Καλημέρα,
Μετά απο πολύ μελέτη, άπειρες συζητήσεις, αναζητήσεις στο internet αλλά και -κατόπιν προτροπής σας- επισκέψεις σε σχετικά μαγαζιά στο Κέντρο αλλά και στα μεγάλα εμπορικά νομίζω ότι, όπως είχε ειπωθεί, η dSLR είναι πλέον μονόδρομος. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μου άρεσε το μικρό του μεγέθος της olympus αλλά και η ποιότητα φωτογραφίας. Όμως..όταν είδα φωτογραφίες απο ένα φίλο που έχει τη Nikon D90 (κάποια χρόνια) η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα και ξετρελάθηκα. Σε μαγαζιά που την είδα μαζί με άλλες όπως d3100/d5100 αλλά και της canon d600/550/40d/50d μου άρεσε πάρα πολύ ως κατασκευή και μου έκατσε πολύ καλά στα χέρια.
Βέβαια δεν γνωρίζω αν αυτή η σύγκριση μπορεί με τις παραπάνω κάμερες μπορεί να είναι αντικειμενική αλλά πιστεύω ότι κάπου μπαίνει και το προσωπικό γούστο. Φαντάζομαι, ότι κάπου θα υπερτερεί η μία ή ή άλλη, αλλά σίγουρα αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί άπειρες φορές...όμως ίσως για έναν αρχάριο να μην έχει και πολύ σημασία.
Οπότε, πιστεύω για αρχή μια τέτοια φωτογραφική μηχανή ίσως να είναι κατάλληλη για τη χρήση που προορίζεται. Και απ' ότι κατάλαβα υπάρχει και η δυνατότητα για αγορά μεταχειρισμένης..κάτι που συμφέρει!
Θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη σας αν σκέφτομαι καλά προς την κατεύθυνση της συγκεκριμένης μηχανής ή αν θα έπρεπε να κοιτάξω και κάτι άλλο.
Επιπλέον -αν κινηθώ προς D90- μια τέτοια αγορά με τι φακό θα μπορούσε να συνδυαστεί; ..που πάλι θα μπορούσε να είναι μεταχειρισμένος. Γιατί απ' όσο είδα στα μαγαζιά τα περισσότερα τη φέρνουν σε πακέτο με τον 18-55 ή/και με τον 18-105. Κάποιος άλλος μου είπε "πάρε τον 16-85 και δεν θα ασχοληθείς για πολλά χρόνια με φακό". Δεν ξέρω τι παίζεται και τι μπορεί να είναι καλό για την επικείμενη χρήση αλλά και για αρχή..οπότε κάθε πρόταση/βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ας θέσω και ένα άνω όριο (μηχανή/φακό) στα 800 ευρώ.