Την εχω βάλει και εγώ στο watch list απο το Olympusmarket.de
Bλέπω εχει καμποσα σετάκια EPL-1 να παιζουν με τελική τιμη κοντα στα 200 Ευρώ, ισως και λιγο παρακάτω.. Νομιζω οτι ειναι οτι πρέπει για τις τρεχουσες αναγκες μου. Ημουν με το ενα χερι στο να αγοράσω DSLR αλλά μαλλον δεν θα την αξιοποιούσα οπως πρέπει οπότε θεωρώ οτι προς το παρον μια φτηνή mirroless ειναι επαρκής.. Στο μελλον βλέπουμε..
... χωρίς να χρειάζεται να πληρώσω "αίμα" αφού στη χειρότερη περίπτωση που δε θα μου ταιριάξει θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας ως βιντεοκάμερα
παίδες για μένα η μεγάλη διαφορά που περιμένω από την e-pl1 είναι η φορητότητα και το out of the camera αποτέλεσμα.
Να ρωτήσω, με το jpeg της 20D έπαιξες καθόλου (saturation, sharpness, contrast) ή άφησες τις default, "flat" ρυθμίσεις; Γιατί το τσίμπημα χρωμάτων και κόντραστ μπορούσες να το κάνεις και από τη μηχανή, εάν ήθελες αρχείο πιο ευχάριστο στο μάτι όπως λες.
Όπως παλιά με την olympus 5060 μου που αν δεν είχε τόσο shutter lag ακόμα με αυτή θα ήμουν...
Εγω παντως, αυτα τα περι καλυτερου ετοιμου jpg στη μια μηχανη εναντι καποιας αλλης, που κατα καιρους διαβαζω, μονο σε επιπεδο pixel peeping τα δεχομαι...
Βαλτα ολα τα ρυθμιστικα στο τερμα και βγες μια μερα με ηλιο και τη μηχανη στο αυτοματο, και τι στην ευχη... ειναι δυνατον να παρεις χειροτερη εικονα απο μια... ολυμπους...?
Έπαιξα αρκετά ρε φιλαράκι αλλά τίποτα.
Βέβαια τραβώντας raw και με λίγη ενασχόληση στο φωτομάγαζο ή σε παρεμφερή προγράμματα τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, ακόμα και αν δεν ξέρεις πολλά από τα προγράμματα αυτά.
Το θέμα είναι αν θέλεις να ασχοληθείς με επεξεργασία των φωτό μετά τη λήψη τους ή όχι.
Εγώ δε θέλω, θέλω να τραβάω μια φωτό και να είναι...καλή.
Όπως τη θέλω.
Όπως παλιά με την olympus 5060 μου που αν δεν είχε τόσο shutter lag ακόμα με αυτή θα ήμουν...
Τότε μάλλον θα ήσουν ταμάμ για τη νέα Canon G1X. Μεγάλος αισθητήρας, λογικό μέγεθος, φακός όσο ακριβώς θα χρειαστείς, ποιότητα παραπάνω από όσο θα χρειαστείς. Και παίρνει και τα φλας της Canon που έχεις ήδη.
Τώρα για τα fps, 4,5 είναι. Πιο πολλά από τα 3,9 της 5D2, και πιο πολλά από τις μικρές slr της Canon, που φτάνουν τα 3,7./QUOTE]
Σιγουρα?
Continuous shooting • Approx. 1.9 shots/sec
• AF: Approx. 0.7 shots/sec.
• LV: Approx. 0.7 shots/sec. (until memory card becomes full)
• High-speed Burst HQ: Approx. 4.5 shots/sec (up to 6 shots)
Η K-X μου ανετα χτυπαει τα 3.5-4fps χωρις limit οσες φωτο βγαλεις.. αρα η G1X ειναι μαλον πολυ αργη για μενα.
Σιγουρα?
Continuous shooting • Approx. 1.9 shots/sec
• AF: Approx. 0.7 shots/sec.
• LV: Approx. 0.7 shots/sec. (until memory card becomes full)
• High-speed Burst HQ: Approx. 4.5 shots/sec (up to 6 shots)
Η K-X μου ανετα χτυπαει τα 3.5-4fps χωρις limit οσες φωτο βγαλεις.. αρα η G1X ειναι μαλον πολυ αργη για μενα.
Δλδ εσεις για εναν που θελει πολυ καλη ποιοτητα και πρακτικοτητα γιατι η κυρια χρηση ειναι τα ταξιδια και οχι το στησιμο με τριποδα κτλ προτεινεται mirrorless?αν ναι ποια?nex5n?lumia?και παλι ευχαριστω...εχω μπερδευτει οσο δεν παει.Φοβαμαι μη δωσω τα λεφτα που διαθετω και παρω κατι και απογοητευω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.