Αγορά hi-end τηλεόρασης

kgmama

New member
27 February 2007
89
Γεια σας. Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τις απόψεις-συμβουλές-παρατηρήσεις σας για την αγορά μιας καλής τηλεόρασης. Μερικά σχόλια πρώτα...

1) Η απόσταση θέασης είναι 3,2 - 3,5 μέτρα.
2) Το σπίτι είναι μικρό (και λόγω διαρρύθμισης) η τηλεόραση θα αναρτηθεί σε τοίχο.
3) Θα ήθελα μια πολύ καλή τηλεόραση που θα αποτελέσει τη βάση ενός ολοκληρωμένου home cinema (ειδικά αν μετά από κάποια χρόνια μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι)
4) Η χρήση είναι TV (σε λογικά πλαίσια), blu-ray από PS3 και matroska hidef από PC (αργότερα ίσως και δορυφορικά).

Και οι σκέψεις μου για συγκεκριμένα μοντέλα.

1) Επειδή είναι κορυφαία, αλλά και επειδή θα με βόλευε (λόγω χώρου) εξωτερικά ο media receiver, σκεφτόμουν την pioneer krp-500A. Εναλλακτικά και την 5090H (δεν πρόλαβα τελικά να μπω στο powerbuy http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40678). Επίσης, με προβληματίζει και το γεγονός του service/ανταλλακτικών λόγω της απόσυρσης της Pioneer.

2) Σκεφτόμουν και την περίπτωση των LED (Philips 9803Η και Samsung 46A956). Επειδή είμαι οπαδός των Philips (ακόμα με εντυπωσιάζει η πρώτη CRT με pixel plus που βρίσκεται τώρα στο πατρικό μου, όταν παίζει τα ελληνικά κανάλια), αλλά και επειδή κάποιοι γνωστοί (και πωλητές TV) επιμένουν ότι η Philips είναι μακράν καλύτερη από τις δύο, κρατάω στο μυαλό μου και την philips.

Πάμε στις ερωτήσεις...

1) Οι Pioneer είναι κορυφαίες αλλά κοστίζουν και πάρα πολλά λεφτά. Θα ήθελα επομένως να τις δω και απο κοντά αφού θα πληρώσω ένα τέτοιο ποσό. Μένω Θεσσαλονίκη, οπότε γνωρίζει κανείς σας κάποιο μαγαζί που να τις έχει σε display;

2) Μου είπαν από μαγαζιά της Αθήνας ότι μια τέτοια τηλεόραση (Pioneer) θέλει και ένα πολύ καλό πολύπριζο-σταθεροποιητή (ή κάτι τέτοιο) σε μια τιμή γύρω στα 150 ευρώ (για καλό μοντέλο εταιρείας του εξωτερικού). Αυτό ισχύει; Έχετε εσείς άποψη-γνώσεις γύρω από το θέμα;

3) Επειδή αναμένονται νέα μοντέλα τους επόμενους μήνες (και αναφέρομαι ειδικά σε LED τηλεοράσεις), αξίζει κανείς να περιμένει (ίσως και για να δει προς τα που θα πάνε οι τιμές των Pioneer);

Στα υπόψιν ότι αυτή τη στιγμή βλέπω TV σε μια οθόνη υπολογιστή εδώ και μήνες (οπότε έχω πήξει...)

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Οτιδήποτε άλλες διευκρινίσεις χρειάζονται, εδώ είμαστε...

Ευχαριστώ

Και οι σκέψεις μου για συγκεκριμένα μοντέλα.

1) Επειδή είναι κορυφαία, αλλά και επειδή θα με βόλευε (λόγω χώρου) εξωτερικά ο media receiver, σκεφτόμουν την pioneer krp-500A. Εναλλακτικά και την 5090H (δεν πρόλαβα τελικά να μπω στο powerbuy http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40678). Επίσης, με προβληματίζει και το γεγονός του service/ανταλλακτικών λόγω της απόσυρσης της Pioneer.

2) Σκεφτόμουν και την περίπτωση των LED (Philips 9803Η και Samsung 46A956). Επειδή είμαι οπαδός των Philips (ακόμα με εντυπωσιάζει η πρώτη CRT με pixel plus που βρίσκεται τώρα στο πατρικό μου, όταν παίζει τα ελληνικά κανάλια), αλλά και επειδή κάποιοι γνωστοί (και πωλητές TV) επιμένουν ότι η Philips είναι μακράν καλύτερη από τις δύο, κρατάω στο μυαλό μου και την philips.

Πάμε στις ερωτήσεις...

1) Οι Pioneer είναι κορυφαίες αλλά κοστίζουν και πάρα πολλά λεφτά. Θα ήθελα επομένως να τις δω και απο κοντά αφού θα πληρώσω ένα τέτοιο ποσό. Μένω Θεσσαλονίκη, οπότε γνωρίζει κανείς σας κάποιο μαγαζί που να τις έχει σε display;

2) Μου είπαν από μαγαζιά της Αθήνας ότι μια τέτοια τηλεόραση (Pioneer) θέλει και ένα πολύ καλό πολύπριζο-σταθεροποιητή (ή κάτι τέτοιο) σε μια τιμή γύρω στα 150 ευρώ (για καλό μοντέλο εταιρείας του εξωτερικού). Αυτό ισχύει; Έχετε εσείς άποψη-γνώσεις γύρω από το θέμα;

3) Επειδή αναμένονται νέα μοντέλα τους επόμενους μήνες (και αναφέρομαι ειδικά σε LED τηλεοράσεις), αξίζει κανείς να περιμένει (ίσως και για να δει προς τα που θα πάνε οι τιμές των Pioneer);

Στα υπόψιν ότι αυτή τη στιγμή βλέπω TV σε μια οθόνη υπολογιστή εδώ και μήνες (οπότε έχω πήξει...)

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Οτιδήποτε άλλες διευκρινίσεις χρειάζονται, εδώ είμαστε...

Ευχαριστώ

Επειδή δε βλέπω να απαντά κανείς, ας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου ύστερα από τη δίμηνη μέχρι στιγμής εμπειρία μου με την KRP-500A.

Κατ' αρχάς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για service και ανταλλακτικά, αφού η ίδια η intersys δηλώνει πως σύμφωνα και με τον νόμο θα υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά για μία 10ετία. Μέχρι τότε θα την έχεις ανακυκλώσει για κάτι καλύτερο, πίστεψέ με.

Επίσης, από τη στιγμή που η kuro που θα πάρεις έχει την τριετή εγγύηση της Intersys (δεν είναι αγορασμένη από το εξωτερικό ή παραεισαγωγής δηλαδή), πάλι δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

Αν σου αρέσουν οι Philips έχει καλώς. Εγώ είχα πολλά προβλήματα με τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα Philips και έκτοτε δε θέλω ούτε να τις βλέπω. Αλλά αυτό είναι άσχετο.

Για καταστήματα στη συμπρωτεύουσα δε ξέρω να σου πω. Πιστεύω όμως πως σε Media markt ή σε FNAC θα τη βρεις σίγουρα. Αν ο δρόμος σου είναι προς Αθήνα πέρνα από το Pioneer center να τις δεις όλες μαζί να παίζουν, ή από τη Στοά Φέξη.

Όσον αφορά το πολύμπριζο-σταθεροποιητή τάσης, είναι μια καλή επένδυση για οποιοδήποτε ακριβό μηχάνημα χρησιμοποιείς. Εξομαλύνει την τάση, προστατεύει τις συσκευές και γενικά αν δεν επενδύσεις σε UPS τότε είναι η αμέσως καλύτερη λύση. Εγώ αγόρασα ενα της Crystal Audio με 75 ευρώ περίπου.

Η τρίτη σου ερώτηση είναι και η πιο δύσκολη. Δεν είμαι γενικά ρομαντικός τύπος αλλά το γεγονός ότι έχω την limited edition της τελευταίας γενιάς Kuro με κάνει να νιώθω κάπως. Από την άλλη, δεν είμαι ούτε κομπλεξικός ώστε να πιστεύω πως δε θα υπάρξουν καλύτερες τηλεοράσεις. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Panasonic έχει προαναγγείλει εκπληκτικά μοντέλα με υπέροχο design ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Μια καλή LED με local dimming στα 200Hz είναι σε θέση να έχει και πιο ρευστή κίνηση και εξαιρετικό μαύρο, με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος (αν σε απασχολεί αυτό) και αρκετά features όπως bluetooth κλπ. Οι νέες LCD βγαίνουν και σε διαστάσεις που κάνουν ακόμη και τα 6,5cm της KRP-500A να δείχνουν πολλά. Δύσκολες επιλογές. Αφού η Kuro προβλέπεται να διατίθεται κανονικά για ενα χρόνο ακόμη, δεν περιμένεις λίγους μήνες να δεις και τα νέα μοντέλα των άλλων κατασκευαστών πριν πάρεις μια απόφαση? Δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Μετα την Pioneer η δευτερη καλυτερη τηλεοραση σε εικονα ειναι η 46Α965 ενω λογω 200Hz αξιζει να δεις και την Sony 46Z4500.

Στα 3.2 μετρα η 42PFL9803 ειναι μικρη και σαν εικονα ειναι χειροτερη απο τις παραπανω.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σήμερα (ήμουν τυχερός) και κατάφερα να δω την 5090Η live σε κάποιο μαγαζί. Τι να πω! Παρότι είναι λίγο πιο "παχιά" από την 500Α, η τηλεόραση είναι πανέμορφη. Να μην αναφέρω για την εικόνα από blu-ray που μου έβαλαν να δω!

Τώρα το δίλημμα είναι πιο περιορισμένο για μένα. Ή pioneer τώρα ή περιμένω αρκετούς μήνες για τα επόμενα καινούρια μοντέλα..

Usual Suspect, για το ups που αναφέρεις, από τα thread που πρόλαβα να διαβάσω, αρκετοί λένε ότι τα τυπικά ups των υπολογιστών (που έχω ένα) επηρεάζουν το ψηφιακό σήμα (εικόνα ή ήχο) και είναι προτιμότερα τα τύπου on-line. Έχει κανείς γνώσεις σχετικά;

Τέλος, τα διάφορα features (bluetooth κτλ.) δεν με τρελαίνουν. Η εικόνα θέλω να είναι η καλύτερη δυνατή... Πάντως πιστεύω ότι μια Kuro τώρα θα μπορέσει να σταθεί καλά για τα επόμενα 4-5 χρόνια (μιλάμε για την εικόνα πάντα).

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σήμερα (ήμουν τυχερός) και κατάφερα να δω την 5090Η live σε κάποιο μαγαζί. Τι να πω! Παρότι είναι λίγο πιο "παχιά" από την 500Α, η τηλεόραση είναι πανέμορφη. Να μην αναφέρω για την εικόνα από blu-ray που μου έβαλαν να δω!

Τώρα το δίλημμα είναι πιο περιορισμένο για μένα. Ή pioneer τώρα ή περιμένω αρκετούς μήνες για τα επόμενα καινούρια μοντέλα..

Usual Suspect, για το ups που αναφέρεις, από τα thread που πρόλαβα να διαβάσω, αρκετοί λένε ότι τα τυπικά ups των υπολογιστών (που έχω ένα) επηρεάζουν το ψηφιακό σήμα (εικόνα ή ήχο) και είναι προτιμότερα τα τύπου on-line. Έχει κανείς γνώσεις σχετικά;

Τέλος, τα διάφορα features (bluetooth κτλ.) δεν με τρελαίνουν. Η εικόνα θέλω να είναι η καλύτερη δυνατή... Πάντως πιστεύω ότι μια Kuro τώρα θα μπορέσει να σταθεί καλά για τα επόμενα 4-5 χρόνια (μιλάμε για την εικόνα πάντα).

:flipout:

Αν βρεις μια τηλεόραση 4ετίας ανεξαρτήτου τιμής που να στέκεται καλά δίπλα στα νέα μοντέλα θα συμφωνήσω κι εγώ.

Αν βρεις μια τηλεόραση 4ετίας ανεξαρτήτου τιμής που να στέκεται καλά δίπλα στα νέα μοντέλα θα συμφωνήσω κι εγώ.

Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά μάλλον προσπαθώ να δικαιολογήσω το κόστος! :grinning-smiley-043

Παίδες..άλλο τηλεόραση κι άλλο Kuro....

ίσως σας φανώ απόλυτος..αλλά η εικόνα των Kuro δεν θα ξεπεραστεί εύκολα..και θάναι η αναφορά για κάποια χρόνια!!!

Re: Απάντηση: Αγορά hi-end τηλεόρασης

Παίδες..άλλο τηλεόραση κι άλλο Kuro....

ίσως σας φανώ απόλυτος..αλλά η εικόνα των Kuro δεν θα ξεπεραστεί εύκολα..και θάναι η αναφορά για κάποια χρόνια!!!

Πέστα για να νιώσω και εγώ καλύτερα!

Μια Panasonic 42PV60 η μια Pioneer 436 (κορυφαια μοντελα πριν 3-4 χρονια) μπορουν να σταθουν σημερα?

Σιγουρα η LX5090 ειναι φοβερη με τα σημερινα δεδομενα αλλα σε 4 χρονια θα κυκλοφορουν οι OLED και δεν ξερω και εγω ποιες αλλες τεχνολογιες...απο να δωσει καποιος Α λεφτα για μια τηλεοραση τον συμφερει πολυ περισσοτερο να δωσει Α/2 τωρα και σε 2-3 χρονια να την αντικαταστησει δινοντας παλι Α/2.

Μια Panasonic 42PV60 η μια Pioneer 436 (κορυφαια μοντελα πριν 3-4 χρονια) μπορουν να σταθουν σημερα?

Σιγουρα η LX5090 ειναι φοβερη με τα σημερινα δεδομενα αλλα σε 4 χρονια θα κυκλοφορουν οι OLED και δεν ξερω και εγω ποιες αλλες τεχνολογιες...απο να δωσει καποιος Α λεφτα για μια τηλεοραση τον συμφερει πολυ περισσοτερο να δωσει Α/2 τωρα και σε 2-3 χρονια να την αντικαταστησει δινοντας παλι Α/2.

Είναι αλήθεια ότι αυτό που λες έχει λογική, απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε από το συναίσθημα (λατρεία για την τέλεια εικόνα) και τα χώνουμε χοντρά... Πάντως το σκέφτηκα και αυτό (να πάρω δηλαδή μια panasonic 46pz85 με 1500-1600 ευρώ) και να ασχοληθώ μετά από κάποια χρόνια ξανά με αγορά τηλεόρασης). Αλήθεια έχει κανείς τη συγκεκριμένη τηλεόραση για να εκφέρει πιο εμπεριστατωμένη άποψη;

Είναι αλήθεια ότι αυτό που λες έχει λογική, απλά μερικές φορές παρασυρόμαστε από το συναίσθημα (λατρεία για την τέλεια εικόνα) και τα χώνουμε χοντρά... Πάντως το σκέφτηκα και αυτό (να πάρω δηλαδή μια panasonic 46pz85 με 1500-1600 ευρώ) και να ασχοληθώ μετά από κάποια χρόνια ξανά με αγορά τηλεόρασης). Αλήθεια έχει κανείς τη συγκεκριμένη τηλεόραση για να εκφέρει πιο εμπεριστατωμένη άποψη;

H συγκεκριμενη εχει καταργηθει.

Κοιταξε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38885

H συγκεκριμενη εχει καταργηθει.

Κοιταξε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38885

Κι όμως. Υπάρχει στο Πλαίσιο (http://www.plaisio.gr/product.aspx?...GONIOS=46+inches&category=69980053&catalog=19) αλλά και σε expert που ρώτησαν είπαν ότι μπορούν να τη φέρουν. Άλλωστε οι καινούριες που ανακοινώθηκαν θα αργήσουν.

την ειχα για ενα διαστημα πριν την επιστρεψω γιατι εβλεπα το phosphor trials ειναι πολυ καλη τηλεοραση και αξιζει να την κοιταξει κανεις...

Δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα τα μεγέθη βέβαια, γιατί πριν 4 χρόνια δεν υπήρχε καμμία Plasma ή LCD (ούτε στα επαγγελματικό μοντέλα) που να πλησιάζει την απόδοση μιας CRT στον τομέα του μαύρου και του χρώματος, ενώ σήμερα υπάρχουν πολλές που τις ξεπερνούν. Και οι Kuro ανήκουν σε αυτές...

Και σε 4 χρόνια αν δεν υπάρχουν laser/OLED ή κάτι άλλο, σίγουρα οι LCD-LED θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις τωρινές Κουρο.

Εδώ η 500 είναι ένα κλικ καλύτερη από την 5090 με 6 μήνες διαφορά, και η 956 είναι ασύγκριτη με την f86. Για να μην πω ότι θα δούμε τις μεγάλες σειρές της πανασόνικ από φέτος και θα κλάψουνε μανούλες (ακόμα κι αν έχουν 0,1% χειρότερο μαύρο).

Κι όμως. Υπάρχει στο Πλαίσιο αλλά και σε expert που ρώτησαν είπαν ότι μπορούν να τη φέρουν. Άλλωστε οι καινούριες που ανακοινώθηκαν θα αργήσουν.

Μαρτιο θα κυκλοφορησουν οι Full HD. Ποιος ο λογος να βιαστεις να παρεις ενα μοντελο που καταργειται?

Μαρτιο θα κυκλοφορησουν οι Full HD. Ποιος ο λογος να βιαστεις να παρεις ενα μοντελο που καταργειται?

Αναφερόμουν στην πολύ λεπτή καινούρια σειρά της Panasonic. Δεν ήξερα ότι οι υπόλοιπες θα έρθουν Μάρτιο. Μάλλον θα πρέπει τελικά να περιμένω...

Καλά, στο επίπεδο που έχει φτάσει η τωρινή Kuro την χρωματική απόδοση και το μαύρο για ένα πάνελ 2 διαστάσεων ανάλυσης 1920 Χ 1080, δεν μένουν και πολλά να γίνουν, για μικροδιαφορές θα μιλάμε. Σίγουρα όμως θα βελτιωθούν σημαντικά στα επόμενα χρόνια η επεξεργασία της εικόνας (βλ. βελτίωση μη HD σημάτων, frame interpolation κτλ.), η κατανάλωση, θα μειωθεί κατά πολύ το κόστος για αυτή την ποιότητα, θα μπορείς να την απολαμβάνεις και σε ηλιόλουστο δωμάτιο κτλ. Η εξέλιξη δεν σταματάει...