Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Δύσκολα θα βρεις στην τιμή που ψάχνεις πραγματικά κλειστής καμπίνας subwoofer (ούτε καν με ABR δηλαδή). Τώρα αν με ρωτάς τι πρόκειται να γίνει χρησιμοποιόντας κάτι εκτός των προδιαγραφών του, η απάντηση είναι ό,τι μπορεί να έχεις ή μπορεί να μην έχεις θέμα.
Μαγικά δεν γίνονται πάντως. Κάνεις συμβιβασμό.

Ναι, το καταλαβαίνω και είμαι έτοιμος να συμβιβαστώ. Από το καθόλου, καλύτερα θα είναι. Ο χώρος είναι σαλόνι και θα πρέπει το σύστημα να είναι "διακριτικό".
Η πλειοψηφία των subwoofers έχει και ένα παθητικό γούφερ στο κάτω μέρος του?
Ένα Roister Powerbass 125 (νομίζω) που έχω στην αποθήκη δεν πρέπει να έχει, μόνο μπροστά θυμάμαι να έχει.

Έχει, έχει εξάτμιση.
Είχα την πλάτη του όμως "κολλημένη" στον τοίχο και απέδιδε πολύ καλά για τις δικές μου απαιτήσεις.
Εάν ο περιορισμός στην απόδοση είναι αντίστοιχος, είμαι "εντάξει".

Ακόμα κι αν μιλάμε για σύγχρονα subwoofer στα οποία χρησιμοποιείται μεγαλύτερη διαδρομή κώνου και ως εκτούτου από πίσω φυσάει πολύ απ' το σπασμένο μου το τζάμι; :drummer:

Ναι, ακόμα και τότε, είναι να μην παρω κατι αποφαση!:)
Το Polk Audio PSW110 όμως νομιζω πως εχει παραθυρο που βλεπει στο υπογειο και οχι στον ακαλυπτο, οποτε μαλλον καλυτερα τα πραματα (ελπιζω).

Ο λόγος για το φεγγίτη στην υπόγα είναι για να υπάρχει δικαιότερη κατανομή του μπάσου. Τώρα στη δική σου περίπτωση οι τρεις από τις τέσσερις πλευρές θα περιορίζουν την κατανομή. Δύσκολα προβλέπεται το τι θα γίνει. Μπορεί ναι, μπορεί όχι, η πιο βέβαιη απάντηση είναι το ίσως...

My decision is maybe and that is final!

Όλα είναι συμβιβασμοί. Μην πολυσκάς και μην ψάχνεις για το ιδεατό και αν δεν το φτάσεις σκέψου ότι η συντριπτική πλειοψηφία κάνει συμβιβασμούς στο σύστημά της.

Λοιπόν, αγοράστηκε και το Polk Audio PSW110 από ArtSound Θεσσαλονίκη.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια.

Last edited by a moderator:
Τώρα είναι αργά βέβαια, αλλά οι κριτικές που διαβάζω στο διαδίκτυο για το Polk PSW110 είναι σχεδόν απογοητευτικές σε ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό, τόσο από πλευράς απόδοσης, όσο και από πλευράς αντοχής στο χρόνο.
Η αλήθεια είναι ότι και εμένα που το άκουσα σε πολύ μεγάλο (όμως) χώρο δεν με ενθουσίασε αλλά προχώρησα στην αγορά με την ελπίδα ότι σε μικρότερο χώρο και σε πιο τσιμπημένο volume (το είχαν λίγο πάνω από τη μέση) θα είναι "καλύτερο" για τα γούστα μου και με την ελπίδα να είναι όντως "ότι καλύτερο" μπορούσα να πάρω σε αυτά τα χρήματα. Α, και μιας που λέμε για χρήματα, με "χάλασε" κιόλας λίγο που βλέπω ότι στο εξωτερικό μιλούσαν για καλό VFM σε τιμές 100 - 150 δολάρια, ή 200 ευρώ στην Ισπανία για παράδειγμα.

Υ/Γ: Σας παρακαλώ, κάποιος, ας διορθώσει το απαίσιο "λοιπών" που γράφω επάνω με το σωστό "λοιπόν". Πονάνε τα μάτια μου που το βλέπω

Σε 110 τ.μ. που επικοινωνεί με άλλα τόσα, τσιμπημένο 2-3dB από το reference στα -75dB, περίπου στη "μία η ώρα" το Volume (κάτι λιγότερο). Καθόλου άσχημα για subwoofer των 300 ευρώ. :cool:

Και είναι usable όλο το εύρος χωρίς να σηκώνεται σούζα ή να κάνει πατινάζ, όπως πλείστα άλλα εκεί γύρω σε αυτά τα χρήματα.

Επαναλαμβάνω, όποιος προλάβει. Το καλοκαίρι ξανά τέτοια ευκαιρία εάν κι εφ' όσον παίξουν καλύτερα τα sub της σειράς stage.

Λεωνίδα (Pleo), cross fingers, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου σε όλα τα επίπεδα.

Άκουσέ το πρώτα στο σύστημά σου, στο χώρο σου σωστά ρυθμισμένο και θα καταλάβεις πόσο λάθος άκουγες μέχρι τώρα. Το Sub πρέπει να παίζει στα σημεία που πρέπει και όχι να προσθέτει στο ανώτερο φάσμα. Α ναι και να δουλεύει κι όλας... :rolleyes:

Όπως σου εξήγησα και από κοντά, εκείνο που θα ταίριαζε γάντι σε όλες τις προϋποθέσεις τοποθέτησης που τέθηκαν συμπεριλαμβανομένου του μικρού μεγέθους, θα ήταν το SB2000. Αλλά εκεί το budget τριπλασιάζεται. Η επιλογή του PB1000 για να είναι απλά διπλάσιο το budget δεν θα σου έκανε λόγω μεγέθους και άλλο ένα που έχω υπ' όψη ακόμα οικονομικότερο δεν θα έκανε και πάλι λόγω αντικριστών γούφερ.

Γνωρίζω πολύ καλά τι ζητάει ο καθένας και προτείνω αναλόγως αναγκών. Αποφεύγω να προτείνω κάτι που δεν έχει μια ελάχιστη κάλυψη από απογοητευτικές προεκτάσεις, όπως πολλά subwoofer που τοποθετούνται σε λάθος μέρος, έχουν υπερβολικό φούσκωμα στο ανώτερο μπάσο (για να κρύψουν την ανεπάρκεια να παίξουν σε σωστή στάθμη κάτω από τα... 45Hz) και μετά αναρωτιέται ο ιδιοκτήτης γιατί το Audyssey του βγάζει το sub στο -12.
Κάντε τη ζωή σας ευκολότερη.

Καλησπέρα σας και για να μην ανοίγω καινουριο νήμα: Αφού ευχηθώ καλοάκουστο το sub πουεπέλεξε ο φίλος etien, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ εαν αξίζει η αλλαγή του sub που χρησιμοποιώ (Crystal audio system bass 10 - πολύ παλιο μοντέλο). Επειδή ενδιαφέρομαι για μικρή καμπίνα , έχω σταμπάρει το Taga harmony inmove, για να παίξει με τα heco victa-200. Σημειωτέον οτι ενδιαφέρομαι κυριως για μουσική , ενω ο κινηματογράφος ακολουθεί σε δεύτερη μοίρα.
Εκ των προτέρων ευχαριστώ για οποιαδήποτε συμβουλή.

Το sub είναι ένα κομμάτι που μπορεί να μείνει Χρόνια στο χώρο σου. Τα υπολοιπα να αλλάζουν και αυτό εκεί... Νομίζω ότι του έχεις ήδη ένα και σκέφτεσαι την αναβάθμιση αξίζει να πας σε κάτι καλό έστω και αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο.

Παίζει να είναι και υποβάθμιση του συστήματος αν διαλέξεις το συγκεκριμένο Taga σε σχέση με εκείνο που έχεις. Αυτό το sub είναι για να παίζει με ηχειάκια δορυφόρους πιο μικρά από αυτά που έχεις.

Κάνε λίγο υπομονή και διάλεξε κάτι καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις, τις οποίες και εκτιμώ αφάνταστα. Οταν λέτε κάτι καλύτερο, εννοείτε κάτι ακριβότερο ή μεγαλύτερο από 8 ίντσες; Προφανώς για να αναφέρομαι στο taga, καταλαβαίνετε ότι ο προυπολογισμός είναι μάλλον περιορισμένος. Επιπλέον σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να καταργήσω εντελώς το σαμπ, επειδή έχω δυσκολία στην τοποθετηση (γι' αυτό αναζητούσα και μικρότερο). Πιστεύετε ότι θα στερηθώ πολύ τις χαμηλές συχνότητες, εαν πάρω ηχεία με 8ιντσα γούφερ (έχω δει και βάσης και δαπέδου) σε σύγκριση με αυτά που έχω;