Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

Οκ παω πάσο....Ο καθένας μπορεί να κάνει τα μαθηματικά και να βγάλει τι δικά του συμπεράσματα.

Δεν θα σκάσουμε για 3 μέτρα παραπάνω καλώδιο! :)

Οπότε, ατερμάτιστο, ofc καλώδιο, ίδιου μήκους για τα αντίστοιχα ηχεία.

Τι λέτε γι' αυτό;

Αυτό είναι AWG 14 όχι AWG 12 που θές. Αν προσέξεις λέει 2.5 χιλιοστά στο τετράγωνο. Εσύ θες 2.5χιλ. διάμετρο.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

Δεν θα σκάσουμε για 3 μέτρα παραπάνω καλώδιο! :)

Οπότε, ατερμάτιστο, ofc καλώδιο, ίδιου μήκους για τα αντίστοιχα ηχεία.

Τι λέτε γι' αυτό;

Μια χαρά είναι,δες και της Ελληνικής viokal...

Γιάννη τώρα με μπέρδεψες! :P

Στο ίδιο site σε άλλα καλώδια αναφέρει 2,5mm και σε άλλα 2,5mm[SUP]2[/SUP].

Πίστευα ότι ήταν το ίδιο.

Δεν είχα υπόψη μου το AWG. Τώρα που μπήκα σε ένα calculator, μου γράφει ότι 2,5mm (περίπου 5mm[SUP]2[/SUP]) είναι το AWG10.

Άρα θα ψάχνω για καλώδιο που θα λέει ή 2,5mm ή 5mm[SUP]2[/SUP] ή AWG10;

Εσύ χρειάζεσαι awg 12. αυτό που είναι σε τετραγωνικά μετρά την επιφάνεια. Κανένα καλώδιο δεν είναι επ ακριβώς. Όπου βλέπεις 2,5mm2 ειναι awg 14 όπως είναι το δικό μου το QED 79. Το οποίο δεν προτείνεται για πάνω από 10μ. Να κοιτάς για είτε AWG 12, ή διάμετρο >2mm, ή επιφάνεια >3.3mm2.

Χάνω ή κερδίζω όσο ανεβαίνω σε διάμετρο; Ή εξαρτάται συνδυαστικά και από την απόσταση; Αν πχ για τα μπροστά (μήκος 3μ) πάρω ίδιο καλώδιο με τα πίσω (AWG 12 ή πιο μεγάλης διαμέτρου) αντί για AWG 14 που έχεις κι εσύ, θα επηρεάσει (θετικά ή αρνητικά, έστω και θεωρητικά) την απόδοση; Θέλω να καταλάβω πώς λειτουργεί το πράγμα στη θεωρία λίγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη μου είχε διαφύγει το link που είχες κάνει post. Τώρα το διάβασα και πήρα μια ιδέα. Thnx.

Θα ψάξω κάποιο άλλο καλώδιο και θα ρωτήσω εκ νέου.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

Χάνω ή κερδίζω όσο ανεβαίνω σε διάμετρο; Ή εξαρτάται συνδυαστικά και από την απόσταση; Αν πχ για τα μπροστά (μήκος 3μ) πάρω ίδιο καλώδιο με τα πίσω (AWG 12 ή πιο μεγάλης διαμέτρου) αντί για AWG 14 που έχεις κι εσύ, θα επηρεάσει (θετικά ή αρνητικά, έστω και θεωρητικά) την απόδοση; Θέλω να καταλάβω πώς λειτουργεί το πράγμα στη θεωρία λίγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη μου είχε διαφύγει το link που είχες κάνει post. Τώρα το διάβασα και πήρα μια ιδέα. Thnx.

Θα ψάξω κάποιο άλλο καλώδιο και θα ρωτήσω εκ νέου.

Όταν τα μέτρα είναι πολλά,χρειαζόμαστε μεγαλύτερης διατομής καλώδιο.
Πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα,όπως σου είπε και ο Θανάσης

Τελικά πήρα το τελευταίο καλώδιο που έκανα link (knukonceptz). Το περιμένω σε 2-3 μέρες. Βγήκε αρκετά πιο φθηνά από τα εδώ 12αρια και στο αμερικάνικο site έχει πολύ καλά σχόλια.

Το PB-2000 θα μου έρθει μεθαύριο. Αν διάβασα σωστά στο site ούτε αυτό περιέχει καλώδιο. Θα χρειαστεί οπότε να πάρω ένα. Μονό RCA σε μονό RCA ή μονό RCA σε διπλό RCA; Το manual νομίζω λέει ότι η τυπική σύνδεση με ενισχυτή είναι μονό σε μονό και στο sub το συνδέσεις στο R/LFE.

Να προσέξω τίποτε γι' αυτό το καλώδιο (gold plated κλπ);

Πείτε plz για να το πάρω άμεσα ώστε να τα έχω όλα όταν παραλάβω το sub.

Ευχαριστώ!