Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

To σώμα της μικρής Κ-Χ έχει περί των 520 ευρώ, ενώ της μεγάλης Κ-7 στα 1100 περίπου.

Στο site του αντιπροσώπου υπάρχει κ προσφορά επιστροφής χρημάτων, ανάλογα με το ποσό που κόστισε η αγορά.

http://www.pentax-cashback.com/modal/modalites_GREECE.pdf

Μπορείτε να ζητήσετε Επιστροφή Μετρητών για αγορές οποιωνδήποτε προϊόντων της PENTAX που έχετε κάνει ταυτόχρονα, δηλ. ψηφιακή μηχανή DSLR, μηχανή compact, μηχανή μεγάλου zoom, φακό, φλας, λαβή ή εξάρτημα, κιάλια ανάλογα με τις αξίες που εμφανίζονται στην απόδειξη ή στο τιμολόγιο:
50 επιστροφή μετρητών για αξία αγορών πάνω από 700
100 επιστροφή μετρητών για αξία αγορών πάνω από 1000 .
150 επιστροφή μετρητών για αξία αγορών πάνω από 1500 .
250 επιστροφή μετρητών για αξία αγορών πάνω από 2000

Φακούς βρίσκεις είτε από την ίδια Pentax, είτε από την Sigma είτε από την Tamron.

Εγώ παίζω σχεδόν πάντα με έναν sigma 17-70 2.8-4.5 κόστους περίπου 300 ευρώ.

Καλησπέρα σε όλους..

ερώτηση :

στην φάση του απολύτως πρωτάρη που είμαι τι είναι καλύτερο??

να πάρω την D90 με τον Φακό AF-S VR DX 18-55 + Φακό AF-S VR DX 55-200

ή

την D90 με τον Φακό AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR ????

Εγω θα ελεγα το δευτερο,εκτος και αν εχεις στο μυαλο σου να φωτογραφιζεις τιποτα θεματα με μεγαλα ζουμ.(ειπες οτι εισαι πρωταρης,αλλα μπορει να σου κανει κλικ να θες να ασχοληθεις ξερω γω με φωτογραφηση πουλιων)

Υ.Γ Πουλιων εννοω πτηνων...

Νάσο όλες οι μηχανές είναι εργοστάσια... προτείνω κάτι πιο απλό διότι θα αργήσεις να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες της μηχανής. Π.χ. ίσως εσύ που ασχολείσαι με το βίντεο ίσως βρεις πιο χρήσιμη τη σπαστή οθόνη.

Οι πολύ μεγάλες εκθέσεις (π.χ. 10 δευτ. σε τρίποδο) ή τα 3200 iso και μετά επεξεργασία σε ΗΥ (διότι είναι αστείο να μιλούμε για jpgs αφού με τα raw η διαφορά είναι τουλάχιστον 30% καλύτερη φωτο σε τελικό αποτέλεσμα). Το tracking του AF σε κινούμενα αντικείμενα (παιδιά ή πουλιά ή αυτοκίνητα) της D90 είναι καλύτερο, αλλά θα θυμηθείς να το ενεργοποιήσεις στο δευτ. και θα έχεις εξασκηθεί από πριν;

Αν δεν εχεις προβλημα με τα λεφτα παρε την d90,γιατι εχει και καλητερη οθονη,κατι που μπορει να σε βοηθησει να ελεγχεις καλητερα την εστιαση μετα που εχεις τραβηξει μια φωτογραφια.

Παντως σε ποιοτητα εικονας η d5000 δεν πρεπει να υστερει βασικα σε κατι σε σχεση με την d90.

Re: Απάντηση: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

Χμ...λοιπόν η D90 με τον 18-105 κοστίζει 890 ...πως το ακούτε???

Με λιγα παζάρια στα γνωστά μαγαζια στο κέντρο (και με τα χρήματα στο χέρι) μαλλον θα βρεις κατι καλύτερο. Οχι πολύ (γιατί η D90 πουλάει πολύ καλά) αλλά τσέκαρέ το..

Δες ομως και την προταση του Βλαση για D5000 + 18-105 VR . Καλο θα ηταν να τις δοκιμασεις να δεις το πιασιμο στα χέρια σου. Εαν εχεις μεγάλες παλάμες και δακτυλα, η D90 επειδή ειναι μεγαλύτερο σώμα πιστεύω οτι θα σου κάτσει καλύτερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

Με λιγα παζάρια στα γνωστά μαγαζια στο κέντρο (και με τα χρήματα στο χέρι) μαλλον θα βρεις κατι καλύτερο. Οχι πολύ (γιατί η D90 πουλάει πολύ καλά) αλλά τσέκαρέ το..

Δες ομως και την προταση του Βλαση για D5000 + 18-105 VR . Καλο θα ηταν να τις δοκιμασεις να δεις το πιασιμο στα χέρια σου. Εαν εχεις μεγάλες παλάμες και δακτυλα, η D90 επειδή ειναι μεγαλύτερο σώμα πιστεύω οτι θα σου κάτσει καλύτερα..

Ok...θα το ψάξω...

παρηγειλα την canon eos 500d kit τελικα σημερα κ περιμενω την παραδοση.Αν δω οτι μου αρεσει το χομπυ θα αγορασω αργοτερα αλλους φακους.Ισχυει πως δεν μπορεις να ζουμαρεις με την dslr?

Re: Απάντηση: Αγορα dslr για πρωτη φορα,βοηθεια

παρηγειλα την canon eos 500d kit τελικα σημερα κ περιμενω την παραδοση.Αν δω οτι μου αρεσει το χομπυ θα αγορασω αργοτερα αλλους φακους.Ισχυει πως δεν μπορεις να ζουμαρεις με την dslr?

Οχι βέβαια, φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Αντίθετα έχεις μία τεράστια ποικιλία για ζουμ φακούς. Ειδικά για Canon που πήρες (και θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος) με τον φακό του κιτ, ήδη εχεις ζουμ από 18-55 (αν δεν απατάμαι είναι το εύρος του ζουμ). Βέβαια στις μηχανές σαν την 500D, το ζουμ το πολλαπλασιάζεις επί 1,6 , επομένως έχει φακο: 27-80 περίπου. :award:

φοβαμαι μονο μην τα βρω σκουρα.Ακομα κ στο auto θα καταλαβω μεγαλη διαφορα απ την cybershot 7.2mp που ειχα?Φευγω σε 2 βδομαδες Λονδινο κ θελω να ειναι πολυ καλες οι φωτογραφιες μου.Μου ειπαν πως αν δεν γνωριζεις ΚΑΘΟΛΟΥ απο dslr θα βγαλεις χειροτερες και απο compact φωτογραφιες.Να φανταστω πως δεν ισχυει?

Μα τι ανοησίες λέει ο κόσμος που είναι-φυσικά-ΑΣΧΕΤΟΣ!!!..έλεος!!!
Φίλε μου καταρχήν καλορίζικη!!!...μιλάμε για εργοστάσιο εικόνας!!!
Θα βγάλεις κλάσεις ανώτερες φωτογραφίες στο auto από την cybershot!!!καμία σχέση!!!

Και αργότερα όταν μάθεις να την δουλεύεις θα βγάζεις επαγγελματικές φωτογραφίες!!!!...
μιλάμε για μηχανές στην αιχμή της τεχνολογίας στην φωτογραφία!!!

Το δεν μπορείς να ζουμάρεις φαντάζομαι πως αναφέρεται στο "ψηφιακό" ζουμ. Αυτό όντως δεν υπάρχει στις dslr's, από άποψη σοβαρότητας και σεβασμού του χρήστη και μόνο. Γιατί είναι μια ξεκάθαρη κοροϊδία. Το μόνο που κάνει το ψηφιακό ζουμ είναι να κροπάρει το κέντρο της εικόνας και να το κάνει upsampling, καταβαραθρώνοντας την ποιότητα. Το κάνεις στο photoshop και πολύ καλύτερα μόνος σου εάν θέλεις.

Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολες οι dslr, απλώς το αποτέλεσμα με τις στάνταρ ρυθμίσεις δεν είναι τόσο "φανταχτερό" όσο των περισσοτέρων κόμπακτ. Οι τελευταίες επειδή υστερούν πολύ στην ποιότητα, κοιτούν να εντυπωσιάσουν σηκώνοντας τον κορεσμό, την οξύτητα και πάει λέγοντας. Φυσικά αυτά τα κάνουν, μέσα σε κάποιο λογικότερο μέτρο ασφαλώς, και οι dslr στα διάφορα προγράμματα τύπου "vivid" κλπ. Μπορείς να φωτογραφίζεις στο πρόγραμμα P, όπου ελέγχεις ουσιαστικά μόνο iso και αντιστάθμιση έκθεσης, όταν μάθεις δυο πράγματα θα καταλήξεις στο πρόγραμμα A (προτεραιότητα διαφράγματος) όπου ελέγχεις τη βασικότερη παράμετρο της εικόνας σου μετά το κάδρο και την έκθεση, δηλαδή το βάθος πεδίου.

Λονδίνο...
Καιρός συνήθως μουντός, με μπόλικη δόση ομίχλης...
Ελάχιστη ηλιοφάνεια. Οι εκεί κάτοικοι, ανήγαγαν το κράτημα της ομπρέλλας σε στύλ, που το αλλάζουν ανάλογα με τα ρούχα που φοράνε. Πάντα όμως, ή σχεδόν πάντα, υπάρχει η ομπρέλλα.

Σ' ένα τέτοιο τοπίο, υπάρχουν σίγουρα κάποιες κόμπακτ με πολύ φωτεινούς φακούς (f/2.8 ή και f/2.0) που θα σου δώσουν, υπο συνθήκες, φωτεινότερα κι οξύτερα αποτελέσματα απο τον όποιο κίτ φακό f/4.0-f/5.6 της όποιας dslr.

Σύγκριση όμως φωτογραφικών αρχείων που λήφθηκαν με compact και με dslr, την αυτή χρονική στιγμή, στο αυτό διάφραγμα και στην αυτή απόσταση του ιδίου (φωτογραφιζομένου) θέματος... απλά δέν νομίζω οτι υπάρχει.

Λονδίνο...
Μάλλον για πολύ -μα πολύ- φωτεινούς φακούς σε βλέπω...

Last edited: