Αγορά ενισχυτή 5.1 dolby atmos

Δεν νομίζω ότι θα συνδέσω για την ώρα κάποια κονσόλα. Αλλά και αν γίνει θα περάσω τον ήχο με hdmi μέσα από την τηλεόραση και θα πάει ο ήχος στον ενισχυτή μέσω ARC. Και μια τελευταία ερώτηση : Αν έναν doldy atmos ενισχυτή με 5.1 ηχεία τον συνδέσω με περιφερειακά ηχεία στο ύψος του κεφαλιού πίσω από τον καναπέ δηλ όπως τα έχω τώρα χωρίς να βάλω ηχεία σε ταβάνι δηλ με σύνδεση 3.1.2, αλλά με 5.1 σύνδεση ηχείων, αν βάλω κάποιο αρχείο dobly atmos θα δω διάφορα στον ήχο ? Ή θα είναι παρόμοιος με τον παλιό μου ενισχυτή που το παίζει σαν dolby digitai 5.1 ?

Εάν ο ενισχυτής έχει virtual Dolby Atmos λειτουργία και την ενεργοποιήσεις, τότε όταν θα του στείλεις περιεχόμενο Dolby Atmos θα έχει διαφορά ο ήχος στο 5.1 στη μια περίπτωση και την άλλη. Ο ενισχυτής στην οθόνη του θα σου γράφει Dolby Atmos, εννοώντας ότι κάνει αυτή την επεξεργασία, όταν το εισερχόμενο σήμα είναι Dolby Atmos, αν δεν είναι θα σου δείχνει 5.1 ή τέλος πάντων ο,τι του στέλνεις.

Πρόσεξε όμως γιατί αν έχεις στο μυαλό σου να πάρεις 5καναλο ενισχυτη και όχι επτακαναλο, δεν το έχουν όλες οι εταιρίες αυτό στα βασικά 5.1 μοντέλα τους. Το έχουν στα επτακάναλα όταν χρησιμοποιείς τη λειτουργία αυτή. Η Denon και η Yamaha για παράδειγμα.
Σε pioneer και Onkyo από την άλλη, αυτό υπάρχει στα βασικά πεντακαναλα μοντέλα.

Γενικότερα δεν είναι σωστό να μπλέκεις τα κανάλια που έχει ένας ενισχυτής με το πόσα από αυτά θα χρησιμοποιείς. Είναι λάθος το οποίο κάνουν πολλοί, λέγοντας ότι αφού θα έχω σεταπ με 5 ηχεία, τι να τον κάνω τον ενισχυτή με περισσότερα κανάλια; Και κάπως έτσι τους λείπουν σημαντικές λειτουργίες, αλλά όταν το ανακαλύπτουν είναι αργά.

Η σωστή και μόνη ορθή επιλογή είναι να πάρεις τον καλύτερο ενισχυτή που μπορείς και από κει και πέρα όσα κανάλια και ηχεία περισσότερα μπορέσεις να χρησιμοποιησεις, τόσο το καλύτερο.

Ενδιαφέρον. Είναι ασφαλές να τον πάρω από amazon ? Εννοώ από πλευράς δασμών. Πάντως ο 1700 που είδα στο skroutz δεν είναι το μοντέλο με το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι η έκδοση με το αναλογικό ραδιόφωνο, κάτι που το χρειάζομαι.
Αν δεν κάνω λάθος αυτό που μου έστειλες είναι ένα κομμάτι ο 1800 μεταχειρισμένος στα 519 ευρώ με ψηφιακό ραδιόφωνο, σωστά;
Καινουργιος ειναι

• Like
Reactions: gthebest
Με τον rx-v6a να πάσχει στο γεγονός ότι δεν διαθέτει παραμετρικό EQ, αλλά να έχει περισσότερο στιγμιαίο ρεύμα ακόμα και από τον AVR-X2800Η.

To virtual Atmos υπάρχει στην περίπτωση του RX-V6A.

Με τον rx-v6a να πάσχει στο γεγονός ότι δεν διαθέτει παραμετρικό EQ, αλλά να έχει περισσότερο στιγμιαίο ρεύμα ακόμα και από τον AVR-X2800Η.

To virtual Atmos υπάρχει στην περίπτωση του RX-V6A.
Οι AVR-1700 και 1800 έχουν Dolby Atmos Height Virtualizer σωστά ? Όπως και Spotify. Υπάρχει περίπτωση να είναι συμβατοί και με youtube music ? Επίσης το Heos τι ακριβώς είναι ;

Οι AVR-1700 και 1800 έχουν Dolby Atmos Height Virtualizer σωστά ? Όπως και Spotify. Υπάρχει περίπτωση να είναι συμβατοί και με youtube music ? Επίσης το Heos τι ακριβώς είναι ;

Έχουν. Όπως και spotify connect. To Home Entertainment Operating System, το HEOS δηλαδή, είναι το δικτυακό οικοσύστημα της Marantz και Denon. Αντίστοιχα η Yamaha έχει το MusicCast.

Youtube και Youtube Music δεν υποστηρίζουν. Με άλλο τρόπο θα το κάνεις αυτό.

• Like
Reactions: gthebest