Αγορά flycam

Αν εχει αρκετο φως, βαλε διαφραγμα 5.6 - 8 , και δε θα χεις προβλημα.

Βρες και την υπερεστιακη αποσταση και οτιδηποτε απο κει και περα θα ειναι εστιασμενο.

Πχ με διαφραγμα 5,6 sta 24mm οτιδηποτε απο 0,84cm και περα θα ειναι εστιασμενο.
Παντα manual focus φυσικα....

Last edited:
2 λεπτά είναι πολύ. Δεν τραβάω ποτέ τόσο μεγάλα πλάνα. Τράβηξα απο τις διακοπές γύρω στα 100 βιντεάκια και σχεδόν κανένα δεν είναι πάνω απο 1 λεπτό...
Θα μου βγεί η πίστη στο editing βέβαια...
Γάμο και βαφτίσια που λές δεν σκοπεύω να τραβήξω ποτέ μου οπότε άνετος είμαι! χεχε

Αν εχει αρκετο φως, βαλε διαφραγμα 5.6 - 8 , και δε θα χεις προβλημα.

Βρες και την υπερεστιακη αποσταση και οτιδηποτε απο κει και περα θα ειναι εστιασμενο.

Πχ με διαφραγμα 5,6 sta 24mm οτιδηποτε απο 0,84cm και περα θα ειναι εστιασμενο.
Παντα manual focus φυσικα....

γιαννη πιστευω οτι μπορει να παιξει λιγο και με το iso ετσι ωστε να αγγιξει διαφραγματα πανω απο 11 παραδειγμα οταν εχω δεξιωση σε αρκετα σκοτεινο περιβαλλον μπορει το iso να αγγιξει και το 3200 παντα βεβαια με canon 5d την nex δεν την εχω δουλεψει....

Καλά το ISO δε μπορώ να το ελέγξω, ό,τι κάνει μόνη της. Μικρό διάφραγμα το αποκλείω γιατί ο αισθητήρας έχει πολλή σκόνη και φαίνεται άσχημα, δεν έχω έλεγχο του ISO και λογικά θα το ανεβάσει αρκετά μόνη της και χάνω και το bokeh που μου αρέσει και κάνει το βίντεο να ξεχωρίζει.. Γμτ είναι ακριβά τα follow focus.. :p

Ναι αλλά φεύγω για λίγες μερούλες και δεν ασχολήθηκα. Στο ΚΤΕΛ είμαι τώρα. Όταν γυρίσω :p

Το πήρα τελικά.
Ήρθε σήμερα στο σπίτι το πρωί αλλά επειδή έφυγα για την εφημερία δεν το έστησα. Αύριο που θα έχω όλη μέρα free! Ευτυχώς είναι ως τώρα χαλαρά και διαβάζω κανα δυο τιπς για το στήσιμο αυριο!
Το πήρα με το Quick Release τελικά. Το Arm Band το αφήνω προς το παρόν αν δώ οτι χρειάζεται βλέπουμε...

Μακάρι! Γέρνω τελευταία πολύ προς το βίντεο πάντως. Πάντα μου άρεσε η κινηματογραφική αίσθηση στην φωτογραφία βέβαια, αλλά όλο και με τραβάει περισσότερο. Σκέψου μου μπαίνουν ιδέες για κανέναν αναμορφικό... Είδα ξανά και το Super 8 προχθές με τα έξτρα του και θυμήθηκα το πόσο θα ήθελα να ήμουν JJ (ή Nolan/Cameron/Steven/Anderson κλπ) στην θέση του JJ...

Μωρέ τον είδα τον κινέζο αλλά εξακολουθώ να μην το έχω πετύχει.
Γιαυτό λέω αν είναι εσείς που το έχετε κάνει, βάλτε ενα ενα το βήματα γιατί και σταθερό είναι οταν το σηκώνω, και οταν το γυρνάω πέφτει σε 2 δευτερα, αλλά μόλις αρχίζω να κουνιέμαι αρχίζει και κοιτάει όπου θέλει...

Με την ΝΕΧ 5 με τον Νοκτον τον 35αρη. Δεν ξέρω θα δοκιμάσω αύριο πάλι ίσως απο την αρχή. Η διαδικασία που έκανα ήταν η εξής. Πρώτα έβαλα την μηχανή με τον φακό σε κεντραρισμένο σημείο στην πάνω βάση. Κάτω έβαλα απο 2 βαράκια για αρχή. Σήκωσα αργά και ρύθμισα με χαλαρές τις βίδες την θέση της βάσης ώστε να στέκεται όσο το δυνατόν όρθιο. Γενικά δεν μπορώ να πώ οτι το ρύθμισα και τέλεια γιατί λίγο απο την μία λίγο απο την άλλη τον παίρνει...
Μετά έκανα το τεστ "πτώσης". Δοκίμασα με μόνο ένα βαράκι και δεν έρχεται καθόλου κάτω. Έβαλα δυο πάλι και έρχεται αλλα πολύ πιο γρήγορα απο 2σεκ, και ταλαντεύεται μετά για κανα δυο αιώνες... Έβαλα πάλι ένα μονο βαρακι και επιμήκυνα τον στύλο λίγο. Το έφτασα έτσι ώστε να είναι στα 2σεκ περίπου. Θεωρητικά λοιπόν είναι έτοιμο.
Πάω λοιπόν να βγάλω ενα τεστ, και αυτό παίρνει μόνο του πάλι κλίση, ή στρέφεται κλπ...
Είναι λάθος σετάρισμα ή απλά θέλει καλύτερη τεχνική στην κίνηση?

Λάθος σετάρισμα είναι, δοκίμασε να τα βάλεις πιο δεξιά ή αριστερά. Και 'μένα πάντως με δυσκόλεψε αλλά έμαθα να το ρυθμίζω.

Δλδ με ποιό Workflow το ρυθμίζετε εσείς? Πρώτα τα πάνω και μετά τα κάτω? Πρώτα τα κάτω και μετά τα πάνω? Και πρέπει να το ισορροπήσω αρχικά οριζόντια και μετά να βάζω σιγά σιγά βάρος μέχρι να κατέβει ή όχι?

Η μηχανη με το φακο σου πιθανον να ειναι πολυ ελαφρια.
Ζυγισε την και πες μου ποσο ειναι .
Ισως χρειαζεται λιγο βαρος στο πανω μερος (μπορεις να βαλεις ενα μεταλικο quick release - αυτο κανω εγω με τη νεχ + 16mm).

Το κατω μερος βγαλτο μεχρι τη μεση περιπου και βαλε απο 1-2 βαρακια σε καθε πλευρα.

Το κρατας οριζοντια και προσπαθεις να το ισοροπησεις αλλαζοντας το μηκος του κατω μερους και τα βαρακια (αφου φυσικα εχεις κεντραρει οσο μπορεις τη μηχανη στο πανω μερος).

Μετα , αφου ισσοροποησει , τραβας το κατω μερος προς τα εξω , μεχρι να πετυχεις 1,5 - 2 seconds ταλαντωση.

Τελος , πρεπει να κανεις μικροριθμισεις στο πανω μερος (μηχανη + βαση) , ετσι ωστε οταν το γυριζεις γυρω - γυρω , να μην ταλαντευεται , αλλα να γυρναει εντελως καθετα (δυναμικη ισοοροποια).

Μετα κλειδωνεις τα βαρακια