβαριεμαι (μη βαράς)
Συμπέρασμα
Πρέπει να έχει κάποιος αρκετά και άριστης ποιότητας 3αρια και 4αρια τρυπανια για τοιχοποιία
😁

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Βεβαιως και μπορεις να κανεις τρυπες στον τοιχο χωρις κρουση. Ειτε απ'ευθειας ειτε με προτρυπημα οπως ειπα παραπανω. Και με ενα καλο bit τρυπανιου που ειναι το Α και το Ω για μια σωστη διατρηση.

Θεωρω ομως οτι το 18βολτο ειναι καπως υπερβολικο για '2 τρυπες στον τοιχο'. Με ενα 12βολτο κανεις τη δουλεια σου μια χαρα, οπως το 12βολτο bosch κρουστικο GSB.

Τι ακριβως χρηση σκεφτεσαι να του κανεις? Μην δινεις τσαμπα λεφτα αν δεν χρειαζεται.
Γενικά είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά προσωπικά είναι το μόνο εργαλείο που δεν έχω και είπα μια και πρέπει να κρεμάσω κάτι που θέλει τρύπες να πάρω ένα τρυπάνι επιτέλους.
Το bosch μου το πέταξε σαν προσφορά αλλά το έχω δουλέψει κι όλας.

Re: Απάντηση: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Τις 2 τρύπες για αυτή τη βάση το 12ν gsr με 5αρι τρυπάνι bosch multi δεν τις κατάφερε.
Οκ κατάλαβα ότι η κρούση μπορεί να κάνει ζημιά σε τούβλο με τρύπες (για πλακάκια και Μάρμαρα είναι αυτονοητα απαγορευτική) αλλά το προτρυπημα το ψιλοβαριεμαι (μη βαράς)
Συμπέρασμα
Πρέπει να έχει κάποιος αρκετά και άριστης ποιότητας 3αρια και 4αρια τρυπανια για τοιχοποιία
😁

H κρουση θα μπορουσε να ραγισει και αυτο το τουβλο! Τυχερος εισαι :)
Τα τρυπανια πραγματικα μπορει να κανουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα. Εχω καταληξει οτι τα τρυπανια της Bosch ειναι πολυ ικανοποιητικα. Οχι αυτα των σετ με τα διαφορα bits αλλα αυτα που ειναι για καθε υλικο ξεχωριστα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Γενικά είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά προσωπικά είναι το μόνο εργαλείο που δεν έχω και είπα μια και πρέπει να κρεμάσω κάτι που θέλει τρύπες να πάρω ένα τρυπάνι επιτέλους.
Το bosch μου το πέταξε σαν προσφορά αλλά το έχω δουλέψει κι όλας.

Η προσφορα ειναι πολυ καλη, μην πω αριστη για το 18βολτο με τρεις μπαταριες και τα λοιπα εξαρτηματα.
Με την καλη ροπη αυτου το GSR μπορεις να ανοιξεις τρυπες οπου θες, ακομα και σε μπετον, πιο αργα βεβαια απο ενα κρουστικο, και με το καταλληλο τρυπανι.

Βεβαια η 18βολτη σειρα εχει πολυ ακριβα εργαλεια αν θελησεις να επενδυσεις παραπανω σε αυτην. Η 12βολτη απο την αλλη εχει πιο φτηνα και μπορεις να προσθεσεις και καποιο αλλο εργαλειο συν τω χρονω.
Αν ειναι να αρχισεις με την 12βολτη σειρα, να προτεινα να αρχισεις με το κρουστικο GSB. Ειναι ολοκληρωμενο και ισχυρο εργαλειο και μπορεις να κανεις ολες τις δουλειες του σπιτιου.

Επι τη ευκαιρια, καλως ηλθες στην παρεα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρ

Η προσφορα ειναι πολυ καλη, μην πω αριστη για το 18βολτο με τρεις μπαταριες και τα λοιπα εξαρτηματα.
Με την καλη ροπη αυτου το GSR μπορεις να ανοιξεις τρυπες οπου θες, ακομα και σε μπετον, πιο αργα βεβαια απο ενα κρουστικο, και με το καταλληλο τρυπανι.

Βεβαια η 18βολτη σειρα εχει πολυ ακριβα εργαλεια αν θελησεις να επενδυσεις παραπανω σε αυτην. Η 12βολτη απο την αλλη εχει πιο φτηνα και μπορεις να προσθεσεις και καποιο αλλο εργαλειο συν τω χρονω.
Αν ειναι να αρχισεις με την 12βολτη σειρα, να προτεινα να αρχισεις με το κρουστικο GSB. Ειναι ολοκληρωμενο και ισχυρο εργαλειο και μπορεις να κανεις ολες τις δουλειες του σπιτιου.

Επι τη ευκαιρια, καλως ηλθες στην παρεα!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και καλώς σας βρήκα.

Στην προηγούμενη δουλειά λέγανε(παρότι δουλεύανε το bosch gsb 18v και το αντίστοιχο makita) πώς του lidl είναι το ίδιο καλά.
Αμφιβάλλω αλλά λέγανε πώς έχει service και οτι είναι γερμανικά.
Έχω αντίθετη άποψη βέβαια.
Εinhell και Bulle λένε τίποτα?

Ειμαι σιγουρος οτι αν ο εργοδοτης πιστευε οτι τα parkside ειναι εξ'ισου καλα, θα τα ειχε αγορασει..:))

Tα parkside ειναι καλα και τιμια ερασιτεχνικα εργαλεια αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν με κανενα επαγγελματικο τυπου bosch η makita. Kαμμια σχεση η ποιοτητα κατασκευης, η αξιοπιστια και η αντοχη στα ζορια.
Σε σχεση με Εinhell και Βulle, θα προτιμουσα τα parkside λογω εγγυησης και οχι μονο.

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Ειμαι σιγουρος οτι αν ο εργοδοτης πιστευε οτι τα parkside ειναι εξ'ισου καλα, θα τα ειχε αγορασει..:))

Tα parkside ειναι καλα και τιμια ερασιτεχνικα εργαλεια αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν με κανενα επαγγελματικο τυπου bosch η makita. Kαμμια σχεση η ποιοτητα κατασκευης, η αξιοπιστια και η αντοχη στα ζορια.
Σε σχεση με Εinhell και Βulle, θα προτιμουσα τα parkside λογω εγγυησης και οχι μονο.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Θα κοιτάξω το parkside σοβαρά.

Οι τρύπες σε μπετο ανοίγουν με κρούση μόνο οι τρύπες σε τούβλο ανοίγουν με κρούση αλλά μπορούν να ανοίξουν και χωρίς κρούση με το κατάλληλο τρυπάνι. Προτρυπημα σε δομικά υλικά για τα μεγέθη που αναφέρθηκαν δεν γίνεται ποτέ.

Αυτά τα γράφω για όποιον θέλει να αγοράσει ένα εργαλείο να ξέρει τι να περιμένει αλλά και τι να πάρει.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι τρυπες σε μπετον γινονται προφανως με κρουση. Γινονται ομως και χωρις κρουση αν δεν υπαρχει κρουστικο, μονο που διαρκει περισσοτερο η διαδικασια.
Προτρυπημα γινεται παντου αν χρειαζεται, γιατι δεν γινεται ποτε σε δομικα υλικα? Δομικο υλικο ειναι και το ξυλο.
Υπαρχει καποια πηγη/λινκ για να δουμε την λογικη πισω απο αυτο και αν υπαρχει θεμα πχ. σε προτρυπημα στο μπετον?

Οι τρυπες σε μπετον γινονται προφανως με κρουση. Γινονται ομως και χωρις κρουση αν δεν υπαρχει κρουστικο, μονο που διαρκει περισσοτερο η διαδικασια.
Προτρυπημα γινεται παντου αν χρειαζεται, γιατι δεν γινεται ποτε σε δομικα υλικα? Δομικο υλικο ειναι και το ξυλο.
Υπαρχει καποια πηγη/λινκ για να δουμε την λογικη πισω απο αυτο και αν υπαρχει θεμα πχ. σε προτρυπημα στο μπετον?

Αναφέρεται στις μικρές διαμέτρους μέχρι 10αρα τριπα !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και εγω εκει αναφερομαι.

Με Μια έρευνα που έκανα κανείς δεν μιλάει για ανάγκη τρύπας οδηγού σε μπετόν η σε δομικά υλικά πλην του ξύλου .. τώρα μπορεί να κατάλαβα λάθος αλλά προτρυπιμα για να δεκτουμε μια βίδα για παράδειγμα προφανώς και χρειάζεται αλλά να ανοίξεις μια τρύπα για παράδειγμα 5μμ και μετά να την μεγαλώσεις σε μια 10μμ δεν το είδα πουθενά !! Αρκεί να είναι ο αρχικός στόχος σου 10μμ...

Ειδες πουθενα να απαγορευται? Και εαν απαγορευται, ποιοι ειναι οι ουσιαστικοι λογοι? Αυτο ειναι το ερωτημα.

Πριν λιγο καιρο ανοιξα 8αρες τρυπες στο ταβανι του υπογειου μου (μπετον). Προτρυπησα με 4αρι τρυπανι και η διαδικασια ηταν πανευκολη.
Πολυ πιο ευκολη απο το να προσπαθουσα να ανοιξω απ'ευθειας 8αρα τρυπα στο ταβανι πανω στην σκαλα.

Εαν ομως υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος που ΔΕΝ πρεπει να χρησιμοποιειται προτρυπημα σε μπετον η σε αλλο υλικο, θα ηθελα πραγματικα να τον γνωριζω, εστω και εγκυκλοπαιδικα, γιατι χρονια τωρα δεν ειχα κανενα απολυτως θεμα.

Με Μια έρευνα που έκανα κανείς δεν μιλάει για ανάγκη τρύπας οδηγού σε μπετόν η σε δομικά υλικά πλην του ξύλου .. τώρα μπορεί να κατάλαβα λάθος αλλά προτρυπιμα για να δεκτουμε μια βίδα για παράδειγμα προφανώς και χρειάζεται αλλά να ανοίξεις μια τρύπα για παράδειγμα 5μμ και μετά να την μεγαλώσεις σε μια 10μμ δεν το είδα πουθενά !! Αρκεί να είναι ο αρχικός στόχος σου 10μμ...

Όχι μόνο χρειάζεται το προτρυπημα σε μπετόν,αλλά επιβάλλεται.Αμα δεις το διαμαντοτρυπανο πως είναι μπροστά (φαρδιά ακίδα) θα καταλάβεις ότι λόγω των πολλών στροφών και της κλασικής σαθροτητας του μπετόν θα πετάξει φλιδες.Σε κλασικό ουπατ πλαστικό και με μικρά φορτία,το πρόβλημα θα είναι μικρό.Σε μεταλλικά όμως ουπατ,π.χ. για ντιζες εκεί με την έξω τρύπα ατσαλα ανοιγμένη,θα κουνάει ολόκληρο.
Βάλε τώρα με το νου σου σε πλακακι,που δεν θες φλούδες τι έχει να γίνει χωρίς προτρυπημα σε 8 ουπατ και σε τούβλο όταν τρυπήσεις πάνω σε μάτι...

Και ένα tip...
Σε σαθρή τρύπα σοβά ή τούβλου, τυλίγουμε το ουπατ με βρεγμένη γυψογαζα που έχουμε προμηθευτεί από φαρμακείο...

Μιχάλη το γράφεις συνέχεια για το προτρυπημα και οδηγείς άθελά σου αρκετούς νέους σε λάθος αγορές αφού πιστεύουν πως θα μπορούν να ανοίξουν τρύπες σε τούβλο μπετο και γενικά ότι βρουν μπροστά τους με ενα απλό δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας.

Το προτρυπημα στις μικρές διατομές δεν απαγορεύεται αλλά είναι χάσιμο χρόνου. Όταν ο άλλος θέλει να πάρει κάτι για να ανοίγει πέντε τρύπες να βάλει ένα ράφι με ουπατ 6 ή 8 θέλει να μπορεί να βάλει ένα τρυπάνι και να τρυπήσει όχι να παλεύει.

Επίσης όσο αφορά το μπετόν δεν είναι όλα ίδια. Μου έχει τύχει σε τρύπα για ουπατ 5 απλά να μην προχωράει με τπτ (άδειασα μια μπαταρία) όπου τελικά κατέβηκα στο αμάξι πήρα το sds και έκανα την δουλειά μου και σε άλλη περίπτωση να το περνάει λες και είναι σκληρός σοβάς.

Τώρα προτρυπημα σε μεγάλες διατομές έχεις δοκιμάσει να κάνεις; Δλδ Φ18 Φ22 κτλ. Εκεί λοιπόν επειδή κάνει ο μάστορας αρκετές φορές λόγω δουλειάς (ξεκινάμε με μια τρύπα και τελικά δεν είναι αρκετή σε διάμετρο για το πέρασμα) όταν είναι σε τούβλο πολλές φορές στο ξεφραδρυμα σου μαγκωνει το τρυπάνι. Όχι ότι δεν γίνεται αλλά είναι πολύ καλύτερα και πιο εύκολα να πας κατευθείαν με το νούμερο που θες.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου και εκτιμώ όλη την βοηθάει που δίνεις στο φόρουμ αλλά στο θέμα προτρυπημα και τρύπες σε τούβλο μπετο θεωρώ ότι κάνεις λάθος. Και πιο συγκεκριμένα όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά και ωραία αν ρωτήσει κάποιος ρε παιδιά έχω ένα τρυπάνι μπαταρίας και τπτ άλλο και θέλω να ανοίξω πέντε τρύπες τι να κάνω; και όχι όταν κάποιος πάει να πάρει ένα νέο εργαλείο και λέει θέλω να βάζω κανα ράφι να βιδωνω καμία βίδα κτλ εκεί πρέπει να πάρει κρουστικό μπαταρίας, άλλωστε συνήθως προτείνουμε φθηνά εργαλεία τύπου lidl που έχουν 40 τα απλά και 50 τα κρουστικα.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

18 χρόνια σε διάφορες δουλειές ούτε είδα, ούτε το έκανα, ούτε θα το συνιστούσα να κάνεις προ τρύπημα σε τούβλα ή μπετό. Το ξύλο και το σίδερο είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Κάποια εποχή και για κάποιο λόγο κάναμε συχνά φ42 τρύπες σε μπετό, φυσικά μια και έξω και τέλειες γινόταν. Τώρα να λέμε για προ τρύπημα σε 10-12 χιλιοστά είναι νομίζω εντελώς υπερβολικό.

Οταν εγινε η αρχικη ερωτηση απο τον φιλο, ειχε πει οτι ειχε αγορασει ενα 20βολτο δραπανοκατσαβιδο και ρωτουσε αν μπορει να κανει τρυπα σε τοιχο.
Η απαντηση ποια επρεπε να ειναι, οχι?? Δεν μπορεις να ανοιξεις τρυπα σε τοιχο με κοινο 20βολτο δραπανοκατσαβιδο? Φυσικα και μπορεις. Μην μπλεκουμε τα πραγματα.

Αναφορικα με προτρυπημα σε μπετο, με κρουστικο εργαλειο μπαταριας, θεωρω οτι μια τρυπα 8-10μμ γινεται ευκολοτερα και καλυτερα με προτρυπημα, ειδικα σε δυσκολα σημεια (ταβανι). Γιαυτο και το εφαρμοζω και το συνιστω.
Αναφορικα με προτρυπημα σε τουβλο, με εργαλειο μπαταριας χωρις κρουση, φυσικα και γινεται και το προτρυπημα ειναι εντελως λειτουργικο. Η κρουση μπορει να σπασει το τουβλο, δεν ειναι συχνο αλλα μου εχει συμβει.

Μην ξεχναμε οτι εδω ειμαστε ενα ερασιτεχνικο φορουμ και η εμπειρια επαγγελματιων μπορει να θεωρει υπερβολικα καποια απο τα γραφωμενα. Δεν ειναι ομως ετσι, υπαρχει και η αλλη πλευρα, εξ'ισου τεκμηριωμενη.

Σωστά αυτά.
Ξέχασα μόνο να πω πως προτρύπημα χρειάζεται στην περίτπωση που θέλουμε να τρυπήσουμε πέρα πέρα τοίχο ειδικά όταν έχει και σοβά. Με την μία και χοντρό τρυπάνι στο ξετρύπημα από την άλλη πλευρά θα πέσει ο σοβάς, έτσι πρώτα κάνουμε μια μικρότερη τρύπα από την "έξω" πλευρά προς τα μέσα και μετά με το κανονικό τρυπάνι από "μέσα" προς τα έξω και με λίγη προσοχή.