Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Ωχ ωχ αυτα δεν ειναι καλά μαντάτα *
Η απόσταση ακροασης πόση είναι?
Τα τωρινά ηχεια ποια είναι?

*μαλλον ο χωρος (ως κυβικα πλέον) ειναι πολυ μεγάλος πραγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς μεγάλα ηχεια και ικανούς ενισχυτες και λογικα το budget δεν επαρκεί

Αρα πάμε αναγκαστικα σε λύσεις μεταχειρισμενων (τα klipsch εχουν μεγάλο ηχο και θα γεμίσουν το χώρο αλλα εχουν την τάση να κουράζουν σε πολύωρες ακροάσεις εκτος απο τα heresy)

Βεβαια εαν καταφέρεις και βρεις κατι καλό και ενσωματωθει εκει μετα οι ακροασεις θα ειναι σούπερ!

Καλή επιτυχία
Τα τωρινά ηχεία είναι ενεργά edifier R2750DB+
Subwoofer edifier T5. Ακούω σε "τρίγωνο" απόσταση από τα ηχεία 2 μέτρα περίπου. Με αυτά που έχω και την ένταση+ποιότητα που βγάζουν δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά είναι προφανές ότι μια αναβάθμιση την χρειάζεται με έναν ενισχυτή και ηχεία.

Μάλιστα,
πρόταση μου ειναι κανε υπομονη και μάζεψε κατι ακομη για να αυξησεις το budget*, κάνε οσες περισσότερες ακροάσεις μπορείς σε χώρους και συστήματα και οτι επιλέξεις σε σχεση με αυτο που είσαι τωρα δεν θα ειναι απλώς αναβάθμιση αλλα εκτόξευση στην στρατόσφαιρα (που έλεγε και ο Χατζηγεωργιου για τα άλματα του Καραλή).

Ωστόσο θέλει χρόνο και υπομονη που ως νέος στο χώρο αντιλαμβάνομαι οτι δεν θα έχεις (στα λεω γιατί τα ίδια έκανα και εγώ χαχα)

Το budget δεν ειναι ευκαταφρονητο αλλα ο χώρος σου ειναι μεγάλος και απαιτεί κατι καλό (όπου στο hifi δυστυχώς κοστίζει)

• Like
Reactions: panzer_dagon
Πως/από που πάει το σήμα τώρα τα ηχεία?
Βάζεις-βγάζεις τα RCA?
Όχι έχω βάλει στο optical το cd player, τον υπολογιστή με το κασετόφωνο τα περνάω πρώτα από ένα Τ rca και καταλήγουν σε ένα rca του ηχείου. Το πικάπ πάει και αυτό μόνο του στο δεύτερο rca του ηχείου

Πως/από που πάει το σήμα τώρα τα ηχεία?
Βάζεις-βγάζεις τα RCA?
Όχι έχω βάλει στο optical το cd player, τον υπολογιστή με το κασετόφωνο τα περνάω πρώτα από ένα Τ rca και καταλήγουν σε ένα rca του ηχείου. Το πικάπ πάει και αυτό μόνο του στο δεύτερο rca τα υ
Μάλιστα,
πρόταση μου ειναι κανε υπομονη και μάζεψε κατι ακομη για να αυξησεις το budget*, κάνε οσες περισσότερες ακροάσεις μπορείς σε χώρους και συστήματα και οτι επιλέξεις σε σχεση με αυτο που είσαι τωρα δεν θα ειναι απλώς αναβάθμιση αλλα εκτόξευση στην στρατόσφαιρα (που έλεγε και ο Χατζηγεωργιου για τα άλματα του Καραλή).

Ωστόσο θέλει χρόνο και υπομονη που ως νέος στο χώρο αντιλαμβάνομαι οτι δεν θα έχεις (στα λεω γιατί τα ίδια έκανα και εγώ χαχα)

Το budget δεν ειναι ευκαταφρονητο αλλα ο χώρος σου ειναι μεγάλος και απαιτεί κατι καλό (όπου στο hifi δυστυχώς κοστίζει)
Δεν είναι θέμα υπομονής, αλλά δεν θέλω να διαθέσω ούτε ευρώ παραπάνω από το ταβάνι που έχω βάλει ως όριο. Επίσης Αθήνα να πάω για να κάνω διήμερη ακρόαση με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μου κοστίσει τουλάχιστον 300€

Δεν είναι θέμα υπομονής, αλλά δεν θέλω να διαθέσω ούτε ευρώ παραπάνω από το ταβάνι που έχω βάλει ως όριο. Επίσης Αθήνα να πάω για να κάνω διήμερη ακρόαση με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μου κοστίσει τουλάχιστον 300€
Κατανοητό, δεν είναι μικρό το κόστος.

Πάτρα πηγαίνεις καθόλου; Μπορείς να κανονίσεις ν' ακούσεις κάτι στον Νάκα(πχ Quad δαπέδου, Wharfedale Linton) μ' έναν καλό δικάναλο Yamaha. Αν κάποιο από αυτά σου αρέσει,
κοιτάς για μεταχειρισμένο ή το αγοράζεις καινούριο και ψάχνεις για καλύτερο ενισχυτή στα μεταχειρισμένα. Επίσης, ψάξε στις αγγελίες μεταχειρισμένων για οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο
budget σου σε ηχείο/ενισχυτή και είναι σχετικά κοντά, ώστε να πας να το ακούσεις.

Επίσης, ξέρει κανείς αν ο Ορφέας είναι ακόμα στην Πάτρα;

• Like
Κατανοητό, δεν είναι μικρό το κόστος.

Πάτρα πηγαίνεις καθόλου; Μπορείς να κανονίσεις ν' ακούσεις κάτι στον Νάκα(πχ Quad δαπέδου, Wharfedale Linton) μ' έναν καλό δικάναλο Yamaha. Αν κάποιο από αυτά σου αρέσει,
κοιτάς για μεταχειρισμένο ή το αγοράζεις καινούριο και ψάχνεις για καλύτερο ενισχυτή στα μεταχειρισμένα. Επίσης, ψάξε στις αγγελίες μεταχειρισμένων για οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο
budget σου σε ηχείο/ενισχυτή και είναι σχετικά κοντά, ώστε να πας να το ακούσεις.

Επίσης, ξέρει κανείς αν ο Ορφέας είναι ακόμα στην Πάτρα;
Πάτρα είμαι "δίπλα" και δεν το είχα σκεφτεί η αλήθεια είναι για το Νάκα. Μεταχειρισμένα έχω υπόψη μου από vendora και vinted αν προκύψει κάτι σχετικά κοντά. Το market place έχει γίνει επίφοβο, θα τσεκαρω και εδώ τις αγγελίες αν και είναι κάπως δύσχρηστο το φόρουμ.

Προέκυψε να πάρω σε καλή τιμή μεταχειρισμένα Focal Chora 826 , είναι σχετικά κοντά και θα πάω να τα ακούσω. Έχετε κάποια γνώμη; (Δεν είπαμε τιμή, εσείς ποια πιστεύετε θα ήταν win-win; είναι σε εξαιρετική κατάσταση)

Για να ειναι κοντα σου εχω βρει την αγγελία και παιζει στα 800,00

Το θεμα ειναι οτι θα τα ακούσεις σε αλλο χωρο απο τον δικό σου, με αλλο ενισχυτή και ενδεχομενως και αλλες πηγες.

Εικάζω οτι θα σου αρέσουν (σε σχεση με αυτο που ακούς τωρα) αλλα δεν ξερω στο κατα πόσο σου ταιριάζουν.

Ιδανικα θα ηταν να τα ακούσεις στο χωρο σου με τις δικες σου πηγες αλλα δεν εχει ενισχυτή.

Περίμενε να μας πει καποιος που τα ειχε ή εχει εαν κάνουν για μεγάλους χώρους και για τα ακουσματα σου

• Like