Aγορά ενισχυτή και ηχείων για Home Cinema μέχρι 600 ευρώ

Επισης με τον πολυκαναλο ενισχυτη μπορω να επιλεξω αν θα παιζουν μονο τα 2 μπροστινα ηχεια,απομονονοντας το κεντρικο για καλυτερη ακροαση μουσικης η αναγκαστικα παιζουν ολα κ μελλοντικα τα πισω???

H καμπίνα του crystal audio δε πολυγεμίζει το μάτι αλλά μου φαίνεται θετικό το bass reflex μπροστά αφού σε βλέπω να το στριμώχνεις. Για home cinema επιβάλλεται να πάρεις woofer. Αφού μόνο αυτό σου χωράει, αυτό πάρε. Δεν είναι και τερράστιος ο χώρος σου.
όλοι οι πολυκάναλοι νομίζω ότι έχουν λειτουργία direct στην οποία παίζουν μόνο τα μπροστινά ηχεία. Ακριβώς για να μπορείς να ακούς δικάναλα μουσική. Εκεί που δεν είμαι και πολύ σίγουρος, ελπίζω να απαντήσει κάποιο άλλο μέλος, είναι τι γίνεται με το sub όταν τα μπροστά ηχεία τα έχει αναγνωρήσει ως small ο ενισχυτής. Σε αυτή την περίπτωση φοβάμαι μήπως συμμετέχει και αυτό, πράγμα που πιθανόν να κάνει ζημιά. Από την άλλη βέβαια, αν έχεις εύκολη πρόσβαση στην πίσω πλευρά του sub και κλείνεις το ρεύμα, θα καθαρίζεις τρόπον τινά. Αυτά με κάθε επιφύλαξη. Καλύτερα κατέβασε το manual του ενισχυτή που σε ενδιαφέρει και δες τι ακριβώς γράφει πως παίζει στα διάφορα modes.

Επισης με τον πολυκαναλο ενισχυτη μπορω να επιλεξω αν θα παιζουν μονο τα 2 μπροστινα ηχεια,απομονονοντας το κεντρικο για καλυτερη ακροαση μουσικης η αναγκαστικα παιζουν ολα κ μελλοντικα τα πισω???

Όλοι οι σύγχρονοι ενισχυτές έχουν επιλογή και για stereo mode, όπως και διάφορους άλλους συνδυασμούς. Η επιλογή του ενισχυτή σου πολύ καλή. Να πάρεις τα ηχεία που αρέσουν στο δικό σου αφτί καλύτερα. Θα σου έλεγα πριν τα πάρεις να δώσεις μία ακρόαση και στα Crystal Audio TX-B1.

Τα zensor τα ακουσες?
Για μενα, μην αγορασεις πριν τα ακουσεις.
Οτι πιο value for money κατα την γνωμη μου.

Καλησπερα παιδια,υπαρχει καποιος απο το φορουμ,ο οποιος να ειναι γνωστης-ηλεκτρονικος,τελος παντων να ξερει να μου κανει τις συνδεσεις στο home cinema,να το ρυθμισει οπως πρεπει κ να μου περασει τα καλωδια σε καναλια,ετσι ωστε να μην φαινονται???

Πόσα δίνεις????
Πλάκα κάνω :flipout:.... μην παρεξηγηθούμε κιόλας!!
Μάλλον θα πρέπει να ασχοληθείς και λίγο μόνος. Να διαβάσεις κανά προσπέκτους από ενισχυτή, ηχεία κλπ
Δεν είναι κάτι το πολύ δύσκολο να συνδέσεις τα καλώδια.
Όσο για τα κανάλια πας σε καταστήματα τύπου Καυκά, Κωνσταντακάτου για π.χ και αγοράζεις αυτοκόλλητα κανάλια
στο πάχος που επιθυμείς. Προχωράς...και αν χρειαστείς κάτι ακόμα δεν νομίζω τα παιδιά από το φόρουμ
να σου αρνηθούν τη βοήθειά τους.

Κατ"αρχην να ευχαριστησω ολους σας για την πολυτιμη βοηθεια σας!Τωρα θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε λεγοντας μου ποιος ειναι ο ιδανικος τροπος για να συνδεσω πανω στο home cinema τις συσκευες που εχω,για να παρω τον καλυτερο δυνατο ηχο!Λοιπον θα εχω ως πηγη για προβολη ταινιων ενα ps3 και ενα media player popcornhour a300.Επισης εχω αποκωδικοποιητη της nova και μια τηλεοραση sony 55w905.Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να συνδεσω τις συσκευες μου???

Mα φυσικά με hdmi όλες. Για τα ηχεία τι καλώδια πήρες;

Για τα ηχεια πηρα αυτα τα καλωδια :http://www.odes.gr/shop/kalodia/kal...ixeion/cambridge-audio-symphony-400-timi.html. Αν συνδεσω απλα με ενα hdmi την tv με τον ενισχυτη θα εχω ηχο απο τα ηχεια οταν παιζει η τηλεοραση η μηπως χρειαζεται οπτικη???Και το media player απλα ενα καλωδιο σε μια εισοδο hdmi του ενισχυτη και ειμαι κομπλε για 5καναλο ηχο???

Αν η τηλεόρασή σου υποστηρίζει audio return channel τότε ναι θα χεις ήχο από το hdmi. Ψάξε στο μενού της για ARC (ή κάπως έτσι) και χρειάζεσαι 1.4 hdmi καλώδια. Για το player ναι κανονικά

Last edited:
Χρειαζομαι 1.4 hdmi καλωδια???Κατσε δηλαδη ολα αυτα που εχω μεχρι τωρα πανε για πεταμα επειδη προφανως τα εχω χρονια και δεν θα ειναι hdmi 1.4.Αν βαλω αυτα που εχω τι προβλημα θα εχω???

Για Arc όπως σου είπα χρειάζεσαι 1.4. Και για 3d επίσης

Σ"ευχαριστω για την απαντηση,αλλα καθ"οτι νεος με το αθλημα,θα ηθελα γενικα μια πιο μπολικη και πιο κατευθυντηρια απαντηση στο πως θα συνδεσω τι και που και ας ακουγεται χαζο,εμενα θα με διευκολυνει.

Καλά ΟΚ. Δεν υπάρχουν καλώδια 1.4 αλλά κουβέντα να γίνεται (για τα καλώδια).

Οι προδιαγραφές του καλωδίου HDMI είναι High Speed ή όχι, με ethernet ή χωρίς. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά marketing.

Εννοείται ότι δοκιμάζεις πρώτα τα υπάρχοντα καλώδια.

Last edited:
Σ"ευχαριστω για την απαντηση,αλλα καθ"οτι νεος με το αθλημα,θα ηθελα γενικα μια πιο μπολικη και πιο κατευθυντηρια απαντηση στο πως θα συνδεσω τι και που και ας ακουγεται χαζο,εμενα θα με διευκολυνει.

Τα πάντα όλα με HDMI στον ενισχυτή. Από την έξοδο του ενισχυτή ένα HDMI στην TV το οποίο θα αναλάβει και την επιστροφή ήχου από την TV προς τον ενισχυτή. Ανοίγεις το "οπσιόν" του ARC στον ενισχυτή που έχεις για να δουλέψει, και... enjoy.

Καλά ΟΚ. Δεν υπάρχουν καλώδια 1.4 αλλά κουβέντα να γίνεται (για τα καλώδια).

Οι προδιαγραφές του καλωδίου HDMI είναι High Speed ή όχι, με ethernet ή χωρίς. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά marketing.

Εννοείται ότι δοκιμάζεις πρώτα τα υπάρχοντα καλώδια.

Φίλε μου τα ίδια πράγματα λες αλλά με άλλα λόγια :p. Προφανώς δεν θα πάει να ζητήσει σε μαγαζί High Speed ή με ethernet. Και αυτά που γράφω είναι από εμπειρία καθώς bluray iso 3d με το power dvd δεν έπαιζε με "παλιό" καλώδιο :p αλλά έπαιζε με καινούργιο γρήγορο. Και για το arc στην δική μου tv

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    54.3 KB · Views: 92