Αγορά Φακού για Canon 550d!

Την nex Μου την ειχε πει και ο φιλος πιο πριν, κρασουλα. ΕΙναι οντως τοσο καλη μηχανη?Παιρνει και φακους απο οτι ειχα δει, ειναι σαν mini dslr. Την εχει κανεις απο τα παιδια εδω?Να μου πει μια γνωμη?ευχαριστω...

παίδες για μένα η μεγάλη διαφορά που περιμένω από την e-pl1 είναι η φορητότητα και το out of the camera αποτέλεσμα.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν και πιο νεά μοντέλα της olympus αλλά και άλλες μάρκες μηχανών στο ίδιο φορμά.

Την e-pl1 την πλήρωσα 205 ολόκληρα ευρώ (και σε κοκκινάκι παρακαλώ) οπότε την απέκτησα (την περιμένω μεσα στη βδομάδα) χωρίς να χρειάζεται να πληρώσω "αίμα" αφού στη χειρότερη περίπτωση που δε θα μου ταιριάξει θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας ως βιντεοκάμερα.

Αλλά κάτι μου λέει ότι θα μου ταιριάξει...

Την εχω βάλει και εγώ στο watch list απο το Olympusmarket.de

Bλέπω εχει καμποσα σετάκια EPL-1 να παιζουν με τελική τιμη κοντα στα 200 Ευρώ, ισως και λιγο παρακάτω.. Νομιζω οτι ειναι οτι πρέπει για τις τρεχουσες αναγκες μου. Ημουν με το ενα χερι στο να αγοράσω DSLR αλλά μαλλον δεν θα την αξιοποιούσα οπως πρέπει οπότε θεωρώ οτι προς το παρον μια φτηνή mirroless ειναι επαρκής.. Στο μελλον βλέπουμε..

Απάντηση: Re: Αγορά Φακού για Canon 550d!

Bλέπω εχει καμποσα σετάκια EPL-1 να παιζουν με τελική τιμη κοντα στα 200 Ευρώ, ισως και λιγο παρακάτω.. Νομιζω οτι ειναι οτι πρέπει για τις τρεχουσες αναγκες μου. Ημουν με το ενα χερι στο να αγοράσω DSLR αλλά μαλλον δεν θα την αξιοποιούσα οπως πρέπει οπότε θεωρώ οτι προς το παρον μια φτηνή mirroless ειναι επαρκής.. Στο μελλον βλέπουμε..

να φανταστείς ότι δεν την είχα καν προγραμματίσει, δεν είδα σε τι τιμές παίζουν γενικά στο olympusmarket, οπότε έβαλα μάξιμουμ bid τα 200 ευρώ.

Έπαθα πλάκα όταν είδα ότι την κέρδισα με 179!

Παρόλο που δεν έχει έρθει ακόμη και δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος μια οποιαδήποτε compact ενω μπορεί να πάρει μια e-pl1 σε τόσο χαμηλή τιμή.

κοντός ψαλμός...

Re: Απάντηση: Αγορά Φακού για Canon 550d!

... χωρίς να χρειάζεται να πληρώσω "αίμα" αφού στη χειρότερη περίπτωση που δε θα μου ταιριάξει θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας ως βιντεοκάμερα

Σε αυτό έχεις τεράστιο δίκιο. Με ένα 200άρι την κοιτάς τελείως διαφορετικά την mirrorless από ότι με 500. Νομίζω ότι για τα λεφτά που διέθεσες θα βγείς πολύ κερδισμένος. Με 200 ευρώ παίρνεις απλά μία καλή compact. Ε φαντάζομαι θα είναι χαοτικά καλύτερη, λόγω του αισθητήρα και μόνo!

παίδες για μένα η μεγάλη διαφορά που περιμένω από την e-pl1 είναι η φορητότητα και το out of the camera αποτέλεσμα.

Να ρωτήσω, με το jpeg της 20D έπαιξες καθόλου (saturation, sharpness, contrast) ή άφησες τις default, "flat" ρυθμίσεις; Γιατί το τσίμπημα χρωμάτων και κόντραστ μπορούσες να το κάνεις και από τη μηχανή, εάν ήθελες αρχείο πιο ευχάριστο στο μάτι όπως λες.

Να ρωτήσω, με το jpeg της 20D έπαιξες καθόλου (saturation, sharpness, contrast) ή άφησες τις default, "flat" ρυθμίσεις; Γιατί το τσίμπημα χρωμάτων και κόντραστ μπορούσες να το κάνεις και από τη μηχανή, εάν ήθελες αρχείο πιο ευχάριστο στο μάτι όπως λες.

Έπαιξα αρκετά ρε φιλαράκι αλλά τίποτα.

Βέβαια τραβώντας raw και με λίγη ενασχόληση στο φωτομάγαζο ή σε παρεμφερή προγράμματα τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, ακόμα και αν δεν ξέρεις πολλά από τα προγράμματα αυτά.

Το θέμα είναι αν θέλεις να ασχοληθείς με επεξεργασία των φωτό μετά τη λήψη τους ή όχι.

Εγώ δε θέλω, θέλω να τραβάω μια φωτό και να είναι...καλή.
Όπως τη θέλω.
Όπως παλιά με την olympus 5060 μου που αν δεν είχε τόσο shutter lag ακόμα με αυτή θα ήμουν...

Εγω παντως, αυτα τα περι καλυτερου ετοιμου jpg στη μια μηχανη εναντι καποιας αλλης, που κατα καιρους διαβαζω, μονο σε επιπεδο pixel peeping τα δεχομαι...

Βαλτα ολα τα ρυθμιστικα στο τερμα και βγες μια μερα με ηλιο και τη μηχανη στο αυτοματο, και τι στην ευχη... ειναι δυνατον να παρεις χειροτερη εικονα απο μια... ολυμπους...?

Όπως παλιά με την olympus 5060 μου που αν δεν είχε τόσο shutter lag ακόμα με αυτή θα ήμουν...

Τότε μάλλον θα ήσουν ταμάμ για τη νέα Canon G1X. Μεγάλος αισθητήρας, λογικό μέγεθος, φακός όσο ακριβώς θα χρειαστείς, ποιότητα παραπάνω από όσο θα χρειαστείς. Και παίρνει και τα φλας της Canon που έχεις ήδη.

Απάντηση: Re: Αγορά Φακού για Canon 550d!

Εγω παντως, αυτα τα περι καλυτερου ετοιμου jpg στη μια μηχανη εναντι καποιας αλλης, που κατα καιρους διαβαζω, μονο σε επιπεδο pixel peeping τα δεχομαι...

Βαλτα ολα τα ρυθμιστικα στο τερμα και βγες μια μερα με ηλιο και τη μηχανη στο αυτοματο, και τι στην ευχη... ειναι δυνατον να παρεις χειροτερη εικονα απο μια... ολυμπους...?

σε αυτό θα απαντήσω σε λιγότερο από μήνα (ελπίζω).

Θα κάνω side by side test, απλα θα χρειαστώ και κάποιες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να το κάνω.

αμ εξάητεντ!

Απόσπασμα Αρχική Δημοσίευση από Geoha Εμφάνιση μηνυμάτων

να ρωτησω κατι τα μελη σε περιπτωση αγορας απο γερμανια μιας ΕPL-1 H 2 H Φωτο εχει ελληνκο μενου και υσχιει ηεγγυηση εδω ;; με συνχωρειτε για το ασχετο θεμα

Έπαιξα αρκετά ρε φιλαράκι αλλά τίποτα.

Βέβαια τραβώντας raw και με λίγη ενασχόληση στο φωτομάγαζο ή σε παρεμφερή προγράμματα τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, ακόμα και αν δεν ξέρεις πολλά από τα προγράμματα αυτά.

Το θέμα είναι αν θέλεις να ασχοληθείς με επεξεργασία των φωτό μετά τη λήψη τους ή όχι.

Εγώ δε θέλω, θέλω να τραβάω μια φωτό και να είναι...καλή.
Όπως τη θέλω.

εμ και γω αμα η powershot is3 Μου ειχε λιγο φωτεινοτερο φακο και ηταν 6-8Mpix ακομα εκεινη θα χα.. εβγαζε πολυ καλες φωτο διχως να θελεις photoshop και σια..
και γω αναζητω καλη φωτο διχως την αναγκη να θελω photoshop.. την CANON D450 που χα πριν με τον sigma 17-70, την εβαζα στο P και εβγαζα καλες φωτο για πλακα.. Mε την Pentax παλι βγαζω καλες φωτο αλλα με πολυ περισσοτερη προσπαθεια.. μονο στο manual βγαζω καλες φωτο..

Τότε μάλλον θα ήσουν ταμάμ για τη νέα Canon G1X. Μεγάλος αισθητήρας, λογικό μέγεθος, φακός όσο ακριβώς θα χρειαστείς, ποιότητα παραπάνω από όσο θα χρειαστείς. Και παίρνει και τα φλας της Canon που έχεις ήδη.

μωρε καλη φαινεται αυτη, αλλα εγω θα θελα λιιιγο παραπανω zoom, ισως 18-135, αλλα εχει και πολυ μικρο fps.. τα 4fps της pentax Μου, μου αρεσουν παρα πολυ, και μου χρειαζονται.

Δυστυχώς περιοριζόμαστε από νόμους της φυσικής, δεν γίνεται να έχει κανείς τέτοιο εύρος (σαν να λέμε 28-200) και ταυτόχρονα και μικρό μέγεθος αλλά και μεγάλο (μεγαλύτερο από τις 4/3) αισθητήρα. Μη ξεχνάμε σε αντίστοιχο μέγεθος βγαίνουν και "κομπακτ" (λέμε τώρα) όπως η FUji και οι Sigma, με σταθερούς φακούς.
Τώρα για τα fps, 4,5 είναι. Πιο πολλά από τα 3,9 της 5D2, και πιο πολλά από τις μικρές slr της Canon, που φτάνουν τα 3,7. Και σίγουρα πιο πολλά από όσα χρειάζεται ο ταξιδιώτης/οικογενειάρχης/leisure φωτογράφος. Τώρα εάν προσπαθήσει να το παίξει φωτογράφος σπορ για να βγάλει το καμάρι του στους σχολικούς αγώνες, δικό του θέμα... να αγοράσει και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Με ### ως γνωστόν αυγά δεν βάφονται.

Μάλλον αυτό είναι ένας φαύλος κύκλoς :). Πρώτα θέλεις ευκολία και μικρό μέγεθος, πας σε compact, μετά χαλιέσαι με το zoom, πας σε superzoom (με τον αισθητήρα μια σταλιά που έχουν ανάγουν τον φακό τους εύκολα στα 500mm), χαλιέσαι με την ποιότητα, λες να πάρω κάτι με μεγάλο αισθητήρα, έχεις μεγάλο αισθητήρα και δεν έχεις μικρή μηχανη. Μετά έχεις μεγάλη μηχανή, την βρίσκεις δύσκολη και ακριβούς τους φακούς :D. Και με τις mirrorless έτσι είναι ... ισορροπούν στην μέση αρκετά καλά αλλά δεν μπορείς να τα έχεις και όλα και σε αυτές. Είδα κάτι φακούς 150mm (300 δηλαδή) για mirrorless. Ε πως θα το κρατήσεις το σώμα μετά με τέτοια φακουδάρα? :D. Νομίζω πως όποιος αποφασίσει για mirrorless, ο 14-42 (δηλαδή το στάνταρ ζοομ μέχρι 82) είναι μια χαρά μέση λύση για τέτοιες μηχανές. Για παραπάνω dslr.

Τώρα για τα fps, 4,5 είναι. Πιο πολλά από τα 3,9 της 5D2, και πιο πολλά από τις μικρές slr της Canon, που φτάνουν τα 3,7./QUOTE]

Σιγουρα?

Continuous shooting • Approx. 1.9 shots/sec
• AF: Approx. 0.7 shots/sec.
• LV: Approx. 0.7 shots/sec. (until memory card becomes full)
• High-speed Burst HQ: Approx. 4.5 shots/sec (up to 6 shots)

Η K-X μου ανετα χτυπαει τα 3.5-4fps χωρις limit οσες φωτο βγαλεις.. αρα η G1X ειναι μαλον πολυ αργη για μενα.

Εγώ νομίζω ότι οι κόμπακτ μεγάλου αισθητήρα είναι η καλύτερη λύση για τους περισσότερους, απλά δεν το ξέρουν. Θέλουν να πιστεύουν πως μπορούν να καλύψουν τα πάντα, ακόμη και να γίνουν παπαράτσι ή φωτογράφοι φύσης αμαλάχει, και όλα σε συσκευασία τζέπης. Δηλαδή εγώ που κουβαλάω στάνταρ ζουμ, υπερευρυγώνιο ζουμ και τηλεφακό (καμιά φορά δε, και μάκρο, σε αντικατάσταση κάποιου των παραπάνω, μπας και προκύψει τίποτα), το κάνω για πλάκα και δίχως να χρειάζεται. Και μάλιστα δίχως πάλι να μπορώ να πω πως τα καλύπτω "όλα", καθώς δεν θα έχω σούπερ-τηλεφακό, ούτε κάποιον γρήγορο prime, ούτε τον 65ρη μου για *πραγματικό* μάκρο. Για γενική φωτογραφία όμως, χρειαζόμαστε μόνο δυο πράγματα (πέραν της μηχανής μας): έναν στάνταρ ζουμ (ο 24-105 της Canon για FF μηχανές θα ήταν έξοχο παράδειγμα) και την επίγνωση ότι δεν μπορούμε να τα καλύψουμε όλα, η οποία θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε το δυνατόν καλύτερα αυτό που έχουμε. Εάν θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε *συγκεκριμένα* πράγματα, τότε κοιτούμε να προμηθευτούμε τον κατάλληλο και ενδεδειγμένο για τέτοιες χρήσεις εξοπλισμό, εφόσον έχουμε τη διάθεση και δυνατότητα, πρώτον, να στάξουμε το απαιτούμενο αντίτιμο, και δεύτερον, να κουβαλάμε το βάρος που ενδεχομένως θα έχει αυτός ο εξοπλισμός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Φακού για Canon 550d!

Σιγουρα?

Continuous shooting • Approx. 1.9 shots/sec
• AF: Approx. 0.7 shots/sec.
• LV: Approx. 0.7 shots/sec. (until memory card becomes full)
• High-speed Burst HQ: Approx. 4.5 shots/sec (up to 6 shots)

Η K-X μου ανετα χτυπαει τα 3.5-4fps χωρις limit οσες φωτο βγαλεις.. αρα η G1X ειναι μαλον πολυ αργη για μενα.

Μα το λες και ο ίδιος. Περίπου 2 καρέ το δευτερόλεπτο σε απεριόριστη διαρκή λήψη, μετά τα αρχικά 4,5 καρέ/δευτ. σε ριπή των 6 καρέ.
Η Κ-X έχει 4.7 καρέ ριπή, η οποία, σύμφωνα με το dpreview, εξαντλείται σε 16 καρέ σε jpeg και μόλις 5 καρέ σε raw, έπειτα από τα οποία, η μηχανή σου βαράει με 2,2 καρέ/δευτ. για jpeg και μόλις 1,5 κατέ/δευτ. για raw. Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει πραγματικά μεγάλη ριπή με τη μηχανή σου, οπότε μάλλον θα σου κάνει και η μικρή Canon.

Δλδ εσεις για εναν που θελει πολυ καλη ποιοτητα και πρακτικοτητα γιατι η κυρια χρηση ειναι τα ταξιδια και οχι το στησιμο με τριποδα κτλ προτεινεται mirrorless?αν ναι ποια?nex5n?lumia?και παλι ευχαριστω...εχω μπερδευτει οσο δεν παει.Φοβαμαι μη δωσω τα λεφτα που διαθετω και παρω κατι και απογοητευω.

Δλδ εσεις για εναν που θελει πολυ καλη ποιοτητα και πρακτικοτητα γιατι η κυρια χρηση ειναι τα ταξιδια και οχι το στησιμο με τριποδα κτλ προτεινεται mirrorless?αν ναι ποια?nex5n?lumia?και παλι ευχαριστω...εχω μπερδευτει οσο δεν παει.Φοβαμαι μη δωσω τα λεφτα που διαθετω και παρω κατι και απογοητευω.

Άμα σκοπεύεις να την έχεις μαζί σου στα ταξίδια σου και αυτό σε νοιάζει πάνω από όλα, εγώ νομίζω ότι η mirrorless έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του όγκου. Από εκεί και πέρα, πήγαινε σε μαγαζί να τις δεις για να καταλάβεις τι σου λέει ο καθένας εδώ πέρα και τι σημαίνει όγκος για παράδειγμα. Λογικό να έχεις μπερδευτεί ... εδώ συζητάμε απο compact μέχρι 5D στο ίδιο thread :D. Για Mirrorless φτηνές, έγραψε ένα παιδί την καλύτερη λύση πιο πάνω ... Olympus EPL-1 από το olympusmarket στο γερμανικό ebay. Με ένα 200άρι έχεις καθαρίσει. Εγώ προσωπικά 500 για mirrorless δεν θα έδινα, τα βρίσκω πάρα πολλά