Αγορά dslr

playfsx

New member
12 May 2009
11
καταρχας συχαρητηρια για το φορουμ εχω διαβαση αρκετα πραγματα απο εδω μεσα ειδικα για την νυχτερινη φωτογραφια που με ενδιαφερη τρελα

αποφασιασα επιτελους να αγορασω και εγω μια dlsr οστε να μπορεσω να βγαλω καλες νυχτερινες ληψης και οχι μονο .
προς το παρον ειμαι με μια kodak z1285 πραγμα που σημενει οτι εχω πολυ περιορισμενες δυνατοτητες ειδικα στο σκοταδη .
ακομα δεν εχω καποια δουλεια (μαθητης :jester:) προκιμενου να στηριξω την αγορα μιας ακριβης μηχανης οποτε θετω σαν οριο τα 400 ευρω (σωμα + φακο)

με μιαα μικρι ερευνα αγορας ειδα τις εξης μηχανες (η pentax k200d εχει απορηφθη)
http://www.dpreview.com/reviews/com...ly_e520,sony_dslra200,canon_eos1000d&show=all
με μια πρωτη ματια με εχει κερδιση η nikon d60 καταραχας λογο καρτα μνημης με βολευει εξερετικα το οτι δεχετε sd καρτες (μπορουν να αναγνωσστουν απο το νεπτοπ μ κατευθιαν χωρις καποιο προσθετω εξωτερικο cart reader + οτι διαθετω ιδη 2 των 8gb ) βεβεα το ζητουμενω ειναι να αγοραστει η φωτογραφικη που θα εχει την καλητερη ποιοτητα στις φωτογραφιες οποτε αυτο θα μπουρουσα να το παραμερισω , τα 2 αρνητικα που εντοπισα ειναι οτι τραβαει raw + jpeg basic κατι που οσο να ναι δεν μου αρεσε τωρα θα μ πιτε οτι θα μπορουσα να τραβαω μονο jpeg ή μονο raw και το οτι δεν εχει Liveview, το θεμα ειναι αυτες που εχουν σε αυτη την κατηγορια ειναι αξιολογο ? γτ για την Canon EOS 1000D πχ δεν ακουσα και τα καλητερα οσοσ αφορα το liveview

μετα την nikon d60 σκευτομαι για την Olympus E-520 που εχει liveview αλλα με ανισηχη ο μικρος σε διαστασης σενσορ τ και κατα ποσο θα μπορει να ανταπεξελθη σε νυχτερινες ληψης βεβεα ειναι η μονη στην κατηγορια που μπορει να εχει το φωτοφραχτη ανοιχτο για 60s

νιοθω λιγο μπερδεμενος οπως και να εχει θα εκτιμουσα αν με βοθησετε λιγο ωστε να μην το μετανιοσω αργοτερα

επισης θα ηθελα να ρωτισω και ενα δυο πραγματακια που δεν καταλαβα πχ το mirror lock-up τι ειναι ? και το pixel density ?

οσο για τα ορθογραφικα :jester: παντα συμπαθουσα περισοτερω τα τεχνολογικα μαθηματα
μαλον σε καποιους θα πεταχτηκαν τα ματια εξω :silly::D

Καλως ήρθες καταρχήν!

Να σε ρωτήσω αρχικά γιατί έχει αποριφτεί η K200D εξαρχής?

Κατα τα άλλα το Raw+jpeg μην σε απασχολεί ιδιέτερα. Απο ένα σημείο και έπειτα θα τραβάς μόνο raw και στην χειρότερη θα κάνεις extract jpeg απο όσες δεν θέλεις να μετατρέψεις ξεχωριστά.

Το mirror lock up είναι μία λειτουργία κατα την οποία ο καθρέπτης ανασηκώνεται νωρίτερα απο το ανοιγμα του κλείστρου προκυμένου να αποφευχούν οι κραδασμοί που αυτός προκαλεί. Είναι χρήσιμο σε συνδιασμό με τρίποδο μόνο και για φωτογραφίες συνήθως μεγάλης διάρκειας έκθεσης και μάκρο.

Το μεγαλύτερο προσον την Olympus έναντι της D60 είναι η σταθεροποίσηση στο σώμα που διαθέτει (όπως και η Pentax K200D). Αυτό σημαίνει οτι κάθε φακός που βάζεις θα διαθέτει και αυτός σταθεροποίηση χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις εξτρά. Στην Nikon έχε υπόψη σου οτι οι φακοί που διαθέτουν σταθεροποίηση είναι ακριβότεροι απο αυτούς που δεν έχουν.

Επίσης η D60 δεν διαθέτει μότεράκι AF στο σώμα οπότε μπορεί να κάνει AF μόνο με τους AFS φακούς (και όχι με τους απλούς AF) που έχουν δικό τους ενσωματωμένο. Που πάλι το πληρώνεις παραπάνω.

Το pixel density χωρίς να παίρνω όρκο είναι το πόσο πυκνά τοποθετημένα είναι τα pixel πανω στον αισθητήρα. Χρησιμο αν σκοπευεις να κάνεις πολύ crop νομίζω.

καλος σας βρηκα :smile: και σε ευχαριστω αλεξ για την αμεση απαντηση

την pendax k200d την απορηψα λογο burst fire (Yes, 2.8 fps, up to 4 JPEG, 1.1 fps, RAW) και επιδη περνη ΑΑ μπαταριες παρολου που μπορεις να τις βρεις ευκολα και παντου σε ωρα αναγκης αλλα θα προτιμουσα να δεχεται μπαταριες λιθιου

αυτη την στιγμη ειμαι αναμεσα στην sony a200 και την nikon d60
η ποιοτητα φωτογραφιας μου φενεται σχεδον ιδια με την d60 να υπερεχει λιγο στα ματια μ
το θετικο ειναι οτι η α200 διαθετη ενσωματομενη σταθερωποιηση και οχι στους φακους (η εστοιαση γινετε απο το σωμα τις μηχανεις ? δν εχω δει καπου να αναφερεται ) καθως οτι εχει 9 σημεια εστοιασης (παιζει μεγαλο ρολο αυτο ?? δλδ σε σχεσει με την d60 που εχει μονο 3 θα δω μεγαλη διαφορα στην εστιαση ? )
τα αρνειτικα ειναι οτι στο υψηλοτερο iso ενφανιζει περισοτρο θοριβω απο η d60 και οτι διαθετει compact flash μνημη παρολα αυτα την βρηκα με χαμηλοτερη τιμη http://www.e-photodigital.gr/product_info.php?cPath=21_23_49&products_id=1079 (στα 338 + 10 μεταφορικα ) με την d60 να ειναι λιγο ποιo ακριβη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663206 (sτα 389 αλλα διαθετη και τσαντα μεταφορας + οτι εχει 2 χρονια εγγυηση ενατι 1 που δινει το αλλο σιτε )

αλιθια το οτι η d60 εχει +5ev -5v ενω η a200 +2ev -2ev ειναι τρανο θετικο υπερ τις d60 θα το χρειαστω το +4ev πχ?
επισης ποια μπορει να δεχτη περισοτερος φακους ? και η φακη τις σονυ μιας και δεν εχουν μοτερακι για εστιαση (η ετσι τουλαχισοτν καταλαβα ) και ο μηχανισμος σταθεροποιησης βρισκετε στο σωμα ειναι απαρετητα πιο φθηνη ?

Καλυτερα πηγαινε σε κανα μαγαζι και πιαστις ολες να δεις πια σε βολευει.
Σε αυτη τη κατηγορια τιμης νομιζω ειναι ολες περιπου ιδιες οι μηχανες.
Εξαρταται και τι θα τραβας. Αμα θα τραβας ασπουμε τοπια δεν χριαζεσαι τα πολλα σημεια εστιασης και το burst fire.

το brust fire το χρειαζομαι κυριος επιδη ακολουμε και λιγο με το παρκουρ και για να ποιασης μια κινηση στον αερα με μονο μια βολη ειναι λιγο δυσκολο, βεβεα τα 3 καρε δεν ειναι και τρομερη ταχητητα αλλα ειναι καλητερα απο την μια βολη τα 9 σημεια θα με βοηθησουν περισοτερο σε τετοιου ειδους ληψης ?

Φίλε playfsx μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο με τα ονόματα ων χαρακτηριστικών και όχι την πραγματική χρήση τους. Μην μένεις απόλυτα στα τεχνικά χαρακτηριστικά σε τέτοια λεπτομέρεια, δεν έχουν ιδιέτερο νόημα ειδικά για τον αρχάριο. Το +5ev ας πούμε ούτε ώς τριτεύων χαρακτηριστικό δεν θα το κατέτασα (αν έχω καταλάβει σωστά τί είναι)

Το burst mode στην K200D είναι όντως αργό, αλλα μόνο στην περίπτωση (και το τονίζω) που το χρειάζεσαι. Δλδ αν σκοπέυεις να τραβάς γρήγορα κινούμενα θέματα σε πολύ φώς κατα ριπάς. Προσωπικά δεν θυμάμαι να το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ όμως σε καμία μηχανή. Αποτελεί δλδ κριτήριο επιλογής μόνο αν το συγκεκριμένο είδος ανήκει στα ενδιαφέροντα σου.

Όπως και την δυνατότητα AA μπαταριών εγώ την θεωρώ μεγάλο συν καθώς ούτε φόβο έχεις να μείνεις απο μπαταρία, ξεμπερδεύεις απο μεταφορές φορτιστών (και το πρόβλημα/κόστος αν τον ξεχάσεις ή χασεις) και απο διάρκεια στα ίδια επίπεδα είσαι. Επίσης η K200D εχει και weather sealing...

Για την Sony δεν ακούγονται καλά λόγια για την συμπεριφορά της στα υψηλά iso. Για την εστίαση της δεν μπορώ να πώ δεν έχω χειριστεί καμία.

Αυτό που είπα για το μοτεράκι να στο εξηγήσω καλύτερα γιατί είδα σε μπέρδεψε. Για την αυτόματη εστίαση, χρησιμοποιήτε ένα μοτεράκι που γυρνάει/μετακινεί τα μέρη του φακού προκυμένου να εστιάσει. Συνήθως αυτό το μοτεράκι υπάρχει μέσα στο σώμα της μηχανής. Οι AFS φακοί έχουν ένα δικό τους μηχανισμό ενσωματωμένο, και επιτυχγάνουν πολύ γρήγορη και αθόρυβη εστίαση. Η D60 (όπως και η D40) για να έχει χαμηλότερο κόστος και βάρος δεν έχει στο σώμα μοτεράκι οπότε μόνο οι φακοί που έχουν το σύστημα AFS μπορούν και εστιάζουν αυτόματα.

Επ'ισης θα σου συμβούλευα στην επιλογή του συστήματος που θα επιλέξεις να πάρεις υπόψη σου και τα μελοντικά έξοδα. Δλδ τί τιμές και διαθεσιμότητα έχουν οι φακοί για την μηχανή αυτή (και τί φακούς θεωρείς οτι θα χρειαστείς εσύ στο μέλλον), τιμές και λειτουργίες απο φλας, κλπ.

Η σταθεροποίηση στο σώμα σημαίνει οτι υπάρχει ένα σύστημα που "κουνάει" τον αισθητήρα προκυμένου να αντισταθμίσει πιθανές κινήσεις. Ανάλογα λειτουργεί και το σύστημα στους φακούς μόνο που εκεί το έχει ο κάθε φακός ξεχωριστά.

σκευτομαι να αγορασω την d60 αλλα αν μπορει καποιος που τις εχει πιαση και τις 2 (d60 , a200)στα χερια τ να μου γραψει την αποψη του θα το εκτημουσα :smile:
ευχαριστω για τις διεκρινησης αλεχ ;) μου δημιουργησες μια αππορια :p weather sealing τη ειναι ?

weather sealing σημαινει αδιαβροχη, σε αυτο το επιπεδο τιμης ειναι η μονη αδιαβροχη καμερα. Αμα πεσει στη θαλλασα δεν ξερω αμα θα ζησει αλλα με λιγη βροχη σκονες και χιονια μαλλον δεν παθαινει τιποτα.
Καλυτερα να τις πιασεις μονος σου , γιατι ειναι λιγο προσωπικο το θεμα:))
Με παρκουρ αμα θες να τραβας σε στυλ που τραβανε τους skateδες μαλλον θα θες και ενα ευρυγωνιο φακο...

Weather sealing είναι όπως λέει και ο paul προστασία απο βροχούλα (ελαφρα δεν είναι waterproof) σκόνες, υγρασία, χιονάκια κλπ. Βέβαια θεωρητικά πρέπει να το συνδιάσεις και με αντίστοιχα sealed φακό...

Για παρκούρ σίγουρα θες τον ευρυγώνιο, μή σου πω και υπερευρυγώνιο. Και fisheye ακόμα καλύτερα θα ήταν. Οπότε πριν αγοράσεις σώμα τσέκαρε το τί τέτοιυς φακούς μπορείς να βρείς και σε τί τιμές.

Για το πιάσιμο, ότι και να σου πούμε εμείς αν δεν τις πάρεις στα χέρια σου δεν έχει νόημα. Πήγαινε σε κάποιο φωτογραφικό κατάστημα (που θα ξέρει και ο πωλητής να σου πεί δυό κουβέντες) και δοκίμασε τες.

η φωτογραφικες χωρις Weather sealing με λιγη βροχουλα βγαινουν νοκ αουτ ?
στης χαμηλες θερμοκρασιες (πχ - 10°C)οι dslr παρουσιαζουν καποιο προβλημα ? κατι διαβαζα σκετικα με τα iso και απο δηπλα ανφερε και μια θερμοκρασια (πχ iso 100 20°C) γιατι δηνεει την θερμοκρασια ?
βασικα κατι προσοπικω η dslr σας οποια και αν ειναι αυτη σας εχει πεσει ποτε (με ή χωρις φακο) ? επεζεισε ? θελω να πω η dslr γενικα ειναι ανθεκτικες σαν μηχανες
δεν σας ζηταω να μ πειτε για το αν καθετε καλα στο χερη (ευκολος ειμαι δεν εχω πολες απαιτισης σε αυτο τον τομεα :p ) ,απο επιδoσεις ενδιαφερομαι πιο πολη τεχνικα πραγματα
θα ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου που τις ειχε ( την πρωσοπικη του αποψη) ή εστω αν εχει καποιος την μια απο τις 2 να μου πει εντυπωσεις και κατι το οποιο δεν του αρεσε :)

σιγά σιγά...

εσύ ζητάς πολλά πράγματα και διαφορετικά μεταξύ τους.

Βάλε ένα όριο στα χρήματα που σκοπεύεις να δώσεις. Είναι πολύ σημαντικό. Θα πρότεινα CANON 500D με έναν βασικό φακό κιτ ή τον 17-85 σε πρώτη φάση. Ο λόγος ότι θα σε καλύψει και το live view και ο λίγος θόρυβος για τα νυχτερινά, θα είναι ελαφριά μηχανή, άρα δεν θα σου σπάσει τον ώμο. Θα σου δώσει 3 καρέ το δευτ. άρα θα έχει και αξιοπρεπή ριπή. Πολύ πολύ σημαντικό, ότι θα έχεις το απολύτως ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) ειδικά σε σκέιτ, πάρτι κλπ. Και φυσικά θα βρεις εύκολα υπερευρυγώνιο φακό, χρήσιμο για σκέιτ.

Υπόψη ότι αν σε ενδιαφέρουν τα νυχτερινά θα χρειαστεί να δώσεις 50 ευρώ για ένα αξιοπρεπές τρίποδο. Στο χέρι δεν....

ΥΣΤ. Και κάνε σε παρακαλώ μια προσπάθεια για κάπως καλύτερη ορθογραφία.

η φωτογραφικες χωρις Weather sealing με λιγη βροχουλα βγαινουν νοκ αουτ ?
στης χαμηλες θερμοκρασιες (πχ - 10°C)οι dslr παρουσιαζουν καποιο προβλημα ? κατι διαβαζα σκετικα με τα iso και απο δηπλα ανφερε και μια θερμοκρασια (πχ iso 100 20°C) γιατι δηνεει την θερμοκρασια ?
βασικα κατι προσοπικω η dslr σας οποια και αν ειναι αυτη σας εχει πεσει ποτε (με ή χωρις φακο) ? επεζεισε ? θελω να πω η dslr γενικα ειναι ανθεκτικες σαν μηχανες
δεν σας ζηταω να μ πειτε για το αν καθετε καλα στο χερη (ευκολος ειμαι δεν εχω πολες απαιτισης σε αυτο τον τομεα :p ) ,απο επιδoσεις ενδιαφερομαι πιο πολη τεχνικα πραγματα
θα ηθελα να ακουσω την γνωμη καποιου που τις ειχε ( την πρωσοπικη του αποψη) ή εστω αν εχει καποιος την μια απο τις 2 να μου πει εντυπωσεις και κατι το οποιο δεν του αρεσε :)

Με λιγη βροχη εχω βγει αρκετες φορες και δεν επαθε τιποτα. Εχω πεσει και σε ποταμi και ειχα την μηχανη μεσα στη τσαντα, βραχηκε λιγο αλλα την εβαλα στον ηλιο να στέγνωσει και ειναι καλα. Αλλα ειχα τον αδιαβροχο φακο πανω.
Ειχα τραβηξει και με -15-20 για 3-4 μερες και παλι δεν επαθε τιποτα.
Μου ειχε πεσει ομως, ραγισε το σωμα και δεν δουλευουν και καπια κουμπια,και ηταν και μεσα στη τσαντα, οποτε να προσεχεις.
Η μηχανη ειναι olympus e-410

Νομίζω Βλάση ότι ξεφεύγει πολύ από τα 400 που έχει βάλει σαν όριο με την πρότασή σου...
Μαθητής είναι το παιδί μην το καταστρέψουμε από τώρα. -bye-

Το liveview είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό για λήψη από τρίποδο, εκτός εάν συνδιάζεται με σπαστή ή ανακλινόμενη οθόνη (προς το παρόν, μόνο στις Olympus: E3, E30, E620) οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψεις πάνω από το κεφάλι ή χαμηλά. Για γενική φωτογραφία, και ειδικώς εάν χρησιμοποιείται μόνο η αυτόματη εστίαση, δεν είναι σημαντικό χαρακτηριστικό, πολλοί μπορεί να μην το χρησιμοποιούν καν. Αντιθέτως από τρίποδο, βοηθάει απίστευτα σε μικρομετρικές ρυθμίσεις της εστίασης -όταν εστιάζουμε, εννοείται, μετο χέρι!-, αδύνατες από το κανονικό σκόπευτρο.

Στα 400 ευρώ παίζουν τα κιτ των Πενταξ Κ200D, Σόνυ α300 (ουσιαστικώς είναι η α200 αλλά με live view), λίγο πιο πάνω το διπλό κιτ της Ολυμπους Ε520. Το τελευταίο σίγουρα είναι πιο value for money, αλλά υπάρχει το θέμα του διαφορετικού φορμά (4:3 αντί για 3:2) και του μικρότερου αισθητήρα (αυτό βέβαια έχει και τα θετικά του, καθώς σημαίνει μικρότερους φακούς, και τηλεκεντρικής σχεδίασης με γενικώς καλές επιδόσεις).

Πριν απορρίψεις την Πένταξ για την όντως πιο αργή ριπή της (σε συνεχές μέχρι πλήρωσης της κάρτας και μετά τα αρχικά 2,8 fps, πιάνει το πολύ 1,6 fps σύμφωνα με τη δοκιμή) θα πρέπει να αναρωτηθείς πόσο πραγματικά χρειάζεσαι το παραπάνω. Προερχόμενος από κόμπακτ, 1,6 (πραγματικά) fps θα σου φανούν, ενδεχομένως, μια χαρά.

η 500d ειναι οντως παρα πολυ καλη διαβασα καποια review αλλα οταν ηδα την τιμη οσο και να θελω να την αγορασω ... δεν μπορω

τα 400 που εχω βαλει σαν οριο ειναι ιδη πολα για να σου δώσω να καταλαβεις τα οικονομικα τις οικογενιας πολες φορες η γονεις μ δανειζονται απο μενα ... αυτη την στιγμη εχω στην ακρη 340 ευρω στο τελος τις αλλης εβδομαδας θα ειναι κοντα στα 400 (τα δανεικα που λεγαμε)
δεν εργαζομαι αρα δν εχω τη δυνατοτητα να αυξισω το ποσο τουλάχιστον οχι πριν το καλοκαιρι

800 ευρω ειναι παρα πολα και μεταχειρησμενει δεν πιστευω να την βρω κατω απο 600 και σε καλη κατασταση ασε που φοβαμε για την κατασταση του σενσορ ( μαλλον στο θεμα με την νυχτερινη ληψη διαβασα καπου για μεγαλους χρονους εκθεσει και θερμανση του σενσορα καθως και οτι ετσι μικρενει η ζωη του ) και του φωτοφραχτη σαν αρχαριος δεν πιστευω οτι θα εκμεταλευομαι στο επακρο τις δυνατοτητες τις οποτε παραμενω αναμεσα στην d60 και στην a200 και αργοτερα το καλοκαιρι που θα δουλεψω θα παρω ενα φακο 18 - 200 ή κατι παρομιο, ισος και ενα fisheye
βεβεα αν την εβρισκα στα 400 με φακο σε αριστη κατασταση τοτε δεν θα το σκευτομουν και πολυ :D:D:D

μαλον ζηταω παρα πολα για την κατηγορια τον 400 ευρω
το liveview μαλλον δεν το χρειαζομαι
τα 10mp μου ειναι αρκετα
διαθετω τριποδα οχι τπτ καλο αλλα μεχρι να μπορεσω να αγορασω κατι αλλο θα αρκεστω σε αυτο

οσο αφορα την αυτοματη εστιαση φενεται να υπερεχει η σονυ λογο 9 σημίον
θα προσπαθησω να βρω πια εστιαζει πιο γρηγορα - πιο καλα

ο θοριβος παρολου που εχω ακουση οτι η σονυ δεν τα παει καλα στα υψηλα ισο (οπως 1600) sτις 2 φωτο (α200 http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA200/FULLRES/AA200INBI1600.HTM """" d60 http://www.imaging-resource.com/PRODS/ND60/FULLRES/ND60INBI1600.HTM) βλεπω την a200 να τα πηγαινει καλυτερα απο τη d60

μου αρεσουν τα ποιο ζεστα χρωματα τις d60 αλλα στην περιπτωση που δεν την επιλεξω μπορω να αλαξω τις ρυθμησης τις a200 σχετικα με τα χροματα οξυτητα κτλ. και αν ναι θα πρεπει να ρυθμιζω καθε φορα που ανοιγω την φωτογραφικη ή τις κραταει στην μνημη ?

καποια στιγμη θα κατευω θεσσαλονικη να τις δω απο κοντα εχετα να μ προτινετε καποιο καταστημα ?

Με λιγη βροχη εχω βγει αρκετες φορες και δεν επαθε τιποτα. Εχω πεσει και σε ποταμi και ειχα την μηχανη μεσα στη τσαντα, βραχηκε λιγο αλλα την εβαλα στον ηλιο να στέγνωσει και ειναι καλα. Αλλα ειχα τον αδιαβροχο φακο πανω.
Ειχα τραβηξει και με -15-20 για 3-4 μερες και παλι δεν επαθε τιποτα.
Μου ειχε πεσει ομως, ραγισε το σωμα και δεν δουλευουν και καπια κουμπια,και ηταν και μεσα στη τσαντα, οποτε να προσεχεις.
Η μηχανη ειναι olympus e-410

σου ειχε πεσει απο μικρο υψος ? σε τη επιφανια ?
με ψιλοτρομαξες λιγο γιατι ηταν μεσα στην τσαντα (στα μαλακά δλδ) και επαθε ζημια δλδ φαντασου να σου φυγει απο το χερι

μου εχει πεσει απο το πανω ραφι στο τραινο, απο τουλαχιστον 2-2,5 μετρα, η τσαντα που ειχα δεν ηταν τιποτε σπουδαιο. Γενικα ειναι και θεμα τυχης μαλλον.

και μια φωτογραφιουλα :)
attachment.php
για να πετυχουμε ενα κατι τετοιο με την compact μ πρωσπαθουσαμε πανω απο 15 λεπτα (αργουσε να βγαλει και μερικες φορες ... αστα να πανε απογοητευση σκετη ηταν ) κατι που πραγματικα ηταν κουραστικο να επαναλαμβανουμε την ιδια κινηση αρκετες φορες ... και αυτη με στραβο οριζοντα βγηκε :(
η kodak που εχω καπου ειχε παρει το ματι μ για 1.6 fps (και μεχρι 3 καρε) με δοκιμες δικες μ τραβιξε 3 καρε σε 1.48 περιπου δλδ πανω κατω 1.5fps τα οποια δεν ειναι καθολου ικανοποιητικα

μιας και το liveview το αποριψα μενουμε στο κιτ με την α200 που βγενει λιγο πιο φθηνα :D

με ανησηχη ο εσθητιρας τις ολυμπους καθότι σκεπτοντας λογικα ειναι πιο μικρος αρα πιο πυκνος αρα χρειαζετε περισοτερο φως ή το ιδιο φως με μεγαλητερο iso αρα περισοτερος θοριβος
το 4:3 δεν με ανισηχη ιδιετερα καθως η kodak ηταν ιδη 4:3

Attachments

• kd100_0376.JPG
    kd100_0376.JPG
    14.2 KB · Views: 50
μου εχει πεσει απο το πανω ραφι στο τραινο, απο τουλαχιστον 2-2,5 μετρα, η τσαντα που ειχα δεν ηταν τιποτε σπουδαιο. Γενικα ειναι και θεμα τυχης μαλλον.

ευτυχως δεν ειμαι τοσω ψυλός :D
η ζημια που προκληθηκε καλύπτετε απο την εγγύηση ?