Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000€

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Αφου θα πας να τα ακουσεις ακουσετα με τον 521 και μετα ζητα να τα ακουσεις με καποιο καλυτερο ενισχυτη πχ τον 2020, ετσι θα βγαλεις το συμπερασμα μονος.Αν σου αρεσει ο μικρος με τα ηχεια τον παιρνεις και φευγεις....απλα να ξερεις τι κερδιζεις και τι χανεις για να εχεις δικη σου γνωμη.

Ωστόσο με 200 ευρω δεν βρισκω sub καλύτερο από τον μαμίσιο των Ρόιστερ; Δεν μου απαντησες στο θεμα "ενισχυτη" για´ποιο λογο να επιλεξω τον 921 απο τη στιγμη που τα ηχεια αυτα κανουν δουλεια και με τον 521;

Βρε φίλε σου είπε και ένας άλλος συνφορουμίτης, που είχε το συγκεκριμένο sub και δεν σου το πρότεινε τώρα αν εσύ θέλεις τι να σου πω;
Tωρα όσο αναφορά τον ενισχυτή σου πρότεινα τον 921 γιατί είναι και πιο δυνατός, αλλά προπάντων έχει συμβατότητα με διάφορες συσκευές πχ iPod: 5ης Γενιάς, Nano και μεταγενέστερα
• iPhone 3G, 3GS, 4
• iPad, iPad 2 και επίσης είναι Wireless LAN που για μένα είναι πολύ σημαντικό.

Y.Γ..εγώ προσωπικά θα έπαιρνα αργότερα ένα καλό sub... :antlers:

Βρε φίλε σου είπε και ένας άλλος συνφορουμίτης, που είχε το συγκεκριμένο sub και δεν σου το πρότεινε τώρα αν εσύ θέλεις τι να σου πω;
Tωρα όσο αναφορά τον ενισχυτή σου πρότεινα τον 921 γιατί είναι και πιο δυνατός, αλλά προπάντων έχει συμβατότητα με διάφορες συσκευές πχ iPod: 5ης Γενιάς, Nano και μεταγενέστερα
• iPhone 3G, 3GS, 4
• iPad, iPad 2 και επίσης είναι Wireless LAN που για μένα είναι πολύ σημαντικό.

Y.Γ..εγώ προσωπικά θα έπαιρνα αργότερα ένα καλό sub... :antlers:

Θα υπαρχει συμβατοτητα του 921 με το new ipad?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Θα υπαρχει συμβατοτητα του 921 με το new ipad?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Λογικά ναι.αλλα και να μην έχει παίρνει αναβάθμιση μέσω ιντερνετ και είσαι κομπλε.δες κανά βιντεακι στο YouTube να δεις πως τον δουλεύεις με iPad και τι κανει ;)

Αδερφέ γιατί να δώσω παραπάνω λεφτά για ενισχυτή τη στιγμή που με τον Pioneer VSX521 κάνω τη δουλειά μου;

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερος ο ενισχυτής τόσο το καλύτερο. Τόσο όσον αφορά την ασφάλεια των ηχείων, όσο και την ικανότητα οδήγησής τους. Αν πρότεινα σε δικό μου άνθρωπο τα Roister 25/5 θα του έλεγα να πάρει ενισχυτή Pioneer μεγαλύτερο απ' τον VSX-1021.......

Βλέπω μια τάση τον τελευταίο καιρό πολύ έντονη για pioneer. Μου κάνει εντύπωση που πάρα πολλά μέλη τους προτιμούν από yamaha, denon, marantz. Κάποια στιγμή αργότερα όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων θα θελα κι εγώ να αναβαθμίσω τον ενισχυτή μου με έναν που να περιλαμβάνει και τα καινούρια φορμά. Ρωτάω λοιπόν, γιατί τόση επιμονή στους pioneer; Ολοι αυτοί που επιμένετε έχετε ακούσει τους εν λόγω ενισχυτές και τους έχετε συγκρίνει με βάση κοινή αλυσίδα ηχείων-καλωδίων-χώρων; Δηλαδή στα ίδια λεφτά οι pioneer είναι καλύτεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους; Σε ποια σημεία; Θα χε ενδιαφέρον να ακούσω τις απαντήσεις από ανθρώπους που πράγματι δοκίμασαν και σύγκριναν. Επίσης εγώ επειδή έχω τελικό θα με ενδιέφερε καθαρά ως προενισχυτής αν ισχύει το ίδιο, πραγματικά όμως μου χει κάνει εντύπωση αυτή η προτίμηση τη στιγμή που εγώ το λέω ξεκάθαρα από δύο προηγούμενες εμπειρίες, δεν θέλω ούτε να τους ακούω ούτε να τους βλέπω, επειδή όμως δεν θέλω να είμαι απόλυτος θα θελα να μάθω αν όντως είναι ανώτεροι απ τους άλλους, ή είναι καθαρά υποκειμενικό οπότε πάσο, ευχαριστώ.

Εγω προσωπικα δεν έχω τίποτα ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ των Pioneer ενισχυτων. Απότι διάβασα μου λέτε να σκάσω λεφτά κυρίως για έναν καλό ενισχυτή και να μην προτιμήσω ένα καλύτερο sub από τον μαμίσιο Ρόιστερ. Ο VSX 521 έχει 240ευρώ. Ποιός ενισχυτής μέχρι 300 ευρώ "κάνει" για τα 25/5 Ρόιστερ; Αφού με τον Pioneer 521 παίζει να έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
Υ.Γ Δεν με ενδιαφερει το 7.1 ή το iphone ipad κτλ

Last edited:

Βλέπω μια τάση τον τελευταίο καιρό πολύ έντονη για pioneer. Μου κάνει εντύπωση που πάρα πολλά μέλη τους προτιμούν από yamaha, denon, marantz. Κάποια στιγμή αργότερα όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων θα θελα κι εγώ να αναβαθμίσω τον ενισχυτή μου με έναν που να περιλαμβάνει και τα καινούρια φορμά. Ρωτάω λοιπόν, γιατί τόση επιμονή στους pioneer; Ολοι αυτοί που επιμένετε έχετε ακούσει τους εν λόγω ενισχυτές και τους έχετε συγκρίνει με βάση κοινή αλυσίδα ηχείων-καλωδίων-χώρων; Δηλαδή στα ίδια λεφτά οι pioneer είναι καλύτεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους; Σε ποια σημεία; Θα χε ενδιαφέρον να ακούσω τις απαντήσεις από ανθρώπους που πράγματι δοκίμασαν και σύγκριναν. Επίσης εγώ επειδή έχω τελικό θα με ενδιέφερε καθαρά ως προενισχυτής αν ισχύει το ίδιο, πραγματικά όμως μου χει κάνει εντύπωση αυτή η προτίμηση τη στιγμή που εγώ το λέω ξεκάθαρα από δύο προηγούμενες εμπειρίες, δεν θέλω ούτε να τους ακούω ούτε να τους βλέπω, επειδή όμως δεν θέλω να είμαι απόλυτος θα θελα να μάθω αν όντως είναι ανώτεροι απ τους άλλους, ή είναι καθαρά υποκειμενικό οπότε πάσο, ευχαριστώ.

Αντικειμενικό στον ήχο δεν υπάρχει , όλα υποκειμενικά είναι ειδικά όταν μιλάμε για ενισχυτές οπού η απόδοση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κυρίως τα ηχεία και τον χώρο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ενισχυτές αλλά οι Pioneer σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι πολύ καλή επιλογή. Έχοντας δοκιμάσει Denon , Pioneer, Yamaha , Onkyo (με Roister Emphasis, Monitor Audio BX/RS, Klipsch RF) βρίσκω την Pioneer συγκριτικά καλύτερη σε HT επιδόσεις , σύστημα ισοστάθμισης ,
ευκολίες ενώ δεν μου αρέσει σε μουσική (εκεί Denon δαγκωτό-ειδικά με MA- ) . Τώρα κατα πόσο ενας AV μπορεί να παίξει μουσική σωστά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ξεφύγουμε.
Αν η Onkyo κόστιζε όσο στην Γερμανία θα είχα άλλη άποψη για τον καλύτερο budget ενισχυτή.
Άρα με τα δεδομένα της τιμής και του χώρου ψηφίζω Pioneer

Αντικειμενικό στον ήχο δεν υπάρχει , όλα υποκειμενικά είναι ειδικά όταν μιλάμε για ενισχυτές οπού η απόδοση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κυρίως τα ηχεία και τον χώρο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ενισχυτές αλλά οι Pioneer σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι πολύ καλή επιλογή. Έχοντας δοκιμάσει Denon , Pioneer, Yamaha , Onkyo (με Roister Emphasis, Monitor Audio BX/RS, Klipsch RF) βρίσκω την Pioneer συγκριτικά καλύτερη σε HT επιδόσεις , σύστημα ισοστάθμισης ,
ευκολίες ενώ δεν μου αρέσει σε μουσική (εκεί Denon δαγκωτό-ειδικά με MA- ) . Τώρα κατα πόσο ενας AV μπορεί να παίξει μουσική σωστά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ξεφύγουμε.
Αν η Onkyo κόστιζε όσο στην Γερμανία θα είχα άλλη άποψη για τον καλύτερο budget ενισχυτή.
Άρα με τα δεδομένα της τιμής και του χώρου ψηφίζω Pioneer

Να παω για κάποιον άλλο Pioneer ενισχυτή; Ο 921 είναι κορυφή..ΟΚ αλλά ανεβαίνει πολύ το budget..

Πιστευω πως οι ενισχυτες μεχρι τα 500 ευρω ειναι καταληλη για να συνοδεψουν κυρίος ηχεια βασεις,απο κει και περα ο καλυτερος κριτης ειναι το αυτη του καθενος...ακουσε πως παιζουν τα ποιο φτηνα,ακου και κανενα ποιο ακριβο και βγαλε μονος το συμπερασμα το τι σου κανει και τι οχι.
Τωρα ολα τα παιδια εδω μονο να βοηθησουν θελουν ο καθενας απο εμπειριες που εχει και θα ηταν κριμα να επιλεξης κατι που μετα θα το μετανιωσεις.Πανε ακου απο δευτερα κανα ηχειο και κανα ενισχυτη και τα ξανα λεμε.

Πιστευω πως οι ενισχυτες μεχρι τα 500 ευρω ειναι καταληλη για να συνοδεψουν κυρίος ηχεια βασεις,απο κει και περα ο καλυτερος κριτης ειναι το αυτη του καθενος...ακουσε πως παιζουν τα ποιο φτηνα,ακου και κανενα ποιο ακριβο και βγαλε μονος το συμπερασμα το τι σου κανει και τι οχι.
Τωρα ολα τα παιδια εδω μονο να βοηθησουν θελουν ο καθενας απο εμπειριες που εχει και θα ηταν κριμα να επιλεξης κατι που μετα θα το μετανιωσεις.Πανε ακου απο δευτερα κανα ηχειο και κανα ενισχυτη και τα ξανα λεμε.

Φυσικά δεν είπα το αντίθετο ότι θελετε να βοηθησετε.. κάθε άλλο, γιαυτο ρωταω κιολας στο φόρουμ. Απο βδομαδα θα εχω τα νεοτερα. Ευχαριστω

Να παω για κάποιον άλλο Pioneer ενισχυτή; Ο 921 είναι κορυφή..ΟΚ αλλά ανεβαίνει πολύ το budget..

Εχεις πάρει μια ιδέα για να κινηθείς , Αθήνα μένεις , ξεκίνα ακροάσεις για να αποφασίσεις
ΑΝ μπορείς να ακούσεις και τους 2 με τα ΙΔΙΑ ηχεία θα σου λυνόταν η απορία
Στην τελική άμα επιλέξεις τον 921 πάρε αργότερα sub , εξάλλου το sub δεν θα σου λείψει στην αρχή.

Καλή συνέχεια

Όλα είναι σχετικά....όταν πήρα τα roister emphasis 25,5,c5 (κοντεύουν 2 χρόνια) o <<μικρούλης>> harman kardon avr 142 έκανε 500 ευρώ...τώρα κάνει 225. Σε πληροφορώ ότι ούτε περνάει από το μυαλό μου να τον αλλάξω. Βέβαια οι harman kardon ήταν/είναι ειδική κατηγορία στον ήχο (ποιότητα, άψογα τροφοδοτικά)...

Υπαρχουν κι αλλα set-up out there εκτος τους Pioneer Yamaha Denon Onkyo, και τα ηχεια που αναφερθηκαν..
Ενισχυτες βγαζει κι η Sony 7,2 με ολα τα κομφορ κι ιδανικοι γι αυτους με Bravia tv ,ηχεια υπαρχουν και τα Wharfedale value 4 money etc etc...
Στα 1050 ευρω παιζουν τα ..Sony Str-DH820 ,Diamond 9.5,10.1,10cs,Yamaha-sw030 ,κομπλε 5,1 3D και ολα τα ρεστα μια κι εξω!

Όλα είναι σχετικά....όταν πήρα τα roister emphasis 25,5,c5 (κοντεύουν 2 χρόνια) o <<μικρούλης>> harman kardon avr 142 έκανε 500 ευρώ...τώρα κάνει 225. Σε πληροφορώ ότι ούτε περνάει από το μυαλό μου να τον αλλάξω. Βέβαια οι harman kardon ήταν/είναι ειδική κατηγορία στον ήχο (ποιότητα, άψογα τροφοδοτικά)...

Το μηχανημα μπορει να ειναι καλο και να κανει τι δουλεια του αλλα οταν ερθει η ωρα να αναβαθμιστης θα πας σε ποιο πανω κατηγορια.

Εχει τύχη να ακουσεις ποτε το σετ που εχει με μεγαλυτερο ενισχυτη?

Και εγω στο πρωτο μου home cinema εκει γυρο ξεκινισα καλημερα.....

Το μηχανημα μπορει να ειναι καλο και να κανει τι δουλεια του αλλα οταν ερθει η ωρα να αναβαθμιστης θα πας σε ποιο πανω κατηγορια.

Εχει τύχη να ακουσεις ποτε το σετ που εχει με μεγαλυτερο ενισχυτη?

Και εγω στο πρωτο μου home cinema εκει γυρο ξεκινισα καλημερα.....

Εγω πάντως δεν κοιταζω τόσο "μακριά" για την ώρα. Δηλ δεν με ενδιαφερει αν ο vsx521 πχ στο μέλλον θα θέλει αλλαγή για δυνατοτερα ηχεία. Κοιτάζω απλά να κάνει δουλειά με τα Emphasis. Θα τα ακουσω απο βδομαδα με διαφορετικουσ -ελπιζω- ενισχυτες και θα πω την αποψη μου. Μου κανει εντυπωση ωστόσο πως απότι βλεπω στη τιμη αυτή δεν υπάρχουν αντίστοιχα καλά ηχεία με τα Emphasis. Τουλάχιστον με αυτα που διαβαζω εδώ.

Εγω πάντως δεν κοιταζω τόσο "μακριά" για την ώρα. Δηλ δεν με ενδιαφερει αν ο vsx521 πχ στο μέλλον θα θέλει αλλαγή για δυνατοτερα ηχεία. Κοιτάζω απλά να κάνει δουλειά με τα Emphasis. Θα τα ακουσω απο βδομαδα με διαφορετικουσ -ελπιζω- ενισχυτες και θα πω την αποψη μου. Μου κανει εντυπωση ωστόσο πως απότι βλεπω στη τιμη αυτή δεν υπάρχουν αντίστοιχα καλά ηχεία με τα Emphasis. Τουλάχιστον με αυτα που διαβαζω εδώ.

Κοίτα , 5νταδα ηχειων στα 500-600 ευρω συνηθος μιλαμε για ηχεια βάσης αλλα σιγουρα υπαρχουν και αλλα ηχεια.

Οσο για τον 521 καλος ειναι θα παιξει και ο yamaha 371 με τα 200 ευρω θα παιξει οπως θα παιξει πολυ καλυτερα και ο 2020 pioneer,
γι αυτο μη τρελενεσαι καθενας κοιταει την τσεπη του και τα γουστα του και την τρελα του.

Υπάρχουν και τα KEF (C5/C7) και τα crystal audio ( TXT1/TXT2) ακόμη.

Μόλις μίλησα με ΗΧΟ ΕΚΦΡΑΣΗ, κάνουν καλύτερη τιμή στα piano black (τα δίνουν όσο τα wenge - έτσι είπαν απο τηλ) και έχουν προσφορά το sub αυτό http://www.skroutz.gr/s/392970/Yamaha-MSR800.html στα 400 ευρώ! Για τον ενισχυτή 521 μου είπαν ότι είναι "μια χαρα" για τα Ρόιστερ. Δευτερα η Τριτη θα παω απο εκει.