Υπαρχει και το θεμα της φορητοτητας.και της ευκολίας χρήσης. Αν σε ενδιαφερουν και η φωτογραφια και το βιντεο θα πρεπει να κουβαλας μαζι σου και HD βιντεοκαμερα kai DSLR μηχανή. Για να πάρεις καλή ποιότητα και για τα 2 θες στο περίπου 1000 ευρω για κάμερα και αλλα 1000 για βιντεοκάμερα. αρα πάλι βγαίνεις περίπου στο 2000
Για αυτό αποφάσισα πως μια πολύ καλή DSLR που θα τραβάει πολύ καλή ποιότητα βίντεο (σαν αυτα που βλέπω στο vimeo και μου πέφτει το σαγόνι κάτω) είναι η καλύτερη λύση για μένα γιατί συνδυάζει και τα 2 πάρα πολύ καλά.
Γιαυτο και ειμαι ανάμεσα σε canon 5D MK II, canon 7D, Nikon D7000 kai GH2. και δεν μπορώ να αποφασίσω πια να διαλεξω.
Ειμαι σίγουρος οτι στο επίπεδο αυτο σε φωτογραφίες ολες είναι παραπάνω απο καλές για εναν χρήστη που δεν ειναι επαγγελματίας οπως εγω και αρα θα με αφήσουν ικανοποιημένο. ΓΙΑΥΤΟ το κριτήριο μου θα βασιστεί στο πια θα μου δώσει το καλύτερο βίντεο! Ομως θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν εχω την δυνατότητα να χαλάσω τα αμέτρητα λεφτά μετα σε αξεσουάρ και φακους για να εχω αυτην την τέλεια ποιότητα στο βίντεο.. Γιαυτό θέλω αν ειναι δυνατόν να πάρω μέχρι τα 2000 ευρω και το σώμα ΜΑΖΙ με τον φακό και να έχω απο την αρχη την ποιότητα που ζητάω. και ας υπάρχουν τα μειονεκτήματα των DSLR , γιατι ειμαι διατεθειμένος να κάνω υποχωρήσεις στον τομέα των ευκολιών που θα είχα με μια βιντεοκάμερα.
Σε μια (καπως) παρομοια φαση ειμαι και εγω, με την διαφορα οτι δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ το βιντεο.
Ετσι λοιπον αποφασισα και εδωσα την 40D (απο την οποια ημουν υπερικανοποιημενος), με το σκεπτικο να παρω μια φωτογραφικη που να τραβαει και βιντεο. Δυστυχως ειμαι comfused, και δεν μπορω να αποφασισω κατ'αρχας τι θελω....
Αυτη τη στιγμη εχω (σχεδον) καταληξει στην NEX-5, αφου γνωριζω οτι τις δυνατοτητες τοσο σαν φωτος οσο και σαν βιντεο, σε καμερα τυπου 7D και πανω, δεν θα μπορεσω να τις εκμεταλλευτω.
Ειναι πολυ θετικο (για τις δικη μου χρηση) το μεγεθος της ΝΕΧ, το κακο ειναι οτι στο χερι μου δινει ασχημη αισθηση σε σχεση με μια dslr. ("φτηνιαδουρα" & "ψευτικη" - παντα σε σχεδη με την τιμη της, 1200 ευρω για πακετο τον 16αρη με τον 18-200).
Δυστυχως, το οποιο "θετικο" με βαση το μεγεθος της εξανεμιζεται εαν εχεις πανω της τον 18-200.
Απο την αλλη, το part video, με απασχολει/συγκηνει πολυ λιγοτερο συγκριτικα με το part φωτογραφια, αλλα δεν μπρω να πω οτι μου ειναι αδιαφορο....
Νομιζω οτι εχω μετανιωσει ηδη που εδωσα την 40D

D), πολυ φοβαμαι, οτι θα την κανω την μ@λ@κι@, και θα παω να παρω μια καινουργια dslr, και για βιντεο (θελω κατι βολικο, και portable για χρηση με το ενα χερι....) με βλεπω να παιρνω καμια Sanyo τσεπης......
Αβυσσσσσσος