Αγορά Ενισχυτή για Μουσική

kontellisparis

Senior Member
16 January 2016
303
Αθήνα
Γεια σας και πάλι παιδιά...Θέλω να μου πείτε γνώμες για να αγοράσω επιτέλους έναν ενισχυτή το πολύ μέχρι 300 ...Αποκλειστικά και μόνο για την μουσική....να είναι 4κάναλος...να έχει subwoofer out...και να έχει αν γίνεται και Ac Outlet για να συνδέσω στο μέλλον έναν επαγγελματικό ενισχυτή με επαγγελματικά ηχεία...οπότε θα χρειαστώ κάτι καλό...ακούω προτάσεις...
Τώρα έχω έναν Kenwood KA-1030...τον έχω 20 χρόνια και από τότε δεν τον έχω πάει για ένα service ούτε και για να φτιάξω τις 2 εξόδους που είναι καμένες...έχω βάλει πάνω 2 ηχεία Namco NSK-505 που δεν υπάρχουν καν στο ίντερνετ...είναι πολύ παλιά αλλά πάρα πολύ καλά...είναι 200 watt (130 rms ) και 8 ohm...και πηγή έχω έναν Sony DVP-S7700...ακούω προτάσεις για ενισχυτή :)[h=1][/h]

Μουσική και τετρακάναλος δεν συνάδουν,να πας σε δικάναλο ή να φτιάξεις αυτόν που έχεις.
Εκτός και έχεις σκοπό για ολική αναβάθμιση

Μα ο δικός μου είναι για πέταμε λένε...είναι πολύ παλιός και δε βγάζει καλό ήχο ( έτσι μου είπαν ) εγώ είμαι ευχαριστημένος

Δυστυχώς είμαι Μυτιλήνη αλλά υπάρχουν τεχνικοί καλοί...λες να τον πάω για φτιάξιμο αντί να πάρω έναν άλλον με 200 ευρω;

Και τα ηχεία τα έχω με καλώδια που τα έχω 20 χρόνια...να τα αλλάξω; αν ναι τότε να μου προτείνεται πολύ καλά καλώδια

Καλή περίπτωση για το budget σου φαίνεται ο denon PMA 720 o οποίος έχει και preouts για μελλοντική σύνδεση τελικού ενισχυτή. Aλλά δεν έχει subwoofer out.

Aυτός που φαίνεται να έχει όλα όσα ζητάς είναι ο yamaha rs 700 ο οποίος φαίνεται να υπάρχει και στο Β stock του Νάκα στα 400.

Εναλλακτική που δεν υποστηρίζει όμως τέσσερα ηχεία, δεν έχει preouts και δεν έχει και sub out είναι ο nad316bee Για κάποιο λόγο παρά τα κομμένα specs νομίζω ότι τελικά είναι καλύτερος σαν ενισχυτής από τους πάνω. Εγώ στα λεφτά αυτά μάλλον αυτόν τον "Σπαρτιάτη" θα τσιμπούσα.

Και τα τρία θεωρώ ότι είναι μηχανήματα που με λίγη προσοχή από πλευράς σου θα σου βγάλουν πολλά χρόνια απόλαυσης και αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω. Κάτι σε φτηνότερο δε μου έρχεται να προτείνω. Να δούμε αν έχει κάποιος άλλος συμφορουμίτης.

Η άλλη εναλλακτική για τετρακάναλη ακρόαση είναι να πας σε κάποιον πολυκάναλο home cinema. Θα κερδίσεις σε πολλές ψηφιακές εισόδους και εξόδους, ισοστάθμιση κλπ. αλλά από οδήγηση τεσσάρων καναλιών... στα λεφτά που ψάχνεις δε θα βρεις. Και αντίστοιχα θα έχεις και χειρότερο δικάναλο αποτέλεσμα.

Δεν θελω ραδιο...δεν θελω τπτ...απλα τον θελω μονο και μονο για μουσικη και στο μελλον να βαλω πανω εναν προενισχυτη
Τελικα θελω εναν ενισχυτη 2καναλο ... για να βαλω πανω τα ηχεια τα namco nsk-505 που εχω τωρα...και αν γινεται να εχει subwoofer out...και να μην εχει δεν πειραζει...επισης να μπορει μπει πανω εππαγγελματικος ενισχυτης...και γενικα να ειναι καλος...να μην χρειαστει να ξαναλλαξω...το πολυ μεχρι 350 ευρω...για πειτε παιδες

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παιδια τη τεταρτη θα παω τον kenwood για φτιαξιμο...ελπιζω να παιζει καλυτερα απο τωρα...εσεις τι λετε θα παιζει καλυτερα;
και τοcd player το sony το εβγαλα
τωρα εχω το λαπτοπ
και θα βαλω τη τριτη ενα αλλο cd player επειδη το sony δεν ηταν μονο cd player ηταν και dvd
και θα βαλω ενα αλλο μαρκας pmg

Αν δεν έχουν φθορές δεν το βλέπω απαραίτητο. Καθάρισε τις επαφες. Αφού αλλαξεις ενισχυτή βλέπεις.

Το cd δεν το ξέρω. Παλιό δεν είναι;

Είναι usb dacs. Συνδέονται στον υπολογιστη και παιζουν μουσική σαν καρτες ήχου. Τα audioquest τα φέρνει η audio evolution και τα ifi η audiosoul.

Όπως σου είπε και ο Θανάσης,πάρε ένα ντακ να το κοτσάρεις στο λάπτοπ.
Υπάρχουν και ντακ της Behringer από 30-35 ευρώ,εξαρτάται πόσα θέλεις να ξοδέψεις
Μην ασχολείσαι με το cd

θα εχω και τα 2...που μπορω να βρω ενα καλο τετοιο της behringer με 30-35 ευρω?

Θελω πιο πολυ cd ... επειδη το λαπτοπ οταν παιζει μουσικη κανει κατι διακοπες και ψιλοκολλαει...θα χω και τα 2...θα ψαξω να βρω και αυτο το usb dac
αλλα στο λαπτοπ εχω και προγραμμα dolby και παιζουν πιο καλα
θα εχω και τα 2

Usb Dac Behringer:

http://www.skroutz.gr/s/7612738/Behringer-U-Control-UCA222.html

Αν το λαπτοπ σου έχει CD-Drive τότε κάνει και για τα δισκάκια σου. Απλά είναι λίγο πιο άβολη η χρήση του.

Ο ενισχυτής που έχεις, αν διορθωθεί, θα είναι πιο "ψυχωμένος" από έναν πολυκάναλο των 300Ευρώ. Μη βιάζεσαι να τον καταδικάσεις. Δωσ'του μία ευκαιρία ακόμα.

Εχαριστω πολυ παιδια...ο ενισχυτης την τριτη-τεταρτη θα παει για φτιαξιμο...θα βαλω το cd player και το usb dac και θα εχω και τα 2...το λαπτοπ μου ειναι το Acer Aspire V3-571G...ειναι καλο...εννοειται οτι παιρνει δισκακια...αλλα οταν ακουω μουσικη απο το windows media player κανει διακοπες και δεν ειναι ωραιο
ενω με το cd player δεν κανει...

Αμα βαλω το usb dac χρειαζεται να αλλαξω και το καλωδιο rca/3.5mm jack? επειδη ειναι ενα φτηνιαρικο...να βαλω ενα καλυτερο ελεγα

και πως συνδεεται πανω στη behringer καρτα ηχου?