Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000€

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Σε δικάναλους ενισχυτές είναι ένας μπούσουλας. Σε AVR πολύ δύσκολο. Κι αυτό γιατί η ενίσχυση ενός πολυκάναλου στα 500 ευρώ (50% από 1000 π.χ.) δεν έχει καμία σχέση με την ενίσχυση ενός δικάναλου στα ίδια λ7.

Ανεβαίνοντας κατηγορία ηχείων, αλλάζουν πολλά. Πιο πολύπλοκα crossover, πιο πολλά ρεύματα για να ακούσεις αυτό που έχει να προσφέρει το ακριβότερο ηχείο, άρα θες ποιοτικότερη ενίσχυση κλπ κλπ. Δεν νομίζω ότι ένας εισαγωγικός AVR (όπως ο 521) μπορεί να οδηγήσει και να σου δώσει αυτό που πραγματικά μπορεί να βγάλει ένα ηχείο δαπέδου υψηλότερης κατηγορίας. Αυτό είναι προσωπική μου γνώμη. Κάποιος άλλος ο οποίος ακούει για πρώτη φορά τέτοιο συνδυασμό μπορεί και να εντυπωσιαστεί. Μετά έρχονται τα προσωπικά γούστα. Μπορεί σε κάποιον να αρέσουν οι τονισμένες ψηλές και η υπο-οδήγηση που θα κάνει το ηχείο να ψιλοτσιρίζει ή να του φαίνεται εντυπωσιακό το πλαδαρό μπάσο και να είναι ευχάριστα στα δικά του αυτιά.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τα ακούσω και από άλλον καλύτερο ενισχυτή. Δηλαδή με βάση αυτών που λες φιλε, η γνώμη σου (στα 1000-1200 ευρω) είναι να πάω σε μπροστινά A.S και σε καλύτερο ενισχυτή π.χ VSX 921 και αργότερα να πάρω κεντρικό, sub και πίσω ηχεία; Ξεκίνησα το thread όμως για αγορά Home Cinema... :s και καταλήγω (;;) σε αγορά 2 ηχείων και καλύτερου ενισχυτή :S Μπέρδεμα ρε γμτ

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000€

Αποψη μου, πως καλο ειναι να παρεις και το κεντρικο μαζι με τα μπροστινα εξ'αρχης. Και αυτο γιατι οταν ερθει η ωρα να το αγορασεις αργοτερα ισως να εχει αλλαξει το μοντελο και να μην μπορεις να το βρεις.
Και το σημαντικοτερο ταιριασμα στα ηχεια ενος home cinema, ειναι η μπροστινη τριαδα. Οχι μονο να ειναι της ιδιας εταιρειας αλλα και της ιδιας σειρας.

Το κεντρικό να είναι κάποιο από αυτά; http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?from=most-popular&keyphrase=audio+spectrum

Μην με παρεξηγήσετε, αλλά η συζήτηση στις δύο τελευταίες σελίδες για οδήγηση ηχείων Audio Spectrum από τον VSX-521, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Τα 92dB ευαισθησίας δεν λένε τίποτα. Θα τον καταπιούν αμάσητο τον Pioneer..... :laugh:

Σε παρακαλώ πολύ! Τι λόγια είναι αυτά για τον 521; :ppp Χμμμ οπότε η λύση είναι 921(;;;;)

Οποτε όπως κατάλαβες φιλαρακι έκλεισε το θεμα με τα A.S πήγαινε στα σιγουρα και στα καινουρια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.....

Ουφφφ.... ξεχνάω δηλ το Home Cinema περιορίζομαι στα 3 μπροστινά και στον 921;

Τα Monitor Audio μου τα πρότεινε ο πωλητής, αν είναι να πάρω καινούργια A.S (όντως είδα το λινκ σου και σευχαριστώ, αξίζει) για μπροστινά πρέπει μετά να ψάξω για φθηνά (αν γίνεται και ικανοποιητικά) πίσω ηχεία. Έχεις κάποια άλλη πρόταση; Τα πίσω της A.S πόσο πάνε; Το κεντρικό; Δεν βρήκα τιμές στο νετ. Ξαναλέω ότι η διαφορά A.S με Roister είναι μεγάλη.

Επίσης κατάλαβα ότι "δεν είναι" να πας να ακούσεις ηχεία γαμώτο... Πάντα το μπάτζετ θα ανεβαίνει επειδή θα ακούσεις κάτι καλύτερο.... :S

Δυστυχώς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, το θέμα είναι να αποφασίσεις αυστηρά το μπάτζετ σου και με δοκιμές να προβείς στην αγορά του καλύτερου στα αυτιά σου σ αυτά τα λεφτά. Για τα πίσω τώρα και για κεντρικό δεν έχω δει, στο λινκ που σου δωσα όμως μπορείς να μπεις και να δεις κι άλλα, σου ξαναλέω όμως αποφάσισε τις προτεραιότητές σου, όπως είδες ένα φίλος πιο πάνω είπε ότι τα A.S. δεν θα τα σηκώσει ο pioneer, οπότε πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τι θες, πόσα διαθέτεις, τι συμβιβασμούς θα κάνεις και τι θα θυσιάσεις. Αν πας γι αυτά τα ηχεία, για να πάρεις το αντίστοιχο κεντρικό και πίσω δε σε φτάνουν 1500 ευρώ και θες και ισχυρότερο ενισχυτή, άρα ξεπερνάς το μπάτζετ των 1000 ευρώ που έχεις θέσει, πρέπει να κάτσεις να το σκεφτείς, είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Δυστυχώς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, το θέμα είναι να αποφασίσεις αυστηρά το μπάτζετ σου και με δοκιμές να προβείς στην αγορά του καλύτερου στα αυτιά σου σ αυτά τα λεφτά. Για τα πίσω τώρα και για κεντρικό δεν έχω δει, στο λινκ που σου δωσα όμως μπορείς να μπεις και να δεις κι άλλα, σου ξαναλέω όμως αποφάσισε τις προτεραιότητές σου, όπως είδες ένα φίλος πιο πάνω είπε ότι τα A.S. δεν θα τα σηκώσει ο pioneer, οπότε πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τι θες, πόσα διαθέτεις, τι συμβιβασμούς θα κάνεις και τι θα θυσιάσεις. Αν πας γι αυτά τα ηχεία, για να πάρεις το αντίστοιχο κεντρικό και πίσω δε σε φτάνουν 1500 ευρώ και θες και ισχυρότερο ενισχυτή, άρα ξεπερνάς το μπάτζετ των 1000 ευρώ που έχεις θέσει, πρέπει να κάτσεις να το σκεφτείς, είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Η μόνη λύση για τα A.S είναι αγορά 3 κεντρικών και ενισχυτή καλού και αργότερα ένα καλό sub και 2 πίσω ηχεία. "Χάνω" το home cinema όμως.... Τα 3 κομμάτια και ο ενισχυτής π.χ Pioneer VSX 921 θα πάνε γύρο στα 1500 ευρώ αν λάβουμε υπόψιν και τα καλώδια....

Υ.Γ Τα A.S σε μαύρο μάρεσαν περισότερο από το "ξύλο" αλλά η τιμή ανεβαίνει πολύ... έλεος!

Μη το τρομαζεις το παιδι και με τον http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=8419 μια χαρα θα ειναι αλλα το συνολο παει στα 1800.

Μιας και το μαλι ειναι περιορισμενο παρε εναν 921 και παρτον παραμασχαλα να ακους ηχεια που ειναι στο μπατζετ σου.
Οσο θα ακους τοσο θα σου αρεσουν ηχεια που ειναι αρκετα ποιο ακριβα απο αυτα που μπορεις να παρεις.
Εχεις το καρπουζι εχεις και το μαχαιρι εσυ αποφασιζεις.

Μη το τρομαζεις το παιδι και με τον http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=8419 μια χαρα θα ειναι αλλα το συνολο παει στα 1800.

Μιας και το μαλι ειναι περιορισμενο παρε εναν 921 και παρτον παραμασχαλα να ακους ηχεια που ειναι στο μπατζετ σου.
Οσο θα ακους τοσο θα σου αρεσουν ηχεια που ειναι αρκετα ποιο ακριβα απο αυτα που μπορεις να παρεις.
Εχεις το καρπουζι εχεις και το μαχαιρι εσυ αποφασιζεις.

Και ο Pioneer VSX-2021 απαγορευτικός είναι ρε συ... Δηλαδή με τον 921 θα ακούσω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στα ηχεία απ' ότι με τον 521; Χωρίς να είμαι ειδικός από τα χαρακτηριστικά των 2 δεν βλέπω τρομερή διαφορά.

Και ο Pioneer VSX-2021 απαγορευτικός είναι ρε συ... Δηλαδή με τον 921 θα ακούσω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στα ηχεία απ' ότι με τον 521; Χωρίς να είμαι ειδικός από τα χαρακτηριστικά των 2 δεν βλέπω τρομερή διαφορά.

θα εχεις διαφορα σιγουρα αλλα οχι πολυ μεγαλη,μεγαλη διαφορα θα εχεις με τον 2020 οπως οταν ακουσες τα ροιστερ και μετα ακουσες τα Α.Σ και ερωτευτικες.Αλλα οι ερωτες καμια φορα οδηγουν σε τρελες που μετα τις σκεφτομαστε και λεμε μα πως το εκανα αυτο.

Επιδη δε εχεις σκοπο να αλλαξεις τα ηχεια και τον ενισχυτη μετα απο 3-4 χρονια καλυτερα να πας σε κατι αξιολογο.
Σκεψου οτι και τα ροιστερ αν τα ακουσεις με εναν καλο ενισχυτη θα παιξουν αρκετα καλυτερα απο αυτο που ακουσες.

θα εχεις διαφορα σιγουρα αλλα οχι πολυ μεγαλη,μεγαλη διαφορα θα εχεις με τον 2020 οπως οταν ακουσες τα ροιστερ και μετα ακουσες τα Α.Σ και ερωτευτικες.Αλλα οι ερωτες καμια φορα οδηγουν σε τρελες που μετα τις σκεφτομαστε και λεμε μα πως το εκανα αυτο.

Επιδη δε εχεις σκοπο να αλλαξεις τα ηχεια και τον ενισχυτη μετα απο 3-4 χρονια καλυτερα να πας σε κατι αξιολογο.
Σκεψου οτι και τα ροιστερ αν τα ακουσεις με εναν καλο ενισχυτη θα παιξουν αρκετα καλυτερα απο αυτο που ακουσες.

Με ταβάνι τα 1.200 ευρώ (από 800-1000 που ήταν αρχικά) και δεδομένου ότι θέλω ήχο 5.1 η γνώμη σου ποια είναι; Εγω λέω ότι μιας και θα κάνω "μισές δουλειές", καλύτερα να πάω σε ένα φθηνο σετακι τύπου HT3300 με τον 521 και στο μέλλον να πάω σε κάτι καλό με 2.000 ευρώ. Μπορεί να τα σπάνε τα A.S Studio 4 αλλά θα είναι με μέτριο ενισχυτή και χωρίς 2 πίσω ηχεία...

Last edited:
Πάρε το καλύτερο σετ για τα λεφτά που διαθέτεις, μη βασανίζεις άλλο τον εαυτό σου, δηλ. κι εγώ άμα μου βαζε ένας πωλητής να ακούσω τα jmlab utopia, (τα οποία τα άκουσα σε έκθεση και παραλίγο να μείνω μόνιμος κάτοικος εκεί), θα πάω να δώσω 70000 ευρώ που έχουν επειδή άκουσα κάτι θεϊκό; ΟΧΙ φίλε μου θα συμβιβαστείς στα λεφτά που διαθέτεις και δεν θα κάθεσαι να ακούς ηχεία ακριβότερα, δεν θα καταλήξεις ποτέ έτσι, άκουσέ με.

Πάρε το καλύτερο σετ για τα λεφτά που διαθέτεις, μη βασανίζεις άλλο τον εαυτό σου, δηλ. κι εγώ άμα μου βαζε ένας πωλητής να ακούσω τα jmlab utopia, (τα οποία τα άκουσα σε έκθεση και παραλίγο να μείνω μόνιμος κάτοικος εκεί), θα πάω να δώσω 70000 ευρώ που έχουν επειδή άκουσα κάτι θεϊκό; ΟΧΙ φίλε μου θα συμβιβαστείς στα λεφτά που διαθέτεις και δεν θα κάθεσαι να ακούς ηχεία ακριβότερα, δεν θα καταλήξεις ποτέ έτσι, άκουσέ με.

Πολυ σωστός.και νόμιζα πως μόνο εγω ήμουν τρελός που σκαλωσα με ναυτιλους...!!!!