Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Και τα 3 είδη (αποθήκευσης /αναπαραγωγής μουσικής) έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου όταν οι εγγραφές / παραγωγές είναι από καλές και πάνω και τα μηχανήματα αναπαραγωγής το ίδιο.

Η απόλαυση είναι "ισότιμη" από όπου και αν ακούς.
Η απόλαυση μπορεί να είναι εξίσου υψηλή για τον καθένα, αλλά δεν είναι απαραίτητα η ίδια. Το καλό είναι ότι σήμερα έχουμε την ελευθερία και την τεχνολογία να επιλέγουμε τον τρόπο που προσφέρει στον καθένα μας τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

• Like
Reactions: #@george@#
Τι φυσικό μέσο το βινύλιο (ή η ταινία)?
Υπάρχει ελεύθερο βινύλιο (PVC) στη φύση?
Αν πχ ήταν ξύλινοι οι δίσκοι, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φυσικό μέσο.
Αναλογικό είναι όχι φυσικό
Ναι, δεν εννοούσα ασφαλώς «οργανικό» μέσο από τη φύση

Δεν είναι φετιχισμος το "δέσιμο" με τον καλλιτεχνη το οποίο επιτυγχάνεται μέσω του φυσικού-απτου-μεσου.
Υπάρχουν εξώφυλλο,οπισθοφυλλο,ένθετο,στίχοι,
πληροφορίες.
Ούτε είναι φετιχισμος το αίσθημα της ιδιοκτησίας.Με το φυσικό μέσο,είσαι ο κάτοχος του σπιτιού.Με το άυλο,μένεις στο ενοίκιο και δεν θα αισθανθείς ποτέ πως το σπίτι είναι δικό σου.
Όσο για το ποιο μεσο αποδιδει καλύτερα,ισχύει ο,τι και στο hi-fi.Αλλοτε η τεχνολογία θριαμβεύει κι άλλοτε ηττάται.
Ωραία ηπαρομοίωση με την «ιδιοκτησία» και το «ενοίκιο».

Και τα 3 είδη (αποθήκευσης /αναπαραγωγής μουσικής) έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου όταν οι εγγραφές / παραγωγές είναι από καλές και πάνω και τα μηχανήματα αναπαραγωγής το ίδιο.

Η απόλαυση είναι "ισότιμη" από όπου και αν ακούς.
Από καλές εγγραφές/παραγωγές και καλά μηχανήματα θ' ακούσεις καλό και όχι εξαιρετικό ήχο.

Εγώ εδώ σκέφτομαι πόσο off topic μπορεί να καταλήξει ένα νήμα αν το αφήσεις στην τύχη του..
Ισχύει ότι ξεφύγαμε, αλλά για μένα αυτές οι «παρεκκλίσεις» είναι εξαιρετικά χρήσιμες.
Στο σύστημα που φτιάχνω, το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι συσκευές και τα καλώδια, αλλά και η ίδια η φιλοσοφία της ακρόασης.

Δεν είναι λογικό τόσο πολύ φύσημα με το volume στο 12 και στα 2-3 μέτρα.
Με τέρμα το volume θα ακούγεται στο διπλανό σπίτι, που λέει ο λόγος

Για την χωρητικότητα πρέπει να δεις τι συνιστά η ΑΤ για την 95, πόση έχει το καλώδιο Project από πικαπ στο phono και να επιλέξεις την ρύθμιση στο ΖΕΝ ώστε το άθρισμα των δύο τελευταίων να είναι κοντά σ' αυτή που λέει η ΑΤ
Η ΑΤ λέει από 100 έως 200 οπότε μαζί με τα καλώδια η επιλογή θα πρέπει να είναι στο 100.
Για το φύσημα θα ασχοληθώ ξανά όταν με το καλό φτιάξω τα ρεύματα στον πίνακα και τα καλώδια

• Like
Reactions: ika
Ισχύει ότι ξεφύγαμε, αλλά για μένα αυτές οι «παρεκκλίσεις» είναι εξαιρετικά χρήσιμες.
Στο σύστημα που φτιάχνω, το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι συσκευές και τα καλώδια, αλλά και η ίδια η φιλοσοφία της ακρόασης.

Όντως, και για αυτό το λόγο, τα σχετικά μηνύματα δεν πρέπει να βρίσκονται στο παρόν νήμα.

Κάποιος που μπαίνει στην κατηγορία και βλέπει νήμα με θέμα "αγορά ενισχυτή - ηχεία δαπέδου" δεν θα φανταστεί ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που λέει ο τίτλος του.

Μπορεί εύκολα να ανοίξει ένα νέο και σχετικό νήμα και τα σχετικά με το βινύλιο ή με τα φυσικά μέσα να πάνε εκεί, ή να μπουν σε κάποιο υπάρχον νήμα αν ταιριάζει η θεματολογία.

Εδώ πάντως δεν πρέπει να βρίσκονται.

Όντως, και για αυτό το λόγο, τα σχετικά μηνύματα δεν πρέπει να βρίσκονται στο παρόν νήμα.

Κάποιος που μπαίνει στην κατηγορία και βλέπει νήμα με θέμα "αγορά ενισχυτή - ηχεία δαπέδου" δεν θα φανταστεί ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που λέει ο τίτλος του.

Μπορεί εύκολα να ανοίξει ένα νέο και σχετικό νήμα και τα σχετικά με το βινύλιο ή με τα φυσικά μέσα να πάνε εκεί, ή να μπουν σε κάποιο υπάρχον νήμα αν ταιριάζει η θεματολογία.

Εδώ πάντως δεν πρέπει να βρίσκονται.
Αυτό που ζητάς δεν μπορεί να γίνει. Η μουσική και το χόμπι είναι αλληλένδετα και είναι φυσικό η συζήτηση να πηγαίνει από το ένα στο άλλο συνέχεια. Βλέπεις ότι αυτό συμβαίνει συνεχώς σε όλα τα νήματα. Είναι ο ειρμός του λόγου και δύσκολα οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν να ανοίξουν νέο νήμα ή να γράψουν σε ένα σχετικό που ήδη υπάρχει. Η συζήτηση τρέχει με γοργούς ρυθμούς και για αυτό είναι αδύνατο και για την διαχείριση να μεταφέρει ή να κόβει - ράβει όλα αυτά που γράφονται. Δεν φτάνει ούτε υπάλληλος που να πληρώνεται κανονικό οκτάωρο. Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι.

Όταν λέω ότι το φυσικό μέσο προσφέρει «κάτι περισσότερο», δεν εννοώ ασφαλώς ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από την ίδια τη μουσική. Εννοώ το πλαίσιο και τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνουμε αυτό το μουσικό έργο. Για δεκαετίες, οι δημιουργοί δεν παρέδιδαν απλώς απομονωμένα ηχητικά αρχεία. Έφτιαχναν ένα άλμπουμ ως ενιαία καλλιτεχνική πρόταση. Το εικαστικό του εξωφύλλου, οι στίχοι, οι σημειώσεις , ακόμα και η αλληλουχία των κομματιών ανά πλευρά, αποτελούν οργανικό μέρος της δημιουργίας.Στο streaming, η ευκολία του ασταμάτητου skip και της αχανούς βιβλιοθήκης συχνά μετατρέπει τη μουσική σε ηχητικό χαλί ή θόρυβο υποβάθρου.
Είσαι ρομαντικός.... τέλος 😀
Και φυσικά που καλά κάνεις.
Εγώ που είμαι ψιλοκαφρος και τεμπελχανας,τα φύλαξα - χάρισα όλα τα φυσικά μέσα και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα,ότι τώρα ακούω πιο πολύ μουσική από παλιά ,γιατί με ένα διακόπτη έχω όλη την μουσική στα χέρια μου.
Καλά κάνω εγώ,αλλά καλά κάνεις και εσύ.
Καθείς εφ ω ετάχθη 😄
Και οι δυο μας είμαστε χαρούμενοι.
Καλές ακροάσεις να έχεις πάντα,από όπου και να προέρχονται 🍻

• Like
Reactions: panzer_dagon
Εγώ εδώ σκέφτομαι πόσο off topic μπορεί να καταλήξει ένα νήμα αν το αφήσεις στην τύχη του..
Αφού ο panzer_dagon ξεκίνησε για αναζήτηση ενισχυτή και ηχείων, τώρα ψάχνει/αγόρασε phono, αν και έστησε ένα αναλογικό σύστημα προληπτικά να μην του γίνουν προτάσεις για ψηφιακές προσθήκες?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Αφού ο panzer_dagon ξεκίνησε για αναζήτηση ενισχυτή και ηχείων, τώρα ψάχνει/αγόρασε phono, αν και έστησε ένα αναλογικό σύστημα προληπτικά να μην του γίνουν προτάσεις για ψηφιακές προσθήκες?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Να ξέρεις τα edifier που είχα,τα κράτησα για ψηφιακή ακρόαση και λέω αν τα πουλήσω γιατί να μην πάρω ένα streamer να τον κουμπώσω πάνω στον Yamaha; Αφού στο παλιό σύστημα δεν θα να ακούσω και μου πιάνει και χώρο

• Like
Reactions: vlad66 and ika
Να ξέρεις τα edifier που είχα,τα κράτησα για ψηφιακή ακρόαση και λέω αν τα πουλήσω γιατί να μην πάρω ένα streamer να τον κουμπώσω πάνω στον Yamaha; Αφού στο παλιό σύστημα δεν θα να ακούσω και μου πιάνει και χώρο
Και καλά θα κάνεις να τα πουλήσεις αφού δεν θα τα χρησιμοποιείς. Το γοργόν και χάριν έχει, όπως λένε. Όσο τα κρατάς μήπως και τα χρησιμοποιήσεις κάποια στιγμή, τόσο πέφτει η τιμή πώλησης τους.
Δεν βλέπω να τα ξαναχρησιμοποιείς, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά από τα Focal.

• Like
Reactions: panzer_dagon