Αγορά dslr

Απάντηση: Re: Αγορά dslr

παιδιά καλησπέρα...

σκέφτομαι να πάρω κάποια στιγμή στο άμμεσο μέλλον μια dslr. έχω μια compact (fuji f40) αλλά θέλω κάτι καλύτερο - το οποίο όμως καλύτερο σε τεχνικές γνώσεις δεν είμαι ακόμα ικανός να το αξιοποιήσω, οπότε έχω και την θέληση να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο ή να ασχοληθώ ενεργότερα με το θέμα φωτογραφία από μόνος μου.
έχοντας έλλειψη τεχνικών γνώσεων οφείλω να ομολογήσω οτι ορισμένα topic τα οποία διαβάζω έχουν επίπεδο υψηλότερο από αυτό που μπορώ να κατανοήσω. θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας για την επιλογή μιας entry level dslr...κλείνω πρός την olympus e-410, αλλά είμαι ανοικτός στις προτάσεις σας. αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι τα τοπία αλλά δεν θα ήθελα να ξοδέψω χρήματα για δυνατότητες που δεν μπορώ να αξιοποιήσω.
Κώστα είχα το ίδιο δίλημμα πριν λίγο καιρό, ήθελα μια dslr οικονομική για αλλαγή από bridge μηχανή κ τελικά κατέληξα στην Pentax K100D super. Υπάρχει κ αντίστοιχο θέμα πιο κάτω.
Πολύ καλή για τα λεφτά της, 440 ευρώ την βρίσκεις περίπου, με φακό 18-55 μαζί κιτ.

Εγώ από προσωπική εμπειρία με D70, D70s θα πρότεινα την νεότερη D80, γιατί η ευχρηστία τους απλά δεν παίζεται! Τα σωστά κουμπιά στις σωστές θέσεις, δεν στην "σπάει" ποτέ, βοηθήματα κλπ. Ότι πρέπει για πρώτη DSLR και όχι μόνο!

Re: Απάντηση: Re: Αγορά dslr

Κώστα είχα το ίδιο δίλημμα πριν λίγο καιρό, ήθελα μια dslr οικονομική για αλλαγή από bridge μηχανή κ τελικά κατέληξα στην Pentax K100D super. Υπάρχει κ αντίστοιχο θέμα πιο κάτω.
Πολύ καλή για τα λεφτά της, 440 ευρώ την βρίσκεις περίπου, με φακό 18-55 μαζί κιτ.

να σου πώ την αλήθεια η pentax είναι στο χρηματικό όριο στο οποίο μπορώ να κινηθώ και αρχικά πρός τα εκεί είχα προσανατολισθεί. διάβασα όμως και ορισμένες καλές κριτικές για την olympus, μετά βλέπω όλο τον κόσμο να ασχολείται με canon/ nikon και μπερδεύτηκα αρκετα. τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω φθάνουν ελάχιστα πάνω απο 600 . σε αυτό το ποσό μπορώ να πάρω κάποιο κιτ eos400, d40x, ε-410 με δύο φακούς κ φυσικά την pentax. η pentax έχει και το shake reduction αλλά αυτό το ''αβέβαιο μέλλον'' για το οποίο διαβάζω, πρακτικά τι σημαίνει?

ευχαριστώ πολύ για την άμμεση ανταπόκριση και βοήθεια.

Αβέβαιο μέλλον για την Pentax δεν ξέρω...δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο...για Olympus το κοίταζα κ εγώ αλλά με ότι διάβασα δεν κινήθηκα τελικά προς τα εκεί, ειδικά αφού είδα ότι με καλή τιμή πήρα την pentax που έχει οπτικό σταθεροποιητή...είδα πολλά παραδείγματα, διάβασα πολλά δοκιμαστικά της κ στα χρήματά της είναι πολύ καλή.

εκτος απο την pentax που λεει ο Mιχαλης εχεις 2 ακομα πολυ καλες επιλογες. Την canon 400D και την nikon d40x. Δικη μου επιλογη θα ηταν η nikon λογω κυριως του πολυ χρησιμου auto iso.

Απάντηση: Re: Αγορά dslr

εκτος απο την pentax που λεει ο Mιχαλης εχεις 2 ακομα πολυ καλες επιλογες. Την canon 400D και την nikon d40x. Δικη μου επιλογη θα ηταν η nikon λογω κυριως του πολυ χρησιμου auto iso.
Α ! σας παρακαλώ κύριε ! κ εμείς οι των Pentax έχουμε αυτόματα iso. :grinning-smiley-043
Μάλιστα το ρυθμίζεις αν θα είναι 200-800, 200-1600 ή κ 200-3200. :BDGBGDB55:

Πάντως αν ήθελα να κινηθώ σε μεγαλύτερα νούμερα απόκτησης dslr θα πήγαινα σε canon 400d. :grinning-smiley-043 Είναι νομίζω από τις καλύτερες επιλογές.

καλο αυτο, δεν το ηξερα. Τοτε το πιο σωστο ειναι να παει σ ενα μαγαζι και να δει και τις τρεις να τις παιξει και οποια του κανει "κλικ":coool:

Ετσι 2 απο εμας διαλεξαμε την nikon.

Παντως και σε ολα τα reviews θεωρουνται ισοδυναμες με καποια σημεια να υπερτερει η μια εναντι της αλλης κ τουμπαλιν.

Στην βασική κατηγορία, θα ήμουν μεταξύ Pentax K100Ds (η διαφορά με το προηγούμενο είναι το σύστημα κατά της σκόνης στον αισθητήρα) και Canon 400D (επίσης το διαθέτει).
Και να παρατήσει τα φωτογραφικά η Πένταξ, φαντάζομαι θα συνεχίσει για καιρό να υποστηρίζει το σύστημά της, χώρια που ήδη έχει μία πλήρη γκάμα φακών και αξεσουάρ. Μεγάλη και ιστορική εταιρία. Λίγα χρήματα πιο πάνω από το όριο μπορεί να βρεθεί η K10D (ή περίπου στο ανωτέρω όριο, εάν μιλάμε για αγορά από εξωτερικό).

ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την καθοδήγηση και τις συμβουλές...θα ακολουθήσω τις συμβουλές του φίλου nilo και θα επισκεφθώ κάποιο κατάστημα να αποκτήσω ιδία άποψη για όλες τις υποψήφιες.

εγώ τι να κάνω που έχω ερωτευθεί τον αισθητήρα της sigma?
τι δυναμικό εύρος χρωμάτων είναι αυτό.... σου βγάζει φωτογραφίες ultra sharp με τρισδιάστατη υφή.
Θα δούμε τώρα και την DP1, μεγάλος αισθητήρας σε μικρό σώμα. Μην ακούω για το αν έχει μέλλον και για το άν έχει πολλούς φακούς.... γιατι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ερασιτέχνες, θα αγοράσουμε ένα σώμα με το πολύ δύο φακούς και τέρμα...

Ακόμη και έτσι να είναι, μόνο ευρυγώνιος 28mm... Σίγουρα για κάποιον που μετά από αρκετό ψάξιμο καταλήγει σε αυτό το κάδρο, μπορεί να κάνει, αλλά για τους υπόλοιπους...