Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

Αυτοί οι ήχοι που ακούμε σαν κροτάλισμα είναι ήχοι της μηχανής; Αν ναι, αποτελούν και αυτοί μεγαλο πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα του ήχου. Ώρα είναι να ξαναγυρίζουμε με "κουβέρτες" στις μηχανές!

Σε καμια dslr δεν λαμβανεις ηχο της προκοπης... ιδιαιτερα σε autofocus.
Aκομη και με εξωτερικο μικροφωνο πανω στη μηχανη, καποιοι ηχοι απο τους φακους περνανε μεσα...

Οι φακοι δεν ειναι σχεδιασμενοι για εντελως αθορυβη λειτουργια, μονο στη Nex ειναι φτιαγμενοι γι αυτο.

Να πω και γω τον καημό μου...

Χρειάζομαι μία cam για να τραβάμε video για τη δουλειά (για διαφημιστικούς λόγους αλλά το υλικό θα παίζει μόνο σε website)

Τα video κατά 90% θα είναι με τρίποδα, σε background (χωρίς κινούμενα πλάνα δλδ) και συνήθως σε white clean περιβάλλον.
Αυτό που θέλω είναι στα 720p να έχουμε πολύ καλή ευκρίνεια εικόνας και σωστά χρώματα.

Το budget δεν είναι μεγάλο.. Με μία Nikon D550 θα κάνουμε τη δουλειά σωστά ή να κοιτάξω προς camcorder των 500-600 ευρώ;

(Η D550 θα με βόλευε η αλήθεια είναι.. θα ήταν καλή αναβάθμιση της D40 που έχω τώρα :p )

oops, Canon εννοούσα...

Στο θέμα κίνησης δεν θα είναι πολύ απαιτητικά (έτσι κ αλλιώς θα είναι still η κάμερα).

Κυρίως explanatory videos θέλουμε και κάποια τύπου interview..

Σε αυτά τα λεφτά έχει νόημα να είμαι επιλεκτικός (όσον αφορά το θέμα hd recording?)

Επειδή θα τραβάς συνεντεύξεις, σημείωσε ότι όλες οι DLR τραβάνε maximum 30 λεπτά συνεχόμενου video. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να είναι δύσκολο...

Oi περισσοτερε dslr , εκτος του 30λεπτου περιορισμου λογω νομοθεσιας, τραβουν πολυ λιγοτερο , ειτε λογο fat32 στις καρτες , ειτε λογω υπερθερμανσης.
Oi Canon συνηθως εχουν 12 λεπτα οριο, οι παλιες νικον 5 λεπτα , η νεα d7000 20 λεπτα, η νεα sony a55 8-12 λεπτα κλπ.

Να σας ευχαριστήσω και εγώ όλους για αυτό το thread!
Ήμουν έτοιμος να πάρω τη Rebel η οποία είναι άχρηστη για απλή χρήση βίντεο όπως φαίνεται εδώ http://www.youtube.com/watch?v=1K7PCGr3JFA
Υπό συνθήκες, αν τη στήσεις σε τρίποδο, σκηνοθετήσεις τί και πως θα τραβήξεις κλπ. μπορεί να πάρει τέλειες εικόνες.
Η μόνη που είναι αξιοπρεπής είναι η Sony A55, αλλά "αντέχει" μόνο 5 λεπτά ή λιγότερο στο Ελληνικό καλοκαίρι:bang:
http://www.youtube.com/watch?v=kHPaVD0pHpQ&feature=related
Tέλος είναι ο θόρυβος από τους μηχανισμούς...
http://www.youtube.com/watch?v=pvHrNyQnoLQ
Ίσως να μην είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπάρχει όντως διαφορά σε σχέση με τις κλασσικές βιντεοκάμερες (όπου δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ, σε οποιοδήποτε μοντέλο)?

Στην nex δεν ακους σχεδον τιποτα, ειναι ειδικα κατασκευασμενοι οι φακοι της.
Αλλ δεν εχεις πολλες επιλογες φακων δυστυχως.

Στην Α55 , με τους απλους φακους , ακουγεται , ακομη κι αν βαλεις εξωτερικο μικροφωνο πανω στη καμερα.
Η λυση ειναι μονο οι φακοι με OS kai SSM (HSM για sigma) και εξωτερικο μικροφωνο.

δεν θυμάμαι αν έχει απαντηθεί, όταν βγάλει υπερθέρμανση η α55, πόση ώρα θέλει να κρυώσει.
ευχαριστώ

Την Sony NEX VG10 δεν την συζητατε καθόλου ? μου φανκκε πολύ καλή περίπτωση ? η δεν φτάνει σε ποιότητα τις gh2 και την canon 5D Mk II?

Δεν τις φτανει με τιποτα!

Πολυ καλη DSLR για βιντεο πρεπει να ειναι η καινούργια Nicon D7000... !
Κανει συνεχες autofocus και zoom κατα τη διαρκεια της ληψης και επισης η διαρκεια ενος βιντεο μπορει να ειναι μεχρι και 20 λεπτα !!! Πολύ καλός χρόνος για dlsr, αν φανταστεις οτι την σταματας στο 20λεπτο και την ξαναρχιζεις παλι.... ( Βασικη προυπόθση είναι βεβαια οτι εχεις μαζι σου ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ καρτες μνημης και ΠΟΛΥ γρηγορες.... Αν θελεις να τραβας τοσο μεγαλα βιντεακια..... ) -bye-

Ερώτηση: για μενα που με ενδιαφέρει πολύ το βίντεο, η D7000 μπορεί να χτυπήσει στα ισα την canon 5D MK II που ακόμα και κινηματογραφικές παραγωγές χρησιμοποιούν την μηχανή αυτή? η δεν φτάνει σε τέτοια επίπεδα?

Δεν τις φτανει με τιποτα!

Πολυ καλη DSLR για βιντεο πρεπει να ειναι η καινούργια Nicon D7000... !
Κανει συνεχες autofocus και zoom κατα τη διαρκεια της ληψης και επισης η διαρκεια ενος βιντεο μπορει να ειναι μεχρι και 20 λεπτα !!! Πολύ καλός χρόνος για dlsr, αν φανταστεις οτι την σταματας στο 20λεπτο και την ξαναρχιζεις παλι.... ( Βασικη προυπόθση είναι βεβαια οτι εχεις μαζι σου ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ καρτες μνημης και ΠΟΛΥ γρηγορες.... Αν θελεις να τραβας τοσο μεγαλα βιντεακια..... ) -bye-

Μην λες σε παρακαλω οτι ναναι, χωρις να εχεις δει τις μηχανες.

Εχω δουλεψει την Sony vg10 και υπαρχει ολοκληρο νημα γι αυτην.
Φυσικα και ειναι πολυ καλη καμερα και η εικονα της ειναι καλυτερη απο panasonic gh1-2 λογω αισθητηρα.
Δεν εχει φυσικα προβλημα υπερθερμανσης, απλα το "προβλημα" της , ειναι οι λιγοι φακοι για auto focus (παιρνει τους ιδιους φακους με τη nex) .
Mπορει ομως με ανταπτορα να παρει τους φακους της Sony alpha kai me (auto focus) αλλα αργο.
Εχει πολυ καλυτερο ηχο απ ολες τις dslr (λογω πολυ καλου μικροφονου)...
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=65598

Ερώτηση: για μενα που με ενδιαφέρει πολύ το βίντεο, η D7000 μπορεί να χτυπήσει στα ισα την canon 5D MK II που ακόμα και κινηματογραφικές παραγωγές χρησιμοποιούν την μηχανή αυτή? η δεν φτάνει σε τέτοια επίπεδα?

Τι ακριβως θελεις να κανεις ?
Ποσα χρηματα θελεις συνολικα να "ριξεις" στη μηχανη + φακους +αξεσουαρ ?
Το οτι οι canon 7D - 5D klp χρησιμοποιουνται για ακριβες παραγωγες, δε σημαινει οτι μπορουμε ολοι να τις χρησιμοποιησουμε...