Αγορα ηχειων μεχρι 300ε

jgavaris

Established Member
31 May 2009
197
ΣΠΑΡΤΗ
Καλησπερα και απο εμενα σε ολους και χρονια πολλα.
Αν μπορειτε θα ηθελα την βοηθεια σας.
Εχω καταληξει στα εξης.
Ενισχυτης yamaha rx397
Cd yamaha 397 mk2
και ψαχνω 2 ηχειακια να τα συνδυασω.Οπως καταλαβαινετε το συστημα ειναι οικονομικο για το δωματιο μου.
Μια σκεψη που εχω ειναι τα wharfedale 9.1
Tι λετε;

φιλε μου ηρθαν τα καινουρια Wharfedale 10.1 οποτε αν ειναι προτιμας αυτα απο τα 9.1

επισης υπαρχουν

Kef iq10
Monitor Audio BR2
Klipsch RB-51
Mordaunt Short 902i

και για πιο οικονομιικα

Tannoy F1
Roth OLi 2
Heco Victa 200
Roister Emphasis 5

τσεκαρε τα στο www.skroutz.gr

να ρωτησω κατι τελευταιο.
Μηπως τα klipsch rb-51 θα ηθελαν μεγαλυτερο ενισχυτη ή και με τον rx θα κανουν την δουλεια τους;

Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων μεχρι 300ε

να ρωτησω κατι τελευταιο.
Μηπως τα klipsch rb-51 θα ηθελαν μεγαλυτερο ενισχυτη ή και με τον rx θα κανουν την δουλεια τους;

τα Klipsch ειναι τα πιο ευαισθητα ηχεια (92 db) και τα πιο "ευκολα" απο ολα οσα ανεφερα και παιζουν κ με τον μικροτερο ενισχυτη. Ο δικος σου ειναι υπεραρκετος και θα παιζουν δυνατα με το volume του ενισχυτη πολυ χαμηλα. Ενας φιλος τα χει με λαμπατο ενισχυτη 13W...

Τοτε μαλλον θα παρω αυτα γιατι ειναι τα πιο δυνατα και μου αρεσουν και εμφανισιακα.
Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια σου.

σε μικρο χωρο ολα αυτα τα ηχεια θα παιζουν πολυ δυνατα να ξερεις. Τα Klipsch εχουν πολυ ζωντανο ηχο και σε ενημερωνω οτι εχουν κ λιγο τονισμενα πριμα. Καλη επιλογη και ακροαση

Λοιπον τελικα το σετακι που τελικα αγορασα ειναι το εξης.
Ο yamaha δεν ηταν ετοιμοπαραδοτος και πηρα τον marantz sr 5023.
Cd το yamaha και ηχεια τα klipsch rb-51.
Ευχαριστω για τις συμβουλες το φιλο.
Ελπιζω να μην εκανα καμια βλακεια στην επιλογη του ενισχυτη, μαλλον ραδιοενισχυτη.

δεν τον ξερω τον ραδιοενισχυτη, απλα αν δεν σε ενδιαφερει τοσο το ραδιο και αν προλαβαινεις να το αλλαξεις, κοιτα Nad C315BEE

Λοιπον, σε γενικες γραμμες ευχαριστημενος ειμαι.Βεβαια θα μπορουσα να παρω καλυτερο ενισχυτη αλλα δεν ηθελα να ανεβω πολυ σε μπατζετ γιατι αργοτερα λεω να φτιαξω ενα καλυτερο σετ. Με τα ηχεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα παραμεινω πιστος στα klipsch. Με αυτη την αγορα εκανα μια εσαγωγη στον κοσμο του δικαναλου ηχου και σιγα-σιγα θα ενημερωνομαι διαρκως για τα τεκτενομενα.Αμα δεν παιδευτεις και λιγακι πως θα μαθεις. Παντως ευχαριστω και παλι τον φιλο για τις συμβουλες του και γενικα ολο το forum για τις πολυτιμες πληροφοριες και επισημανσεις που μεταδιδει σε εμας τους αρχαριους.
Καλη χρονια...

Για πες μου γιατί ενδιαφέρει και εμένα (για να συμβουλέψω έναν φίλο)

Που υστερεί ο Marantz; Γιατί κάτι τέτοιο είχα σκοπό να του προτείνω μαζί με κάποια "ζωντανά" ηχεία όπως τα Klipsch.

Για πες μου γιατί ενδιαφέρει και εμένα (για να συμβουλέψω έναν φίλο)

Που υστερεί ο Marantz; Γιατί κάτι τέτοιο είχα σκοπό να του προτείνω μαζί με κάποια "ζωντανά" ηχεία όπως τα Klipsch.

ενας Nad C315BEE παιζει καλυτερα και εχει πιο "χαρακτηριστικο" ηχο απο ενα ραδιοενισχυτη της ιδιας τιμης. Με τα Klipsch ειναι ιδανικος συνδιασμος

Να κανω και μια τελευταια ερωτηση.
Εχω στο laptop μου μια τεραστια συλλογη, γυρω στα 100.000 τραγουδια.
Θελω να ρωτησω αν γινεται να συνδεσω το laptop με τον ενισχυτη (marantz 5023) και να τα ακουω απο τα klipsch. Αν γινεται πως τα συνδεω, με τι καλωδιο. Υποψιν τα τραγουδια βρισκονται σε εξωτερικο σκληρο. αν μπορουσαμε να αποφυγουμε τα πολλα καλωδια θα ηταν ευχης εργον.
Και παλι ευχαριστω

ή θα παρεις καποιο media center τυπου wdtv για να το συνδεσεις στον ενισχυτη και πανω του να συνδεεις οποιαδηποτε συσκευη αποθηκευσης usb, ή θα παρεις ενα απλο καλωδιο που απο τη μια πλευρα θα εχει στερεοφωνικο "καρφι" και απο την αλλη 2 rca, και θα τα παιζεις μεσω pc. Το καλωδιο εχει γυρω στα 2 ευρω, αμα παρεις κανα καλυτερης ποιοτητας γυρω στα 6 ευρω.

Με τα ηχεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα παραμεινω πιστος στα klipsch. Με αυτη την αγορα εκανα μια εσαγωγη στον κοσμο του δικαναλου ηχου και σιγα-σιγα θα ενημερωνομαι διαρκως για τα τεκτενομενα.Αμα δεν παιδευτεις και λιγακι πως θα μαθεις..
Φιλε ευχομαι να το φχαριστηθεις το ηχοσυστημα.Ενας φιλος εχει τα Klipch και ακουγονται ομορφα.Εμενα απλα με ψιλο κουραζουν σε πολυωρη ακροαση απο κοντα..αλλα παιζουν δυνατα τα ρημαδια!...:drummer:

Φιλε ευχομαι να το φχαριστηθεις το ηχοσυστημα.Ενας φιλος εχει τα Klipch και ακουγονται ομορφα.Εμενα απλα με ψιλο κουραζουν σε πολυωρη ακροαση απο κοντα..αλλα παιζουν δυνατα τα ρημαδια!...:drummer:

αν τα συνδυασεις με εναν ουδετερο προς "μουντο" ενισχυτη στα μεσουψηλα, εκει ακουγονται οπως πρεπει και δεν κουραζουν καθολου.
Με τι ακους?

Re: Απάντηση: Re: Αγορα ηχειων μεχρι 300ε

αν τα συνδυασεις με εναν ουδετερο προς "μουντο" ενισχυτη στα μεσουψηλα, εκει ακουγονται οπως πρεπει και δεν κουραζουν καθολου.
Με τι ακους?

Ευχαριστω και παλι φιλε Τyler Durden, πες μου ομως οταν εννοεις ουδετερο προς μουντο ενισχυτη τι εννοεις;
Και ποιον προτεινεις συμφωνα με τα παραπανω,τον nad 315;