Re: Απάντηση: Aγορά ενισχυτή και ηχείων για Home Cinema μέχρι 600 ευρώ
Βοηθατε λιγο ρε παιδια,να το κουρασουμε παρεα,θα σας ειμαι υποχρεος!Βασικα θελω τα ηχεια να ειναι μικρα,διοτιτα πισω σκοπευω να τα βαλω σε 2 μικρα ραφακια,που θα τοποθετησω στον τοιχο η κατευθειαν στον τοιχο!Το θεμα ειναι οτι τα ηθελα ασυρματα,γιατι δεν ξερω πως θα φερω τα καλωδια,ετσι ωστε να μην ειναι στο πατωμα και να φαινονται,ελεω και μικρου παιδιου που θα τα πειραξει σιγουρα!Για βοηθατε ρε παιδια να βγαλω μια ακρη!
Αγαπητε συνρουμιτη, σαν παλαιουρας, ακολουθω τον κανονα της Εγγλεζικης σχολης για επιλογη συσκευων ηχου. Ο Σκωτσεσος (βλεπε τσιγκουνης) λεει. Διαθετω 100 λιρονια για να αγορασω το συστημα μου. Τα 30 πανε στα ηχεια, τα 30 στα ενισχυτικα, 30 σε πηγη ηχου και 10 στα καλωδια. Βεβαια εδω στο σαιτ υπαρχουν ατομα με καλες γνωσεις που θα σε βοηθησουν καλλιτερα.
Ωστοσο, για ηχεια διαλεγεις με δυο παραγοντες, πρωτον να σου αρεσουν οπτικα, γιατι η ψυχηκη ευχαριστηση ειναι ολοκληρομενη αν εισερχεται και μεσω οφθαλμου και μεσω ωτιου. Δευτερον επελεξε οσο πιο ευαισθητα μπορεις για τα χρηματα που διαθετης δλδ ποσα db πρωτα και μην παρασυρεσαι απο τα watt. Tα db λενε ποσο δυνατα θα παιζει το ηχειο σου. Τα W σου λενε ποσο ταισμα θελουν. Ηχεια και ενυσχητης να ταιριαζουν σε W, τα ηχεια σου κυνδινευουν περισσοτερο απο εναν μικροτερο σε αποδωση W ενυσχητη, παρα απο εναν μεγαλυτερο.
Τελος, προσωπικα προσπερναω μια διαφημιση για ηχεια, που αναφερει π.χ. συνολικη ισχυς 1000W, ενω για db δεν λειε τιποτα. Ακομα και καλα ναναι τα ηχεια, θεωρω απαταιωνα, τον πωλητη που αναφερεται μονο σε βατ. Επισης για σπιτικες αναγκες ηχεια 8Ω ειναι μια χαρα, οχι οτι δεν υπαρχουν καλα ηχεια και στα 4Ω αλλα οδηγουνται πολυ πιο δυσκολα, απαιτουν παλληκαρα ενυσχητη, σκληρο αλβανο εργατη που θα παραγει ρευμα με την σεσουλα. Ελπιζω να σε βοηθησα με τις λιγες γνωσεις μου να κανεις καλλιτερη επιλογη, αν οπως ειπα θα βρεις αρκετα παιδια εδω με σωστες γνωσεις που θα σε βοηθησουν τεχνικα. Οι χαιεντακηδες,συνηθως, σνομπαρουν οσους δεν ξοδευουν αρκετα χιλιαρικα για το Hi Fi, ομως υπαρχουν και αρκετοι που χαιρονται να μοιραζονται τις γνωσεις τους.