Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

+1 !

Μια Panasonic tm700 , εχει καλυτερη αναλυτικοτητα απο μια dslr (λογω aliasing) , σε καλο φωτισμο.
Δεν εχει rolling shutter kai kανενα χρονικο περιορισμο (ολες οι dslr εχουν περιορισμο 30 λεπτων λογω νομοθεσιας και υπερθερμαινοντα σε καποιο βαθμο).
Οσον αφορα το focus , ειναι πολυ γρηγορο αλλα οπως ειπες οχι παντα ακριβες, ειναι παντως μεγαλο θεμα για να το αναλυσουμε εδω.

ευχαρηστω για τις απαντήσεις αλλα δυστυχώς δεν μπορω να κουβαλάω μαζι μου ολα αυτα που λετε, τριποδα, εξωτερικα μικρόφωνα, φωτα, μονιτορς κλπ. ερασιτέχνης ειμαι δεν θα γυρίσω ταινία. οποτε θα αρκεστώ μαλον στην 550D μαζι με εναν φακο. ποιον θα λεγατε να παρω για να τραβάει καλα βιντεο? να εχει και ζοομ αλλα να μην ειναι και τεραστιος? διάβασα πολυ καλα λόγια για τον 18-85 is. ειναι αλήθεια τοσο καλός?

Οχι για βιντεο ο 15-85 , ειναι σκοτεινος.... προτιμησε να παρεις 2 φακους τουλαχιστον - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ !

Ενας Sigma 17-70 HSM OS kai ενας Canon 50mm f1.8 σου αρκουν γι αρχη με συνολικο κοστος 1300 ευρω περιπου.
Αν δεις οτι σ αρεσει η ιστορια, παιρνεις και τα υπολοιπα.

Εναλλακτικα , μπορεις να παρεις εναν Canon 24-105 L IS μεταχειρισμενο , ιδανικος φακος για εξωτερικα γυρισματα, με σταθερο διαφραγμα και εξαιρετικη κατασκευη-ποιοτητα εικονας !
Τον ειχα και τον συστινω ανεπιφυλακτα, ασε που ειναι και full frame και θα μπορεις να τον βαλεις αργοτερα και σε μια 5D !

Last edited:
οποτε αναμεσα στην 550D + εναν καλο φακο πχ εναν απο τους παραναω που λες η στην 60D + τον κιτ φακο. καλυτερη ειναι η πρωτη επιλογη? δεν θα το μετανιώσω? και ξανά θυμίζω οτι το κριτήριό μου ειναι με ποια θα εχω καλύτερη ποιότητα βίντεο και ιδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γιατι σε φως ακομα και μηχανες των 200 ευρω πολυ καλα τραβάνε

Σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου, κυριο λογο εχει ο φακος , ποσο φωτεινος ειναι .
Εκει θελεις διαφραγμα κατω απο 2.8, ιδανικα 1.2 εως 1.8.
Με εναν Canon 50mm f1.8 + Samyang 85mm 1.4 κι εναν Sigma 24mm 1.8 εχεις κλεισει απο φακους για χαμηλο φωτισμο (γυρω στο 1000 ολοι μαζι).

Παρε και τον κιτ φακο για εξωτερικα γυρισματα , ευκολια ζοομ και ικανοποιητικες φωτο και εισαι κομπλε.

Οι φακοι θα σου μεινουν, σωμα μπορεις ν αλλαξεις οποτε θελεις.

Οσο για σωμα, αν αντεχεις να παρεις την 60D παρτην (νομιζω συνολικα δεν βγαινει πανω απο 2000), κυριως για το καλυτερο πιασιμο και το σπαστο μονιτορ.

Last edited:
λαμβάνοντας υπόψη ότι σε μία ταινία κάθε σκηνή διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, η sony a55 πόσο θα αντέξει μέχρι να τα φτύσει απο υπερθέρμανση? (δηλ. τράβηγμα 5 δευτ. 1-2 λεπτό διακοπή και ξανά απο την αρχή)

Δεν αλλαζει πολυ η συμπερισφορα της... μπορεις να τραβηξεις 10 μονολεπτα clip , αλλα μετα θα περιμενεις παλι αλλα 10-15 λεπτα για να μπορεις να τραβηξεις αλλη μια 10αδα.

Τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα με την A33, που στο τομεα του βιντεο δεν εχει σημαντικες διαφορες.

Γιάννη η ΝΕΧ10 δεν έχει θέμα με την θερμοκρασία του αισθητήρα της; αναρωτιέμαι γιατί λογικά δεν θα έχει τόσο διαφορετική αρχιτεκτονική από τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στις φωτογραφικές της μηχανές...

Nex10 δεν υπαρχει, μαλλον εννοεις Sony NEX-VG10E.

Δεν εχει σταθεροποιητη αυτη στο σωμα της, οπως και η sony nex5 που εχω επισης.
Γι αυτο και δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα με υπερθερμανση.

Ναι αυτή εννοούσα. Δηλαδή το πρόβλημα με τη ζέστη στις DSLR είναι θέμα σταθεροποιητή εικόνας; Μα αυτός δεν είναι μηχανικός σταθεροποιητής; Τι σχέση μπορεί να έχει με το ρεύμα; Πραγματικά μου φαίνεται πολύ περίεργο. Θα περίμενα το πρόβλημα να είχε να κάνει με τον αριθμό των pixels/προενισχυτών που είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στις video κάμερες.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω. Όταν έχω εξωτερικό μικρόφωνο στη 550D, όταν θα κουνάω τον δακτύλιο του focus στο φακό της, ο ήχος που κάνει το δαχτυλίδι θα περνάει στο σήμα μου;

Oλες οι dslr με apc και FF αισθητηρα υπερθερμαινονται σε καποιο βαθμο.
Πχ η canon 7D που ειχα ειχε κι αυτη θεμα , αλλα μετα απο αρκετη ωρα και αναλογα το θεμα που τραβουσες (εντονα φωτισμενο κλπ).

Απλα , η Α55 εχει μεγαλυτερο προβλημα λογω σταθεροποιητη (εχει προβλημα λογω απαγωγης θερμοτητας , επειδη οι σταθεροποιητης "αγκαλιαζει" τον αισθητηρα και παγιδευει τη θερμοτητα.

Αν κανεις manual zoom - focus , οχι , δε θ ακουγεται.

στην Α55 φυσικα , ακομη και με εξωτερικο μικροφωνο πανω στη μηχανη, αν εχεις αυτοματη εστιαση ακουγεται.

Πολυ καλος φακος και πολυ φωτεινος.
Ο κιτ φακος ειναι ζοομ , αυτος οχι.
Τον ειχα και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Αλλα αν θελεις να γλυτωσεις χρηματα και για αλλους φακους ο 50mm 1.8 ειναι επισης καλος και φωτεινος.

βρίσκω αυτόν τον φακο μεταχειρισμένο 2 μηνων
Canon EF 50mm f/1.8

στα 75 ευρω. μηπως ειναι καλύτερη περίπτωση?

Σιγα το νεο. Δηλαδη βγηκε μια μηχανη μολις που παταει στην αποδοση βιντεο μια μηχανη 2 ετων που τον επομενο χρονο αντικαθισταται και που ετσι και αλλιως η αποδοση της ειναι να μην πω....στο βιντεο.

Σοβαρη κατακτηση.

τι έχει το βίντεό της?
δεν διάβασες ''Dirty words like line-skipping, aliasing and 720p from a 1080p image no longer apply, because the GH2 has fixed all of this''

Re: Απάντηση: Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

τι έχει το βίντεό της?
δεν διάβασες ''Dirty words like line-skipping, aliasing and 720p from a 1080p image no longer apply, because the GH2 has fixed all of this''

Αυτο συμβαινει μονο σε crop mode 1:1 , Οχι σε νορμαλ mode.
Φυσικα ειναι πολυ εντυπωσιακο το οτι εχει crop mode και σιγουρα θα βοηθησει πολυ, ειδικα με wide primes.

Αλλα το προβλημα μ αυτο ειναι οτι θα δουλευει μονο σε τριποδι, μιας και ενας φακος πχ 50mm θα γινει 300mm και χωρις εσωτερικο stabilizer θα εχει τρομερο κουνημα στο χερι.

Αυτο που με "καιει" εμενα ειναι αν θα προσθεσουν 24Mbps kai 25p, γιατι ολ αυτα που διαβαζεις ειναι καλα, αλλα μονο για 24p , που στην Ελλαδα ειναι ψιλοαχρηστο.
Στα 25i που εχει ειναι μονo 17Mpbs , προς το παρον, και τα Ευρωπαικα μοντελα εχουν αναβληθει , πιθανον για να γινει καποιο Upgrade... εχουν φαει πολυ κραξιμο γι αυτην την αποφαση τους.

οποτε αναμεσα στην 550D + εναν καλο φακο πχ εναν απο τους παραναω που λες η στην 60D + τον κιτ φακο. καλυτερη ειναι η πρωτη επιλογη? δεν θα το μετανιώσω? και ξανά θυμίζω οτι το κριτήριό μου ειναι με ποια θα εχω καλύτερη ποιότητα βίντεο και ιδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γιατι σε φως ακομα και μηχανες των 200 ευρω πολυ καλα τραβάνε

Οσο ημουν σε αναζητηση συσκευης για βιντεο, κοιτουσα πολυ αυτες τις λυσεις, εχοντας και ενα σετ φακων CANON.

Τελικως κατεληξα στη ΝΕΧ. Κανει Autofocus στο βιντεο, που ειναι πολυ σημαντικο για οποιαδηποτε μη επαγγελματικη χρηση. Επισης, κατεληξα να τη χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα σαν φωτογραφικη. Εχω να βγαλω τις CANON απο το σακιδιο σχεδον δυο μηνες.´

Αφου δεν εχεις φακους που σε δεσμευουν, θα σου ελεγα να τη δοκιμασεις. Λογικα θα σε εξυπηρετησει περισσοτερο απο οποιαδηποτε λυση της ταξης των 2000. Αν οχι, δεν θα δυσκολευτεις καθολου να την δωσεις και να παρεις κατι αλλο.