Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Δυστυχως και εγω θα τονισω εδω λαμβανοντας υποψην ποσο σημαντικα ειναι ολα τα παραπανω πως το σημαντικοτερο ειναι να ξερεις τι εργαλειο διαθετεις.

Τωρα σδε αγορα ενος νεου εργαλειου φυσικα πρεπει να ξερεις τι θα το βαλεις να αντιμετωπισει.
Αν θελεις να ανοιγεις συνεχως 10-12-14αρες τρυπες ε τοτε δε θα παρεις ενα 12βολτο εστω και GSB.

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Ειδες πουθενα να απαγορευται? Και εαν απαγορευται, ποιοι ειναι οι ουσιαστικοι λογοι? Αυτο ειναι το ερωτημα.
Δεν είδα πουθενά ότι απαγορεύεται είδα πως δεν είναι απαρετιτο. Για την ακρίβεια έγραφε δεν προτείνετε λόγο του ότι είναι χάσιμο χρόνου . Δεν διαφωνώ μαζί σου σε καμία περίπτωση .. αντίθετος απαντώ στη ερώτηση σου “ βρείτε μου που αναγράφετε πως απαγορεύετε “
.φιλικα πάντα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το γνωριζω οτι δεν απαγορευται, η ερωτηση μου ηταν ρητορικη καθως το προτρυπημα μονο διευκολυνση προσφερει, παρ´ολο που μπορει να θεωρηθει ως 'χασιμο χρονου' σε καποιες περιπτωσεις.

Το σπουδαιο ομως και η ουσια αυτων των καλοπροαιρετων διαλογων, ειναι οτι διατυπωνονται, και πρεπει να διατυπωνονται, ολες οι αποψεις και οι εμπειριες για ενα θεμα. Ειναι τροφη για σκεψη, food for thought :)

Απάντηση: Re: Aγορά Δραπανοκατσάβιδου (Ηλεκτρικό Η´Μπαταρίας)

Το γνωριζω οτι δεν απαγορευται, η ερωτηση μου ηταν ρητορικη καθως το προτρυπημα μονο διευκολυνση προσφερει, παρ´ολο που μπορει να θεωρηθει ως 'χασιμο χρονου' σε καποιες περιπτωσεις.

Το σπουδαιο ομως και η ουσια αυτων των καλοπροαιρετων διαλογων, ειναι οτι διατυπωνονται, και πρεπει να διατυπωνονται, ολες οι αποψεις και οι εμπειριες για ενα θεμα. Ειναι τροφη για σκεψη, food for thought :)

+1

Sent from my iPhone using Tapatalk

παντως εγω απο τοτε που ακοουθω την πρακτικη του προτρυπηματος (ακοαμ και σε ουπατ για 4-5αρα βιδα) παιρν πολυ καθαροτερη τρυπα, ειδικα στον σοβα εργολαβικων οικοδομων

Το προτρύπημα με μικρότερο τρυπάνι είναι απαραίτητο στους ερασιτέχνες ... και εδώ το forum είναι για ερασιτέχνες... για τον ερασιτέχνη η σπατάλη χρόνου είναι η απόλαυση της κατασκευής... επίσης αν δοκιμάσεις να κάνεις απ´ευθείας σε τοίχο τρύπα με 10αρι τρυπάνι ή μεγαλύτερο και χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια στο σημάδι στον τοίχο...ο ερασιτέχνης θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα ξεκινώντας με ένα 4αρι τρυπάνι που θα μπορεί πιο εύκολα να διορθώσει την απόκλιση που σίγουρα θα έχει σαν ερασιτέχνης.
Και για να μην ξεχνιόμαστε ...εμείς οι παλιοί πάντα για τέτοιες δουλειές βάζουμε και κάνα καλώδιο στην πρίζα όταν μπορούμε.

Εγω να σημειωσω πως ολα τα τρυπανια εχουν μυτη για το κεντραρισμα του τρυπηματος. Οποτε αν κανεις προτρυπημα, χανεις αυτο αν ειναι απαραιτητο. Απλα στις μικρες διατομες ισως ειναι ελαχιστο.
Ακομη αν για καθε 6-8-10-14 τρυπα καναν οι επαγγελματιες προτρυπημα τοτε ο χρονος τρυπηματος θα διπλασιαζοταν. Γιαυτο περνουμε καλα εργαλεια για γρηγορη, ακριβης και σωστη δουλεια.
Πλεον ομως μπορει και ο ερασιτεχνης να παρει καλα εργαλεια με ακριβεια στη δουλεια τους και τα αναλωσιμα ειναι αμεσα διαθεσιμα ποιοτικα και σωστα με ελαχιστη οικονομικη διαφορα απο τα δευτερης κατηγοριας και βγαλε ...

Ναι βλεπω τα ερασιτεχνικά εργαλεια που εχουμε ολοι Νικο.
Προτρυπημα θα κανει οπως σωστα λεει ο Μιχαλης κποιος που θελει να ανοιξει 8αρα τρυπα με 12βολτο μη κρουστικο δραπανο.
Σιγα μην με το πνευματικο κανουμε προτρυπηματα.
Ασε που οπως σωστα αναφερθηκε προτρυπημα σε τουβλο ειναι καταστροφη.