Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Κανενας δε μιλαει για το burmester και κανενας δεν φαινεται να ειναι κατοχος..Τοσο μαπα ειναι τα ηχεια; Κανενας δε τα χει αγορασμενα;

Το μονο που σας λεω ειναι οτι τα εισητηρια για Αθηνα ειναι ο μισος ενισχυτης.Η αποφαση θα παρθει απο τα λεγομενα σας..Ευχαριστω

Τα λεγόμενα τα δικά μας είναι συγκεκριμένα και βασίζονται στις δικές μας εμπειρίες και στα δικά μας γούστα. Όμως το σύστημα εσύ το πληρώνεις και εσύ θα το ακούς και θα το απολαμβάνεις κι όχι εμείς.
Άρα η τελική επιλογή βαρύνει εσένα και μόνο. Και καλά άντε και σου προτείναμε έναν ενισχυτή που μας αρέσει και όταν εσύ τον πάρεις σπίτι σου και τον συνδέσεις και δεν σου αρέσει ο ήχος του, τότε τι κάνεις;
Γιατί να μην είσαι ευτυχισμένος με αυτό που αγόρασες;

Η χαρά του hobby μας είναι η αναζήτηση, το ψάξιμο και οι ακροάσεις διαφόρων μηχανημάτων, μέχρι την τελική επιλογή. Το ταξίδι αξίζει περισσότερο απ' τον προορισμό.

Κανενας δε μιλαει για το burmester και κανενας δεν φαινεται να ειναι κατοχος..Τοσο μαπα ειναι τα ηχεια; Κανενας δε τα χει αγορασμενα;

Κοίταξε, η σειρά 25 είναι πολύ πρόσφατη. Και πρόσφατη είναι και μια ιστορικά πρωτοφανής συρρίκνωση του μέσου εισοδήματος. Οπότε...

Τώρα, κατά τα άλλα, έχω ακούσει τον Densen B-110 (που έχω κι εγώ) με τα Sitara (όχι τα 25, η μεγάλη διαφορά της σειράς είναι στο tweeter απ' όσο ξέρω) κι έχω μείνει ξερός -δεν με ξεκολλούσες απ' την καρέκλα ούτε με εγχείριση. Με τα Step, που έχουν κι ένα γούφερ λιγότερο, είμαι σίγουρος ότι (ακόμα κι ο μικρός) Densen θα σε καλύψει απόλυτα. Αν υπερβείς τα 2 χιλιάρικα, παίρνεις τον Β-130 που θεωρείται το καλύτερο value σε όλη τη σειρά ή προσθέτεις στον Β-110 το εξωτερικό τροφοδοτικό DNRG που πολλοί θεωρούν τρελό upgrade και καλύτερο, ως συνδυασμό, από τον σκέτο Β-130.

Σε ένα πρόσφατο τεύχος του High Fidelity, θυμάμαι πως ο Χρ. Κοψιάς πρότεινε για τα Step 25 τον Unico Primo (βλ. κι εδώ: http://www.studiohi-fi.gr/hi-fi/index.php/προτάσεις_συστημάτων/product/view/1/1.html). Μια χαρά, αλλά δεν έχει την επεκτασιμότητα/αναβαθμισιμότητα των Densen.

Τον καινούργιο Primare δεν τον έχω ακούσει, από ό,τι έχω ακούσει στο παρελθόν προτίμησα τον δικό μου. Έχει πάντως κι αυτός δυνατότητες επέκτασης απ' όσο ξέρω.

Ένας Symphonic Line θα είναι (από λίγο έως αρκετά) καλύτερος και (από πολύ έως πάρα πολύ) ακριβότερος. Εξαιρετικοί ενισχυτές, αλλά όχι το καλύτερο VFM που υπάρχει. Ditto για τους Burmester.

Για τους Luxman έχω την καλύτερη γνώμη και, στα λεφτά που λες, είμαι σίγουρος ότι είναι ευκαιρία. Δεν έχω ιδέα για το ματσάρισμα με AP όμως.

Τα λεγόμενα τα δικά μας είναι συγκεκριμένα και βασίζονται στις δικές μας εμπειρίες και στα δικά μας γούστα. Όμως το σύστημα εσύ το πληρώνεις και εσύ θα το ακούς και θα το απολαμβάνεις κι όχι εμείς.
Άρα η τελική επιλογή βαρύνει εσένα και μόνο. Και καλά άντε και σου προτείναμε έναν ενισχυτή που μας αρέσει και όταν εσύ τον πάρεις σπίτι σου και τον συνδέσεις και δεν σου αρέσει ο ήχος του, τότε τι κάνεις;
Γιατί να μην είσαι ευτυχισμένος με αυτό που αγόρασες;

Η χαρά του hobby μας είναι η αναζήτηση, το ψάξιμο και οι ακροάσεις διαφόρων μηχανημάτων, μέχρι την τελική επιλογή. Το ταξίδι αξίζει περισσότερο απ' τον προορισμό.

+1000.

Πηγαινε στον orphea που εχει τα ηχεια σου και βαλτα με δυο τρεις διαφορετικους ενισχυτες που εχεi,και Naim και Burmester και Densen και οτι αλλο εχει σε αυτη την κατηγορια τιμης,και εμπιστευσου τα αυτια σου.
Και τα ηχεια δεν ειναι μαπα οπως λες χαριτολογοντας παραπανω,απλα οποιος παει γιαυτην την σειρα της AP,παει για Tempo και πανω εστω και πιο παλιο μοντελο.

Εχετε δίκιο παιδιά κι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Το ταξιδι είναι αυτο που αξίζει κι όχι ο προορισμός αλλα η "αρρώστεια" θέλει επειγόντως το φάρμακό της...Μάλλον πάμε για Luxman sq38u λόγω εισόδου ακουστικών και astoboy:grinning-smiley-043

Επειδή το ανέφερε και ο φίλος farflung, πιστεύετε οτι θα ήταν σοφή κίνηση να αφήσω τα step 25 και να πάω στα Tempo VI (ή Sitara 25;) σε ένα χώρο, υπενθυμίζω 20τμ, με ψευδοροφή; Δε με ενδιαφέρουν οι υψηλές στάθμες, απλά ο συνδυασμός ηχείων-ενισχυτή να γεμίζει το χώρο από τα πρώτα desibel..Ξέρω ότι ρωτάω καταχρηστικά αλλά είναι κι αυτό το σαράκι στη μέση που δε μ αφήνει..πάμε μου φαίνεται για γενικό ρεκτιφιέ

To tempo ειναι αλλο ηχειο και απο step και απο sitara εννοω αλλη φιλοσοφια αλλη τοποθετηση στο χωρο, αλλες απαιτησεις απο ενισχυτικα πηγες κλπ.
απ οτι καταλαβαινω μιας και εχεις τα 25αρια μαλλον σχετικα προσφατα τα εχεις αποκτησει,δεν ξερω θα χασεις αρκετα στις ανταλλαγες,και γω σκεφτομαι για μεγαλυτερο απο το τεμπο που ηδη εχω αλλα μετα το φιλοσοφω και καθομαι στα αυγουλακια μου.

Επειδή το ανέφερε και ο φίλος farflung, πιστεύετε οτι θα ήταν σοφή κίνηση να αφήσω τα step 25 και να πάω στα Tempo VI (ή Sitara 25;) σε ένα χώρο, υπενθυμίζω 20τμ, με ψευδοροφή; Δε με ενδιαφέρουν οι υψηλές στάθμες, απλά ο συνδυασμός ηχείων-ενισχυτή να γεμίζει το χώρο από τα πρώτα desibel..Ξέρω ότι ρωτάω καταχρηστικά αλλά είναι κι αυτό το σαράκι στη μέση που δε μ αφήνει..πάμε μου φαίνεται για γενικό ρεκτιφιέ

Θα ήταν μια μεγάλη αναβάθμιση και είδικά στους τομείς που σε ενδιαφέρουν, εγώ ψηφίζω ναι δαγκωτό αν αντέχει η τσέπη, όσο για τον χώρο μην τρελένεσαι και εγώ τα B&W 803S ουσιαστικά σε 20 τετραγωνικά τα έχω στήσει..

τα τεμπο θελουν αερα εχουν πισω το μπας ριφλεξ και στο πλαι τα γουφερ,εχει μεγαλη σημασια το στησιμο τους ειδαλως το 3d παει περιπατο

Φαντασιωνομαι Tempo με Luxman sq38u και φανταζομαι τι εχω ν ακουσω απο γυναικα..Τα sitara οντως καλυτερα απο step 25; Ποιο "τρισδιαστατα" ;

Είναι πιό πλήρη συχνοτικά άρα και ηχητικά με άμεση επίδραση σε όλα, γενικώς στην ΑF ισχύει το όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο.

Τώρα επειδή απο ότι κατάλαβα σε πήρα λίγο "στον λαιμό μου" να ξέρεις οτι μάρτυρας σε δικαστήριο διαζυγίων δεν πάω ..:laugh:

Πάντως ο συνδυασμός του εν λόγω ενισχυτή με AF είναι απο τους λίγους συνδυασμούς που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα και χωρίς αναστολές. Και έτσι για να σου δώσω μια ιδέα γιατο τί πιστεύω πάντα σχετικά με τις δικές μου εντυπώσεις AF Step με Primare = παρυφές του HI-END με ήχο που θα καλύψει οποιονδήποτε σοβαρό μουσικόφιλο. AF (ειδικά μεγαλύτερα όπως τα Tempo που φαντασιώνεσαι) με LUXMAN SQ 88U= σοβαρό και εξωτικό ΗΙ-ΕΝD χωρίς κανένα συμβιβασμό στον ήχο σε τιμή χώμα για αυτό που παίρνει κανείς σε αποτέλεσμα..

Όλα αυτά είναι οι δικές μου αποκλειστικά εντυπώσεις και δεν πουλάω τίποτα αλλα ούτε το παίζω έξυπνος. Είμαι απλά ενθουσιασμένος με αυτό που πρόσφατα άκουσα στου Πάνου σε βαθμό που να με κάνει τόσο θρασύ στις προτάσεις μου σχετικά με τις απορίες σου έτσι για να εξηγούμαι κιόλας..

Last edited:
Καλημέρα σε όλους.Μετά από επικοινωνία που είχα με ένα νέο φίλο, πιθανόν έχω καταλήξει σε ενισχυτή.Αυτό που βλέπω τώρα (το σαράκι που λέγαμε) είναι μήπως πρέπει να αναβαθμιστούμε και σε ηχεία..Από χθες γλυκοκοιτάζω το audio physic sitara, το οποίο το έχει σε προσφορά ο Ορφέας στα 1960 Ευρω, ενώ το Sitara 25 στα 2800. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι: α. Αξίζει ο κόπος αν υποθέσουμε ότι από την αλλαγή των Step 25 δε χάνω χρήματα και β. Αξίζουν (ηχητικά) τα παραπάνω που ζητoύν τα Sitara 25 από τα απλά Sitara για την αλλαγή που έχουν στο tweeter; Παρακαλώ πολύ απαντήσεις όχι σε θεωρητικό επίπεδο αλλά εμπειρικά, ακόμη κι από τον κύριο Μιχαηλό, αν είναι δυνατόν..Αν η ερώτηση ανήκει σε άλλο σημείο του Φορουμ παρακαλώ όπως γίνουν τα απαραίτητα

Eγώ θα έπαιρνα τα απλά. Η διαφορά στη τιμή είναι πολύ μεγάλη.

Με οκτώμισι κατοστάρικα που είναι η διαφορά αγοράζεις σπέσιαλ καλώδια, ένα ράκ ή αναβαθμίζεις το Dac σου αν υποθέσουμε οτι θέλεις SONY και καλά να τα φάς..

Καλημέρα σε όλους.Μετά από επικοινωνία που είχα με ένα νέο φίλο, πιθανόν έχω καταλήξει σε ενισχυτή.Αυτό που βλέπω τώρα (το σαράκι που λέγαμε) είναι μήπως πρέπει να αναβαθμιστούμε και σε ηχεία..Από χθες γλυκοκοιτάζω το audio physic sitara, το οποίο το έχει σε προσφορά ο Ορφέας στα 1960 Ευρω, ενώ το Sitara 25 στα 2800. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι: α. Αξίζει ο κόπος αν υποθέσουμε ότι από την αλλαγή των Step 25 δε χάνω χρήματα και β. Αξίζουν (ηχητικά) τα παραπάνω που ζητoύν τα Sitara 25 από τα απλά Sitara για την αλλαγή που έχουν στο tweeter; Παρακαλώ πολύ απαντήσεις όχι σε θεωρητικό επίπεδο αλλά εμπειρικά, ακόμη κι από τον κύριο Μιχαηλό, αν είναι δυνατόν..Αν η ερώτηση ανήκει σε άλλο σημείο του Φορουμ παρακαλώ όπως γίνουν τα απαραίτητα
εγώ φιλέ μου σε αυτό το διλημμα θα έπαιρνα αυτά χωρίς δεύτερη σκέψη
http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=608
(εγώ έπαιζα βιργκο σε 13 τετραγωνκα με γυψοσανίδα πίσω και πέφταν σαγόνια)

Last edited:
Sony και καλά ψάχνω το 5400ES αλλά πουθενά..Μόνο από Ε-Bay Αμερικάνικο και ο Θεός βοηθός..Πάντως τα Tempo που εκθειάζει ο συμπατριώτης είναι μεγάλο δέλεαρ αλλά..μετά πέφτουμε σε βαθιά νερά χωρίς αναπνευστήρα (ευρά). Σε κάθε περίπτωση όμως ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Το tweeter παιδιά σε τόσο μικρό χώρο θα κάνει διαφορά ή είναι διαφημιστικά παπατζιλίκια; Και κάτι άλλο.Πώς είναι δυνατόν ένα μοντέλο σφραγισμένο να είναι σε προσφορά όταν το ίδιο μοντέλο τρέχει με κανονική τιμή στα 2450Ε ;Μήπως κάνω κάπου λάθος;