Aγορά ενισχυτή και ηχείων για Home Cinema μέχρι 600 ευρώ

Μόνο που η τηλεόρασή σου λέει HDMI 1.4 που είναι η θύρα, όχι το καλώδιο.

Μεταφράζω: Η συνδεμένη συσκευή πρέπει να υποστηρίζει ARC και HDMI 1.4

Εγώ προτείνω να δοκιμάσει πρώτα τα καλώδια που έχει (αν έχει) και μετά να ψάξει για καινούργια. Εάν πρόκειται για καλώδια γύρω στο 1,5 με 2 μέτρα, θα δουλέψουν. Τουλάχιστον δουλεύει ένα δίμετρο που έχω με τον "χαρακτηρισμό" 1.3

Άλλο η θύρα HDMI με τις εκδόσεις της και άλλο τα καλώδια.

Ουφ παλευω ωρες με το home cinema,αφου το ψιλοσυνδεσα να βγαλω μια ακρη,αλλα τζιφος!Ειμαι ασχετος ρε παιδια,τι να κανω,μη βαρατε!Τα ηχεια τα συνδεσα στον ενισχυτη,αλλα απο ηχο ακουγεται πολυ χαμηλα,πρεπει να το βαλω στο 20 απο το 40 που ξεκιναει για να εχει καποια ενταση,κατι παει στραβα.Τον κοκκινο ακροδεκτη στην κοκκινη υποδοχη και τον μαυρο ακροδεκτη στην μαυρη υποδοχη των ηχειων εβαλα και αντιστοιχα στον ενισχυτη.Δεν συνδεσα το μικροφωνακι στον ενισχυτη που απ"οτι καταλαβα τεσταρει το χωρο και σεταρει τον ηχο??? ,δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο.Επισης δεν εχω συνδεσει ακομα καποια συσκευη στον ενισχυτη,παρα μονο συνδεσα τον ενσχυτη απο το hdmi out του που γραφει και arc, στην θυρα hdmi 1 της tv,που γραφει και αυτη arc αλλα ηχο απο την τηλεοραση στα ηχεια δεν μπορεσα να ακουσω.Ο ενισχυτης λιγο ραδιοφωνακι επαιξα,αυτο μονο καταφερα κ αυτο σε χαμηλη ενταση σαν κατι να μην παει καλα οπως προανεφερα!Εχω ΧΑΩΘΕΙ,ΒΟΗΘΕΙΑ και αυτη της yamaha ενα manual της προκοπης με σαφηνεια και λεπτομερεια δεν δινουν.Επισης το sub δεν το εβαλα ακομη,γιατι δεν χωραει απο την τρυπα της συνθεσης να περασει η πριζα του και πρεπει να ανοιξω μεγαλυτερη τρυπα.Το καλωδιο του sub στη μια του ακρη εχει το ενα βυσμα και στην αλλη εχει 2,γιατι ρε παιδια???Εγω εβαλα το ενα πισω απο το sub και την αλλη ακρη του καλωδιου πισω στον ενισχυτη,το αλλο βυσματακι που παει????Πραγματικα συγνωμη για το πρηξιμο,αλλα πηρα κατι να το ευχαριστηθω και δεν ξερω να βγαλω τα ματια μου και εχω απογοητευτει.

Keep calm and connect everything.

Μετά μας λες τι sub, ενισχυτή και tv έχεις για να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Λοιπον το sub ειναι αυτο:http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...subwoofers/crystal-audio-tx-8sub-8q-timi.html, ο ενισχυτης ειναι αυτος:http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx.../yamaha-rx-v475bl-51-4k-network-usb-timi.html και η τηλεοραση ειναι αυτη:http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Sony-55-KDL55W905ABAEP.htm. Λοιπον πηγα τωρα που κοιμηθηκε η οικογενεια να το ξανασκαλισω κ καταφερα τελικα να ενεργοποιησω το arc του ενισχυτη και να ακοθω την τηλεοραση απο τα ηχεια.Απλα ακουγεται σχεδον μονο του το κεντρικο και πολυ λιγο τα μπροστινα,οταν το βαζω στο cinema,οταν ειναι στο music ειναι πιο ισοροπημενος ο ηχος.Πριν ακουγοντουσαν πολυ χαμηλα τα μπροστινα και μπηκα στο μενου του ενισχυτη και ειδα οτι τα εβλεπα ως small και το αλλαξα σε large,τωρα δεν ξερω αν εκανα καλα,αλλα ακουγονται κανονικα τα ηχεια.Γενικα τι πρεπει να κανω,απο ρυθμισεις στον ενισχυτη???

Αληθεια τελικα ποσα ηχεια πηρες; ολο το σετ των 5;

Panoramix πηρα τελικα τα cambridge audio s30 για μπροστινα,το κεντρικο της σειρας και για surround τα s20,τα οποια δεν τα εχω συνδεσει ακομα,γιατι θελω να εχω χρονο να ασχοληθω,να περασω καναλια για τα καλωδια κτλ.

Έλα βρε, έναν 475 δοκιμάζω αυτές τις μέρες.

Έχει και αυτός ρύθμιση ARC, αλλά υποθέτω ότι την έκανες αφού ακούγεται ο ήχος.

Γενικά αν δεν τα συνδέσεις όλα, τότε κάθε φορά που συνδέεις και κάτι, θα πρέπει να αλλάζεις ρυθμίσεις. Εφ' όσον δεν έχεις sub, τα εμπρός αυτομάτως γίνονται large.

Για το sub κάτι ρώτησες και τα βύσματα. Ο 475 έχει μία έξοδο sub. Το sub από πίσω τι γράφει; Τι βύσματα έχει;

Ο ενισχυτής έχει 17 dsp συνολικά μη παραμετροποιήσιμα όπως τον έψαξα λίγο σήμερα. Το straight είναι εκείνο που παίζει τον ήχο όπως είναι, λαμβάνοντας υπ' όψη τις ρυθμίσεις.

Για να μην πολυσκοτίζεσαι πάντως με τις ρυθμίσεις για τα ηχεία. Βάλε το YPAO και θα βρει τι ηχεία έχεις και θα κάνει την ανάλογη ισοστάθμιση.
Αν του κάνεις firmware update θα περάσει και το spotify. Υπολόγισε κανένα 20άλεπτο με μισάωρο και μετά τον κλείνεις και τον ανάβεις.

Το Volume που είπες πιο πριν, δεν θυμάμαι αν έχει κάποια ρύθμιση για αυτό (κάτι θα έχει, θα το δω αύριο) αλλά πάει από το -80 έως το +16.

Ετσι βλεπω κ εγω οτι ο 475 εχει μια εξοδο sub.Τωρα το sub απο πισω εχει μια υποδοχη που την audio in,τωρα γιατι το καλωδιο που αγορασα στην μια του ακρη εχει 2 βυσματα....Παντως εμενα δεν μου τα εκανε αυτοματα ο ενισχυτης large τα μπροστινα large,εγω τα εκανα.Pleo εχεις να μου προτεινεις τιποτα ρυθμισεις και επισης αυτο το YPAO ειναι απαραιτητο να το κανω,κανει δουλεια???

Για να γίνουν αυτόματα τα εμπρός large, θα πρέπει να του πεις ότι δεν έχεις sub. Αλλιώς θα το βρει το YPAO. Το λέω γιατί είπες ότι δεν τα έχεις συνδέσει όλα ακόμα αλλά θέλεις να ακούς όσο καλύτερα γίνεται αυτά που έχεις συνδέσει.

Το YPAO, σε 2 λεπτά θα βρει τι έχεις συνδέσει και θα τα ρυθμίσει. Απαραίτητο δεν είναι, αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου.

Ρυθμίσεις από εδώ να προτείνω δεν γίνεται. Δεν έχει και πολλές πάντως. Το σύστημα ισοστάθμισης ακούει τα ηχεία και το χώρο σου. Εγώ τι να σου πω να ρυθμίσεις; Από κει και πέρα, αν δεν σου αρέσει κάτι, το αλλάζεις ελάχιστα μέσω των ρυθμίσεων.
Και επειδή είναι αργά για να κάνεις ισοστάθμιση, μπες στο μενού και πεσ' του ότι έχεις μόνο κεντρικό και τα εμπρός. Θα αλλάξει αμέσως ο ήχος!

Last edited:
Pleo σ"ευχαριστω για τη βοηθεια.Συνδεσα και το sub τωρα αλλα δεν παιζει,τι γινεται ρε παιδι μου???Πρεπει να το ανοιξω μεσα απο το μενου του ενισχυτη???Στο μενου του ενισχυτη το εχω στο use το sub απο πισω το εχω ανοιξει,το volume του το εχω σε αρκετη ενταση,αλλα δεν βγαζει κιχ!Μηπως φταει η συνδεση του με τον ενισχυτη???Οπως ξαναειπα το καλωδιο που το εχω συνδεσει εχει μια ακρη με ενα μονο αρσενικο βυσμα και η αλλη ακρη εχει διπλη καταληξη με δυο επισης αρσενικα βυσματα που το ενα απ"αυτα εχει μπει στο subwoofer out του ενισχυτη.Εχει κανεις ιδεα τι συμβαινει???

Υποθέτοντας ότι το έχεις βάλει στην πρίζα, κανονικά σήμα θα έπρεπε να παίρνει το sub.
Την ισοστάθμιση με το YPAO την έκανες;

Όταν λες ότι δεν ακούγεται, να υποθέσω ότι δεν ακούγεται με το test tone του ενισχυτή ή απλά του έχεις βάλει κάτι να παίξει και δεν ακούς; Το πρώτο μας ενδιαφέρει.

Υποθέτοντας ότι το έχεις βάλει στην πρίζα, κανονικά σήμα θα έπρεπε να παίρνει το sub.
Την ισοστάθμιση με το YPAO την έκανες;

Όταν λες ότι δεν ακούγεται, να υποθέσω ότι δεν ακούγεται με το test tone του ενισχυτή ή απλά του έχεις βάλει κάτι να παίξει και δεν ακούς; Το πρώτο μας ενδιαφέρει.
Την εκανα την ισοσταθμιση με το YPAO και ναι δεν ακουγεται με το test tone του ενισχυτη,ουτε στο ραδιοφωνο,ουτε στην τηλεοραση,ουτε πουθενα.Απλα αναρωτιεμαι αν θελει καποια ρυθμιση απο τον ενισχυτη.Λες να μας χαιρετησε το sub προτου καν μου συστηθει???

Την εκανα την ισοσταθμιση με το YPAO και ναι δεν ακουγεται με το test tone του ενισχυτη,ουτε στο ραδιοφωνο,ουτε στην τηλεοραση,ουτε πουθενα.Απλα αναρωτιεμαι αν θελει καποια ρυθμιση απο τον ενισχυτη.Λες να μας χαιρετησε το sub προτου καν μου συστηθει???

Λες να είσαι τόσο άτυχος; Για δυνάμωσε την ένταση από τον ενισχυτή κατά τη διάρκεια του test tone. Βάλε και ένα μονό καλώδιο καλού κακού. Εκεί που είναι το test tone έχει κάπου και τις εντάσεις/ηχείο για δες μήπως το sub είναι πολύ χαμηλά.

Ραδιόφωνο και TV του στέλνουν δικάναλο σήμα, και αν έχεις το straight ή το direct δεν θα παίζει το sub.

Θα ξαναπροσπαθησω αυριο,τι να εχω για να παιξει τοsub στον ενισχυτη???Τωρα το καλωδιο που ειναι διπλο τι να φταιει,δεν ξερανε οι ανθρωποι στις ωδες που μου το πουλησανε?30 ευρω στοιχισε!Παντως ο 475 πισω μια εξοδο για sub εχει,δεν κανω λαθος ετσι???

Μία έξοδο έχει. Μην αγχώνεσαι, ο ενισχυτής είναι πολύ καλός για τα λεφτά του. Εγώ μονό καλώδιο χρησιμοποίησα και έπαιζε κανονικά. Μάλιστα όταν ξεκινάει το YPAO ξεκινάει από πολύ χαμηλό ήχο στο sub, κατόπιν πηγαίνει να δει ποια ηχεία είναι συνδεμένα, περνάει ξανά από το sub και μετά κάνει ισοστάθμιση σε κάθε ηχείο και το sub.

Το διπλο καλωδιο ειναι για οσα σαμπ εχουν input left και right ! Αρα το μονο παει ενισχυτη και η καταληξη μονη,διπλη στο σαμπ!

Μια ερωτηση για τους φιλους που σεταρουν μηχανηματα 5.1!
Ενα φιλαρακι αγορασε τον marantz 1403 και ψαχνει για ηχεια 5.1 για ταινιουλες και χαλαρη μουσικη ως 600 ...
Να παω σε κατι τετοιο http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=3110 ή καλυτερα να του ματσαρω καποια βιβλιοθηκης με κεντρικο και sub?
Ευχαριστω για οποια προταση!