Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

Αυτες ακριβως κοιτουσα τωρα και η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια.
Σχεδον τα διπλα απο class 6 σε 10 ! (στα 32GB)

Last edited:
Ανυπομονω παντως να κυκλοφορησει η GH2 να δουμε τις δυνατοτητες της στο βιντεο (αλλα και σε φωτο) σε σχεση με την ΝΕΧ5...

Σε φωτο δεν νομιζω οτι θα φτανε την nex5 λογο αισθητηρα.
Οσο για το βιντεο θα δουμε, σιγουρα θα εχει περισσοτερες ρυθμισεις και δυνατοτητες , οχι ομως και ποιοτητα... δεν αναμενεται παντως πριν απο τις γιορτες.

Οι "ταμπελες" δε μετρανε και τοσο, οσο η πραγματικη και σταθερη ταχυτητα μεταφορας.
Οι απλες class 10 μπορει να εχουν χαμηλοτερη ταχυτητα διαμεταγωγης απο μια καλη class 6, οχι σταθερο ρυθμο και "μπουκωμα" σε συνεχη χρηση.

Ειδικα στην canon 7D που ειχα, οι απλες CF δεν αντεχαν με τιποτα τις ριπες με 8fps σε RAW , ενω η udma 400x που πηρα μετα (κι εκανε 250 ευρω !!!) πεταγε ...
Οτι πληρωσεις παιρνεις.

Last edited:
Χμμμ δεν ξερω ρε Γιαννη...

Να σου πω την αληθεια, πιο ''ασφαλης'' αισθανομαι με την ''πιστοποιηση'' Class 10 (γιατι δεν ειναι μονο ταμπελα νομίζω) παρά με τη ''μάρκα''...

ΥΓ Εννοείται οτι κι εγω SD Extreme (αλλα και πλεον δεν λέγονται Extreme) έχω βασικά. Απλώς πήρα και μία ''απλή'' Class 10.

Για να σου δειξω οτι οι ταμπελες αφορουν το μινιμουμ των απαιτησεων και φυσικα δε παιζουν κανενα ρολο,
Απο wikipedia....

The following are the ratings of some currently available cards:[citation needed]

Class 2: 2 MB/s
Class 4: 4 MB/s
Class 6: 6 MB/s
Class 10: 10 MB/s

Aρα προτιμουμε μια επωνυμη class 6 , που φτανει τα 15-20 Mb/sec , παρα μια απλη class 10 που εχει 10-15 ...

Σε φωτο δεν νομιζω οτι θα φτανε την nex5 λογο αισθητηρα.
Οσο για το βιντεο θα δουμε, σιγουρα θα εχει περισσοτερες ρυθμισεις και δυνατοτητες , οχι ομως και ποιοτητα... δεν αναμενεται παντως πριν απο τις γιορτες.

Εξαρτάται απο τον βαθμό εξέλιξης που θα έχει.
Ηδη ο αισθητήρας της GH1 είναι αρκετά καλύτερος απο τους υπόλοιπους μ4/3 και πολύ κοντα σε απόδοση με τον αισθητήρα της ΝΕΧ.

http://www.dxomark.com/index.php/en...|0/(onglet)/0/(brand)/Panasonic/(brand2)/Sony

Αυτό που δεν άφησε να γίνη γνωστή η ποιότητά του είναι το οτι η Panasonic έχει διαφορετική βαθμονόμηση στην κλίμακα ISO (δες Dxo). Σε σχέση με την NEX (αλλά και τις Canon). Στο ISO 100 η GH1 χρειάζεται ίδια ταχύτητα κλειστρου με ISO 200 στις ΝΕΧ για την ίδια Raw φωτεινότητα. Με αποτέλεσμα τα περισσότερα τεστ που δεν το λαμβάνουν υπόψη να φαίνεται η διαφορά μεγαλύτερη αφού ουσιαστικά υποεκθέτουν.

Επομένως μια λογική προοδος σε αποτελεσματικότητα (σαν αυτήν της D7000 σε σχέση με την D90) θα την φέρει στα ίδια επίπεδα με την ΝΕΧ ισοφαρίζοντας την διαφορά μεγέθους με ανώτερη τεχνολογία.

Τωρα βέβαια μπαίνει και ενας άλλος παράγοντας. Η ταχύτητα του αισθητήρα στην ανάγνωση δεδομένων προδιαγράφεται ως διπλάσια (GH2 vs GH1). Στα ηλεκτρονικά ταχύτητα = θόρυβος. Δύσκολο δηλαδη να πετύχεις και διπλάσια ταχύτητα και λιγότερο θόρυβο.

Θα δούμε ....

Στη πραξη παντως, η gh1 ειναι μιλια πισω σε εικονα απο την nex.

Οι μετρησεις δεν λενε τα παντα, και φυσικα μετραει και ο τροπος που γινινται οι μετρησεις.

Η nex ανετα φτανει τα 3200, ενω η gh1 μετα τα 800 γινετα "σουπα".
Μολις βγει παντως η gh2 θα δουμε...

Define μίλια ...

Εννοείς οτι το 800 της GH1 είναι ισοδύναμο με 3200 της ΝΕΧ-5 ??. καλύτερο .. χειρότερο ??.

Το ότι το ISO 800 Της GH1 είναι ουσιαστικά ISO 1600 με την βαθμονόμηση της NEX δεν το πιστεύεις. ??.

Οι μετρήσεις δείχνουν 1/2 στοπ καλύτερη την NEX αφού πρώτα ισοσταθμίζουν τις διαφορές στην βαθμονόμηση ISO.

Eγω θα έλεγα ίσως και 1 στοπ γιατί έχει κάποια θέματα στα RAW.

Banding στα πολύ σκοτεινα το χειρότερο πρόβλημα και ελλειπής είναι σε αυτό το θέμα η διαδικασία της Dxo που μετράει μόνο ποσοτικά τον θόρυβο και δεν τον αναλύει ποιοτικά. Εννοώ οτι ο τυχαία διασπαρμένος θόρυβος είναι πολύ πιο αποδεκτός και τον κουμαντάρεις πιο εύκολα απο τον "τακτοποιημένο" σε γραμμές. Αν και Εύκολα το μετράς δεν το δημισιεύει η DxO.

Αλλά και ενα firmware bug που κάνει ζημιά στην ευκρίνεια των RAW (οχι τα jpeg) απο ISO 800 και πάνω όταν έχεις επιλέξει χαμηλή αποθορυβοποιηση στα jpeg !!!.
Πριν καιρό ηταν στην ουρά προς διόρθωση ... δεν ξέρω τι έγινε. Πάντως κάτι έπιασε η Dxo απο 800 και πάνω, πέφτει απότομα η δυναμική περιοχή.

Οι μετρήσεις της Dxo είναι πλήρως τεκμηριωμένες και με διαπιστευμένο καλιμπραρισμένο εξοπλισμό. Τα περιγράφουν όλα αναλυτικά. Αυτά που κάνουν τα κάνουν αψογα. Απλά θα μπορούσαν να συμπληρώσουν και άλλες μετρήσεις. Και βασικά να αποφύγουν την συγκεντρωτική βαθμολογία δημιουργεί λάθος εντυπώσεις αν δεν το ψάξεις.

Συζήτηση χωράει στην ερμηνία τους. Επειδή το έψαξα μπορούμε να το αναλύσουμε σε ενα ειδικό νήμα.

O αισθητηρας της nex εxει πολυ καλυτερη αποδοση στα σκοτεινα και κυριως στα υψηλα iso, ειδικα μετα τα 1600 iso, που η gh1 απλα υποφερει .
Και δεν μιλαω για στουντιακες μετρησεις, αλλα real life με σκοτεινες ληψεις.
Στα προσφατα συγκριτικα που εκανα με την 7D, υπηρχαν περιπτωσεις που στα 3200 ηταν καθαροτερη η nex απο την 7D !!!
Τελος παντων... δεν ειναι αυτο το θεμα μας, εγω ετσι κι αλλιως την gh2 περιμενω, και μονο σε αυτην ελπιζω, εκτος και αν η sony κανει την εκπληξη (παρυσιασει την Α77 ή βγαλει firmware με full manual control
στο βιντεο).

H Panasonic AF101 δεν ειναι ακριβη
Ρωτησα στην SPECTRATECH και μου ειπαν για περιπου 4.500-5.000 ευρω και διαθεση απο το νεο ετος

Λειτουργει στα 24P και 25P και παιρνει και φακους Nikon

Δεν ειναι ακριβη για επαγγελματιες... εμεις εδω ειμαστε ερασιτεχνες!-bye-

Και δεν ειναι φυσικα για καθημερινη χρηση, ουτε τραβαει φωτογραφιες πανω απο 1080.
Einai optimized μονο για βιντεο.

Η GH2 ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελουμε... αλλα θα δουμε οταν βγει, ακομη ειναι λιγα τα δειγματα, κι εχουμε να λυσουμε πολλες αποριες.

Last edited:
Καλα, μη κρινεις απο vimeo - youtube.

Τετοια δειγματα ειναι προιον αρκετης δουλειας και μη ξεχνας οτι οταν κανεις scaledown εξαφανιζονται πολλα προβληματα (θορυβος, banding, CA κλπ).
Eπισης , μη ξεχνας οτι στα 25p που μας ενδιαφερει εμας, δεν εχει 24Mbps, αλλα 17 !!!:violent-smiley-030:
Καλα, τι σκεφτονταν εκει στη Panasonic ?
Παλι θα περιμενουμε hack ...

Φυσικα, ειναι μαζι με την A55 οι επικρατεστερες για video dslr .

Μολις κατεβασα τα πρωτα δειγματα σε ασυμπιεστη μορφη απο την gh2.
Σε 50i PAL... ξαναγυρναμε στα παλια δηλ !!!
Δεν ξερω ειλικρινα τι σκεφτονται εκει στη Panasonic.
Η κινηση ειναι μεν πιο ομαλη , αλλα εχει interlaced artifacts , καθως και motion artifacts.
Τα fileds δινουν μια πιο video αισθηση και δεν μου αρεσουν πολυ...
Δεν ξερω ειλικρινα... απο τη μια πιο κλασικη βιντεοσκοπηση , αλλα πιο δυσκολη στο χειρισμο σε υπολογιστη ,και με μικροτερο bitrate... κολαση !

φίλοι πάμε για αγορά της GH2,
κοιτάξτε ποιότητα.... (από preproduction model)

http://vimeo.com/14725884

μου έπεσαν τα σαγόνια....

εμενα μου φαινεται εξαιρετικο το βιντεο !

μη πω τελειο.....:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

το βλεπω σε μια παλια 17αρα ACER και ειναι απιστευτο