ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

kospap13

New member
27 July 2010
32
Καλημέρα και από μενα...είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια αρχικά για την πολύ καλή δουλεία που γίνεται εδώ μέσα...

Eιλικρινά πριν 2 μήνες που ξεκίνησα την περιπέτεια μου...(SUB/SAT 5.1 και AVR) νόμιζα ότι έχω κάποιες γνώσεις και εύκολα θα αγοράσω 5 ηχειάκια και ένα ενισχυτάκο και θα καθαρίσω..αμ δε!!!

Έχω αφιερώσει πολλές ώρες να διαβάζω post, δοκιμές, συγκριτικά..έχω ακούσει διάφορα πακετάκια αλλά είμαι τόσοοοοο μπερδεμένος..

Να ξεκαθαρίσω ότι όσο και αν προσπαθώ δεν γίνεται να πάω σε κατηγορία ηχείων βάσης ή δαπέδου κτλ... ο χώρος έιναι περιορισμένμος και υπάρχει και ένα καταραμένο τζάκι στην μέση δεν μου δίνει πολλές επιλογές.

Για να μην σας πρήζω άλλο έχω καταλήξει σε 2 επιλογές και θα ήθελα τις απόψεις σας...

ΕΠΙΛΟΓΗ 1

Τα (τόσο αμφιλεγόμενα) Bose acoustimass 10 series IV. Αυτή τη στιγμή τα βρίσκει κανείς γύρω στα 1400€ σκέτα. Εδλω μπαίνουν και οι εξής υποεπιλογές: Υπάρχει μια προσφορά με τα ίδια χρήματα (1400) μαζί με ONKYO TX-SR 508. Υπάρχει η επιλογή επίσης να τα πάρεις σκέτα και να αγοράσεις έναν onkyo από έξω, οπότε το budge φτάνει στα 2000€ περίπου

ΕΠΙΛΟΓΗ 2

Τα (τοσο καλα??) Focal DOme 5.1/ Τα βρίσκεις με 1.360€ και θέλεις και AVR... τα άκουσα με έναν Harman AVR 255 τον οποίο τον δίνει 640€ (πολλά δεν είναι για τον συγκεκριμένο?) Οπότε πάμε παλι στα 2000€

Και σκέφτομαι τώρα...που να καταλήξω?? Είναι τόσο καλύτερη η 2 επιλογή σε σύγκριση με τα 1400€ του πακετου BOSE+ONKYO ώστε να αξίζει τα λεφτά της....

Επίσης θα με ενδιέφερε και μεταχειρισμένο κάτι τέτοιο αλλα´δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω....

Όποιος θέλει ας γράψει την άποψή του αν και είναι ένα θέμα χιλιοειπωμένο και εξαντλημένο....´ήθελα όμως σε κάποιον να τ απω...να ξευθμάνω....

Κατ´αρχάς στο θέμα των ηχείων, κατ' έμέ μην ασχοληθείς καθόλου με την επιλογή 1.

Εκτός των focal dome τα οποία είναι αρκετά αξιόλογα, μπορείς να ρίξεις μία ματιά και στα KEF KHT3005SE:

http://www.kef.com/en/SurroundSound/KHT/3000

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=KHT3005

καθώς και στα KHT2005.3 τα οποία είναι αρκετά φθηνότερα:

http://www.kef.com/en/SurroundSound/KHT/2000

http://www.skroutz.gr/s/93456/Kef-KHT-2005-3.html?keyphrase=KHT2005

Κώστα ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση....

Ξέχασα να προσθέσω παρπάνω ότι ειμαι περισσότερο fan της μουσικής και λιγότερο του home cinema..Θα μου πεις...τότε γιατί θέλεις τέτοια ηχεία....δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή ελτός από sub/sat system..

Για τα kef το έψαξα αρκετά αλλά επειδή και εμφανισακά δεν με ενθουσίασαν καθώς επίσης και κάποιοες κριτικές που διάβασα με έκαναν να τα αποκλείσω πριν καν τα ακούσω...

Όσο για τα nanosat...είχα πέσει πάνω τους στην διάρκεια της ιντερνετικης έρευνας αλλά δεν ξέρω που μπορώ να τα ακούσω...γιατί αν δεν ακούσω δεν αγοραζω..μήπως έχεις υπόψη σου αν είναι σε κάοιο μαγαζι στηνένα...??

Με ενα σετακι b&w mt και εναν ενισχυτη harman 255 (~500-550e στην στοα φεξη) εισαι καλυμμενος και με λιγοτερα χρηματα απο αυτα που αναφερεις.

Όσο για τα nanosat...είχα πέσει πάνω τους στην διάρκεια της ιντερνετικης έρευνας αλλά δεν ξέρω που μπορώ να τα ακούσω...γιατί αν δεν ακούσω δεν αγοραζω..μήπως έχεις υπόψη σου αν είναι σε κάποιο μαγαζι στηνένα...??

Και πολύ καλά θα κάνεις.

Κάνε ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο για να σου πουν που μπορείς να τα ακούσεις:

N.ΛΑΪΟΣ Α.Ε.
3ης Σεπτεμβρίου 166
112 51 Αθήνα
Τηλ: 210-8629513

Παιδιά, χωρίς να διαφωνώ ότι οι συνδυασμοί που προτείνονται μπορεί να ικανοποιήσουν τον φίλο μας, απλά να εκφράσω την άποψή μου ως κάτοχος των focal dome. Θέλουν ενισχυτή αντίστοιχης αξίας...

Προσωπικά μάλλον δεν θα τα ξαναπροτείνω αν πρόκειται να παίξουν με ενισχυτή χειρότερο από αυτούς:
Pioneer LX-72 ή Υamaha V1800 ή Denon R3310 ή Onkyo NR808.

Σε άλλη περίπτωση μου φαίνεται ότι προτείνουμε ηχεία του 8/10 με ενισχυτή του 5/10 (δική μου πρόχειρη εκτίμηση).

Aν φίλε Κώστα οι παραπάνω προτάσεις ξεφεύγουν από το budget σου (απ' ότι υπολογίζω πρόχειρα είναι γύρω στα 2200-2500Ε συνολικά το κόστος σου προτείνω τον Οnkyo 808 από Γερμανία (περίπου 900Ε) με τα Μirage nanosat που είναι παντο-κατευθυντικά και ταιριάζουν σε δύσκολους χώρους ή τα kef 3005 SE (περίπου 1000Ε)

Προϋπόθεσή για όλα τα παραπάνω είναι η κατά κανόνα χρήση τους για Ηome Cinema και ο περιορισμένος χώρος σου να μην υπερβαίνει τα 15-20τμ...

Καλή επιλογή και προσπάθησε να ακούσεις την επιλογή σου πριν αγοράσεις...

εγω που τα ακουσα τα focal με τον denon 3808 εμεινα απολυτα ευχαριστημενος και απο πλευρας μουσικης(για home cinema ειναι το στοιχειο τους) και τελος εβδομαδος θα τα εχω.ακουσετα και θα καταλαβεις.

εγώ που έχω τα mirage nanosat ως surrund μπορώ να πω πως σε χρήση καθαρά για home cinema είναι τέλεια(και απο ηχητική και απο οπτική άποψη).τώρα για μουσική δεν τα έχω δοκιμάσει.Φαντάζομαι πως σε τέτοιου είδους ηχεία (δορυφόρους)εξαρτάται και απο το sub που θα τα συνοδεύσει και κατά πόσο θα δέσει σωστά με τους δορυφόρους που θα επιλέξεις.Μόνο μέσω ακρόασης των ηχείων που σε ενδιαφέρουν και επιλέγοντας και το sub που θα τα ταιριάξεις καλύτερα, θα μπορείς να είσαι τελείως σίγουρος για την επιλογή σου.

Να κάνω και εγώ την πρόταση μου??? Podspeakers. Κατα προτίμηση τα Minipod. Για μένα κορυφαία (και μονόδρομος αν θες μουσική από δορυφόρους). Νομιζω είναι οικονομικότερα από τα bose (μακριά).

727.jpg

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Να κάνω και εγώ την πρόταση μου??? Podspeakers. Κατα προτίμηση τα Minipod. Για μένα κορυφαία (και μονόδρομος αν θες μουσική από δορυφόρους). Νομιζω είναι οικονομικότερα από τα bose (μακριά).

727.jpg

Θα χαρεί και το έτερον ήμισυ. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Θα χαρεί και το έτερον ήμισυ. :a0210:

Το βασικότερο (και το ξέρουν καλά όσοι τα έχουν ακούσει) είναι ότι θα χαρεί με την απόδοση τους ο ίδιος.:a0210:

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Είναι τόσο καλά αυτά τα πολύχρωμα?

Κώστα δεν θα πιστέυεις στα αυτιά σου αν τα ακούσεις. Τα άτιμα παίζουν εξαιρετικά.

Εγώ πάντως κάποια στιγμή ένα ζευγαράκι θα το χτυπήσω για το 2κάναλο συστηματάκι του γραφείου.

Τα έχω ακούσει σε 2.1 και είναι όντως πάρα πολύ καλή υλοποίηση.
Είναι γλυκόηχα και μπορείς άνετα να τα χαρακτηρίσεις ως μουσικά.
Ο όγκος τους βέβαια παραπέμπει σε ηχεία βάσεως και όχι δορυφόρους, οπότε ο ανταγωνισμός διαφοροποιείται αισθητά, ειδικά αν συνυπολογίσεις την τιμή τους
(νομίζω πάνω από 1.800Ε)

Σε αυτά τα χρήματα μπορεί να ξεφύγει από τα lifestyle ηχεία τουλάχιστον για την τριάδα μπροστά!

Πληροφοριακά ο πωλητής στη Γερμανία που τα άκουσα με πληροφόρησε ότι η scandyna έχει εξαγοραστεί από άλλη εταιρεία (νομίζω από την Β&W αλλά με κάθε επιφύλαξη γιατί η μνήμη ασθενής...)

Σε όποιον "γυαλίσουν" και ταιριάζουν στο χώρο του μπορεί να προχωρήσει άφοβα!

Τα έχω ακούσει σε 2.1 και είναι όντως πάρα πολύ καλή υλοποίηση.
Είναι γλυκόηχα και μπορείς άνετα να τα χαρακτηρίσεις ως μουσικά.
Ο όγκος τους βέβαια παραπέμπει σε ηχεία βάσεως και όχι δορυφόρους, οπότε ο ανταγωνισμός διαφοροποιείται αισθητά, ειδικά αν συνυπολογίσεις την τιμή τους
(νομίζω πάνω από 1.800Ε)

Σε αυτά τα χρήματα μπορεί να ξεφύγει από τα lifestyle ηχεία τουλάχιστον για την τριάδα μπροστά!

Πληροφοριακά ο πωλητής στη Γερμανία που τα άκουσα με πληροφόρησε ότι η scandyna έχει εξαγοραστεί από άλλη εταιρεία (νομίζω από την Β&W αλλά με κάθε επιφύλαξη γιατί η μνήμη ασθενής...)

Σε όποιον "γυαλίσουν" και ταιριάζουν στο χώρο του μπορεί να προχωρήσει άφοβα!

A. Τιμή για το 5.1 αν δεν κάνω λάθος είναι κάτω από 1500 .
Β. Πράγματί έχουν λίγο μεγαλήτερο όγκο από άλλους δορυφόρους αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα λές βάσεως. Πάντως αν το μέγεθος είναι πρόβλημα υπάρχει και άλλη σειρά με ποιό μικρά.

726.jpg

Γ. Από την B&W έφυγαν κάποια άτομα που είχαν ασχοληθεί (σχεδιαση, ύλοποιηση κτλ) με τις μεγάλες σειρές και άνοιξαν την scandyna. Για τον λόγο αυτό τα μικρούλια αυτά τα λένε χαριτολογώντας και baby nautilus.

Eίναι μεγάλα Βασίλη, δεν τα λές δορυφόρους με τίποτα... δες σε σύγκριση με Β&W 685... ίδιο ύψος - καθοριστικό για την εμφάνιση.

MiniPod
Height: 34 cm
Width: 21 cm
Depth: 20 cm

πχ. Β&W685
Height: 340 mm
Width: 198 mm
Depth: 331mm

Για την τιμή ας ρωτήσει κάποιος ενδιαφερόμενος γιατί εμένα τότε μου είπαν 1100Ε το 2.1... Κάτω από 1500Ε όλο το σετ να πάει ο φίλος τρέχοντας και με μπλουζάκι "με την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"...

-bye-

edit: Tα μικρότερα δεν τα έχω ακούσει, αλλά φαντάζομαι θα έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα. Υπόψιν ότι υπάρχει και ασύρματη σειρά... νομίζω λέγεται "drop" αλλά είναι και αυτά τσιμπημένα.

Last edited:
εγω που τα ακουσα τα focal με τον denon 3808 εμεινα απολυτα ευχαριστημενος και απο πλευρας μουσικης(για home cinema ειναι το στοιχειο τους) και τελος εβδομαδος θα τα εχω.ακουσετα και θα καταλαβεις.

niko.s ποσο παει σύνολο το πακετακι αυτό? (focal & denon)?? Πάντως τα focal που τ ακαουσα με τον harmaan κατι με χάλασε με το sub τους...εσθ έμεινες ικανοποιημένος./...εκτός και εάν δεν είχε ρυθμιστεί σωστα....