Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Tyler στην έκθεση έπεζαν με τον class D και εμένα μου φαινόνταν σαν ήχο από λάμπα. Δεν το πίστευα οτι ήταν class D ο ενισχυτής.

Η αληθεια ειναι οτι το ακουσα αλλα μεσα σε ενα γεματο περιπτερο επαιζε κ ενα κομματι που δεν ηξερα καθολου και δεν μπορεσα να βγαλω συμπερασμα. Πολλα πριμα η πρωτη εντυπωση αλλα αν δεν ξερεις την ηχογραφηση... Τον παλιο Ι30 τον ξερω καλυτερα, πολυ γκαζι, drive και ωραιες χροιες.

Επισης πολυ ωραιοι ειναι και ο luxman 505u και επειδη στα ονειρα δεν εχει τελος και ο Audio Research VSi60...

Ανάμεσα σε Luxman sq 38u και Luxman 505u (λάμπες vs τρανζιστορ, η αιώνια σύγκριση-διαμάχη ) ποιά θα ήταν η προτίμησή σας ;

ΚΤΤΓΜ και κατά την μικρή μου εμπειρία, είναι overkill να πας σε αυτή την κατηγορία για τα Step. Όχι γιατί δεν είναι καλά ηχεία, αλλά γιατί δεν έχουν τις απαιτήσεις ενός μεγάλου, δύσκολου ηχείου και θεωρώ λογικότατο και επαρκέστατο το ταίριασμα με έναν ενισχυτή της κατηγορίας που είχες αρχικά υπόψη. Αν σε τρώει να ξοδέψεις παραπάνω λεφτά, φρόντισε όσο μπορείς τις πηγές σου και μικρά tweaks (με δοκιμή πάντα) που μπορεί να κάνουν διαφορά.

Καποιος μου δινει το sq 38 2400 euro και το 505u 2100 euro.Οποτε ειναι αμεση η συγκριση με primare i32 κτλ..Ή ειναι λαθος η εκτιμηση μου; Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Η αληθεια ειναι οτι το ακουσα αλλα μεσα σε ενα γεματο περιπτερο επαιζε κ ενα κομματι που δεν ηξερα καθολου και δεν μπορεσα να βγαλω συμπερασμα. Πολλα πριμα η πρωτη εντυπωση αλλα αν δεν ξερεις την ηχογραφηση... Τον παλιο Ι30 τον ξερω καλυτερα, πολυ γκαζι, drive και ωραιες χροιες.

την 2η ημέρα ξαναπέρασα από το περίπτερο για να τα ξανακούσω και πράγματι την 2η φορά δεν μου άρεσε τόσο αυτό που άκουγα. Και εμένα στα πρίμα κάτι δεν μου άρεσε. Τους έβγαινε μια σκληράδα άλλά επειδή είχα ακούσει τον συνδιασμό να παίζει πολύ καλά την πρηγούμενη ημέρα το απέδωσα στην ηχογράφιση.

Φίλε lagnik, αφού λογικά από ορφέα τα πήρες τα ηχεία, γιατί δεν ζητάς να τα ακούσεις καταρχήν εκεί με ότι ενισχυτές έχει στην κατηγορία χρημάτων που θες να διαθέσεις? Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις από εκεί ντε και καλά ενισχυτή από εκεί αν δεν βρεις κατι που δεν σε τρελαίνει. Ομως θα αποκτήσεις εμπειρία σχετικά με το πόσο καλά μπορουν να παίξουν τα ηχεία σου καθώς και το βασικότερο θα μπορέσεις να καταλάβεις τι τύπου ενισχυτής σου έκανε καλύτερα matching με τα ηχειία και τα αυτιά σου.

Καταλαβαίνω οτι έχεις ενα κόλημα με τους lux και καλά κάνεις. Και εγώ έχω κόλλημα με οτιδήποτε γράφει made in japan. Σε καμία περίπτωση όμως μην πάρεις ενισχυτή αν δεν τον ακούσεις με τα ηχεία σου.

Καποιος μου δινει το sq 38 2400 euro και το 505u 2100 euro.Οποτε ειναι αμεση η συγκριση με primare i32 κτλ..Ή ειναι λαθος η εκτιμηση μου; Ευχαριστω

Σ' αυτή την περίπτωση, πάσο! Αλλά +1000 για όσα γράφει ο Κώστας.

Ήμουν μαζί με τον Κώστα στην έκθεση όταν μείναμε με το στόμα ανοικτό με τον συνδυασμό διακοπιτκού primare με τα Audio Physic. Νομίζω οτι ο συνδυασμός είναι τουλάχιστον για τα διπλάσια χρήμματα απο ότι ζητάει ενώ ο primare είναι ίσως ο καλύτερος ολοκληρωμένος σε αυτήν την τιμή. Προσωπικά δαγκώθηκα γιατι έχω δώσει πολλά περισσότερα για ηχοσύστημα και με αυτό που άκουσα καλύφθηκα απόλυτα, όταν γύρισα σπίτι βέβαια ανακουφίστηκα γλυκά.. Επίσης επιβεβαιώνω οτι το αποτέλεσμα του συνδυασμού ξεγελάει τον ακροατή και ακούγεται λεπτοφυές και αρμονικό σαν λάμπα χωρίς να στερείται δυναμισμού και σωμάτων αλλα και χωρίς τα σπαστικά θολώματα, φουσκώματα και ψευτογλύκες των μέτριων λαμπάτων..

Όσο για τον LUX SQ88U και τον συνδυασμό του με τα ηχεία σου μιλάμε για κάτι το εξωτικό και κυριολεκτικά μοναδικό δηλαδή αν δεν θές να χαλάσεις με τίποτα παραπάνω λεφτά μήν πάς στον Πάνο να τον ακούσεις γιατι αν χρειαστεί θα κλέψεις για να τον πάρεις μιλάμε για μεθυστικό και εθιστικό άκουσμα που δεν του λείπει τίποτα και πιστεύω οτι ο Lux SQ 88U είναι απο τους καλύτερους ολοκληρωμένους γενικώς.. Οκ δεν ειμαι και ο πιό αξιόπιστος κριτής αφού είμαι φανατικός της εταιρίας και κάτοχος δύο ενισχυτών της αλλα σημείωσε οτι δεν είμαι φάν της λάμπας και είμαι κουφός στον λαμπάτο ήχο, παρόλα αυτά στον SQ 88U άκουσα όλα αυτά τα μαγευτικά που περιγράφουν οι reviewers κατα καιρούς και ακόμα θυμάμαι την γλύκα και την μαγεία που ένιωσα με λαχτάρα..
Επίσης έχει και το καλύτερο phono που έχω ακούσει εως τώρα σε ολοκληρωμένο, καλύτερο και απο το ήδη εξαιρετικό του δικού μου L590A II και σίγουρα καλύτερο δεν θα μπορέσεις να βρείς κάτω απο τα δυό χιλιάρικα (για εξωτερικό)

Πάντως να ξέρεις οτι ο ιδανικός συνδυασμός για A F είναι οι burmester με τους οποίους τα "κουρδιζει" ο κατασκευαστής τον οποίο και επιβεβαιώνω γιατι τον έχω ακούσει αλλα μάντεψε τι θα έπαιρνα στην θέση σου αν διέθετα τα μεγάλα αυτά ποσά..

Όλα όσα σου λέω μπορείς εύκολα να τα επιβεβαιώσεις με ακροάσεις στον ορφέα αλλα και μια βολτίτσα απο του Πάνου που πιστεύω οτι με χαρά θα σε δεχτεί..

Αυτά τα ολίγα απο εμένα..

Last edited:

Με τα ηχεία σου ταιριάζει ιδανικά ο SQ38U, Με τον 505U δεν είναι σίγουρο οτι το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Οι τρατζιιστοράτοι ολοκληρωμένοι της Lux είναι τρομερά μηχανήματα αλλα το άκουσμα με AF είναι κάπως "αυστηρό" όπως διαπίστωσα όταν άκουσα τον δικό μου με τα VIRGO τρια χρόνια πρίν. Όχι πως το αποτέλεσμα ήταν κακό, απλά δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Last edited:
Τι εννοειτε με το "μικρα tweaks"..Ειμαι κι ασχετος

Ξέρω 'γω, εξαρτάται. Εγώ βελτίωσα σημαντικά τον ήχο της αναλογικής μου πηγής με ένα ματ και μια βάση από γρανίτη. Άλλος θα σου πει αντικραδασμικά, άλλος καλώδια (π.χ. αντικατάσταση του στοκ καλωδίου ρεύματος), άλλος πολύμπριζο, κ.λπ. Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Κατ´αρχήν οφείλω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους και ιδιαίτερα στον Astoboy που εγραψε τοσα πολλα και τοσο περιγραφικα..

Η αληθεια ειναι οτι μου προτειναν απο τον Ορφεα και το Burmester rondo 991, το οποιο, περα απο το δελεαρ του ονοματος, εχει και εξοδο ακουστικων. Σημειωτεον εδω οτι ακουω χρονια απο ακουστικα ( Sennheizer HD 800 ) κι αυτο σημαινει δυο πραγματα: α. οτι με αφορα του να εχει ο ενισχυτης εξοδο ακουστικων, η οποια να εχει ''γλυκο'' χαρακτηρα για να καλμαρει τη σκληραδα και το απολυτο των HD800 (μεσω ενισχυτη ακουστικων Lehmann BCL) και το σπουδαιοτερο β.

β. ο συνδυασμος ηχειων-ενισχυτη να αποδιδει οσο το δυνατον μεγαλυτερη στερεοφωνικη εικονα, ''3d αισθηση'' ή οπως αλλιως λεγεται...Αυτος ειναι και ο λογος που αφηνω τα ακουστικα, αλλα και που επελεξα τα step 25. Και δυστυχως στην παρουσα φαση δεν υπαρχει δυνατοτητα μεταβασης στην Αθηνα για αμεσες ακουστικες συγκρισεις..Συγνωμη αν ξαναστελνω τα μνματα απλα προσπαθω απο internet του κινητου (cosmote)

Μην πάρεις τίποτα αν δεν το ακούσεις πρώτα. Καλό θα είναι να ακούσεις όσο περισσότερους ενισχυτές μπορείς με τα ηχεία που έχεις για να βγάλεις συμπέρασμα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

β. ο συνδυασμος ηχειων-ενισχυτη να αποδιδει οσο το δυνατον μεγαλυτερη στερεοφωνικη εικονα, ''3d αισθηση'' ή οπως αλλιως λεγεται...Αυτος ειναι και ο λογος που αφηνω τα ακουστικα, αλλα και που επελεξα τα step 25. Και δυστυχως στην παρουσα φαση δεν υπαρχει δυνατοτητα μεταβασης στην Αθηνα για αμεσες ακουστικες συγκρισεις..Συγνωμη αν ξαναστελνω τα μνματα απλα προσπαθω απο internet του κινητου (cosmote)

Αυτό που ζητάς αν και θα σε καλύψει ο primare ο Luxman SQ88 U θα σε κάνει να κατουρηθείς.. την τσέπη σου ρώτα..

Πέρα απο τα όποια δικά μου σχόλια και εντυπώσεις που τόσο πολύ σου άρεσαν όμως θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Quevedo.

Mια βόλτα απο Αθήνα η τον κοντινότερο Ορφέα στον τόπο διαμονής σου επιβάλλεται αφου το 90% των λύσεων που σου κάνουν είναι εκεί και αν φυσικά αυτό είναι Αθήνα στείλε ενα pm στον Πάνο για να περάσεις έστω και για ένα τεταρτάκι.. δεν θα χρειαστεί παραπάνω για να ξεκαθαρίσουν όλα μέσα σου και να σε πιάσει το άγχος μήπως και αυτόν που έχεις βρεί προσφορά τον πήρε άλλος πίτεψε με.. Αν δέ ακούς και απο πικάπ αλοίμονο σου τι έχεις να πάθεις..

Last edited:
Προς το παρον δεν εχω πικαπ αλλα ειναι στα μελλοντικα σχεδια..Τωρα ακουω απο laptop-foobar-benchmark usb, κατι το οποιο θα θελα επισης να αναβαθμισω..Καπου διαβασα απο Astoboy για mytek...

Ξέρω 'γω, εξαρτάται. Εγώ βελτίωσα σημαντικά τον ήχο της αναλογικής μου πηγής με ένα ματ και μια βάση από γρανίτη. Άλλος θα σου πει αντικραδασμικά, άλλος καλώδια (π.χ. αντικατάσταση του στοκ καλωδίου ρεύματος), άλλος πολύμπριζο, κ.λπ. Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Όλα συμβάλουν στην καλυτέρευση του ηχητικού αποτελέσματος

Μην πάρεις τίποτα αν δεν το ακούσεις πρώτα. Καλό θα είναι να ακούσεις όσο περισσότερους ενισχυτές μπορείς με τα ηχεία που έχεις για να βγάλεις συμπέρασμα.

+1

Το μονο που σας λεω ειναι οτι τα εισητηρια για Αθηνα ειναι ο μισος ενισχυτης.Η αποφαση θα παρθει απο τα λεγομενα σας..Ευχαριστω