Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Τα ΜΤ 30 έχουν εξαιρετικό Sub, και σαν πακέτο είναι μια χαρά για ταινίες αλλά οι δορυφόροι με την μουσική δεν είναι τίποτα σπουδαίο - μάλλον κουραστικοί. Βέβαια για την οδήγησή τους θα ήταν μια χαρά και ο 506! Ο ενισχυτής σου αξίζει ένα καλύτερο σετ.
 
Φιλε μου θα σου πω το εξης :

Στον χωρο σου μην παρεις ηχεια μεγαλου μεγεθους._

Υπαρχουν πολλα σετ απο 5 ομοια ηχεια, τα οποια ειναι πραγματικα απιθανα για χωρο 4χ4, οσο δυνατα και να θελεις να ακουσεις....


Προσυπογράφω. Κι εγώ είχα τα Dali concept 10 ηχεία δαπέδου με 2 10” woofer το καθένα σε χώρο 3,5 χ 6. Το αποτέλεσμα που είχα ήταν να παίζουν τρελά δυνατά και καθαρά αλλά να μπουκώνουν το χώρο, ακόμα και να καπακώνουν το sub Yamaha YST-SW1500. Μόλις έβαλα στο χώρο μου τα κατά πολύ μικρότερα Jamo D 6 ο ήχος απογειώθηκε διαχωρίστηκαν τα κανάλια και βάρεσε το sub. That’s Home cinema !
 
Για τα arena system δε θα το λεγα,γιατι σε καμμιά περιπτωση δορυφόροι δε θα πιάσουν την απόδοση ηχείων δαπέδου με ξύλινη καμπίνα.
Οσο για τα jbl δε νομίζω να έχουν μεγάλη διαφορά με τα 9.6 που έχω ακούσει,
εκτος του οτι εχουν αντίσταση στα 8Ω ενω τα 9.6 στα 6Ω
 
Έχω κάτι παλιά δαπέδου Roister emphasis20 140w 6Ω 93 db
μπορώ να τα βάλω πίσω αντί για τα wharfedale 9.2
ή θα χαλάσω όλο το σύνολο? (με την προοπτική να τα αλλάξω αργότερα)
«μπροστά Wharfedale Diamond 9,6
πίσω wharfedale 9.2
κεντρικό το Wharfedale Diamond 9 CM
και sub το Yamaha 515»
 
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Και βέβαια μπορείς.
δες κι εδώ μιας και είσαι Θεσσαλονίκη
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=31231

Έχω ακούσει ότι τα πίσω ηχεία συνήθως δεν παίρνουν πολύ ρεύμα και αν βάλω μεγάλα ηχεία μπορεί να ζορίσω τον ενισχυτή μου άδικα.Με τον Onkyo TX-SR876 θα έχω πρόβλημα?
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Έχω ακούσει ότι τα πίσω ηχεία συνήθως δεν παίρνουν πολύ ρεύμα και αν βάλω μεγάλα ηχεία μπορεί να ζορίσω τον ενισχυτή μου άδικα.Με τον Onkyo TX-SR876 θα έχω πρόβλημα?

Το ιδανικότερο θα ήταν να βάλεις 5 ιδια ηχεία δηλ 5 ηχεία 9.6,αλλά αυτό δεν είναι εφικτό πάντα.
Οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
 
Tα wharfedale ομολογώ οτι δεν τα χω ακούσει προσωπικά αλλά σε συζητήσεις έχω ακούσει πολύ καλα σχόλια.είναι μια πολύ τίμια επιλογή και συμφωνώ με τον sakisxas.
Mε τον ντίνο κυρίως συμφωνώ για τα B&W ΜΤ-30 αν και λίγο ακριβά κατά την γνώμη μου πάντα αλλά δεν συμφωνώ ότι πρέπει απαραίτητα να ναι σετ με μικρά ηχεία.Ένα μικρό ηχείο δεν έχει την έκταση να αποδόσει όπως ένα μεγάλο ειδικά με εναν τέτοιο ενισχυτή.Και δεν θεωρώ για παράδειγμα ότι ένα sub μικρών σετ σαν αυτά που αναφέραμε οτί μπορεί να σε μεταφέρει όπως ένα 12αρι.Γνώμη μου πάντα και ντίνο διάψευσέ με αν θες.Απόψεις ανταλλάσουμε και ούτε εγώ είμαι ειδικός.Το θέμα μεγέθους το θεωρώ σχετικό γιατί και τα δικά μου και αν είναι μεγάλα και αποδίδουν τέλεια σε ίδιων διαστάσεων δωμάτιο.Δεν είναι θέμα έντασης αλλά ποιοτητας και λεπτομέρειας στον ήχο.Άλλωστε και με τους ισοσταθμιστές αυτής της κατηγορίας των ενισχυτών τα ηχεία προσαρμόζονται σε ότι χώρο θες.Να τονίσω βέβαια ότι στο δικό μου δωμάτιο μονο δύο μονοθέσιοι καναπέδες και το σύστημα υπάρχουν οπότε αν ο χώρος είναι γεμάτος απο τίποτα σύνθετα η άλλα έπιπλα και υπάρχει πρόβλημα τοποθέτησης θα συμφώνήσω με την πρόταση του ντινου.


Γενικα δεν ειμαι αντιθετος σε "μεγαλα" ηχεια, αλλα οταν μιλαμε για 4χ4 το πραμα αλλαζει (κατ' εμε)

Πχ. καθεσε 30 εκατοστα (το ελαχιστο) απο τον πισω τοιχο. Σου "μενουν" 3,70.

Βαζεις ενα ηχειο δαπεδου στον απεναντι τοιχο. Να μην εχει βαθος 30 ποντους? Να μην ειναι και τουλαχιστον καμια 60αρια ποντους απο τον τοιχο?

Θα εισαι το πολυ 2,50 απο ενα τετοιο ηχειο ???

Για τα δικα μου γουστα, δεν ειναι αποδεκτο

:grinning-smiley-043
 
Tο δωμάτιο που θα τα βάλω είναι ενιαίος χώρος 10χ4 (σαλόνι-καζίνα)
Το σαλόνι μόνο του είναι 4χ4.
Δεν υπάρχει πίσω τοίχος.
Για αυτό θέλω μεγάλα
 
Πάρε δαπέδου φίλε μου.
Ταηχεία είναι ένα υποσύστημα της ηχητικής αλυσίδας που θα το κρατήσεις αρκετά χρόνια,παραπάνω απο οποιδήποτε άλλο.
 
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων στα 1000-1300(1600 βαριά) ευρώ

Πάρε δαπέδου φίλε μου.
Ταηχεία είναι ένα υποσύστημα της ηχητικής αλυσίδας που θα το κρατήσεις αρκετά χρόνια,παραπάνω απο οποιδήποτε άλλο.

Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Όχι να δώσει 1000 για ηχεία και να τα παντρευτεί κιόλας !!!
 
Τοτε αλλαζει, πας για μεγαλα.
Το κεντρικο που θα το βαλεις ομως?

99% θα το βάλω κάτω από την TV
Οπότε να κρατήσω για αρχή τα παλιά δαπέδου
Roister emphasis 20 140w 6Ω 93 db
(για πίσω αντί για τα wharfedale 9.2) και στο κοντινό μέλλον (όταν έχω λεφτά)
να πάρω κάτι καλύτερό σε δαπέδου (πχ Wharfedale Diamond 9,6)?
 
καμία απάντηση για την παραπάνω ερώτηση?
ελπίζω να μην σας ζάλισα(μόνο αυτήν την απορία έχω
και μετά τα αγοράζω)
Ευχαριστώ
 
Καλημέρα κι από μένα. Είχα αγοράσει τα crystal audio smart4 με το 12άρι sub
(http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-smart-thx12-system-51-p-213.html?manufacturers_id=25 και http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx) 1100 περίπου από Κωτσόβολο, (μαζί με τον ενισχυτή της crystal audio giga650, τον οποίο αντικατέστησα με τον pioneer vsx1016). Αυτά βέβαια πριν από 1 χρόνο, δεν ξέρω τώρα πού μπορείς να τα βρεις σε τέτοια τιμή.
Το αποτέλεσμα όμως είναι απόλυτα ικανοποιητικό και σε ταινίες και σε μουσική (το 12' sub είναι πολύ καλό και δένουν μαζί πολύ ωραία) αλλά είναι και κομψά (υπάρχουν σε διάφορα χρώματα τα οποία αλλάζεις αν θες - εγώ έχω με τα ασημί πλαϊνά) και σαν λεπτά ηχεία δαπέδου, είναι πολύ εύκολα στην τοποθέτηση. Επίσης δεν χρειάζεσαι πρόσθετες βάσεις ή καρφώματα στο χώρο σου. Πιστεύω ότι είναι πολύ τίμιο πακέτο.
 
99% θα το βάλω κάτω από την TV
Οπότε να κρατήσω για αρχή τα παλιά δαπέδου
Roister emphasis 20 140w 6Ω 93 db
(για πίσω αντί για τα wharfedale 9.2) και στο κοντινό μέλλον (όταν έχω λεφτά)
να πάρω κάτι καλύτερό σε δαπέδου (πχ Wharfedale Diamond 9,6)?

Δηλ εννοείς για πίσω να βάλεις προς το παρόν τα roister,να πάρεις για μπροστά τα 9.6,και αργότερα να αντικαταστήσεις τα πίσω με τα 9.2 αν κατάλαβα ετσι;
Κάντο κι έτσι αν σε βολευουν δαπέδου και πίσω