ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Δεν τα έχω ακούσει μόνο σε ένα σπίτι. Τα έχω ακούσει σε πολλά και με διάφορα σεταπ. Σε 40 τετραγωνικά δεν τα άκουσα αλλά όταν δεν σε καλυπτει στα 25 δεν περιμένεις να σε καλυψει στα 40. Τώρα αν περιμένεις να θυμάμαι ,να ελέγχω ή να διορθώνω ρυθμίσεις σε κάθε σπίτι που πάω, απλά σευ λέω ότι δεν το κάνω.

Ποια είναι η άποψή σου για τα focal...σε καλ´πυτουν στα 35τμ περίπου?

Τι παει να πει "καλυπτουν" ?

Για εμενα καθολου, για την πεθερα μου απολυτα

Και εμένα τα kef3005se με καλύπτουν. Αυτό δεν σημάνει ότι έχω το καλύτερο σύστημα ‘η ότι θα καλύπτουν και εσένα. Με δορυφόρους σίγουρα κάνεις συμβιβασμούς κυρίως στην μουσική. Προσπάθησε να ακούσεις πριν να επιλέξεις. Νομίζω στο Saturn Συγγρού έχει τα bose και τα kef.

Υ.Γ ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη απόσταση για τα front. Υπολογίζω να τα έχω στα 2.10, θα είναι εντάξει?

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Το έχω ήδη πει. Για μένα κανένας δορυφόρος δεν είναι κατάλληλος για τοσο πολλά τετραγωνικά

Τι παει να πει "καλυπτουν" ?

Για εμενα καθολου, για την πεθερα μου απολυτα

Σωστό αυτο. Γι αυτό λέμε πάντα ότι πρέπει να ακουσεις τα ήχεία πριν τα πάρεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα τον φίλο παραπάνω αν άκουσε ηχεία βάσης. Αν ακούσει ηχεία βάσης θα έχει μια εικόνα του τι προσφέρουν και μετά θα συγκρίνει με τους δορυφόρους και θα δει αν τον καλύπτουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Πολύ σημαντικό είναι και το πόσα τμ θα είναι ο χώρος που θα τοποθετηθούν τα ηχεία και όχι μόνον ο συνολικός...

Με ένα καλό/δυνατό ενισχυτή, απόσταση μέχρι 2,5 μέτρα από τα μπροστινά και το πολύ 2 από τα πίσω δεν θα έχεις πρόβλημα στο ήχο από ταινίες...

Φυσικά το πόσο θα σε καλύψουν θα το διαπιστώσεις μόνος σου... σίγουρα υπάρχουν ηχεία βάσεως και δαπέδου που θα παίξουν πιο δυνατά και πιο καθαρά...

Για αυτό όλοι λέμε ότι πρέπει να ακούσεις διάφορα να συγκρίνεις σύμφωνα με τα γούστα σου και μετά να αποφασίσεις...

-bye-

Δεν τα έχω ακούσει μόνο σε ένα σπίτι. Τα έχω ακούσει σε πολλά και με διάφορα σεταπ. Σε 40 τετραγωνικά δεν τα άκουσα αλλά όταν δεν σε καλυπτει στα 25 δεν περιμένεις να σε καλυψει στα 40. Τώρα αν περιμένεις να θυμάμαι ,να ελέγχω ή να διορθώνω ρυθμίσεις σε κάθε σπίτι που πάω, απλά σευ λέω ότι δεν το κάνω.

Αν σε βγάλει ο δρόμος από Χαλκίδα μεριά πάντως δεν παιρνάς και από το σπίτι μου καμια βόλτα να δεις και δω τί γίνεται και να μας δώσεις και τα φώτα σου ολίγον;; Εκτός από καφέ θα χουμε και φαγητό.....:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1- ΕΝΙΣΧΥΤΗ - (πόσο έχω μπερδευτεί???)

Αν σε βγάλει ο δρόμος από Χαλκίδα μεριά πάντως δεν παιρνάς και από το σπίτι μου καμια βόλτα να δεις και δω τί γίνεται και να μας δώσεις και τα φώτα σου ολίγον;; Εκτός από καφέ θα χουμε και φαγητό.....:a0210:

Ευχαρίστως μιας και λόγο παρέας έρχομαι συχνά στα μέρη σου. Μπορούμε να κανονίσουμε ένα meeting και να τα πούμε και από κοντά (και μην φοβάσαι, είμαι λιτοδίαιτος :flipout:).

Αυτό που δεν μπυ άρεσε στα focal ήταν το sub....το οποίο μου φάνηκε λίγο..αλλά ίσως και να μην ήτανε στηνμένα σωαστα....τι ναπω...ακόμα μπερδεμένος είμαι...τεσπα...τουλάχιστον έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2....

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσιες...ελπίζω να ξεκαθαρίσω σύντομα

Θα συμφωνήσω και θα "επαυξήσω".. Τα φοκαλ έχουν ψεύτικο μπάσο, πολύ μούφα ρε:violent-smiley-008:..

Θα συμφωνήσω και θα "επαυξήσω".. Τα φοκαλ έχουν ψεύτικο μπάσο, πολύ μούφα ρε:violent-smiley-008:..

Σε σχέση με ποιά?

Λοιπον, λοιπον.. Είναι θέμα καθαρά προσωπικό το αν σε καλυπτει τελικα ενα ηχειο ή οχι. Αν αυτο που φτανει στα αυτια του καθενός τον ικανοποιεί τότε τα λόγια περισσεύουν. Εννοειται οτι εχω (και ακουσει) ηχεία βάσης και δαπεδου. το θέμα μας όμως εδώ είναι ο φίλος Κώστας που έχει μπερδευτεί και είναι έτοιμος να δώσει ένα σεβαστό και καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να καλύψει τις ανάγκες του. μπορεί λοιπόν να ακούσει διάφορες γνώμες για το ενα ή το αλλο ηχειο , να ακουσει συνδυασμους ηχείων, ενισχυτων και πηγων και τελικα να καταληξει εκει που θα νιώθει οτι ενα συνολο προσεγγιζει περισσοτερο τον ιδιο και καλυπτει σαφώς τις οποιεσδηποτε αναγκες του. Αυτο που θέλω να πω τελικως είναι οτι την ιδια ερευνα αγορας την εχουμε κανει λιγο πολυ ολοι μας και για διαφορους λογους. εγω κατέληξα στα bose καθώς ήταν το σύνολο που με καλυψε περισσοτερο σε αυτη την κατηγορια και ευτυχώς μου το χουν ανταποδώσει και με το παραπάνω

Λοιπόν, τελικά αγόρασα τα bose 10 με τον onkyo sr578...θα ήθελα μια μικρή βοήθεια όποιος μπορεί καιο γνωρίζει....επειδή έχω ξαναανφέρει ότι ο χώρος μου είναι πολθ περιορισμένος αναφορικά με το που μπορούν να τοποθετηθούν τα ηχεία έχω 2 επιλογές για τα μπροστινά....

Α) Right Front: 250cm ύψος και 120cm αποστασδη απο tv
Left Front: 250cm ύψος και 160 cm απόσταση απο tv

B)Right Front: 160cm ύψος και 10cm αποστασδη απο tv
Left Front: 160cm ύψος και 160 cm απόσταση απο tv

Με λίγα λόγια η απορία μου είναι τι μετράει πιο πολύ....τα μπροστινά ηχεία να έχουν όσο γινεται ίδια απόσταση από την τηλεόραση ή να είναι όσο το δυνατόν στο ιδανικό ύψος του αυτιου??

Ετυχαριστώ εκ των προτέρων.....

Τα μπροστινά ηχεία να έχουν όσο γινεται ίδια απόσταση από την τηλεόραση ή να είναι όσο το δυνατόν στο ιδανικό ύψος του αυτιου??.....

Και τα δύο.....

Αν έχεις πρόβλημα με τον χώρο και πρέπει να τα τοποθετήσεις ψηλά, δώσε τους ελαφρά κλίση προς τα κάτω ώστε ο ήχος να κατευθύνεται προς το αυτί του καθήμενου στην θέση θέασης - ακρόασης.

Και τα δύο.....

Αν έχεις πρόβλημα με τον χώρο και πρέπει να τα τοποθετήσεις ψηλά, δώσε τους ελαφρά κλίση προς τα κάτω ώστε ο ήχος να κατευθύνεται προς το αυτί του καθήμενου στην θέση θέασης - ακρόασης.

Και ποια απόσταση μεταξύ τους (front) θεωρείτε καλή?