Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ..Ειδικά το σχήμα του Panoramious πιστεύω θα βοηθήσει πάρα πολύ..Χιλια ευχαριστώ.Σκέφτομαι να τραβήξω πιο μπροστά τα ηχεία και να πάω πιο πισω τη θέση που θα ακούω.Πίσω από τη θέση ακρόασης θα κρεμάσω ένα ριχτάρι και πίσω από τα ηχεία θα βάλω δύο´πάνελ από αφρολέξ..Τί λέτε;

Επίσης φίλε Panoramious στις θέσεις που έχεις μαρκάρει με κόκκινο είναι από την πάνω μεριά μια ντουλάπα και από την κάτω η μπαλκονόπορτα με μια απλή κουρτίνα.Παίζουν αυτά κάποιο ρόλο;

μια χοντρή κουρτίνα θα κάνει μια χαρά δουλειά στη μπαλκονόπορτα. Ε για τη ντουλάπα δε σε παίρνει να κάνεις και πολλά οποτε τι να συζητάμε χεχεχε. Άλλωστε σπίτι είναι. Δες λίγο αν τελικά σε βολέψει η διάταξη καλύτερα και το ξανασυζητάμε. Το πιθανότερο είναι να έχεις λιγότερα μπάσα αλλά και λιγότερη αντίχηση στη θέση ακρόασης και γενικά καλύτερη εικόνα που είναι και το κυρίως ζητούμενο. Αναμένουμε εντυπώσεις.

Καλημέρα παιδιά..Σήμερα θα προσπαθήσω να φέρω τα ηχεία στη μεγάλη πλευρά του τοίχου.Οι αποστάσεις από τα πλάγια θα είναι μεγάλες (τουλάχιστον 1,5 μέτρο) και από πίσω θα προσπαθήσω για περίπου 1 μέτρο.Η ερώτηση είναι αν χρειάζεται ηχοαπορροφητικά πίσω από τα ηχεία ή πίσω από τη θέση ακρόασης;

Φίλε lagnik, οποιαδήποτε προσθήκη υλικών ακουστικής βελτίωσης χωρίς μετρήσεις θα έχει εντελώς τυχαίο αποτέλεσμα. Εγώ θα πρότεινα να πάρεις τη συμβουλή ειδικού, το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Oρισμένα πράγματα όπως οι πρώτες ανακλάσεις και ότι χρειάζεσαι απορρόφηση αν ο πίσω τοίχος είναι πολύ κοντά είναι ψιλοστανταράκια.
Σίγουρα η μέτρηση του χώρου και η τοποθέτηση εξειδικευμένων υλικών μετά από επεξεργασία σε ειδικά προγράμματα κλπ κλπ είναι μακράν η καλύτερη λύση. Ο φίλος όμως αφενός δεν έχει καν πρόσβαση σε ricofon αφετέρου δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι διατεθιμένος να πληρώσει ποσα της τάξεως των 1000-2000 ευρώ. Το να πειραματιστεί μόνος του με υλικά κόστους 50 ευρώ ας πούμε, νομίζω πως και μόνο για τη φάση αξίζει τον κόπο.

Να σαι καλά Panoramious..Αυτή ακριβώς είναι η σκέψη μου..Και κάτι ακόμη, είναι καλύτερο το αφρολέξ ή το φελιζολ.

Το κόστος μιας απλής μελέτης ειδικού, με μετρήσεις, κοστίζει αρκετά κάτω από 1000 ευρώ. Με το να πειραματιστείς με υλικά όπως αφρολέξ ή φελιζόλ ή ρικοφόν το μόνο που θα καταφέρεις είναι να απορροφήσεις κάποες, αρκετά υψηλές συχνότητες σε πολύ στενό εύρος που θα σου ρίξουν το χρόνο αντήχησης στις συγκεκριμένες συχνότητες, μόνο. Τα χαμηλά και χαμηλομεσαία δε θα επηρεαστούν καθόλου, αντίθετα ότι πορβλήματα υπάρχουν εκεί (που σίγουρα υπάρχουν) θα ακούγονται πιο έντονα γιατί συνολικά ο χώρος θα γίνει πιο "νεκρός". Αν είναι να κάνεις κάτι μόνος σου, βάλε ειδικά υλικά που κάνουν διάχυση και όχι απορρόφηση, τουλάχιστον έτσι δε θα χαλάσεις επιλεκτικά το χρόνο αντήχησης. Αυτά βέβαια δεν κοστίζουν μόνο 50 ευρώ.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, εκ πείρας. Δες την εικόνα στο avatar μου. Είναι τρισ-διάστατο διάγραμμα του χρόνου αντήχησης στο δωμάτιό μου. Το διάγραμμα θα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Όπως βλέπεις, προβλήματα υπάρχουν στο αριστερό μέρος, στις χαμηλές συχνότητες (ο οριζόντιος άξονας είναι συχνότητα). Αν βάλεις τα υλικά που αναφέρεις θα χαλάσεις ακόμη περισσότερο το διάγραμμα, "λεπταίνοντας" την πράσινη περιοχή στο δεξί μέρος του διαγράμματος και αφήνοντας ανεπηρέαστο το αριστερό μέρος.

Ναι το κόστος των μετρήσεων και της μελέτης σίγουρα δε φτάνει το χιλιάρικο. Το θέμα είναι πως αυτός που θα κάνει τη μελέτη θα σου δώσει και πρόταση από υλικά τα οποία θα σε ψιλοδεσμεύσουν αφού κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και αντιπρόσωπος τους και είναι δύσκολο για κάποιον να κάτσει να ψάξει αντίστοιχα υλικά σε καλύτερες τιμές κλπ και μάλιστα με αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Γιαυτό ανέφερα τέτοιο κόστος πριν. Από πίσω αν είσαι κοντά στον τοίχο τη θες τη νέκρα. Από τα πλάγια κι εγώ για διάχυση θα έλεγα αλλά ούτως ή άλλως δε μπορεί να μπει κάτι ιδιαίτερο λόγω ντουλάπας και μπαλκονόπορτας. Ας δοκιμάσει να γυρίσει το σύστημα πρώτα, ας δοκιμάσει στην αρχή με κάποιο βαρύ ριχτάρι από πίσω του και βλέπουμε. Άλλωστε δεν έχει δηλώσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στον ήχο πέραν του ότι θέλει καλύτερη σκηνή.

Καλημερα στα παλικαρια..Λοιπον, η αλλαγη εγινε και πλεον ειναι ως εξης: τα ηχεια εχουν μεταξυ τους μια αποσταση 2,4 μετρων, απο τους πισω τοιχους περι τα 90 εκατ. και απο τους πλαγιους περιπου 1,5

Η θεση ακροασης ποικιλει αλλα προσπαθω να ειναι περιπου στα 2 μετρα. Δεν προλαβα ακομη δυστυχως να βαλω ριχταρι στον τοιχο πισω απο το σημειο που ακουω κι ετσι αυτος ειναι γυμνος.Τα αποτελεσματα μεχρι στιγμης ειναι α) το πλατος της εικονας εγινε πραγματικα μεγαλο ειδικα στις μεσαιες συχνοτητες και ακομη πιο ειδικα στις φωνες

β) το βαθος της σκηνης ανοιξε, αλλα ελαχιστα σε σχεση με πριν και γ) ολα τα προηγουμενα εγιναν αντιληπτα με σουπερ ντουπερ ηχογραφηση της 9ης του Μπετοβεν που εχω προαναφερει..Οταν εβαλα flac τo καινουριο της Patti Smith..κουκουτζα.

Το ιδιο καταλαβα κι οταν επαιξα ενα αποκοιμησιαρικο της Cassidy με ενα πιανο..Μαλλον φταιει το ειδος μουσικης τελικα κι οχι η ηχογραφηση ή υψηλη αναλυση

Last edited by a moderator:
Με βαση λοιπον το πεπερασμενο του χωρου(δεν μπορω να τον αλλαξω αλλο εκτος αμα κοιμαμαι στο νεροχυτη) τί πιστεύετε θα μπορουσε να βελτιωσει τα πραγματα ετι περαιτερω; Τωρα που μπηκαν τα πραγματα σε μια σειρα κι αρχιζω να το φερνω εκει που θελω

βασικά τίποτα παραπάνω από το να παίξεις με τις θέσεις των μπροστινών (φέρτα πιό κοντά, άλλαξε το toe in κλπ) για να δεις πως σου αρέσει περισσότερο. Μετά άκουσε τις μουσικούλες σου για κανα μήνα να συμφιλιωθείς με το άκουσμα και να στρώσουν τα ηχεία και ύστερα βλέπεις και για προενισχυτή.

Ενα ριχταρι στην πλατη μου θα κανει διαφορα; Να ψαχτω για προ απο τωρα να τελειωνουμε; Ή να δω σε καλυτερο dac;

Μηπως ξερει κανεις καποιο προγραμμα στον υπολογιστη που να παιζει dvd και να δινει ηχο σε spdif και εικονα σε τηλεοραση μεσω hdmi;

οποιοδήποτε πρόγραμμα αρκεί να μπεις και να σετάρεις την spdif ως την ενεργεή έξοδο ήχου από το μενού των windows νομίζω

οποιοδήποτε πρόγραμμα αρκεί να μπεις και να σετάρεις την spdif ως την ενεργεή έξοδο ήχου από το μενού των windows νομίζω

Δεν μπορω να το πετυχω ουτε με το km player ουτε με windows media
Εξαρτάται από τους drivers της κάρτας ήχου/interface που διαθέτεις. Και ίσως χρειάζεται να κάνεις τη ρύθμιση από εκεί, αν δεν γίνεται μέσα από την εφαρμογή.