Αγορά ενισχυτή 5.1 dolby atmos

Εγώ λέω να μην ξοδέψει τίποτα. Αν δεν είναι να αλλάξει ηχεία κλπ, τζάμπα ο κόπος.

Εγώ λέω να μην ξοδέψει τίποτα. Αν δεν είναι να αλλάξει ηχεία κλπ, τζάμπα ο κόπος.
Λες ; Πάντως ηχεία δεν θα αλλάξω. Μόνο θα προσπαθήσω να προσθεσω ένα μικρό ζευγάρι που έχω για τα 2 παραπάνω κανάλια του Atmos.

Να τον αποφύγεις τον pioneer είτε τον πεντακάναλο εισαγωγικό είτε τον επτακάναλο εισαγωγικό γιατί δεν έχουν EQ το οποίο θα το χρειαστείς. Εφ' όσον πρόκειται για τα ίδια λεφτά, ακόμα και ο 1700Η που έχει Audyssey MultEQ ΧΤ το οποίο εκτός από πολλές μετρήσεις σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις την καμπύλη απόκρισης. Κι ας μην έχει το νέο και γυαλιστερό interface.

Αυτά χρειάζονται γενικώς.

Είναι πάντως πιθανό τον 1700Η να τον έχουν «ξεχασμένο» (σε εισαγωγικά) για να είναι κράχτης προκειμένου να σου πασάρουν κάτι άλλο. :cool:
Και εγω συμφωνω με τον Pleo, σιγουρα καλυτερα ο Denon.
Κάποιος από αυτούς ;

Αγαπητέ, αν δεν ήταν η «θεωρητική μέχρι στιγμής» περίπτωση του 1700Η στην ίδια τιμή με ενισχυτές μικρότερων δυνατοτήτων, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση.

Τώρα βάζεις κι άλλα τυχαία link από αυτά που σορτάρεις στο skroutz. Ναι λοιπόν; Τι θα αλλάξει αν σου πούμε τι έχει το καθένα από αυτά; Εγώ ξέρω να σου πω τι είναι το καθένα από αυτά επακριβώς και τι προσφέρει, αλλά για ποιο λόγο να παίρνουμε ένα καλάθι, να το γεμίζουμε με τυχαία πράγματα και πριν φτάσουμε στο ταμείο να το αδειάσουμε εκτός από ένα προϊόν;

Ο 494 είναι ο 534 με άλλο logo, ο 770Η είναι ο αντικαταστάτης του 760Η με το νέο interface και ο DH790 είναι απλά ένας βασικός επτακάναλος Sony με λίγο πιο καθαρό ήχο από τους βασικούς pioneer και onkyo που έχεις βάλει και χωρίς σοβαρό EQ και αυτός.

Έχεις 500 ευρώ budget; Πάρε τον 1700Η εάν είναι σε στοκ. Έχει και το MultEQ ΧΤ αντί του σκέτου.

• Like
Reactions: gthebest
  • Like
Ενδιαφέρον. Είναι ασφαλές να τον πάρω από amazon ? Εννοώ από πλευράς δασμών. Πάντως ο 1700 που είδα στο skroutz δεν είναι το μοντέλο με το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι η έκδοση με το αναλογικό ραδιόφωνο, κάτι που το χρειάζομαι.
Αν δεν κάνω λάθος αυτό που μου έστειλες είναι ένα κομμάτι ο 1800 μεταχειρισμένος στα 519 ευρώ με ψηφιακό ραδιόφωνο, σωστά;

Last edited:
Ενδιαφέρον. Είναι ασφαλές να τον πάρω από amazon ? Εννοώ από πλευράς δασμών. Πάντως ο 1700 που είδα στο skroutz δεν είναι το μοντέλο με το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι η έκδοση με το αναλογικό ραδιόφωνο, κάτι που το χρειάζομαι.
Αν δεν κάνω λάθος αυτό που μου έστειλες είναι ένα κομμάτι ο 1800 μεταχειρισμένος στα 519 ευρώ με ψηφιακό ραδιόφωνο, σωστά;

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις εγγύηση στην Ελλάδα.
Δασμοί δεν υπάρχουν, υπολογίζεται στην τιμή το ελληνικό φπα απλά.
Ψηφιακό ραδιόφωνο όταν λες, μάλλον θα εννοείς το dab. Οι εκδόσεις είναι δύο. Με ραδιόφωνο fm/am ή με fm/dab.

Από τη στιγμή που έχουν και οι δύο εκδόσεις internet radio μέσω του HEOS, μικρή σημασία έχει το ραδιόφωνο που έχουν.

• Like
Ξέρω ότι βγαίνω εκτός θέματος αλλά είπα να ρωτήσω και την λύση ενός συστήματος με ηχομπαρα και περιφερειακά ηχεια με κατευθυντικό ήχο. Ίσως να ανοίξω άλλο θέμα αλλά είπα να πάρω πριν την άποψη σας. Πιστεύω ότι για ταινίες κάνουν το θέμα είναι αν θέλει να ακούσει κάποιος απλή μουσική από 2 κανάλια. Έχω βρει αυτά :

Μην με κραξετε με το μαλακό !

Πάρε ενισχυτή av και σωστά διδρομα ηχεία και άσε τα πλαστικά παιχνίδια τύπου ηχομπαρας, αν σε ενδιαφέρει ο καλός ήχος.

Είναι ακριβότερο το σπορ με ενισχυτή av και έχει πιο πολλά καλώδια, αλλά είναι ανώτερο το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις. Συν το ότι έχεις και τη δυνατότητα αλλαγής και αναβάθμισης των επιμέρους εξαρτημάτων. Η ηχομπάρα αν χαλάσει οτιδήποτε, την πετάς ολόκληρη, όπως και σε κάθε αλλαγή της τεχνολογίας με νέα features.

• Like
Λοιπόν βρήκα ένα τελευταίο κομμάτι denon 1700 στα 499 με αναλογικό ραδιόφωνο αλλά αφού όπως λες έχει ιντερνετικό ραδιόφωνο μέσω Heos το σκέφτομαι σοβαρά. Αν τον κοψω και τιμολόγιο - ΦΠΑ και μειον 200 ευρώ από τον παλιό που θα πουλήσω θα μου στοιχίσει 202 ευρώ. Αν πάρω τον 1800 έχει 679 - ΦΠΑ = 547 - 200 από τον παλιό θα πάει στα 347 ευρώ. Αξίζει τον κόπο εκτός από το σύγχρονο interface αυτή την διαφορά από τον 1700 στον 1800 ? Δηλ είναι μια διαφορά της τάξεως των 145 ευρώ

Φίλε με κάθε σεβασμό στο λέω αλλά μου θυμίζεις το Βέγγο σε γνωστή ελληνική ταινία.Μην αγχώνεσαι τόσο.Παρε denon όποιον μπορείς.Ειναι καλά μηχανήματα και κάθε σειρά έχει τις δικές τις ευκολίες.1800 με 1700 ακουστικά σχεδόν καμία διαφορά.Προσεξε μόνο γιατί η σειρά 1700 είχε θέματα με hdmi board.Απο ένα σημείο και μετά το διόρθωσαν.Αυτα τα λίγα από εμένα.

Όταν θα βάζεις internet radio θα θέλεις να βλέπεις καθαρά στην οθόνη τον σταθμό και τις πληροφορίες; Όταν θα βάλεις μουσική υπηρεσία επίσης;
Μετά, θέλεις να έχεις ανεξάρτητο το HDMI ARC από το HDMI control; Θέλεις να έχεις τη δυνατότητα να έχεις πιο εξελιγμένο bass management με τη διαχείριση μέρους του καναλιού LFE να μπορεί να πηγαίνει στα μεγαλύτερα ηχεία; Θέλεις να μην μπερδεύεσαι με small ή large ρυθμίσεις;

Δεν είναι απόλυτα κρίσιμα όλα αυτά, αλλά δεν είναι κακό να υπάρχουν.

Υ.Γ. ο 1700Η δεν είχε ποτέ θέματα με το HDMI board. Είχαν κάποια μοντέλα της σειράς -700 με ένα HDMI 2.1 και αυτό μόνο στην αρχή της παραγωγής. Ο 1700Η βγήκε μετά και είχε 3 HDMI 2.1, όπως και ο 1800Η.

Φίλε μου καλησπέρα θα σου πω και εγώ την άποψη μου.

Ένα μικρό και σωστά στημένο home cinema είναι καλύτερο από το καθόλου home cinema, οπότε λύσεις ηχόμπαρας, 3.1.2 κτλ περίεργα τις απορρίπτουμε.

Επίσης λόγω χαμηλού budget και δυσκολιών στο στήσιμο μην ασχολείσαι ούτε με 9 κανάλια, ούτε με front heights, ούτε με top rear, αν δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις σωστά.

Για μένα πρέπει να αγοράσεις τον πιο φθηνό 5.1.2
Καλά τα EQ και τα room correction αλλά αυτά είναι το κερασάκι στη τούρτα σε ένα καλό σύστημα σε ένα ιδανικό χώρο.
Μην πιέσεις το budget για αυτό το λόγο.

Θα έχεις όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, dolby atmos , όλα τα HD format, hdmi/arc, airplay, spotify κτλ. Ήδη θα είσαι πολύ καλύτερα.

Από εκεί και μετά αφού υπάρχουν δυσκολίες στην τοποθέτηση πάρε τα πιο φθηνά upfiring τουλάχιστον να έχεις σωστό dolby atmos (και ας μην ειναι το τέλειο).

Σιγά σιγά όσο μαζεύεις χρήματα θα κάνεις τις αναβαθμίσεις σου.
Sub, μπροστινή τριάδα, surround και θα είσαι κομπλέ.

• Like
Reactions: click and Panoramix
To EQ χρειάζεται σε όλους τους χώρους. Όσο πιο αφρόντιστος είναι, τόσο περισσότερο χρειάζεται. Και μόνο που θα έχεις τη δυνατότητα να κόψεις το gain σε μια συχνότητα που λέει ο λόγος, η οποία στάνταρ θα είναι συχνότητα που παίζει το sub, το οποίο στάνταρ θα είναι το πιο ατίθασο.

Γενικώς το ελάχιστο αποδεκτό είναι να μπορείς να φτιάξεις μια καμπύλη απόκρισης και η αποτελεσματικότητα του EQ εκεί, ακόμα κι αν δεν είναι η καλύτερη, είναι απείρως προτιμότερη από το να μην έχεις καθόλου τη δυνατότητα αυτή.
Δεν περιμένεις τελειότητα, αλλά περιμένεις να μπορεί να τιθασεύσει τις υπερβολές που σίγουρα θα υπάρξουν (από το sub).

Η λογική είναι απλούστατη. Τα φέρνει όλα ίσια, κόβει και προσθέτει όσο είναι αυτό εφικτό αυτόματα (η πρόσθεση δεν είναι συνήθως) και μετά παίρνεις το αποτέλεσμα και το κάνεις καμπύλη κατηφορική. Σε 5 λεπτά το έχεις έτοιμο. Δέκα αν το κάνεις για πρώτη φορά.

Η απάντηση μου είναι για να βοηθήσω το φίλο να φτιάξει ενα ισορροπημένο σύστημα.
Τώρα το EQ στο Yamaha YST-FSWO50 είναι το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει.

Το gain του χώρου μας ενδιαφέρει να τιθασευσουμε. Στο yst-fsw050 αυτό απλώς θα συμβεί σε διαφορετική συχνότητα στο φάσμα. Θα συμβεί όμως. Ειδικά όταν θα ανεβάσεις την ένταση στο σύστημα. Εκεί θα αρχίσουν να χορεύουν τα modes.
Να μπορείς να τα κάνεις να χορεύουν λιγότερο θες.

Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι ή του ύψους ή του βάθους. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις οι οποίες όταν μπορούν να αποκτηθούν, καλό κάνουν.

Το γράφω αυτό γιατί πολλές φορές γράφεται και ακούγεται η άποψη του αφού δεν είναι τέλειο, πάρε ό,τι νά'ναι. Δεν είναι καθόλου έτσι. ό,τι παραπάνω μπορείς να έχεις βοηθάει και αναλόγως οικονομικής επιβάρυνσης κρίνεται αν συμφέρει ή όχι.
Με 50 και 100 ευρώ διαφοράς δεν τίθεται καν ζήτημα αν είναι καλύτερα να επιλέξεις κάτι με ΕQ αντί κάτι άλλο που δεν το έχει.

Φίλε μου καλησπέρα θα σου πω και εγώ την άποψη μου.

Ένα μικρό και σωστά στημένο home cinema είναι καλύτερο από το καθόλου home cinema, οπότε λύσεις ηχόμπαρας, 3.1.2 κτλ περίεργα τις απορρίπτουμε.

Επίσης λόγω χαμηλού budget και δυσκολιών στο στήσιμο μην ασχολείσαι ούτε με 9 κανάλια, ούτε με front heights, ούτε με top rear, αν δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις σωστά.

Για μένα πρέπει να αγοράσεις τον πιο φθηνό 5.1.2
Καλά τα EQ και τα room correction αλλά αυτά είναι το κερασάκι στη τούρτα σε ένα καλό σύστημα σε ένα ιδανικό χώρο.
Μην πιέσεις το budget για αυτό το λόγο.

Θα έχεις όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, dolby atmos , όλα τα HD format, hdmi/arc, airplay, spotify κτλ. Ήδη θα είσαι πολύ καλύτερα.

Από εκεί και μετά αφού υπάρχουν δυσκολίες στην τοποθέτηση πάρε τα πιο φθηνά upfiring τουλάχιστον να έχεις σωστό dolby atmos (και ας μην ειναι το τέλειο).

Σιγά σιγά όσο μαζεύεις χρήματα θα κάνεις τις αναβαθμίσεις σου.
Sub, μπροστινή τριάδα, surround και θα είσαι κομπλέ.
Ποιον 5.1.2 προτείνεις εσύ, έτσι από περιέργεια ; Να σημειώσω ότι έχω βρει και έναν μεταχειρισμένο Pionner VSX - 534 με 220 ευρώ

Θα μπει καμιά παιχνιδοκονσόλα επάνω τώρα ή στο μέλλον; Κανα PS5 κανα Xbox τίποτε;

Θα υποστηρίζει SBTM με τα HDMI 2.0 του άραγε αυτός; Μάλλον όχι αφού θυμάμαι ότι την τελευταία φορά αυτό αφορούσε FW update σε μοντέλα που είχαν τουλάχιστον HDMI 2.1 και αφορούσε τις συγκεκριμένες θύρες τους. Ο 534 δεν ήταν σε αυτά ενώ ο 535 προφανώς το είχε από το κουτί του λόγω 2.1 ευθύς εξαρχής.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες πριν την επιλογή.

• Like
Θα μπει καμιά παιχνιδοκονσόλα επάνω τώρα ή στο μέλλον; Κανα PS5 κανα Xbox τίποτε;

Θα υποστηρίζει SBTM με τα HDMI 2.0 του άραγε αυτός; Μάλλον όχι αφού θυμάμαι ότι την τελευταία φορά αυτό αφορούσε FW update σε μοντέλα που είχαν τουλάχιστον HDMI 2.1 και αφορούσε τις συγκεκριμένες θύρες τους. Ο 534 δεν ήταν σε αυτά ενώ ο 535 προφανώς το είχε από το κουτί του λόγω 2.1 ευθύς εξαρχής.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες πριν την επιλογή.
Δεν νομίζω ότι θα συνδέσω για την ώρα κάποια κονσόλα. Αλλά και αν γίνει θα περάσω τον ήχο με hdmi μέσα από την τηλεόραση και θα πάει ο ήχος στον ενισχυτή μέσω ARC. Και μια τελευταία ερώτηση : Αν έναν doldy atmos ενισχυτή με 5.1 ηχεία τον συνδέσω με περιφερειακά ηχεία στο ύψος του κεφαλιού πίσω από τον καναπέ δηλ όπως τα έχω τώρα χωρίς να βάλω ηχεία σε ταβάνι δηλ με σύνδεση 3.1.2, αλλά με 5.1 σύνδεση ηχείων, αν βάλω κάποιο αρχείο dobly atmos θα δω διάφορα στον ήχο ? Ή θα είναι παρόμοιος με τον παλιό μου ενισχυτή που το παίζει σαν dolby digitai 5.1 ?