Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000€

Με μπέρδεψες... δε θες να δίνεις εικόνα στην tv μέσω ενισχυτή αλλά μόνο ήχο? τι εννοείς?
Αν δώσεις ήχο στην tv θα καταλήξεις να την έχεις στο mute γιατί θα έχει διαφορά φάσης με τον ήχο των ηχείων.
από το blue ray αν δε συνδέσεις hdmi ή στη χειρότερη 5,1 analogue (για την οποία σε σημερινά δεδομένα καλείσαι να πληρώσεις πολύ παραπάνω από την hdmi) με τον ενισχυτή χάνεις τα τελευταία format ήχου. Μέσω οπτικής θα παίρνεις μόνο dts & dolby digital.

Ευχαριστώ παίδες. Πήρα τα Audio Spectrum AV-4. Ο ήχος είναι ένα κλικ κάτω από Studio 4 και εκτιμώ 2 σκάλες πάνω από Roister (αν όχι παραπάνω). Η τιμή ήταν σκότωμα και τα ηχεία είναι σχεδόν καινούργια. Άστρωτα ακόμα. Τα κοίταξα με έναν "γνώστη" φίλο.

Τώρα πάω για ενισχυτή.

Φίλε Panoramious, έχω 1. WD Media Player 2. Panasonic Blueray Player και 3. PS3

Δεν θέλω να συνδέσω τον media player στον -μελλοντικό- ενισχυτή με HDMI αλλά με οπτική ίνα, κι αυτό επειδή αν τον συνδέσω με HDMI τότε θα πρέπει συνέχεια όταν βλέπω ταινιες στο wd player να έχω ανοιχτό τον ενισχυτή. Για PS3 ισχύει το ίδιο. Μόνο το bluray player θέλω να συνδέσω με HDMI και να ακούω αποκλειστικά από τα A.S τον ήχο και όχι από ΤV.

Συμπέρασμα:

Να βρω κάποιον μεταχειρισμένο "σκυλίσιο" ενισχυτή που σηκώνει πολλά watt, κι ας μην είναι τελευταίας τεχνολογίας (3D, ipod κτλ), αρκεί να σηκώνει τα ηχεία πιο άνετα από τον 921 πχ;

ΙΙ. Ακούσαμε 3 διαφορετικά ζευγάρια ηχείων από τον ίδιο ενισχυτή (έναν Yamaha παλιό ακρειβό νομίζω) μεταξύ των οποίων τα Audio Spectrum EOLOS και άλλο ένα μοντέλο της Audio Spectrum Monitor. Τα A.S AV-4 όπου και αγόρασα,´είχαν καλύτερο μπάσο από τα άλλα δύο ενώ στην καθαρότητα του ήχου δεν τα πήγαν άσχημα´. ΟΚ, τα Eolos ήταν κορυφαία, αλλά υστερούσαν σε μπάσο, δηλαδή για Home Cinema κυρίως και 2ον για μουσική, τα A.S AV-4 ήταν ιδανικότερα από τα άλλα δύο που άκουσα.

ΙΙΙ. Δεν θα προχωρήσω σε sub άμεσα. Θα τα δοκιμασω πρώτα μόνα τους για να ακούσω το μπάσο. Έχουν 2 πλαϊνά γουφεράκια τα οποία τα σπάνε!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Παίζοντας τα 3 ζεύγη ηχείων στην ίδια στάθμη ενισχυτή, τα AV-4 ακούγονταν πιο δυνατά από τα άλλα δύο. Άρα ο 921 θα τα σηκώνει μια χαρά εκτιμώ.

Next Step

Επόμενο βήμα λοίπόν είναι η αγορά ενισχυτή. Ποιά η γνώμη σας σχετικά με αυτό που έγραψα περί μεταχειρισμένου αλλά "σκυλίσιου" ενισχυτή; Ή να πάρω τον 921 καινούργιο να χω το κεφάλι μου "ήσυχο";

Υ.Γ Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές. Τα Roister είναι πολύ καλά για την τιμή τους (καινούργια) αλλά τα Audio Spectrum AV-4 είναι -τουλάχιστον για το δικό μου αυτί και γούστο- δύο σκάλες πιο πάνω.

Last edited:
Με μπέρδεψες... δε θες να δίνεις εικόνα στην tv μέσω ενισχυτή αλλά μόνο ήχο? τι εννοείς?
Αν δώσεις ήχο στην tv θα καταλήξεις να την έχεις στο mute γιατί θα έχει διαφορά φάσης με τον ήχο των ηχείων.
από το blue ray αν δε συνδέσεις hdmi ή στη χειρότερη 5,1 analogue (για την οποία σε σημερινά δεδομένα καλείσαι να πληρώσεις πολύ παραπάνω από την hdmi) με τον ενισχυτή χάνεις τα τελευταία format ήχου. Μέσω οπτικής θα παίρνεις μόνο dts & dolby digital.

Ξέρεις αν μπορω να πάρω πολυκαναλο ήχο απο HDMI υπολογιστη;στις ρυθμίσεις ηχου για την HDMI έξοδο βλεπω να βγάζει μόνο στερεοφωνικο.τι χρειάζεται να κανω;δεν εχω bleuray player μηχάνημα.εχει ο υπολογιστής οποτε μην πάρω και μηχάνημα....

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Αστο ειναι μεγαλύτερη διάφορα.400 με 580.ειναι μεγαλύτερη διάφορα και δεν αξιζει απλα για έξοδο και προενυσχυση να δώσεις τόσα.τωρα καμια προτίμηση;

Αν πληρωσεις μετρητα των βρισκεις κοντα στα 500 ,οσο για την προενισχυση αξιζει σιγουρα (για μενα).
Η δευτερη εξοδο ειναι βασικη εαν εχεις σκοπο να συνδεσεις και TV και προτζεκτορα ή μπορει να ειναι σημαντικη στη μεταπωλητικη αξια του ενισχυτη.

Ποιά είναι η πρόταση σας.... να πάω σε αγορά πίσω ηχείων και αγορά 921, ή να μην αγοράσω ακόμα πίσω ηχεία και να πάω σε κάποιον καλυτερο ενισχυτη απο 921 μέχρι 700-750 ευρώ; Τα Audio Spectrum AV4 είναι 91 ή 92db, 8Ω και πολύ ευαίσθητα. Δεν τρώνε πάρα πολύ ρεύμα.

Πείτε προτάσεις για ενισχυτές εως 700-750 ευρώ. Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Αν πληρωσεις μετρητα των βρισκεις κοντα στα 500 ,οσο για την προενισχυση αξιζει σιγουρα (για μενα).
Η δευτερη εξοδο ειναι βασικη εαν εχεις σκοπο να συνδεσεις και TV και προτζεκτορα ή μπορει να ειναι σημαντικη στη μεταπωλητικη αξια του ενισχυτη.

+ 1 και από μένα.Σταύρο η διαφορά του 671 με 771 είναι 90ευρω και πιστεύω ότι αξίζει για τους λογούς που ανέφερε και ο THEOJJ.

+ 1 και από μένα.Σταύρο η διαφορά του 671 με 771 είναι 90ευρω και πιστεύω ότι αξίζει για τους λογούς που ανέφερε και ο THEOJJ.

Για την μεταπωληση σύμφωνο σιγουρα.πολλα τα λεφτα αν τα καταφέρεις να τον ριξεις δεν ειναι αλλα δεν εχω σκοπό να χρησιμοποιηθεί προτζεκτορας ουτε τελικός οποτε οτι μπορούμε ας γλιτώσουμε.οποτε τι προτείνετε μεταξύ 921-671;

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Ποιά είναι η πρόταση σας.... να πάω σε αγορά πίσω ηχείων και αγορά 921, ή να μην αγοράσω ακόμα πίσω ηχεία και να πάω σε κάποιον καλυτερο ενισχυτη απο 921 μέχρι 700-750 ευρώ; Τα Audio Spectrum AV4 είναι 91 ή 92db, 8Ω και πολύ ευαίσθητα. Δεν τρώνε πάρα πολύ ρεύμα.

Πείτε προτάσεις για ενισχυτές εως 700-750 ευρώ. Ευχαριστώ

Εξαρτάται τι θέλεις εσύ πχ αν είναι πιο πολύ για HC να πας στην πρώτη λύση, ενώ για μουσική θα πρέπει να πάρεις καλύτερο ενισχυτή.

Ξέρεις αν μπορω να πάρω πολυκαναλο ήχο απο HDMI υπολογιστη;στις ρυθμίσεις ηχου για την HDMI έξοδο βλεπω να βγάζει μόνο στερεοφωνικο.τι χρειάζεται να κανω;δεν εχω bleuray player μηχάνημα.εχει ο υπολογιστής οποτε μην πάρω και μηχάνημα....
control panel / hardware and sound / manage audio devices / δεξί κλιλ πάνω στο hdmi και properties. Δες αν έχεις ορίσει πολυκάναλο σύστημα και κάνε κλικ στα format που θέλεις να αποστέλλονται

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Εξαρτάται τι θέλεις εσύ πχ αν είναι πιο πολύ για HC να πας στην πρώτη λύση, ενώ για μουσική θα πρέπει να πάρεις καλύτερο ενισχυτή.

Είναι για HC κυρίως, ωστόσο τα ηχεία βγάζουν πολύ καλό ήχο για μουσική και δεν θέλω να "χάσω" λόγω ενισχυτή. Πίσω ηχεία αγοράζω και μεταχειρισμένα πολύ φθηνά.

Για την μεταπωληση σύμφωνο σιγουρα.πολλα τα λεφτα αν τα καταφέρεις να τον ριξεις δεν ειναι αλλα δεν εχω σκοπό να χρησιμοποιηθεί προτζεκτορας ουτε τελικός οποτε οτι μπορούμε ας γλιτώσουμε.οποτε τι προτείνετε μεταξύ 921-671;

Σταύρο εγώ θα διάλεγα τον 921 νομίζω το είχα ξαναπεί για του λογούς ότι έχει πιο καλή συμβατότητα με συσκευές Apple(iPod,iPhone,iPad,AirPlay)και Χαρακτηριστικά Δικτύωσης
Wireless LAN (μέσω προαιρετικού αντάπτορα AS-WL300).Στα θετικά του και ο Ισοσταθμιστής MCACC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Είναι για HC κυρίως, ωστόσο τα ηχεία βγάζουν πολύ καλό ήχο για μουσική και δεν θέλω να "χάσω" λόγω ενισχυτή. Πίσω ηχεία αγοράζω και μεταχειρισμένα πολύ φθηνά.

Εμ εδώ σε θέλω τι θέλεις πιο πολύ δικάναλο η hc; :hmmmm:

control panel / hardware and sound / manage audio devices / δεξί κλιλ πάνω στο hdmi και properties. Δες αν έχεις ορίσει πολυκάναλο σύστημα και κάνε κλικ στα format που θέλεις να αποστέλλονται

Αυτο λέω.παω εκει στην καρτέλα AMD HDMI output δεξι κλικ/ρύθμιση παραμέτρων ηχειων και έχει κανάλια ηχου στερεοφωνικα μόνο καμια άλλη επιλογη.και σαν υποστηριζομενες μορφές έχει 48kz.βγάζει ήχο στον ενισχυτη αλλα στερεο.καμια ιδέα;στειλε μου σαν μήνυμα μην το κάνουμε off topic.σορρυ παιδια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Εμ εδώ σε θέλω τι θέλεις πιο πολύ δικάναλο η hc; :hmmmm:

HC κυρίως. Αν δεν παω στον 921 τοτε θα ανεβω κατηγορια αλλα δεν θα προβω σε αλλες αμεσες αγορες.

Σταύρο λογικά θα πρέπει να κοιτάξεις αν το υποστηρίζει η κάρτα σου, δες όμως και το μενού αν έχει επιλογές pcm και bitstream

Σταύρο λογικά θα πρέπει να κοιτάξεις αν το υποστηρίζει η κάρτα σου, δες όμως και το μενού αν έχει επιλογές pcm και bitstream

Η καρτα ειναι τούμπανο αδελφέ όπως και ο υπολογιστής όλος.δεν ξέρω τι γίνεται αν ειναι θεμα windows.έψαξα τα παντα.αστα.αμαν.βοηθειααααααα

Η καρτα ειναι τούμπανο αδελφέ όπως και ο υπολογιστής όλος.δεν ξέρω τι γίνεται αν ειναι θεμα windows.έψαξα τα παντα.αστα.αμαν.βοηθειααααααα
Δυστυχώς από home theater pc δεν κατέχω καθόλου ώστε να μπορώ να σε βοηθήσω, μου κάνει εντύπωση όμως να μην έχει μενού να μπορείς να δεις τις επιλογές εξόδου ήχου.