Αγορά dslr με 300-400

Οι διαφορές τους δεν είναι κρίσιμες. Είναι σημαντικότερο να δείς τι σου ταιριάζει και αρέσει στο χέρι. Δες τες από κοντά και μην ξεχνάς ότι την φωτογραφία θα την βγάζεις εσύ, όχι αυτές όσο καλές κι αν είναι!

Αλλά αν θές να σε μπερδέψω λίγο ακόμη, η Pentax έχει απ' τους καλύτερους φτηνούς φακούς kit, σταθεροποίηση στό σώμα και βολική δεύτερη οθόνη στο πάνω μέρος.

Και τώρα, πήγαινε να τις δεις όλες προσεκτικά στα χέρια σου!

Last edited:
Σαν σωμα η Πενταξ ειναι μαλλον η ανωτερη στην κατηγορια.Αν ομως θελεις να τραβας σε JPG απευθειας απο την μηχανη πρεπει να την ρυθμισεις. Η καλυτερα ακομα Canon-Nikon-Olympus..
Αν τραβας RAW και τις επεξεργαζεσαι στο PC τοτε δεν εχει να ζηλεψει πολλα απο ακριβοτερες μηχανες .
Εκτος ισως απο το Live wiew και το μικρο buffer στην συνεχομενη ληψη .
Στα + τσιμουχες παντου,ανοξειδωτο σασι,σταθεροποιηση,Top lcd,αρκετα καλυτερο viewfinder απο την 3000 καi φθηνοτερη.

Απο Canon την 450 και οχι την 1000.
Απο Nikon εγω θα επαιρνα την D60 γιατι δεν μου αρεσαν αυτα που διαβασα γιατην 3000.
Και απο Ολυμπους την 520 λιγο παραπανω θορυβο λογω 2χ σενσορα αλλα πολυ καλη εικονα.

O φακός της ΝΙΚΟΝ είναι ο καλύτερος από τους τρεις.
Μου άρεσε αυτό.

Εάν είναι να πας σε Canon, θα δώσεις ελάχιστα παραπάνω (527 ) και θα πάρεις το κιτ 450D + 18-15is. H 1000ρα σου βγάζει μία αίσθηση απαράδεκτης φθήνιας, καλύτερα να πάρεις μια μεταχειρισμένη 400D αντ' αυτής ή ένα διπλό κιτ Ολυμπους 520Ε (με 14-42 + 40-150) στα 450 ευρώ.
Επειδή είμαι άσχετος φοβάμαι για μεταχειρισμένη. Όσο για την 450d βαλτός είσαι? Ξεκίνησα από τα 300 .

Δες τες από κοντά και μην ξεχνάς ότι την φωτογραφία θα την βγάζεις εσύ, όχι αυτές όσο καλές κι αν είναι!
Αυτό για καλό το είπες τώρα?

Σαν σωμα η Πενταξ ειναι μαλλον η ανωτερη στην κατηγορια.Αν ομως θελεις να τραβας σε JPG απευθειας απο την μηχανη πρεπει να την ρυθμισεις. Η καλυτερα ακομα Canon-Nikon-Olympus..
Αν τραβας RAW και τις επεξεργαζεσαι στο PC τοτε δεν εχει να ζηλεψει πολλα απο ακριβοτερες μηχανες .
Εκτος ισως απο το Live wiew και το μικρο buffer στην συνεχομενη ληψη .
Στα + τσιμουχες παντου,ανοξειδωτο σασι,σταθεροποιηση,Top lcd,αρκετα καλυτερο viewfinder απο την 3000 καi φθηνοτερη.

Απο Canon την 450 και οχι την 1000.
Απο Nikon εγω θα επαιρνα την D60 γιατι δεν μου αρεσαν αυτα που διαβασα γιατην 3000.
Και απο Ολυμπους την 520 λιγο παραπανω θορυβο λογω 2χ σενσορα αλλα πολυ καλη εικονα.
Το διάβασα κι εγώ αυτό για το JPG και για αυτό την έβαλα 3η επιλογή. Σε RAW θέλει photoshop έτσι δεν είναι?
Αν θέλεις πές μου γιατι d60 και όχι d3000? Δεν είναι καλύτερη +κάποια έξτρα όπως 11 σημεία AF?

Το raw θέλει απλά έναν μετατροπέα raw. Όχι απαραίτητα επεξεργασία photoshop μετά, μπορεί πχ να είναι και το lightroom ή κάποιος από τους καλούς μετατροπείς. Δεν είναι τίποτα να το φοβάται κανείς, μόλις πάρει το καλάι και καταλάβει τι γίνεται. Καμία σχέση οι δυνατότητες. Μεγάλα περιθώρια διόρθωσης μίας κακής έκθεσης, πάει ο βραχνάς του white balance, τα καμμένα λευκά κλπ

Οχι απαραιτητα Photoshop υπαρχουν αρκετα freeware προγραμματα που κανουν αυτην την δουλεια.Αλλωστε υπαρχει και το συνοδευτικο CD με προγραμμα επεξεργασιας.Να πω επισης πως δεν ειναι τοσο χαλια αν μειωσεις τις default ρυθμισεις απο το μενου.Θα βαλω ενα παραδειγμα σε 100% crop απο JPG πιο κατω με τον FA-50/1.4.

Αυτο με τα AF points πια....
Και η Pentax K200 εχει 9 η 11 , δεν θυμαμαι γιατι ουτως η αλλως το κεντρικο χρησιμοποιω (εχει παντως περισσοτερα απο την Canon 40D φιλου που φυσικα ειναι απλα αλλη κλαση , ανωτερη εννοειται).Κοιταξε να πληρωσεις κατι που θα χρησιμοποιεις και οχι τους διαφημιστες και το marketting.

Διαβασα αρκετα αρνητικα σχολια για την οπτικη αποδοση απο χρηστες για την 3000 και ειμαι επιφυλακτικος οχι οτι ξερω κατι.Νωρις ακομα και χωρις καποιο εκτενες review.Για την D60 δεν εχω ακουσει κατι κακο , μαλλον το αντιθετο.
Καμμια απο τις 2 ομως στην παρεα.
attachment.php

attachment.php

Last edited:
κι οτι ελεγα να ανοιξω παρόμοιο θεμα...

οι dslr ειναι καλες σε μεγαλα iso...

ποια η πιο καλή σε μεγάλα iso και με τον καλύτερο σταθεροποιητή;

Από τα συστήματα σταθεροποίησης του αισθητήρα ίσως της Sony -δλδ της Minolta, ουσιαστικά- ναι είναι κάπως καλύτερο. Της Pentax και της Olympus δίνουν κέρδος περίπου 1,5-2 στοπ, η Sony πρέπει να τα έχει τα 2 στοπ κάπως πιο άνετα. Καμία τρομερή διαφορά δλδ.

Δεν έχουν την ενσωματωμένη σταθεροποίηση που ζήτησες. Εκεί έχουν την -ανώτερη σε απόδοση- σταθεροποίηση των φακών.

Κατά τη γνώμη μου είναι υπερτιμημένο. Είναι απλώς χρήσιμο, όχι απαραίτητο. Σε μεγάλους τηλεφακούς αλλάζει το πράμα, αλλά κι εκεί, η απόλυτη οξύτητα απαιτεί μεγάλες ταχύτητες ή /και τρίποδο.

Πάντως τα οπτικά συστήματα σταθεροποίησης των Nikon/Canon έχουν διαφορά πάνω από 1 στοπ σε σχέση με τη σταθεροποίηση του αισθητήρα, μπορεί και 1,5.

Διαβασα αρκετα αρνητικα σχολια για την οπτικη αποδοση απο χρηστες για την 3000 και ειμαι επιφυλακτικος οχι οτι ξερω κατι.Νωρις ακομα και χωρις καποιο εκτενες review.Για την D60 δεν εχω ακουσει κατι κακο , μαλλον το αντιθετο.
Καμμια απο τις 2 ομως στην παρεα.
Τελικάhttp://www.imaging-resource.com/PRODS/D3000/D3000A.HTM εδώ http://www.imaging-resource.com/PRODS/D3000/D3000A.HTM την ψιλοθάβει την 3000.
send για το μαγαζί που μου σύστησες την 450d τι λες? Αλλιώς πάει +30 από την τιμή που ανέφερες.

Λοιπόν αποφάσισα!!!
.
.
.
.
.
.
Τις εξής 2......ή 3:twoguns:
Έπιασα αρκετές στα χέρια μου. Την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η canon 450d me ton 18-55...is στα 560 περίπου.
Αυτή που δεν έπιασα αλλά τα πρώτα review είναι πολύ καλά είναι η pentax k-x me18-55 στην ίδια τιμή φαίνεται πολύ καλή και η κ2000 που είδα στα χέρια μου δεν ήταν κακή άρα και αυτή κάπως έτσι θα είναι. Αλλά...
μου λέει κάποιος με φωτογραφικά: Καλά μ@λ@@@ς είσαι? Entry level τόσα λεφτά? Πάρε την olympus την 420 ή 520 me ton 14-42 και είσαι μια χαρά:BDGBGDB55:

Πολλοι εδω θα συμφωνησουν μαζι του...

Αν εχεις σκοπο αργοτερα να προχωρησεις με καλους φακους, θα πρεπει να αλλαξεις συστημα.

Βεβαια, αν εχεις δωσει τωρα μονο ενα 300αρι, δε θα σε πειραξει.

Η 450D τοποθετείται από την canon σε ένα σκαλοπατάκι παραπάνω από το entry level. Σιγουρα υπερτερεί της Ε520. Φυσικά για έναν νεοεισερχόμενο μια χαρά είναι και η δεύτερη, και πολύ καλύτερη ευκαιρία. Για κάποιον όμως που θέλει να χτίσει στο μέλλον σύστημα, η Olympus υστερεί.

εγω θα διαφωνήσω, μια χαρα ειναι η olympus, και IMHO εχει στις περισσότερες περιπτώσεις και καλύτερους φακούς απο απο κονον/νικον (πχ 14-54μμφ2,8-3,5 , 12-60μμφ2,8-4, 50-200μμφ2,8-3,5) και ειναι και πιο μικρη σε μεγεθος. απλα στο ισο πανω απο 400 ειναι χειρότερη απο τις αλλες, και δεν εχει καπιο φτηνο και φωτινο σταφερο οπως ο κακον 50μμφ1,8.

Last edited:
Έχει κάποιους καλούς φακούς, αλλά σε σύστημα απέχει παρασάγγες από Canon/Nikon, είναι πιο πίσω ακόμη και από Pentax/Sony. Από aftermarket κατασκευαστές, μόνο η Σίγμα προς το παρόν τη στηρίζει. Οι επιλογές συνεπώς είναι περιορισμένες, και μάλιστα καθόλου φθηνές. O 12-60, για παράδειγμα, είναι φακός των 900 ευρώ, o 7-14/4 είναι φακός των 1800 ευρώ, δλδ πιο ακριβός από τον απίστευτο FF 14-24/2.8 της Νίκον.

με κριτήριο μονο την καλή σταθεροποίηση και τη γρήγορη εστίαση
για φωτογράφηση ζωων που κινουνται σχετικα κοντα

ποια nikon canon συνιστάται, όσο πιο οικονομική...

απο ευρυγωνιο υπαρχει και ο 9-18 στα 460 (απο ιντερνετ οι τιμες), που ειναι πολυ καλος, και υπεραρκετος για τις αναγκες καπιου ερασιτεχνη, και ειναι και καλυτερος απο τον σιγμα 10-20μμ
ο 7-14 εχει 1530 στο photoagora.gr (δεν ξερω πραγματικα τις τιμες), και ειναι και αυτος απιστευτος:)ειναι και water kai dust proof (δεν ξερω αμα νικον ειναι και αυτος το ιδιο)
Τωρα αμα θελει καπιος να ασχολιθει επαγελματικα, μαλλον η κανον/νικον ειναι καλυτερη γιατι συγουρα εχει περριοστερους φακους, που πολλοι ομως ειναι παραλαγες του ιδιου φακου(με ΙS h οχι). Αλλα εχει και καπια πραγματα οπως tilt/shift φακους, που δεν εχει η ολυμπους....