Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Εντυπωσιακά καλή διαχείριση του φωτός! Φως και σκιά συνυπάρχουν. (Εξαίρεση το πλάνο στο παζάρι, όπου ο ουρανός είναι καμμένος, αλλά εκεί υπάρχει τόσο χαμηλός φωτισμός, που ούτε κινηματογραφικό φιλμ δεν θα τα κατάφερνε). Εκεί που οι άλλες δεν μπορούν να τραβήξουν πλάνο με φωτισμένα και αφώτιστα πλάνα μαζί, είτε γιατί καίνε τα φωτισμένα, είτε επειδή υποεκθέτουν τα αφώτιστα, αυτή έρχεται να σαρώσει.
Δυναμική περιοχή, χρώματα... Αλλά και εικόνα σε ISO 3200! Χωρίς θόρυβο!
Ό,τι καλύτερο έχω δει. Και χωρίς moire στα παράθυρα κλπ.

Το πανάρισμα ενόχλησε ,αλλά δε φταίει η κάμερα, φταίνε τα 24p. Όμως:

"This sensor is capable of much greater output speed than its predecessor, bringing a host of benefits. Videographers will see an improvement in the quality of the highest quality output - the 1080i output is derived from 60p or 50p capture, rather than doubled-up from 24p or 25p on the GH1. However, the faster readout also means the AF system can more frequently check the accuracy of its focus, meaning faster autofocus (on lenses that can respond quickly enough). Finally, the faster readout means the live view is updated 60 times a second (rather than 24fps displayed at 60hz), giving a smoother viewing experience with less tearing.
http://www.dpreview.com/previews/panasonicdmcgh2/

Με 50 και 60p carture και 50ι αναπαραγωγή, τι άλλο να ζητήσουμε;

Τιμές Αμερικής: * Body only: $899.95
* Body with Lumix G Vario 14-42 mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. lens: $999.95
* Body with Lumix G Vario HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S. lens: $1,499.95

Στην Ελλαδα δυστυχως οι τιμες , οπως συνηθως, θα ειναι πολυ παραπανω...

Και δε μπορουμε να τη φερουμε απ εξω λογω της ελλειψης 25p στα Αμερικανικα μοντελα!:rifle:

Eιδα ολα τα clip σε native μορφη απο το vimeo, aliasing υπαρχει , αλλα οχι εντονο.
Rolling shutter επισης ... τιποτα καινουργιο σε σχεση με την gh1 , εκτος της λιγο καλυτερης συμπεριφορας σε 1600-3200 iso.

Είναι φανερό από τα βιντεάκια ότι ο νέος αισθητήρας ,που φορά η GH2
έχει μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης από τις άλλες κάμερες, αποδίδει
καλύτερα τα χρώματα και τις φωτοσκιάσεις και γενικότερα έχει πιο
φυσική εικόνα, στο βαθμό τουλάχιστον, που μπορούν να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικά τα δείγματα του vimeo. (Aliasing πάντα θα υπάρχει
αφού οι αισθητήρες αποτελούνται από πολλά μεγκαπίξελς, το θέμα είναι
να μη φαίνεται και εδώ δε φαίνεται. Rolling shutter δεν είδα σε κανένα δείγμα της GH2. Στην GH1 ναι. )
Επειδή όμως βαριέμαι αφάνταστα τις αντιπαραθέσεις και δεν έχω καμία όρεξη ,ούτε τον έξυπνο να κάνω, ούτε τον ξερόλα, ούτε με ενδιαφέρει να έχω την τελευταία λέξη, δείτε αυτό το δείγμα στο vimeo. Αν είχε και καλύτερο gamma, θα ήταν υπεράνω κριτικής. Εμένα μου θυμίζει καλό blu ray.
(Κατά προτίμηση σε full screen.)

http://vimeo.com/14725884

Παιζει ρολο και που βλεπεις τα δειγματα... ελπιζω επισης να βλεπεις τα Raw δειγματα και οχι τα συμπιεσμενα του vimeo.
Το aliasing φαινεται καθαρα , ειδικα στα πλανα με τους ουρανοξυστες , στα παραθυρα της παγοδας και σε αλλα.
Εγω τα βλεπω μεσω Blackmagic , επαγγελματικης καρτας video broadcasting, σε HD monitor SONY , οχι υπολογιστη ... και σε Avid media composer 5, καθως και σε Adobe Premierre CS5 με Hardware Mercury engine.

Το αλλο βιντεακι το εχουμε βαλει πολλες φορες λινκ, ειναι αντιπροσωπευτικο της gh σειρας ... oχι αυτο που ψαχνουμε εμεις ακριβως (προτιμαμε πιο κοντινα πλανα, με περισσοτερο εμφαση στο μικρο βαθος πεδιου.)

Last edited:
Τι να πω! Μιλάμε για μεγάλο κόμπλεξ!!! Γιατί στο avid ή το premiere φαίνονται διαφορετικά και μόνο εσύ ξέρεις τα προγράμματα αυτά μεγαλειότατε.
Αν δεν πει κάποιος ότι η nex5 είναι η καλύτερη τον βάζεις στο στόχαστρο και περιμένεις να δικαιωθείς σαν προσωπικότητα μέσα από το site, υποτιμώντας τα γραφόμενα των άλλων. Ποιά ταινία έχεις δημιουργήσει ; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Παρεκτρεπεσαι χωρις λογο...
Μαλλον δεν εχεις διαβασει ολα τα ποστ που εδω και χρονια παρουσιαζω διαφορες μηχανες - compact kai dslr , κατασκευες DIY, βιντεοκαμερες, προτζεκτορες, HTPC, Apple προιοντα και τοσα αλλα.
Θα ηταν φρονιμο απο μερους σου, να διαβασεις αν δε σου κανει κοπο αυτα τα νηματα πρωτα και μετα να βγαζεις βιαστικα συμπερασματα.

Δεν ειπα πουθενα οτι η nex ειναι η καλυτερη μηχανη, αλλωστε θα τη δωσω σε λιγο κι αυτην παλι, για να δοκιμασω τη Sony A55 kai thn Panasonic GH2....

Υπαρχει ανοιχτη και καλοπροεραιτη προσκληση , να ερθεις και να δεις μονος σου το οποιο RAW υλικο υπαρχει , και να βγαλεις μονος σου τα συμπερασματα σου...-bye-

Οσο για τις ταινιες που εχω κανει, δες μια απο αυτες, που κατα τυχη πηραν το πρωτο βραβειο στο Φεστιβαλ Δραμας ... το 2000

http://www.youtube.com/watch?v=4AQ79RxnnVo

Last edited:
φίλοι ανακωχή, δεν θα μαλώσουμε τώρα για μηχανές

Γιάννης μπράβο για την καταπληκτική δουλειά σου!

Raw video απο την D7000.
Πολύ καλές προδιαγραφές ο video encoder, 25Mbps, + bframes + cabac. Καλύτερες απο της GH2. Απο μόνος του ο αλγόριθμος cabac δινει +10% πιο αποδοτική συμπίεση στο μη απωλεστικό κομμάτι.

Θα δώ αργότερα και πιο αναλυτικά το stream. Αργειιιιι το dowload ....

http://vimeo.com/15859118

Γιάννη, για την GH2, το aliasing-moire φαίνεται ακόμη και στο vimeo αλλά νομίζω πως είναι αισθητά βελτιωμένο. Αλλωστε ακόμη και με πλήρη δειγματοληψία - ΑΑ φίλτρο (στις φωτογραφίες) ερχονται στιγμές που εμφανίζεται.

Tο rolling shutter επίσης το βλέπει κανείς αλλά σε αυτό ειδικά είναι μεγάλη η βελτίωση. Απο την τελειότητα του global shutter βέβαια απέχει ακόμα αρκετά.

Θέλω να δώ σε mode 1:1 τι κάνει, μηπως κάποιος ξέρει κανένα λίνκ ??

Eιναι βελτιωμενο, σαφως, αλλα εχει ακομη δρομο.
Για τη d7000, οντως φαινεται να εχει προβαδισμα στους codecs, αλλα οχι και στο autofocus.
Eκει η nex, a55 ka gh2 εχουν προβαδισμα.

Για να μη παρεξηγουμαι... θεωρω την gh2 τη πιο πιθανη καταληξη για μενα, οσον αφορα τις ευκολιες-δυνατοτητες , αλλα και λιγοτερη φιλμικη αισθηση.
Θα προσπαθησω να τις δοκιμασω σχεδον ολες, προς το παρον εχω δοκιμασει την nex5, και μετα θ αποφασισω ποια μου κανει.
Μεχρι τοτε ψαχνομαι, οπως και σεις, αλλα τουλαχιστον εγω θελω να μιλαω με αποδειξεις και οτι βλεπουν τα δικα μου ματια , και οχι μονο με δοκιμες αλλων.
Εχω στο παρελθον δοκιμασει πολλες μηχανες, ειχα και την canon 550d - 7D gia ενα χρονο, καθως και την canon hv30 + 35mm adapter DIY.
Ιδανικη μηχανη, ακομη, δεν υπαρχει... και δεν νομιζω οτι συντομα θα δουμε κατι τετοιο.
Μεχρι τοτε... enjoy the trip!

(Τα diy dof adapter...αμαρτωλή ιστορία...)
Έχω "πετάξει" και γω αρκετά λεφτά , για να δω με τα δικά μου μάτια...
Τι κάνει ,ως προς το βάθος πεδίου η εν λόγω κάμερα, δεν ξέρω... Βέβαια το όλο θέμα με τις dslr ,από τον καημό μας για έλεγχο του βάθους πεδίου ξεκίνησε...,αλλά μας έδωσαν μόνο αυτό!
Τα βιντεάκια της μου φάνηκαν πολύ καλύτερα, σε σχέση με τις άλλες μηχανές.
Ξέρω βέβαια πως υπό συνθήκες όλες αποδίδουν καλά, όπως στα sample videos. Στην πράξη όμως τα πράγματα αλλάζουν...

"Βέβαια το όλο θέμα με τις dslr ,από τον καημό μας για έλεγχο του βάθους πεδίου ξεκίνησε...,αλλά μας έδωσαν μόνο αυτό! "
Οι μεγάλοι αισθητήρες μας έδωσαν τον πολυπόθητο έλεγχο του βάθους πεδίου, αλλά τι να το κάνεις, αν σπάει η κίνηση, αν χοροπηδάνε γραμμούλες μέσα στο κάδρο και όλα τα γνωστά και ειπωμένα.
Η GH2 μου έχει δώσει κάποιες ελπίδες....Μπορεί και φρούδες, θα δούμε.