Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

εγω Δημητρη θα πηγαινα σε καλυτερο ενισχυτη και μεγαλυτερα ηχεια.
στα 40τμ,εχω την εντυπωση οτι με τα zensor 5(τα οποια εχω αλλα σε χωρο 25τμ)θα εισαι μονιμως με το sub ανοιχτο.

Στο πολυκάναλο μπορεί (και πρέπει μάλλον) με τέτοια σαμπάρα να δηλώσει αποκοπή στα μπροστινά 80hz οπότε δε νομίζω να έχεις θέμα. Τώρα στο δικάναλο... Πάντως μεγαλος συμβιβασμός δε βλέπω να υπάρχει. Σίγουρα τα zenzor 7 με δικάναλο τελικό σε avr με preouts θα είχαν σοβαρή διαφορά αλλά και έτσι μια χαρά μουσική θα ακούς.

αρα το sub απαραιτητα ανοιχτο σε αυτην την περιπτωση.
γι`αυτο και ανεφερα μεγαλυτερα ηχεια και ενισχυτη.απο την στιγμη που ο φιλος δεν εχει προβλημα να παιζει συνεχεια το σαμπακι του,προφανως με τετοιο θηριο,δεν το συζηταμε...:a0210:

Παιδιά τα μέτρησα ακριβώς τώρα. Ο χώρος είναι σύνολο 36τμ αλλά δεν είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο ή τετράγωνο. Απαρτίζεται από τη σαλοτραπεζαρία που είναι ένα μακρόστενο ορθογώνιο 25τμ και την κουζίνα με ένα χωλάκι σύνολο 11τμ που είναι μεν ενιαία με τη σαλοτραπεζαρία (δεν έχει διαχωριστικό) αλλά υπάρχει ένας χωροταξικός διαχωρισμός (δεν είναι στην ίδια ευθεία, το σπίτι έχει πολύ βάθος). Μπορώ να σας ανεβάσω ένα pdf αν θέλετε.

Τα ηχεία και τον ενισχυτή τα έχω πάρει ήδη οπότε δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι.

Τα ηχεία και τον ενισχυτή τα έχω πάρει ήδη οπότε δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι.

καλοακουστα.για τα ηχεια τουλαχιστον,ειμαι σιγουρος οτι θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος.απλα λογω μεγαλου χωρου ειχα ενσταση.
γραψε μας οποτε μπορεις εντυπωσεις για τον συνδυασμο dali&denon.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

Μια ερώτηση μόνο για το SVS. Προχώρησα στην αγορά του από lsound με έμβασμα. Το θέμα είναι ότι είναι out of stock και από ότι μου είπαν θα κάνει σίγουρα 4 με 5 εβδομάδες. Μου αντιπρότειναν να πάρω το SVS PB-2000 με 10% έκπτωση. Πέραν του οικονομικού (μπορώ να το διαπραγματευτώ), μήπως είναι overkill για το σύστημα;

4-5 εβδομάδες είναι πολύ. Bάλε και μια βδομάδα περίπου να έρθει Ελλάδα πάμε για 2 μήνες.
Το overkill είναι σχετικό, παίζει τεράστιο ρόλο σε τί ένταση έχεις σκοπό να ακούς.
Εγώ θα σου έλεγα αν δεν πιέζεσαι οικονομικά να το πάρεις.
Τσέκαρε και διαστάσεις γιατί είναι μεγαλούτσικο.

Γιατί όχι το SB 1000?

Αν έχω διαβάσει / καταλάβει σωστά, το SB είναι πιο συχνά επιλογή όσων θέλουν μουσική ενώ το PB αποδίδει καλύτερα σε ταινίες. Εγώ θα κάνω χρήση κυρίως για ταινίες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

4-5 εβδομάδες είναι πολύ. Bάλε και μια βδομάδα περίπου να έρθει Ελλάδα πάμε για 2 μήνες.
Το overkill είναι σχετικό, παίζει τεράστιο ρόλο σε τί ένταση έχεις σκοπό να ακούς.
Εγώ θα σου έλεγα αν δεν πιέζεσαι οικονομικά να το πάρεις.
Τσέκαρε και διαστάσεις γιατί είναι μεγαλούτσικο.

Το ψήνω πολύ αν και έχω ήδη ξεφύγει από το αρχικό budget αλλά τα budget είναι για να τα ξεπερνάμε! :P
Στις διαστάσεις δεν έχω θέμα. Ξέρω ότι είναι γκουμούτσα αλλά δεν με ενοχλεί. Στο σημείο που θα το τοποθετήσω υπάρχει ο χώρος και θα έχει και αέρα.
Τώρα για το αν θα το πάρω, θέλω πρώτα να δω τι θα μου απαντήσουν στο mail που έστειλα και μετά θα πράξω αναλόγως.

Πάντως στον δικό μου -λίγο μεγαλύτερο- χώρο το SB1000 ακούγεται σχετικά καλά. Το 2000 όμως σίγουρα θα τον γέμιζε περισσότερο, πιστεύω ό,τι και να πάρεις θα καλυφθείς.

Ήρθαν Denon avr-x2200w, Dali Zensor 5, Dali Zensor 1 και Dali Zensor Vokal. Περιμένω SVS PB-2000.

Δεν γνώριζα ότι δεν περιέχονται καλώδια στα ηχεία, οπότε τώρα πρέπει να πάρω. Πέρα από τη συμβουλή που μου έδωσε ένας φίλος να είναι 2,5mm, πρέπει να προσέξω τίποτε άλλο;

Να σημειώσω ότι η απόσταση καλωδίου για τα πίσω θα είναι περίπου 11μ για το ένα και 7,7μ για το άλλο λόγω του ότι θα τα πάω τοίχο - τοίχο κάνοντας ένα Π. Θα πρέπει να προσέξω κάτι λόγω του μεγάλου μήκους;

Ιδιο μηκος και τα 2 καλωδια,ανεξαιρετως αποστασης των ηχειων.δυστηχως θα χρεωθεις καποια μετρα παραπανω,αλλα ετσι ειναι το σωστο.

Ιδιο μηκος και τα 2 καλωδια,ανεξαιρετως αποστασης των ηχειων.δυστηχως θα χρεωθεις καποια μετρα παραπανω,αλλα ετσι ειναι το σωστο.

Ελααα....κουταμάρες...θα είναι το ένα 20mΩ παραπάνω και κάτι έγινε...

Last edited:
Ελααα....κουταμάρες...θα είναι το ένα 20mΩ παραπάνω και κάτι έγινε...

νταξει ρε συ Γιαννη.λεμε τι αναφερεται ως σωστο.δεν ειναι κατι συνταρακτικο,αλλα 4 μετρα διαφορα,ειναι σημαντικη σε μεγαλες αποστασεις και τα πισω ηχεια που εχει, ειναι σχετικα μεγαλα.γιατι να εχει εστω και μια μικρη απωλεια,για 2-3 ευρω παραπανω?

Που βρήκες 2.5χιλ καλώδιο με κάτω από 1 το μέτρο?

http://www.k73.gr/p.Biokal-Red-Black-2-x-2-50mm-Kalodio-Icheion-Loudspeaker-Cable.1227151.html

2χ1.50 πηρα εγω για τα δικα μου τα dali zensor pico.
Του φιλου δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλυτερα,αλλα αφου θελει 2.5αρι,τα 3 και κατι μετρα παραπανω θα του βγουν σχεδον 4 ευρω παραπανω.νομιζω οτι αξιζει τον κοπο..