Αγορά dslr με 300-400

Κατά την άποψη σου λοιπόν, ο 18-55 is και ο 17-40 L, έχουν διαφορά μόνο στην στιβαρότητα κατασκευής και στις χρωματικές εκτροπές.
Επειδή σε εμπιστεύομαι, θα φύγω τώρα από τη δουλειά θα πάω να πάρω τον 18-55.
:drummer:...να φύγω?

Εγώ επιμένω, είναι η κατασκευή και η "ρετσινιά" του κιτ φακού που μας προϊδεάζει. Εάν εξαιρέσεις το πρόβλημα που έχει με τις εκτροπές, από ανάλυση είναι στα επίπεδα του 17-40/4L, που πολλοί επιλέγουν σαν "αναβάθμιση από το κιτ". Ο οποίος ούτε σταθεροποίηση έχει, ούτε τόσο εύρος. Φυσικά ο Ταμρον 17-50/2.8 και σαφώς ανώτερος είναι, και μεγαλύτερες δυνατότητες μας δίνει με το φ/2.8

ο αμέσος επόμενος της Canon ποιος είναι;
πόσο ανεβαίνει

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
αντιμετωπίζουν όλοι στις αγορές...

ανεβαίνουμε, ανεβαίνουμε και στο τέλος δεν είμαστε κι ικανοποιημένοι ότι κι αν πάρουμε..

Δεν λέω αυτό. Λέω ότι για την οπτική απόδοση και μόνο, δεν αξίζει πάντα η αναβάθμιση. Για την αισχρή κατασκευή, ναι. Για το μικρότερο εύρος, ναι. Για το 3.5-5.6 και το σκοτείνιασμα του σκοπεύτρου ναι. Φυσικά ένας 17-40 παραμένει επένδυση για ενδεχόμενη μετάβαση στο FF. Όλα όμως τα παραπάνω, δεν κάνουν τον "ταπεινό" 18-55 "του πεταματού".

Re: Απάντηση: Αγορά dslr με 300-400

μετά πας εδώ, αλλά δεν έχω ιδέα τι λέει αυτός ο φακός.

http://www.canon-europe.com/For_Hom...lization_Lenses/EF_1785mm_f45IS_USM/index.asp

ο αμέσος επόμενος της Canon ποιος είναι;
πόσο ανεβαίνει

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
αντιμετωπίζουν όλοι στις αγορές...

ανεβαίνουμε, ανεβαίνουμε και στο τέλος δεν είμαστε κι ικανοποιημένοι ότι κι αν πάρουμε..

δεν ειναι καλύτερα να παρω κάποιον πιο φωτεινό.. πχ 3.5 - 4.5 περιπου

Ο Τάμρον 17-50/2.8 είναι εξαιρετικός, αλλά δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εστίασης που αναφέρεις. Ο 17-85 είναι usm και εστιάζει γρήγορα. Αλλά ξεφεύγεις πολύ από το όριο που έθεσες. 400 κάνουν μόνο οι δύο αυτοί φακοί (ο Τάμρον κάτι παρακάτω, ο Κάνον κάτι παραπάνω).

Ειχα τον 17-85 για ενα τριμηνο. Τον πηρα απο φιλο για να τον δοκιμασω για να δω αν θελω (και με ποιον) να αντικαταστησω τον 18-55ις του κιτ.

Απο ποιοτητα κατασκευης, αισθηση και εστιαση ειναι πολυ καλος. Το Full time manual πολυ χρησιμο. Ενα 350αρι αν τον βρεις ειναι καλη τιμη.

Σχεδον ο ιδανικος φακος?

ΟΧΙ. Οι φωτογραφιες που εχω με αυτον, πραγματικα μοιαζουν σαν να τον ειχες τυλιγμενο με μεμβρανη κουζινας.

Τωρα εχω τον ΤΑΜΡΟΝ 17-50 και δεν κοιταζω πισω. Και το 2.8 ειναι 2.8.

Ο 18-55 του κιτ για τα λεφτα του ειναι κλοπη. Τα προβληματα του διορθωνονται με το προγραμμα της Canon αν τραβας RAW.

Αν ο νεος 15-85 ειναι σαν τον 17-85, βελτιωμενος οπτικα και πεσει λιγο η τιμη του θα ειναι η λυση για πολλους.

Ξεχασα να πω οτι το is ειναι χρησιμο μερικες φορες και κανει οντως δουλεια.

Last edited:
Με όριο τα 500 Ευρώ, εγώ θα σύστηνα το πακετάκι Nikon D60 + 18/105VR.
Δεν υπάρχει σαν έτοιμο πακέτο, αλλά μπορείς να βρεις αρκετά καταστήματα που θα παντρέψουν το σώμα της D60 με το φακό από το κιτ της D90, σε τελική τιμή σίγουρα κάτω από το πεντακοσάρικο.
Θα έχεις το τεράστιο πλεονέκτημα να έχεις μια αξιοπρεπέστατη μηχανή (μοναδικό μειονέκτημα τα 3 μόνο σημεία AF) κι ένα φακό με πολύ καλή απόδοση, οπτική σταθεροποίηση και εύρος τέτοιο που θα σε καλύψει στο 99% των περιπτώσεων.

μόνο η γρηγορη εστιαση με ενδιαφερει,
χρωματικες απολείσεις και τετοια ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ...

στο βασικό ο 18-55 σχεδόν δώρο. πολιτική εταιρειων

Πολιτική μεν, αλλά καμία απολύτως σχέση ο 18-55 με τον αθλιότατο (και κατασκευαστικά, αλλά και οπτικά) 28-80 που έδινε η Canon με τις φιλμάτες της. Να το εκτιμούμε και αυτό.

Με όριο τα 500 Ευρώ, εγώ θα σύστηνα το πακετάκι Nikon D60 + 18/105VR.
Δεν υπάρχει σαν έτοιμο πακέτο, αλλά μπορείς να βρεις αρκετά καταστήματα που θα παντρέψουν το σώμα της D60 με το φακό από το κιτ της D90, σε τελική τιμή σίγουρα κάτω από το πεντακοσάρικο.
Θα έχεις το τεράστιο πλεονέκτημα να έχεις μια αξιοπρεπέστατη μηχανή (μοναδικό μειονέκτημα τα 3 μόνο σημεία AF) κι ένα φακό με πολύ καλή απόδοση, οπτική σταθεροποίηση και εύρος τέτοιο που θα σε καλύψει στο 99% των περιπτώσεων.

Αν ενδιαφέρουν τα

-Ταχύτητα - ακρίβεια εστίασης
-Θόρυβος στα ψηλά iso και γενικά συνθήκες υποέκθεσης.
-Συμβατότητα με φακούς
-Λήψεις όπου το LiveView είναι χρήσιμο (άβολες γωνίες, αθόρυβο κλικ, 100% κάδρο, mirror lockup π.χ. σε macro, γενικά λήψεις με τρίποδο).
-Ληψεις για HDR επεξεργασία (η D60 δεν έχει "exposure bracketing" όυτε σε raw αλλά ούτε καν σε jpeg).

όχι αξιοπρεπέστατη δεν είναι αλλά μάλλον ουραγός.

Ενώ η ζυγαριά είχε γύρει περισσότερο προς την pentax k-x με ενδιασμούς για τα προβλήματα που εμφανίζει με τις μπαταρίες της.
Bρήκα κάπου την canon 450d με δύο φακούς canon 18-55 is & 55-250 is
κάτω από 600 . Το πρόβλημα είναι ότι το κομμάτι είναι εκθεσιακό. Εσείς τι λέτε? Και αν την πάρω τι να προσέξω σε σώμα αλλά και σε φακούς? Να θυμίσω ότι η κάνον ήταν από τις πρώτες μου επιλογές μαζί με την pentax.

Καλή τιμή τα 600, να την πάρεις. Εφόσον την δεις και δεν έχει πρόβλημα και σου δίνεται εγγύηση, σιγά το πράγμα να είναι εκθεσιακό. Πόσα κλικ έχει να ρωτήσεις. Μην έχει καμιά χιλιάδα...

Καλή τιμή τα 600, να την πάρεις. Εφόσον την δεις και δεν έχει πρόβλημα και σου δίνεται εγγύηση, σιγά το πράγμα να είναι εκθεσιακό. Πόσα κλικ έχει να ρωτήσεις. Μην έχει καμιά χιλιάδα...
570 είναι. Τα κλικ εγώ πως τα ελέγχω?

570 είναι. Τα κλικ εγώ πως τα ελέγχω?

Για δοκίμασε μια λήψη με κάρτα μνήμης, τι αριθμό σου βγάζει; Πρέπει να υπάρχει και "κανονικός" τρόπος, αλλά έχω την εντύπωση ότι ελέγχεται μόνο από το σέρβις.

Εξαρτάται και το κατάστημα. Εκθεσιακό του Mediamarkt, θα συμφωνούσα, κάθε περαστικός θα την έχει πιάσει.

Έχω δει εκθεσιακό να πηγαίνει βόλτα ΣΚ στα Ζαγοροχώρια.-bye--bye-

Δεν είναι μόνο τα κλικ. Είναι και οι συνθήκες, υγρασία, ζέστη ή ήλιο που μπορεί να "τρώει" η βιτρίνα όλη μέρα κλπ.

Last edited: