Δεν νομίζω ότι θα συνδέσω για την ώρα κάποια κονσόλα. Αλλά και αν γίνει θα περάσω τον ήχο με hdmi μέσα από την τηλεόραση και θα πάει ο ήχος στον ενισχυτή μέσω ARC. Και μια τελευταία ερώτηση : Αν έναν doldy atmos ενισχυτή με 5.1 ηχεία τον συνδέσω με περιφερειακά ηχεία στο ύψος του κεφαλιού πίσω από τον καναπέ δηλ όπως τα έχω τώρα χωρίς να βάλω ηχεία σε ταβάνι δηλ με σύνδεση 3.1.2, αλλά με 5.1 σύνδεση ηχείων, αν βάλω κάποιο αρχείο dobly atmos θα δω διάφορα στον ήχο ? Ή θα είναι παρόμοιος με τον παλιό μου ενισχυτή που το παίζει σαν dolby digitai 5.1 ?
Εάν ο ενισχυτής έχει virtual Dolby Atmos λειτουργία και την ενεργοποιήσεις, τότε όταν θα του στείλεις περιεχόμενο Dolby Atmos θα έχει διαφορά ο ήχος στο 5.1 στη μια περίπτωση και την άλλη. Ο ενισχυτής στην οθόνη του θα σου γράφει Dolby Atmos, εννοώντας ότι κάνει αυτή την επεξεργασία, όταν το εισερχόμενο σήμα είναι Dolby Atmos, αν δεν είναι θα σου δείχνει 5.1 ή τέλος πάντων ο,τι του στέλνεις.
Πρόσεξε όμως γιατί αν έχεις στο μυαλό σου να πάρεις 5καναλο ενισχυτη και όχι επτακαναλο, δεν το έχουν όλες οι εταιρίες αυτό στα βασικά 5.1 μοντέλα τους. Το έχουν στα επτακάναλα όταν χρησιμοποιείς τη λειτουργία αυτή. Η Denon και η Yamaha για παράδειγμα.
Σε pioneer και Onkyo από την άλλη, αυτό υπάρχει στα βασικά πεντακαναλα μοντέλα.
Γενικότερα δεν είναι σωστό να μπλέκεις τα κανάλια που έχει ένας ενισχυτής με το πόσα από αυτά θα χρησιμοποιείς. Είναι λάθος το οποίο κάνουν πολλοί, λέγοντας ότι αφού θα έχω σεταπ με 5 ηχεία, τι να τον κάνω τον ενισχυτή με περισσότερα κανάλια; Και κάπως έτσι τους λείπουν σημαντικές λειτουργίες, αλλά όταν το ανακαλύπτουν είναι αργά.
Η σωστή και μόνη ορθή επιλογή είναι να πάρεις τον καλύτερο ενισχυτή που μπορείς και από κει και πέρα όσα κανάλια και ηχεία περισσότερα μπορέσεις να χρησιμοποιησεις, τόσο το καλύτερο.