Αγορά ενισχυτή προς αντικατάσταση παλιότερου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις...

Σας κουράζω όλους, αλλά θέλω να ρωτήσω και το εξής: Εάν τελικώς ΔΕΝ κρατήσω καθόλου τα bose μπορώ να προμηθευτώ 4 ηχεία (και προφανώς ένα κεντρικό) για να κάνω ένα πολύ καλύτερο σύστημα; Προφανώς θα μου πείτε ναι. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής θα μου δείνει αριστερό δεξί ΜΟΝΟ από τα μπροστά Η θα χρησιμοποιεί και τα 4 ηχεία που θα έχω για να ακούω μουσική?..
Γιατί σκέφτομαι πως στην περίπτωση αυτή, μπορώ να γεμίσω καλύτερα τον χώρο με 4 ηχεία (το κεντρικό μόνο σε ταινίες), σαν τα συγκεκριμένα tangent, δηλαδή μικρότερα και να έχω καλύτερη διάχυση του ήχου σε ένα χώρο που δεν είναι και μικρός. Σε κάθε περίτπωση, εάν τελικώς καταργήσω τα bose (Είναι μια λύση που θα μου κοστίσει λιγότερο σε "χώρο" και βλέποντας τις υπάρχουσες τιμές δεν το αποκλείω πλέον..) θα χρειαστώ sub?

Να πω την αλήθεια τα tangent σαν τιμή (με έκπτωση 30% στο electroworld)με εντυπωσίασαν και σαν design. και το λέω γιατί θέλω να καταστήσω σαφές ότι τα ηχεία που τυχόν θα αντικαταστήσουν / μπουν (οποιαδήποτε λύση) θέλω να ΜΗΝ είναι ογκώδη..
ΥΓ Πάνω σε ένα subwoofer μπορώ να ακουμπήσω τον ενισχυτή μου ? (ο tangent είναι πράγματι "μπιμπελό"...)... Αλλά μάλλον συνεχίζω τις χαζές ερωτήσεις..

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας... Really appreciated...

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή προς αντικατάσταση παλιότερου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τάσο, να σαι καλά... Εχω διαβάσει τα καλύτερα για τα συγκεκριμένα, εντούτοις έχω το πρόβλημα του χρωματισμού και του μεγέθους τους.. Στο σαλόνι υπάρχει ΜΟΝΟ λευκό και λίγο καφέ... Κερασιές σε χρώμα κτλ είναι καραμπαμ! Δυστυχώς, πέρασαν οι εποχές που αγόραζα με κριτήρια πιο ορθολογικά... Εάν τα αγοράσω η διευθύνων σύμβουλος της οικείας θα μου τα αμπαλάρει και θα τα στείλει στο γραφείο μου χωρίς πολλά πολλά...

τάσο από wenge full είμαστε αλλά τα ηχεία στο νταβάνι που είναι λευκό εάν είανι σε χρώμα wenge θα κάνουν ΜΠΑΜ..
και μαζί θα κάνει μπαμ και το κεφάλι μου, γιατί εκεί θα μου τα εγκαταστήσει...
Χαχα

Φιλε νομιζω καλυτερα βαψε τα bose λευκα και κρεμαστα γιατι οτι ηχειο βασης και να κρεμασεις,ακομα και ασπρα να ειναι,παλι θα φαινονται λογο ογκου οποτε την παντοφλα δεν την γλιτωνεις!!

Πες το ψέματα...
Μπα, τα bose είναι τόσο μικρά που αν και μαύρα δεν φαίνονται.. Πλην όμως, τώρα που τα δοκίμασα, μου έκαναν πολύ άδεια ως προς τον ήχο....
Σκέφτομαι διάφορα, λιγότερο ή περισσότερο κοστοβόρα..
Αλλά σίγουρα θα με βοηθούσε να ξέρω εάν ο συγκεκριμένος ενισχυτής της Pioneer μπορεί να ενεργοποιεί για παράδειγμα τα trangent E4 να ακούγονται σε ήχο στερεοφωνικό, ώστε να δουλέυουν και τα τέσσερα (μπροστά και πίσω, σαν ανεξάρτητα left/ right) για να γεμίσω καλύτερα τον χώρο με ήχο...
Είναι αλήθεια ότι ψάχνω κάτι ΣΑΝ τα συγκεκριμένα ηχεία (εντυπωσιάσθηκα, αλλά δεν τα έχω ακούσει καθόσον ζω σε μικρή πόλη και ΔΕΝ παίζει σενάριο να τα ακούσω) που εάν επιλέξω ένα πλήρες πακέτο 5.1 του electroworld μου (4 Χ Ε4, 1 Χ Ε24 κεντρικό και 1Χ Ε8 sub) βγαίνει 640 ευρώ με πολλές δόσεις.. Μια χαρά δηλαδή... Το πολύ πολύ ισως να επιλέξω τα Ε5 για μπροστινά που είναι και λίγο πιο δυνατά... http://www.tangent-audio.com/en/model/106_EVO-E5-bookshelf-speaker.html
Ισως πάλι κάποιο καλύτερο ηχείο για εμπρός και να μην βάλω καθόλου subwoofer (έχοντας εξοικονομήσει τα λεφτά από το sub)

Last edited:
@wave 1975:

Μάλλον έχεις μπερδέψει τα πράγματα λίγο. Αυτό είναι το σύστημα της Bose που έχεις;

http://www.bose.com/controller?url=...home_theater_speakers/acoustimass_6/index.jsp

Αν ναι, τότε θα το συνδέσεις στον VSX-921 όπως ακριβώς το έχεις συνδεδεμένο μέχρι τώρα στον VSX-D511.

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή προς αντικατάσταση παλιότερου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τάσο ευχαριστώ πολύ
Τα είδα. Το μόνο που με ¨ανησυχεί" είναι το τι ήχο για μουσική θα παράγουν τα ηχεία αυτά..
Και εξακολουθώ να έχω τον εξής προβληματισμό: Ο 921 σε στερεοφωνικό ήχο θα μου βγάζει τα δεξιά όλα ως right ανεξάρτητα εάν είναι εμπρός - πίσω και τα αριστερά όλα ως left αντίστοιχα..
Γιατί εάν θα λειτουργεί σε stereo ΜΟΝΟ τα εμρός, δεν έχει νόημα η αλλαγή με αυτά, αλλά θα πρέπει να κρατήσω τα Bose acoustimass και να αγοράσει στην ουσία 2 κανονικά ηχεία για να έχω σωστή μουσική...

@wave 1975:

Μάλλον έχεις μπερδέψει τα πράγματα λίγο. Αυτό είναι το σύστημα της Bose που έχεις;

http://www.bose.com/controller?url=...home_theater_speakers/acoustimass_6/index.jsp

Αν ναι, τότε θα το συνδέσεις στον VSX-921 όπως ακριβώς το έχεις συνδεδεμένο μέχρι τώρα στον VSX-D511.

Κώστα ευχαριστώ
Μακάρι να ήμουν μπερδεμένος για το ποιό σύστημα έχω. Αυτό που μου δείχνεις είναι ενεργητικού sub και πιο καινούργιο μοντέλο..
Διαβάζω ότι πρέπει να βρω ενεργητικό sub γιατί ο 921 ΔΕΝ οδηγεί παθητικό και ο ήχος θα είναι ακόμη χειρότερος...

Ποιο είναι το δικό σου; Δώσε μας ένα link.

Το υπογούφερ του Bose στο οποίο συνδέονται και τα ηχεία δεν έχει καλώδιο ρεύματος;

Στον VSX-D511 πως το έχεις συνδέσει;

http://www.google.com/products/cata...AdT5DfKoSDOvuxtagL&ved=0CCsQ8wIwAA#ps-sellers
Αυτό είναι...

Μίλησα με την εταιρία avart.
Η πρόταση ενός πολύ μερακλή ανθρώπου που μου αφιέρωσε πολύ χρόνο είναι:
Να συνεχίσω να οδηγώ με το acoustimass τα πίσω και το κεντρικό ηχείο. Και να προμηθευτώ για μπροστινά ένα ζευγάρι Monitor audio A10 και ένα sub, όπως αυτό της JAMO SUB 210 hi gloss white. Βέβαια ξεφεύγουμε πολυυυυυύ...
Θα έχουμε, όμως, λέει πολύ καλό ήχο στην μουσική ΚΑΙ ικανοποιητικό στο 5.1.. Μέχρι να αλλάξω και τα πίσω, όπως είπε!

Last edited:
Ειναι επαγγελματικα ηχεια για καφετεριες μπαρακια κλπ σιγουρα παιζουν πολυ καλητερα απο αυτα που εχεις ειναι ασπρα(γλυτωνης την παντοφλα)μην φανταστης οτι ειναι μικρα κουτακια και η τιμη ειναι πολυ καλη,ηταν να τα παρω εγω αλλα τελικα κατεληξα στο πακετο των roister emphasis 25/5

Τελικώς το θέμα έκλεισε και οι παραγγελίες έγιναν..
Κάποια πράγματα έπρεπε να υπακούσουν στην λογική της αγοράς (το budget έχει οροφές) και στην "λογική" της υπεύθυνης σπιτιού..
Για τον ενισχυτή παρέμεινα στον 921 καθόσον απ όλους όσους σήμερα μίλησα άκουσα από καλά λόγια μέχρι διθυράμβους.. Αγορά από το electroworld με 18 άτοκες στην τιμή των 431. Γενικώς ό,τι αγοράσθηκε από electroworld ήταν σε ένα απίστευτο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.. Εξ ου και το επιπρόσθετο δέλεαρ...
Ηχεία ΟΛΑ λευκά της Tagent (http://www.tangent-audio.com) και πιο συγκεκριμένα:
Sub το Evo Ε8, με τιμή 246
Κεντρικό: Evo E24, με τιμή 160
Εμπρός και πίσω, τελικώς με ζόρισμα στην τιμή, αγόρασα δύο ζευγάρια από τα μεγαλύτερα Evo Ε5 προς 195 ευρώ το ζευγάρι, από το amazon.co.uk στο οποίο και ήταν ετοιμοπαράδοτα (τα μόνα που βρήκα γιατί τα υπόλοιπα ΟΛΑ μέρη της παραγγελίας από τις άλλες πηγές ήταν με παραγγελία
Με όσους πωλητές μίλησα, μου είπαν τα καλύτερα για τα ηχεία αυτά. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη τι λαγούς πιάσαμε...
Δυστυχώς λόγω μεγάλης απόστασης από Αθήνα, η επιλογή με προσωπική επαφή και άκουσμα αποκλείσθηκε και έτσι παρέμεινα σε όσα μου προτάθηκαν από εδώ αλλά και τηλεφωνικώς, όπως και το όποιο (αρκετό) διάβασμα έγινε κατά το στάδιο της αναζήτησης...
Για την ιστορία, το σύνολο της αγοράς ανέρχεται στα 1227 ευρώ...
Ελπίζω να πιάσουν τόπο..
θα ενημερώσω όταν τα παραλάβω και τα εγκαταστήσω, για τις εντυπώσεις μου...
Τώρα μένει να βρω να "διώξω" (αφορμή έψαχνα, είναι αλήθεια) τα acoustimass και τον παλιό ενισχυτή...
Σας ευχαριστώ θερμά ΟΛΟΥΣ για την πολύτιμη βοήθεια σας...

Last edited:

Ασφαλώς!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και την συνδρομή Τάσο...

Χμ...
Καλά λέω εγώ να παίρνω από τα σίγουρα... Στο amazon.co.uk ΤΩΡΑ το πρόσεξα ότι ΔΕΝ αναφέρει πουθενά pair για τα ηχεία ή ότι είναι ζευγάρι... Περίεργο, αλλά μπορεί η φωτο τους να δείχνει δύο και ο κατασκευαστής να τα πουλάει ανά δύο, αλλά δεν είμαι για πειράματα.. Το ακυρώνω και βλέπουμε... Ε ρε περίεργα πράγματα...